Keresés

Részletes keresés

F.Begbie Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1164
én is szoktam neki mondani, hogy most már csak reggel találkozunk, és aludja át az éjszakát, de tojik a fejemre. viszont szerintem rászokott arra, h apjánál nem nyugszik meg (először ő szokott bemenni), csak akkor hallgat el, ha meglát, és az én karomban köt ki. na, erről kéne leszoktatni, de férj azt mondja, miért nem megyek be, ha hallom, h nála nem nyugszik meg. hát azért, h szokja. :(
Gotika Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1163
Bizony én is tapasztaltam, hogy megérzik, ha anyuka nagyon elszánt és bekeményít. Nekem Bogi az első 2 hónapot végig üvöltötte, teljesen kiakadtunk tőle, de 1x sikerült olyan határozottsággal rácsuknom az ajtót, hogy annyira meglepődött, hogy hirtelen elhallgatott és úgy is maradt :)
Előzmény: lurcsi (1161)
Gotika Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1162
Én is olvastam valahol, azt hiszem az Aludj velem-ben, hogy vagy szoptatun éjjel, vagy nem, köztes állapot nincs, azt nem értik a gyerekek, hogy 1x lehet, de többször nem.
Nos, a helyzet az, hogy az enyém érti és alkalmazkodik is hozzá. Nem tudom, hogy lehet, de tudja, hogy csak egyszer szophat. Ez van :)

Csak megerősíteni tudom, hogy a csecsemő is kiegyensúlyozottabb lesz, ha az éjszakát átalussza és nem cirkuszol.
Előzmény: --zerge-- (1159)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1161
Drukkolok a leszokáshoz!!!
Én meg tegnap elhatéroztam, hogy bekeményítek, erre csak fél egykor ébredt fel, akkor nagyon gyorsan visszaaltattam, utána meg csak negyed ötkor :) Lehet, hogy megijedt, mondtam neki este, hogy aludjon rendesen, mert nem akarom, hogy sírjon :)
Előzmény: F.Begbie (1160)
F.Begbie Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1160

dehogyis! :) értem én, mit akarsz mondani. és mindketten ismerjük azt az anyukát, akinek mindjárt egy éves a gyermeke, de még mindig (!) kétóránként kel éjjel, és nem tud vele mit csinálni. valóban teljesen változó, h melyik gyerek mennyit, mikor, hogyan alszik.

addig írtunk róla, amíg a lányom visszaszokott az éjjel fél 12-es kelésre. :( és csak remélem, h a foga miatt, és leszokik róla.

Előzmény: lurcsi (1157)
--zerge-- Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1159
Az teljesen igaz, hogy ha nem ott ebred meg ejszaka, ahol elaludt, akkor megijed es sir. Ez meg felnottekkel is igy van (egyszer olvastam egy ilyen pszichologiai vizsgalatrol, nem tudom, hol) - persze ok aztan rajonnek, hogy mi van es nem sirnak :) Szoval szerintem is az lenne a modja, hogy a sajat agyaban aludjon el. (Vagy veled, de akkor maradjon is ott.) Aztan majd leszokik/leszoktatod az ejszakai kelesrol, de ehhez meg kicsi szerintem, siman lehet meg ehes is.

Nekem az ujszulottkort kiveve mindketto magatol aludt el, ezzel szerencsem volt. A nagyobbik magatol aludta at az ejszakat 5 honapos koratol. A kicsinel vegul - miutan en vegkimerultem a ketorankenti ejszakai kelestol - 7 honaposan bevetettuk az Aludj jol, gyermekem c. modszert, es 3 nap utan vegigaludta az ejszakat. O is sokkal de sokkal kiegyensulyozottabb lett utana, rolam nem is beszelve.

Ja, en arra nem latok eselyt (ettol persze meg lehet), hogy megtanulja, hogy egyszer kap szopit, de csak egyszer. Nem hiszem, hogy ertene, hogy ha mondjuk 4-kor lehet, akkor 2-kor miert nem...
Előzmény: Zoe21 (1152)
Zoe21 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1158

Szia!

 

Van napi, esti rutinunk, pedagógusként tudom, hogy ez nagyon fontos egy gyerek számára, akkor érzi magát biztonságban.

 

Sajnos a munkahelyi tapasztalat bejött nálam is: pedagógusnak a legnehezebb a saját gyerekével :)

 

Szóval, a napi programjaink - bár első perctől kezdve igyekeztem úgy csinálni, hogy minden meglegyen, ha lehet azonos időben, de Alexa csak 2,5 hónaposan kezdett el napközben is aludni. Addig szinte egész nap fent volt, mindent figyelt, el volt. Aztán kezdett elfáradni, egyre több új dolog jött, és 2,5 hónaposan elaludt először délelőtt, aztán délután is. mindig csak 45 percet, és a saját ágyában. Aztán rájöttem, hogy ha már van terasz, aludjon ott, sokkal jobban tud pihenni a levegőn. De mivel ő október végén született, így a hidegben nem nagyon tudtam sokáig kint hagyni.

 

Ma már délelőtt és délután is alszik legalább 1,5-1,5 órát, és este is elbóbiskol egy kicsit a szobában egy jó fél órára.

 

Ha sétálni megyünk, ha fürdünk mindig ugyanazt a két dalt éneklem neki az előkészületek alatt, így ma már szerintem valami dereng neki, amikor meghallja azokat, és ha addig nyüglődött is, abbahagyja és vigyorog ezerrel.

 

Alváskor is, ébredéskor is van énekelgetés, és mindig igyekszem megvárni este azt a pillanatot, amikor már nagyon álmos, hátha sikerül hamar egyedül elaludni, de ez nem mindig jön be :) Mert van, hogy már leragadnak a szemei, lekapcsolom a villanyt, hogy akkor hajrá alvás, erre úgy felébred, mint ako addig egy éjen át aludt...

 

Játszani is szoktunk fürdés után, mostanában a forgolódás rejtelmei izgatják a leginkább, így azt csinálja esténként.

 

Na, próbálkozunk majd mindenfélével, egy ötlet csak bejön majd nálunk is :)

 

Köszönöm a segítséget Neked is, mindenki másnak is!

 

Zoé

Előzmény: F.Begbie (1155)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1157
Ez kicsit kemény hangvételűre sikeredett, de csak a mi esetünket írtam le. Jó, hogy te leírtál egy másik példát is, mert persze nem minden gyerek olyan, mint az enyémek !!

Megfigyelésem: átlagban a lányok jobb alvók, és átlagban a tápszeres gyerekek is jobb alvók. Ez csak a nagyon nagy átlag!!!!!
Ja és anyáink korában minden gyerek aludt magától és nem keltek fel éjszaka :))))))
Előzmény: lurcsi (1156)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1156
Ó, ha meg lehetett volna oldani úgy, hogy nem kell sírni hagyni!!!!
De sajna előbb felkelt 1x, aztán 2x, aztán már 3x. Reggel Fél hat-hat között kelt. Ezt sajna én nem bírom. Főleg, hogy van egy másik is, aki szintén fölkel pisilni, beteg sokszor.
A másik, hogy a nagy fiam ugyanilyen rossz alvó volt, vele nem voltam kemény kezű, 2 éves volt mire megtanult elaludni, addig folyamatosan kelt éjszaka is. Én ezt mégegyszer nem akarom.
Előzmény: F.Begbie (1155)
F.Begbie Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1155

szia!

valóban mindenkinél más. :) nálunk pl. úgy van, h a gyerek szobájában van egy heverő, én azon szoptatom már este, és onnan kerül a kiságyba, tehát végül is nem nagy különbség, h a saját ágyunkban-e, vagy így. és nekem igenis átalussza az éjszakát többnyire. én tudom, h szerencsém is van a gyerekkel, mi is megpróbáltuk sírni hagyni, amikor felkelt, bementünk, csitítgattuk stb., de nálunk ez nem jött be. egyszerűen nem bírtam hallgatni, ahogy sír. mert egy időben gyakran csinálta azt, h az esti lefekvés után egy-másfél órával felkelt, és csak úgy volt hajlandó újra elaludni, ha cicire került. elég sokáig tartott ez, de szerencsére magától leszokott újra.

van esti/napi rutinotok? az ilyen kicsiknek (állítólag) fontos, h legyen. h nagyjából mindig ugyanaz történjen minden nap. persze nem azt mondom, h ne menjetek sehova, de pl. kajálások ugyanabban az időben, séta ugyanakkor, esti fürdés, szertartás stb. egyazon időben, vagy legalábbis egymás utáni történésékben. pl. van aki masszírozza a babát fürdés előtt, fürdés után kis játék, vagy ilyesmi. nálunk úgy van, h este férj elég későn ér haza, attól függően, h mikor, vele (vagy már korábban) vacsora, aztán férjjel játék, aztán én vetkőztetem, bohóckodunk, általában együtt fürdetünk, de a törölközés, krémezés, hintőporozás már a férjé. ilyenkor ők bohóckodnak még, és aztán szopi, bealvás (99%-ban), aztán szundi. mi születésétől kezdve így csináljuk, és elég jól be is vált. ha napközben csavargunk is, akkor is az este így néz ki (max. a játék marad el).

és igen, valóban éjjel, álmukban dolgozzák fel a napi történéseket, ez is okozhatja, h nem alszik jól. de még olyan nagyon kicsi az a 4,5 hós baba! :)

kitartás!

Előzmény: Zoe21 (1152)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1154
Ja és persze nem fogja könnyen adni a jól bevált, neki kényelmes éjszakákat. De ha elhatározod magad végig lehet csinálni.
Azt, hogy hagyod e sírni, vagy odaülsz mellé, neked kell eldönteni. Lehet még apa is az éjszakás, rajta nem érzi a tejszagot. Mindenkinél más válik be.
Előzmény: Zoe21 (1152)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1153
Nagyon bfolyásolja az, hogy mennyi inger éri. Sajnos, ha túl sok, túlfárad, felpörög, és szinte lehetetlen elaltatni. Nálunk kb. most van az, hogy egyértelműen látom, hogy álmos, akkor irány az ágy. persze meg is figyeltem, hogy 2-3 órát bír ébren lenni, és ha ezen túl vagyunk, akkor mindenképpen elviszem aludni.
Nálunk amúgy pont ez van a napközbeni alvással, sokszor csak fél órákat alszik, és az nagyon kevés.
Most két napja 1,5 órát alszik, nem is tudom mi van :)
Én azt gondolom két lépcsője van az alvástanításnak.
Az első, hogy megtanuljon maga elaludni (nálunk ez már megvan). Bár még mindig sírdogál előtte, vagy inkább csak panaszkodik. 5-15 perc alatt alszik el átlagban.
A második, hogy megtanulja, hogy éjszaka aludni kell. Mi most ez előtt állunk. Sajnos ez nálunk nem megy máshogy csak sírással. Felébred kettőkor, bemegyek, simi, pelusütögetés, otthagyom, pár perc újabb kör, egész addig még el nem alszik. Egy két éjszaka és rájön, hogy nincs miért felkelni. Fél négytől én már adok neki enni. Nálunk az a baj, hogy egyszer már sikerült beállítani, de újra próbálkozott, és sajna a nagy pont akkor lett beteg, krupp gyanúval, és nem volt erőm, inkább megetettem, mikor 2-kor felébredt. Ma éjszakától indul a szigor, remélem csak 1-2 nap és visszaállunk.
Előzmény: Zoe21 (1152)
Zoe21 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1152

Sziasztok!

 

   4,5 hónapos a kislányunk. Olvaslak Benneteket, a tapasztalatokat, és rájöttem, hogy másképp kellene az egész esti herce-hurcát csinálnunk.

Eddig az volt, hogy általában velem elaludt a mi ágyunkban és utána teszem át a sajátjába. Ahogy olvasom, ez azért nem jó, mert az utolsó kép az, hogy a nagy ágyban van anyával, ergo, ha felébred éjszaka, azt keresi.

 

Néha elaludt egyedül is a saját ágyában, de sajnos fogalmam sincs, hogy akkor mit csináltam, hogy ezt tegye. Valószínűleg álmos volt nagyon. Szerintetek van esélyem arra, hogy valamilyen módon megtanulja, éjszaka alszunk, egyszer szopi hajnalban, de ne 2 óránként felsírással teljen az éjszaka?

 

Esetleg befolyásolhatja az éjszakai alvást, hogy napközben mennyi inger, új dolog érte? Elvileg éjszaka ezeket az élményeket dolgozza fel az idegrendszer, ezért gondolom, hogy nem mindegy mennyi újdonság éri egy nap.

 

Zoé

lurcsi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1151
Nem , pont azt írja, hogy azal a módszerrel, amit leír, előbb-utóbb megtanulnak egyedül elaludni. Nahát azt hiszem mi az utóbb voltunk, de most már tényleg elalszik maga :)
Előzmény: Gotika (1148)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1150
Nincs ilyen szigor a suttogós könyvekben.
Azzal kezdi, hogy mindig figyelj a gyerekre! Minden gyerek más. Nem ír le kőkemény szabályokat, csak olyanikat, amikhez viszonyítani lehet. Pl. ha teljesen más a napirendetek, mint amit ő leír, és az mindenkinek jó, az természetesen nem fogja az ő könyvét olvasni adott anyuka. Abból indul ki, hogy valami nem jó, evés, alvás általában
Azt is leírja, hogy nem szeret ilyen napirendeket adni, de mivel sokan kérték leír egyet.
Én nem olvastam ezt az elválasztás dolgot, sem az óra felhúzást. (mondjuk a második meg harmadik részt még nem olvastam el teljesen)
Az igaz, hogy sok olyan tanácsa van, amit olyan anyukáknak ír, akik 6 hét után visszamnnek dolgozni!! De hát ilyen is van, főleg Amerikában.

Én sem vettem szentírásnak minden szavát, saját altatási módszert alakítottam ki az alapján, amit leírt. Viszont nagyon sok hazsnos dolog van benne Pl. egy csecsemő elalvási ideje 20 perc az elején, túlfáradhat a gyerek, és akkor azért nem tud elaludni, stb.

Nekünk tegnap annyira jó napunk volt: 8-8-ig aludt, egy fél ötös keléssel, és aztán 1,5-1,5 órát aludt napközben. Ma éjszaka már megint fennvolt 2-kor, utána meg hatkor kelt :( Egyszerüen nem tudom mitől függ ez. Vagyis sajnos tudom, le kell szoktatnom a 2 órás kelésről, csak még nincs erőm. A nagy most beteg már egy hete, vele is éjszakáztam. Na gyűjtöm az erőt, egyszer már eljátszottuk ezt, és akkor szépen visszaállt a hajnali kelésre.
Előzmény: Gotika (1147)
Beku76 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1149

Lehet, hogy jobban enne, persze, csak először meg kéne szüntetni az éjjeli szopikat, ugyebár :). Egyébként nem gondolom, hogy a szopiktól annyira jóllakna, ilyenkor már csekély a tej tápértéke, ha épp olyan kaját kap, amilyet szeret, szopi után is simán bevágja. Nem is annyira rossz evő, inkább válogatós, nem sok mindent hajlandó megenni (üveges gyümölcsös bébikaja, tejpép, kásák, néha alma-banán,  kenyér-de csak pusztán, ilyenek eszik). Ami a szopik számát illeti: reggel, délben (azon alszik el), a du-it már pár napja kihagyom, este (azon alszik el), és éjszaka 2-3-4szer (ezeket simán kihagynám).

Amúgy tényleg kedves vagy, hogy ennyire érdeklődsz :)

 

Előzmény: Gotika (1146)
Gotika Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1148
:)))))
De a könyv azt is írja, hogy minden csecsemő el tud aludni egyedül. Vagy nem? Már rég olvastam.
Az alvásdokik viszont azt állítják, hogy meg kell őket tanítani rá.
De mindegy is. A lényeg az, hogy nálunk mi a helyzet.
Előzmény: lurcsi (1140)
Gotika Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1147
Nekem csak az első suttogó van meg, szerintem az szupi, bár az alvással kapcsolatban... Én nem vagyok képes arra, hogy 108x felvegyem és lerakjam, a susogás + neki nem jött be, illetve sose volt tuti recept, amire elaludt volna, mindig más jött be. Ez volt a legrosszabb. Így az'tán rengeteg időt töltöttem a kiságy mellett, figyelve azt, hogy mi nem hagyja elaludni, illetve aludni. Amikor megoldottam 1 problémát, 2 hét múlva már más volt a tarsolyában.
De most van egy saját receptünk.

A könyvekről szörnyű kritikákat olvastam, pl., hogy tűrhetetlen, hogy azt javasolja, hogy mielőbb válasszuk el a gyereket és, hogy időre játszanak, húzzunk fel nekik egy vekkert. Mi ebből az igaz? Tényleg olyan brutál mai magyar szemmel?

Az én könyvemben ugyan van egy percre felosztott napirend, de abban az is szerepel, hogy a nappali MAXIMUM alvásigény a ti kororokban 3 óra. Ergo: lehet kevesebb is :(

Szerencsére 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kellett 3 órát ülni éjjel a kiságy mellet, de én bíztam annyira a lányomban, hogy ez csak a leszoktatás része és nem rászoktatás. A bizalom pedig meghozta a gyümölcsét.

Mennyit alszik éjszaka? 18:30-6:30-ig, vagy 7-ig
Hajnali kelés? általában 3 körül volt, +/- 1/2-1 óra, de amióta itt osztom az észt :))))) nem kel fel éjszaka (vagyis 2 napja). Azért még messze menő következtetéseket nem vonok le. Igaz azóta előbb is ébred kicsit, de ma este 1/4 8-ig kihúztuk. Várom a fejleményt!
Előzmény: lurcsi (1139)
Gotika Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1146
Nem nagyon akarok beleugatni, de nem lehet, hogy ha éjszaka nem kapna és rendesen kiéhezne, akkor nappal jobban enne? Bár biztos gondoltatok már minden lehetőségre. Szóval bocs!
Amúgy mit jelent az, hogy elég rossz evő és, hogy a szoptatások számát se sikerült csökkenteni????
Előzmény: Beku76 (1141)
Gotika Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1145
No problem!
Már én is gondoltam rá, de úgy látom, hogy nem bírná ki még a délelőttöt alvás nélkül. Vagy én nem bírnám? :( De figyelem a kiscsajt és amint meglátom benne a lehetőséget, hogy kihúzza ebédig, nem fogom kényszeríteni :)
Előzmény: E-ditke (1144)
E-ditke Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1144

Bocsánat, hogy belekotyogok.

Gotika, nálunk ugyanez volt a helyzet, nappal 2x félóra alvás. Kb. 9 hónapos lehetett az én lányom is, amikor átálltunk az egyszeri alvásra, onnantól kezdve nincs különösebb gond. Most 14 hónapos, normál alvásadagja 1,5 - 2 óra napközben (volt már több is), kb. 1 és 3 óra között. Nem egy bajnoki teljesítmény, de úgy tűnik, elég.

Előzmény: Gotika (1138)
F.Begbie Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1143
Gotika: hát megmondom őszintén, h ha rajtam múlik, nem akkor mentünk volna szét. :D de az ismerőseim, akiknek már van tapasztalatuk, mind azt mondták, ez a legideálisabb kor, és szerencsére a férjem is szorgalmazta. azért sikerült ilyen jól, mert jó volt az időzítés, ez tuti!
Zeszter79 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1142
Eddig két este adtam Neki Chamomilla bogyókat, de beletettem a tápszerébe, és úgy itta meg. Nem nagyon hatott, utóbbi két este megint csak mellettem volt hajlandó aludni megint. Lehet, hogy ha kaja előtt fél órával adnám (ahogy mindig a doki mondja), akkor jobb lenne? De megint eszembe jutott, hogy ez nem a foga, mert amikor bekenem a Dentinoxszal, akkor bealszik, de ahogy le szeretném tenni az ágyikóba, felébred. Egyébként vacsi után tökre beájul, 23-24 óra között szokott felkelni, és nem ott maradni. Napközben pedig jól alszik az ágyában, tehát azzal nem lehet a bibi, mert már az is az eszembe jutott...
Előzmény: anine (1112)
Beku76 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1141

Gotika, az elhízástól nem félnék, elég rossz evő a szentem. Ezért is féltem (néha még most is), hogy az éhségtől ébred. De kizárt, hogy 2 órával az elalvás után (miután azért bevacsizott) éhes legyen (hajnalban hajlandó lennék szoptatni).

 

Egyébként a védőnő mondta először, hogy rögtön a költözés után kerüljön külön szobába (eddig nem sok jó tanácsot adott :(), aztán kezdtem körbekérdezmi... Petra is elég kis érzékenyke... Igazad van, megpróbálok az ösztöneimre hallgatni, majd lesz valami :)

lurcsi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1140
Ja és hét hónapos múlt, jól számoltad :))
Ne is mond, mindig panaszkodtam a férjemnek, hogy írja a könyv, hogy meg fog tanulni maga aludni, DE MIKOR?????
Aztán rájöttem, hogy miért nem adott valamiféle becslést erre nézve a könyv, ha ezt tudom az elején....... Azért nem bánom, mert ringatni semmiképpen nem akartam, meg szoptatni sem. Ez legalább egy módszer volt, hogy elaludjon.
Előzmény: Gotika (1138)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1139
Nekem 3 Suttogós könyvem van, és az egyikben vannak pontos napirendek is leírva, a gyerek életkora szerint.
Igen, ez a nappali alvás nálunk is így van, Szerintem is sokkal többet kellene aludnia. pedig ő most már szépen maga elalszik a kiságyban. Azt hittem ez majd segít, de nem. Erre a fél órára nagyon ráállt, nem tudom miért.
A nagyobb fiam nagyon rossz alvó volt (meg én béna :)), 1 éves koráig csak babakocsiba, meg este cicin aludt el, és később is sokat szenvedtünk vele. Ezért döntöttem úgy, hogy a kicsit másképp fogom szoktatni. Csakis kiságyba!! Ahhoz viszont nem volt szívem, hogy hagyjam ordítani a kiságyba míg elnem aludt. Az elején nagyon idegörlő volt. Átlag 20-30 perc altatás egy 20 perces alvásért ......
Én viszont azt nem tudtam volna csinálni, mint te, 3 órát ott ülni mellette!!!!! Minden elismerésem, komolyan.

Nálatok még van hajnali kelés? Mennyit alszik éjszaka?
Előzmény: Gotika (1138)
Gotika Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1138
9 hónapos és (jaj!) ne is kérdezd! Nappal borzasztó keveset alszik. Most már csak 2x 1/2 óra. Hát igen! A nappali alvásokkal nagy bajban vagyunk. Az, hogy de. csak 1/2 órát alszik, teljesen rendben van, de du. legalább 1-1,5-re lenne szüksége. Van aki szerint kevés az alvás igénye, de szerintem ez nem igaz, mert akkor nem lenne hulla fáradt. Egyszerűen valamiért rosszul szokta meg. Most éppen azzal harcolok, hogy napközben is a kiságyban aludjon el, mert de. csak ringatva volt hajlandó, du. pedig csak kint a babakocsiban. De már kezd kicsi lenni a babakocsi és hát én is szeretnék néha ledőlni. Szóval most küzdelem van, bár mondhatom, egész jól haladunk.

Amúgy nagyon sok kismama küzd ezzel a problémával (nem vagyunk egyedül). Én azt vettem észre, hogy mintha nem érnének rá aludni. Mintha valahogy éreznék ezt a rohanó világot és azt, hogy gyorsan történnek a dolgok, ezért nekik is mindent gyorsan kell megtanulni. Azt pedig aludva ugye nem lehet :)

A napirendről csak annyit, hogy nálunk se mennek mindig percre pontosan a dolgok, de azért lehet trükközni. Pl: ha előbb ébred, nem eteted meg rögtön. Mondjuk nekem szerencsém van, mert Boglár reggel 40-50 percet is eljátszik egyedül az ágyában, tehét, ha előbb ébred sem gond, mert csak akkor megyek oda, ha hellyel-közzel rendben az idő. Ha mégis van csúszás, legkésőbb az ebéd utáni alvásig rendbe lehet hozni az időbeosztást.

De figyu! A suttogóban nincs pontos napirend. Csak úgy kb, hogy mire van szüksége. Viszont a másik említett könyvben van egy rendszer leírva percről-percre. Na! Azt mi tudjuk tartani. Ilyen szempontból azt szerkesztették meg jobban.
Nem írtad, hogy mennyi idősek vagytok, csak hogy 1/2 éve suttogsz és 2 hete alszik magától, +, hogy az elejétől csinálod. Ja! Akkor úgy 7 hónap körül vagytok.
Nos minden tiszteletem a tiéd, le a kalappal, én ennyi ideig nem tudtam volna csinálni.
Kicsit soknak találom, hogy ennyi ideig kellett pelust ütögetni. Már mit félre ne érts! Nekem lett volna sok. Remélem a nappali alvásokkal előbb dűlőre jutunk :)))))
Előzmény: lurcsi (1135)
Gotika Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1137
Mivel te ismered a gyermekedet, te tudod, hogy mennyire érzékeny (a miénk elég "finom kis műszer"), hallgass inkább a megérzéseidre, mintsem mások "okos" tanácsaira. Beleértve az enyémet is :))))))
Lásd az előbbi hsz utolsó mondatát!
Annyira talán hasznos volt az esettanulmányom, hogy láthatod, mit tud okozni egy finom lelkű, ciciimádónak egy ilyen malőr.

Azért engem 1 valami elgondolkodtatott: Ha jól emlékszem azt írtad, hogy 14 hónapos a gyermeked és éjszaka 2-4x szopik, de inkább csak megnyugtatás az egész, nem táplálkozás. Az tuti, hogy ilyen idősen nem lehet éhes ennyire.
Viszont, ha sosem éhes, mindig tele van a gyomra, soha nem ürül ki, ráadásul szopival nyugszik meg, amikor is valamennyit biztosan eszik, akkor ezzel nem alakul ki benne egy rossz beidegződés?
Gondolok itt arra, hogy esetleg a tudatalattijában a megnyugvással az evés fog párosulni. Ez pedig egyenes út lehet a "bánat evéshez", onnan pedig az elhízáshoz.
Nem tudom. Nem vagyok szakember, és legfőképpen nem akarlak megijeszteni, egyszerűen csak ez ugrott be.
Ki tudja? Lehet, hogy nem is magad miatt érdemes leszoktatni a kicsit az éjszakai evészetről, hanem maga miatt?
Előzmény: Beku76 (1133)
Gotika Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1136
Gratula!
Teljesen jól csináltátok! Nem t'om, tanácsolta-e valaki, vagy csak ösztönösen éreztetek rá, de a szakdokok szerint is a 6 hónapos kor körüli idő a legjobb a külön fektetésre. Igaz, szerintük mindenképpen aludjon a baba és legalább a mama 1 szobában, de nem kardoskodnak azokkal a szülőkkel sem, akik rögtön külön rakják csemetéiket. Szerintük a lélek fejlődésének az előbbi eset a legjobb, + anyukának sem annyira fárasztó, mintha éjszaka is sétálgatni kéne.

Én mondjuk sosem ugrottam rögtön, valamikor fel sem ébredtem a nyekergésre, de mindig vártam egy kicsit. Szerintem fontos megadni az esélyt a babának, hátha le tudja rendezni egyedül is a dolgot.
Sokan kérdezték, hogy mitől függ, hogy felkelek-e, vagy sem.
Nos, nem tudom. Egyszerűen csak ösztönösen megérzem, hogy mikor kell odamennem és mikor nem.

Ha az ember ráhangolódik a gyerekére és hallgat a megérzéseire, akkor olyan nagy bajt nem tud csinálni :)))))
Előzmény: F.Begbie (1132)
lurcsi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1135
Ja és még egy. Nálunk is van napirend, de az időpontok csúszkálnak. Legfőképpen azért, mert reggel sem kel mindig ugyanakkor (fél hat- 7 között kel), de főleg azért mert a napközbeni alvások fél óra- 1,5 között mozognak. Többnyire fél óra, ritkán 1-1,5. Visszaaltatni lehetetlen, amikor már egyszer felébredt.
Ez persze általában nem okoz gondot, de néha nyűgös az álmosság miatt.
Én is a Suttogó szerint próbálom a napirendjét csinálni születése óta, de sose tudtam pontosan tartani, mert sosem aludt annyit, mint amennyit a könyv szerint kellene :(
Előzmény: Gotika (1131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!