Sziasztok! Megosztanák a 2013-as évben elsőként pár saját készítésű érdekességet:
1. A Magas Tátra "hegyes" csúcsai Sajószentpéter, Dózsa György utca végéből fotózva 2011-02-12
2. Ugyanaz kicsit közelebbről
3. Ugyanonnan készült fotó egy évvel később májusban nagyon ritka jó látótávolság mellett 2012-05-19
4. Ugyanez kicsit közelebbről
5. A Magas Tátra a Debrecen-London Luton járatról fotózva 2012-10-09
6. A Bükk a Tokaji hegy csúcsáról, a kép jobb oldalán a második "csúcs" a bánkúti lokátorral 2007-02-10
7. A Rysy csúcsa felé 2300 méter körül fotóztam Magyarország felé, a kép bal oldalán valószínűleg a Mátra tömje látható, de ebben nem vagyok biztos, esetleg segítenétek, hogy jól gondolom-e? Elvileg az irány és a távolság alapján a Mátrának kell lennie. 2012-10-06
Jók nagyon a képek. Miránk ez a vihar a Fonyód - Banacsony hajójáraton csapott le. A kilátóban meg pont előttenap voltam fönn, akkor volt a Fejérkő túra.
A kép a Lomnici-csúcsról (Magas Tátra, 2634m) készült a Király-hegyről (Alacsony Tátra) háttérben a Galya tömbje látszik, tőle balra a Kékes sziluettje vehető ki (éppen csak a széle) légvonalban a távolság kb.145 km. Érdekességként raktam fel, hisz nemcsak a Mátrából látszik a Tátra, hanem fordítva is...
Sajnos a hír igaznak bizonyult: a Gerecsén levő geodéziai mérőtoronyból "eltünt" az ajtó és a lépcsőfordulókból néhány járdalemez. Fölmenni ezért nem biztonságos.
Ez a rejtély is megoldódot. Egyébként minden évben többször járok a Misinán, de mivel mindig teljesítménytúrán, így sosem megyek fel a toronyba. Idő sincsen rá, meg úgy vagyok vele, hogy a János-kilátó úgyis magasabban van. Van már vagy 15 éve, hogy voltam a TV-toronyban.
Én is a Misinára gondoltam, de nekem túl nagynak tűnik a háttérben az emelkedő. Szerintem a Tubes tömbje ennél lankásabb, de az is lehet, hogy a kép csalóka ás tényleg a Misina.