Van egy bug a játékban, ami lehetővé teszi, hogy lehetetlen helyet alakítsatok ki még azelőtt hogy a végjáték elkezdődne. A javított verzió már az Apple-nél van elbírálás alatt, türelmeteket kérem...
Az olivér nevű robot portolása ipad-ra már folyamatban van, a bugfix-et követő frissítésben már elérhető is lesz. Az Apple elbírálási ciklusát nézve ez kb 3 hét. Ezzel egyidőben tervezzük egy lite verzió kiadását is, ami ingyenes és iAds reklámok lesznek benne, meglátjuk ...
"- Messziről (!) lehessen látni, ki-milyen színnel van. Erre most egy kis pötty szolgál. - A kezdeti színválasztásnál is jobb lenne ha a kiválasztás után sokkal egyértelműbb (fényesebb lenne) hogy melyik színt választotta az ember" Jogos, megpróbálunk rajta finomítani.
- Lehessen látni ki következik valamilyen kiemeléssel. Persze ki lehet találni, csak macerás. Ezen már dolgozunk...
"- Jó lenne egy drag-and-drop-os lapkamozgatás." Ezt próbáltuk a játék legelső változatával és egy játék után elvetettük. Egy órás ujjkorcsolyát követően az ipad zsírpaddá változott és fárasztó, kényelmetlen is volt fekve az ujjal drag-elni. Így nagyon gyorsan elvetettük.
"Várjuk a robotot :-)" Még nem kaptuk meg a robot kódját, így most csak egy nagyon buta AI-nk van. De azért az legyen tiszta, hogy az online robot, ami a kétmagos 4giga memóriával gazdálkodó asztali gép számára is megterhelő, nem fog rendesen működni egy ipad-on. Erősen egyszerüsíteni kell majd a számítások komplexitását, rosszabb esetben saját algoritmust beletenni.
- Messziről (!) lehessen látni, ki-milyen színnel van. Erre most egy kis pötty szolgál. - A kezdeti színválasztásnál is jobb lenne ha a kiválasztás után sokkal egyértelműbb (fényesebb lenne) hogy melyik színt választotta az ember
- Lehessen látni ki következik valamilyen kiemeléssel. Persze ki lehet találni, csak macerás.
- Jó lenne egy drag-and-drop-os lapkamozgatás.
Nem a plusz munkát akarom természetesen adni, de kipróbáltattam olyannal is aki csak kapizsgálja mi is ez a játék, meg én is, némi "csekély" tapasztalattal szintén hasonlókra jutottam.
A program két játékos számára készült táblajáték, mely - rendelkezik német, francia, angol és magyar nyelvi támogatással - nyilvántartja korábbi játékok statisztikáit - tartalmaz szabálykönyvet és vizuális segédet
Következő verzió várható újításai: - gépi játékos - játék mentés/betöltés - kooperatív mód más tablet eszközökkel
Megnéztem a mesterek listáját és megdöbbentem. Nem találtam benne mizo, pepe, dunadan, leslie, barbiko nevét... Milyen lesz akkor a mesterbajnokság ? Összesen 16 db magyart láttam a listán.
Limitált mértékben lesz ingyen szállás a Palmer / Andersson családnál. 2005-ben még akkora házuk volt, hogy minden résztvevő belefért, mostanra már más a helyzet. Viszont elég drága az étkezés arrafelé, meg ha tömegközlekedned kell (pl mert Stockholm Arlanda-ra érkezel, ami Trosától ugyancsak odébb van), akkor az is elég drága.
Cserébe viszont nagyon jó a helyszín, kicsit hasonlít a giesseni Mathematikum-ra (azért annál talán egy apró fokozattal szerényebb), mondjuk én elfogult vagyok 2005 után, az túl jól sikerült. Még akkor is igaz mindez, ha ilyen hülye nevű épületből egyébként nem hord még egyet magán a föld: Tom Tits.
Volna egy kérdésem. Mivel a WTO nem csak WTO hanem HO is volt (azaz egyszerre két verseny zajlott) akkor az itt szerzett ÉLŐ pontok duplán számítanak ? Elvileg úgy kéne hiszen Niklas két trófeát vitt haza. Elvileg. Na de gyakorlatilag... ?