Keresés

Részletes keresés

raepa Creative Commons License 2002.10.29 0 0 58
off on
Ooo, nem kell, koszi, vinyon megvan minden, csak a telepiteshez nincs hely. Az iro meg kb 50m kitero lenne az egyetemrol hazafele, csak lusta vagyok. :)
off off
Előzmény: pedro870 (55)
elemes Creative Commons License 2002.10.29 0 0 57
Tárgyilagosan látod a helyzetet és a szitut.

persze, attol hogy jobbos valaki, meg nem huje. csak en olyan trehany vagyok, mar megint nem tudom hol hagytam a szemellenzomet...

Előzmény: A krónikás (52)
raepa Creative Commons License 2002.10.29 0 0 56
Ilyen emeleseket nem lehet jol idoziteni, mindig lecsapnak ra. Es tenyleg eleg hulyen nez ki, amikor az ember megszavazza maganak az emelest, de hat ez van. Altalaban a kepviselok nagyon lelkesen tudnak egyeterteni, amikor illetmenyuk emeleserol kell szavazni. :)
Es ha mar a pofatlanul alacsony tanari fizetesek is elokerultek: az egyik miniszter tanarom volt. Legalabb most jol keres. :)
Előzmény: pedro870 (51)
pedro870 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 55
írnom kell vmi on-t hogy után off-olhassak...

Szerintem akkor is bénák, ha megszavazzák, hiába lenne korrektebb a fizetésük. Azért kellene küzdeniük vhogy, hogy ők legyenek 2006-ban vagy 2004-ben az első kormány, amelyiket nem küldenek el a választók a francba.

na az off:

elküldhetem postán

Előzmény: raepa (41)
hiszterizált_tömeg Creative Commons License 2002.10.29 0 0 54
Itt nem is az a gond hogy emelik a miniszterek fizetését. Az a probléma, hogy közben d-209 3%-ot javasol a munkaadóknak, személyi jövedelemadó csökkentés helyett csak egy ordenáré hazugságot vágtak az arcunkba, a minimálbér emelést nem szavazták meg és mindeközben puritán államapparátusról beszél a "szegénységpárti" miniszterelnökünk.

Ez a mérhetetlen álszentség az ami egy kissé visszássá fordítja a dolgot.

ideiglenes magyarpolgár Creative Commons License 2002.10.29 0 0 53
ez az egész ott bukik el, hogy ez politika és nem gazdasági management.
Előzmény: dez1 (49)
A krónikás Creative Commons License 2002.10.29 0 0 52
elemes!

Nem hittem a szememnek amikor láttam a tágyban inéztett hozzászolásaidat.

Tárgyilagosan látod a helyzetet és a szitut.

Üdv

Előzmény: elemes (37)
pedro870 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 51
Nem a fizetésük abszolút összegével lenne a gond. Hanem az időzítéssel és az emelés 100%-os mértékékel.
Ez elsősorban politikailag béna dolog szerintem, nem "önmagában nézve". De még meg sem történt, csak az mn kiabálta szét.
Előzmény: raepa (40)
ideiglenes magyarpolgár Creative Commons License 2002.10.29 0 0 50
Egy középvezető a magánszférában annyit keres amennyit a cége megtermel. Ha ügyes a cég akkor többet ha nem akkor kevesebbet.
Előzmény: elemes (48)
dez1 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 49
Az a baj ezzel a gondolatmenettel, hogy bár teljesen igaz, mégsem hatékony.

Az egész államigazgatás úgy ahogy van szar. Üzleti alapokra kellene helyezni. Ugyanennyi pénzből elmenne, csak kb. 10-+szer jobban.

A minisztereknek a legjobb képességű menedzserek köréből kellene kikerülniük. Nyilvános pályázat lenne, szigorú feltételekkel. A miniszterelnök választana a pályázók közül, így övé lenne a felelősség is egyértelműen.

Előzmény: ideiglenes magyarpolgár (45)
elemes Creative Commons License 2002.10.29 0 0 48
nem, a kozepvezetok jellemzoen nem keresnek tobbet, irtam a nemet kancellar fizeteset, egy kozepvezeto (pl. osztalyvezeto) aligha keres ennel tobbet (sot).

az USA elnok evi bruttoja 250-300 ezer dollar korul van, egy kozepvezeto 100-150.

rtztr Creative Commons License 2002.10.29 0 0 47
A nyugdíjasok és a minimálbéren élők keresete is nnevetségesen alacsony az EU-hoz képest.
NEHOGY MÁR A MINISZTEREKET SAJNÁLJUK"""
ideiglenes magyarpolgár Creative Commons License 2002.10.29 0 0 46
szóval az EU-s bérszínvonal bevezetését nem a minisztereknél kellene kezdeni.
ideiglenes magyarpolgár Creative Commons License 2002.10.29 0 0 45
gondolom az Eu-ban és az USA-ban is lényegesen többet keres egy középvezető a magánszférában.

Nem ezzel van a probléma. A probléma ott van, hogy közben a magyar átlag bérszínvonal a béka feneke alatt van nem csak a közszférárt nézve.

Ha kivesszük a pakliból a nem túl sok embert tartalmazó közép- és felsővezetőket és az ügyeskedő vállakozókat akkor a nagy többség helyzete siralmas. Egy miniszter szolgálatot vállal - nem kötelező miniszternek lenni -
és nem pénzt keres. Ha pénzt akar keresni menjen a magánszférába és keressen.

Előzmény: elemes (37)
dekóder Creative Commons License 2002.10.29 0 0 44
A pedagógusok bére - az a nevetségesen alacsony.
Előzmény: MORPHEUSZ (42)
elemes Creative Commons License 2002.10.29 0 0 43
A nemet kancellar havi bruttoja 20-25 ezer euro (vagy tiz eve lattam egy tablazatot, abban meg nemet markaban volt a fizuja 40 ezer). Magyarorszag kis orszag, a miniszterelnok is alacs... ja mar nem, szoval 20-25 ezer euro tulzas, de mondjuk a negyede azert realis.
Előzmény: MORPHEUSZ (42)
MORPHEUSZ Creative Commons License 2002.10.29 0 0 42
Tulajdonképpen hány miniszterünk van?!

Tulajdonképpen miért pont a minisztereknek legyen alacsonyabb a (köztisztviselői!) fizetésük mint egy az üzleti szférában dolgozó bármelyik, közepesnek mondható tisztségviselőnek?!
Ha valóban az Európai Unióba igyekszünk akkor ez a jelenlegi bérük nevetségesen alacsony.

raepa Creative Commons License 2002.10.29 0 0 41
Nincs hely a vinyon kitomoriteni, plane felinstallni, es lusta vagyok venni cdirot. Torolni meg sajnalnam a sok cuccost.
Előzmény: pedro870 (30)
raepa Creative Commons License 2002.10.29 0 0 40
Ehh, gondolkozni kene... Egy miniszter nehogymar kb ketszer annyit keressen, mint apam, aki tkp egy senki a cegnel. Bar neki azert nincs kismillio egyeb kedvezmenye. Szoval a magas fizetest nem sajnalom toluk, sokkal inkabb az egyeb mellekeseket. :)
Előzmény: pedro870 (29)
rtztr Creative Commons License 2002.10.29 0 0 39
elemes

Rátapintottál a Médiadiktatúra lényegére

dez1 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 38
sajnos az álamigazgatást is meg kell fizetni, mert különben a kontraszelekció az idők végezetéig folytatódik.

de viszont ha jól megfizetjük őket, akkor 100%-os teljesítést várhatunk el.

Tehát mondjuk a minisztereket nyílt pályáztatással kellene választani. A politikai államtitkár maradhatna politikai delegált, de a többi az szakmai kiválasztás lenne.

elemes Creative Commons License 2002.10.29 0 0 37
a vicc jo.

medgyessy valoban deklaralta (eddig ketszer: 90-ben es 98-ban :-) hogy visszavonul a politikatol es az uzleti eletnek szenteli magat.

de a miniszteri fizeteseknek ehhez nincs koze, tenyleg nevetseges hogy a maganszferaban egy kozepvezeto (sokkal kisebb felelosseggel a vallan) tobbet keres mint egy miniszter.

Előzmény: rtztr (35)
elemes Creative Commons License 2002.10.29 0 0 36
Ezek nincsenek maguknál. Már ha 1. igaz a hír 2. meg is szavazzák.

de igen, politikailag is helyes a nehezen eladhato lepeseket a ciklus elejen meglepni. a jobboldalnak nincs olyan sajtoja, ami ezeket a temakat a ciklus vegeig felszinen tarthatna.

Előzmény: pedro870 (29)
rtztr Creative Commons License 2002.10.29 0 0 35
Van 3 emberi tulajdonság, amely 1 emberben max. 2 lehet:
intelligens
becsületes
kommunista

Aki intelligens és kommunista az nem lehet becsületes.
Aki becsületes és kommunista az nem lehet inteligens.
Aki becsületes és intelligens az nem lehet kommunista!

Medgyessy elvtárs kétszínű ember:

Tudjuk hogy kommunista, ezt a feltárt D-209-es dokumentumok is alátámasztják!
A szocializmus elkötelezett híve, MSZMP kb tag.

Az embereknek mint talpig becsületes, sajnálatra való kicsit butának (makogás, sok sületlen szöveg amiből már egy könyvet lehetne kiadni) mutatja magát.

Valójában egy inteligens kommunista, aki már harmadszor jön vissza a hatalomba (egyszer már teljesen eladósította, tönkre vágta az országot), dús gazdag lett a közpénzekből, és most úgy fosztja ki harmadszor is az országot, hogy az ország jelenleg többségben lévő emberei még tapsolnak is hozzá!

elemes Creative Commons License 2002.10.29 0 0 34
Helyes, emelkedjenek.

(vicces, hogy egy miniszter bruttoja 2000 euro korul van.)

(de sejtheto: ennek is resze volt abban, hogy az allamhaztartasi torvenyt megsertve nem nyujtottak be oktober 15-en a ktgvetest...)

Előzmény: rtztr (-)
ideiglenes magyarpolgár Creative Commons License 2002.10.29 0 0 33
tényként állította? nem. Egyébként meglátjuk.

volt jópár "szellőztetés" a választások alatt a népszabadságban is.

Előzmény: Törölt nick (31)
Woland Creative Commons License 2002.10.29 0 0 32
Puritán k0rmány.
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.29 0 0 31
"Ha megvalósulna az állítólag egyeztetés alatt álló elképzelés"

tudod ez BLIKK, MAI NAP stb szint.

Valami megvalósul vagy nem. Állítólag kontra tény.

Előzmény: ideiglenes magyarpolgár (27)
pedro870 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 30
te meg mé nem jössz ofpzni??? :)
Előzmény: raepa (28)
pedro870 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 29
Ezek nincsenek maguknál. Már ha 1. igaz a hír 2. meg is szavazzák.
Előzmény: rtztr (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!