Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Megnéztem kösz. Na igen, hát lopni azt tudnak ők is.
200db írt a cikk, ami azért nem kevés, ráadásul T72 és T80. Érdekes, mert úgy tudom ennél régebbi típusaik is vannak még hadrendben (T64, T62). Amennyire megértettem, az ügy nyilvánosságra kerülése után azért eltakarították őket, meg elkezdték magyarázni hogy csak átmenetileg tárolták ket ott, meg hogy járőrök őrizték őket. Persze... Ha feleslegesek is, miért nem tárolják őket egy katonai bázison, vagy mellett, van nekik pár.
Az iraki vagy afganisztáni roncstemetőket is mindig értetlenkedve nézem, hogy miért lesik ott azt a sok vasat. Agfanisztánban sok helyen az utak mellett még mindig egymást érik a kilőtt szovjet roncsok, tartálykocsik, mi értéket elpazaroltak ott is.
Ott is ellponak mindent. Ezek ráadásul az európai részen vannak. Lehet azt gondolják, valahogy úgyis a kohóba kerül. A cikkek legalján szokott lenni 1 szürke link, ami a térképen megmutatja, hol is járunk abban a hatalmas országban. Az elhagyott T64es hadosztályt ezen az oldalon én sem találom, de az interneten sok kép és videó van róla. Nálunk is volt a hiradóban. Ide is linkeltem 1et.
Nézegettem azóta az oldalt, angolul nemsokat tudok, de azért így-úgy eligazodok. Rengeteg kép van fent. Konkrétan az általad említett elhagyott harckocsi zászlóaljat nem találtam meg, de sok más érdekeset láttam, pl: rakétasiló, régi harckocsik eladása, Csernobil, rengeteg képet a szovjet-afgán háborúból, stb…
Visszatérve az elhagyott radarosokra:
Oroszország más világ az biztos, az emberek felfogása, hozzáállása a dolgokhoz teljesen más. Na de akkor sem értem: elhiszem hogy bőven van nyersanyaguk, nem foglalkoznak környezetvédelemmel, pénzbe kerülne a megsemmisítésük is, stb…De akkor se lenne muszáj ezt csinálniuk:
-eladhatnák egyben hulladékvasnak
-maguk is összevágathatnák a kiskatonákkal rosszvasba.
Mondjuk lehet hogy 1000km-re van a legközelebbi MÉH telep, és nem érné meg elvinni odáig, meg macerás is. Nálunk micsoda aranybánya lenne egy ilyen! másnap már elhordanák őket.
Elavult. Legutóbb a világsajtót is megjárta, hogy 1 harckocsi zászlóaljat hagytak így ott, úgy, hogy a katonák kiszálltak, és nég az ajtót se csukták be. Ezek elavult fegyverek, és oroszok, 1 kurvanagy, alig lakott országban.
Ha jól körülnézel, találsz még ezen a blogon 50 ilyen posztot. Az elhagyott cuccokból 3 afrikai országot fel lehetne fegyverezni, és 20 évig ölhetnék 1mást vele. Kedvencem az erdőben felhalmozott ezer tonnányi éles muníció.
Ha nem tudtok angolul, megkeresem nektek.
Eléggé böngésző függő, de alul van vagy 20 hasonló poszt képekkel, és órákig lehet továbbmenni. Képek ezrei.
Megnéztem a képeket, hát, érdekes. Arról lehet tudni valamit, hogy mit keresnek az erdőben? Vagy így oldották meg a fegyverzetcsökkentést, hogy egyszerűen otthagytak minden, megspórolva a megsemmisítést költségét? ilyesmire tudok gondolni.