Keresés

Részletes keresés

hsoma Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3187
köszi :-)
Speibllel és Abrashsal közben konzultáltunk, nagyjából ugyanez jött le, adobepro-val egyenként kiszedegetem a képeket, és áttoligálom őket.
minden jót, és köszi,
soma
Előzmény: Képkovács (3186)
Képkovács Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3186

Még rip alól nyomtatva is lehetnek gondok ilyen vegyes felvágott anyagokból, hiszen elég nehéz olyan profilt találni, ami ezeket a palettáket ugyanebben a formában tartalmazza.

A fosadék eredmény abból is jöhet, hogy a legtöbb nyomtatószoftver egy ilyen fájltartalommal találkozva a saját maga által ismert legközelebbi paletta színt helyettesíti be, ami vagy a közelében van az eredetinek, vagy nem...

A helyes eljárás elkerülni az ilyen vegyes színábrázolásokat, hiszen ez monitoron kívül a legritkább esetben jeleníthető meg hibátlanul. Célszerű a fájlokat normál RGB-s tiffre, vagy PDF-re átalakítani valahogyan, vagy eleve így elkészíteni.

Megoldás lehet ezeket a PDF-eket beolvasni PS-be RGB színábrázolásban, majd sRGB-s TIFF-be, vagy PDF-be újra kiírni és úgy nyomtatni.

Nem tudom, hogy mennyit tudtam segíteni, de remélem, hogy boldogulsz majd vele :-)

Előzmény: hsoma (3180)
hsoma Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3185
kösz a segítséget! :)) hát, jó' elkúrtam :))
Előzmény: Speibl és Hurvinyek (3181)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3184

Ááá......

A szarhoz, hozzá se kell kezdeni.

:)))))

Előzmény: Larsenek (3183)
Larsenek Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3183
De a szar munkához is annyi idő kell, mint a jóhoz (néha egy kicsit több is). :)))
Előzmény: Speibl és Hurvinyek (3181)
vejne Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3182
Ha PS-ből nyomtatsz, add meg neki a "Nyomtató határozza meg a színeket" opciót. A nyomtatóbeállításnál pedig az ICM profil engedélyezését az egyedi színbeállítások fül/gomb mögött. Akkor már nem lesz különbség. Ja és ne felejtsd el a PS mentéskor bepipálni az ICC színtér négyzetet.
Előzmény: Százbolha (3174)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3181

Simán lehet.

Ótvart könnyű gyártani.

:)))

Kűggy belőle egy darabot, hátha lehet vele valamit kezdeni.

Előzmény: hsoma (3180)
hsoma Creative Commons License 2008.02.15 0 0 3180
sziasztok!
adva van egy pdf, amiben töketlenkedéseim és tapasztalatlanságom okán vannak PSben "színpaletta", RGB, ill. "szürkeárnyalatos" színterű képek(egy kivételével mind a sacc. 70-80 FF).
adva van egy digitális nyomda, ami az RGB képeket materializálja jó/tűrhető minőségben, a szürkeárnyalatosakat és a színpalettásokat pedig ótvar szar minőségben (iszonyatos kontraszt; bebuktatott részletek, gyakorlatilag a ~35%os szürkétől) kaptam meg. a pdf egy szöveg+kép albumszerű összeállítás volt/lett volna/van szándékozva bemutatni/etc/etc. namost. a képek, mind magukban, mind a pdf-en jól mutattak. itthon, a szemre kalibolttól kezdve sok-sok monitoron/projektorképen láttam és mindenhol rendben levőnek tűntek. a pdf-t opendocumenttel raktam össze.
a kérdésem az: létezik az, hogy egy profi labor PDF-ben(!!!!) levő képeknél EKKORA különbséget produkál????
üdv, segítségeteket előre is nagyon köszönöm;
hsoma
Abrash Creative Commons License 2008.02.14 0 0 3179
az új irfan kezeli az embeddált profilt, a régi nem, esetleg ez van a háttérben.
Előzmény: madgie (3175)
madgie Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3178
Valahun a tulajdonságoknál külön kell engedélyezni, úgyhogy elvileg nem cs*szi el az sRGB-s képet :)
Előzmény: Százbolha (3177)
Százbolha Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3177

IP4500 megkérdezte hogy akarom-e az adobit.

Kis vacilálás után engedtem, reménykedve hogy az sRGB-s képeimet nem rontja el.

Előzmény: madgie (3175)
Százbolha Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3176
Korrigálok:  Canon papirral már nem lilás a szürke nyomat!!!  (cserébe kicsit fakóbb...)
madgie Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3175
Nekem meg meggyött az iP1800. A gyári szoftvere úgy sz*r, ahogy van, Ifranview-ból színeset nyomtatva egész pofás a végeredmény.

Most ez csak nekem újdonság, hogy egy alap nyomtatóhoz feltelepült az aRGB komaptibilitás?
Százbolha Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3174

Köszönöm, de már túlvagyok rajta.

Elmentem a bótba és nem volt 6700D, raktáron a legjobb az IP4500 volt, igyhát azt vettem.

Összefoglalva:

házinyomtatóként - elégedett vagyok vele

fotónyomtatóként - nem vagyok vele elégedett.

SAját printelő szoftverável 6/10 (zöldek nem az igaziak)

PS-ből nyomva 5/10  (rossz bőrszin gyengécske zöldek)

és egyszer féloldalasan húzta be a 260grammos fotópapírt..  (nemá!)

**

Ami leginkább tragédia az az FF nyomtatás.

Az hadján, hogy nem valami árnyalatdús, de lilás lesz a kép.

Saját szoftverrel kicsit, de látható.  PS-vel már zavaróan.

Lehet hogy valamit elrontok PS nyomtatáskor?

Ezen a lilásságon nem lehet javítani valahogy??? Már úgy printelileg, hogy legalább a saját szoftverével ne csinálja.

Előzmény: n0teasy (3165)
n0teasy Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3173

Neked könnyű, Te tudod, hogy mit kell nézni, én csak az érzékszerveimre hagyatkozom. :)

Köszönöm a részletes reakciódat. Lenne kérdésem is (nem a mammut, bár azt sem értem, de abban majd a gugli segít):

A surface-t tapintással vagy oldalról szemrevételezéssel ellenőrzik? (Eszembe sem jutott volna, mint szempont.)

Milyen kategóriájú nyomtatókra igaz, amit írtál? Bármelyikre?

Előzmény: Képkovács (3169)
Abrash Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3172
én internetes katalógusból szoktam nyomtatót vásárolni.
az utolsó ilyen darabom 900 kiló :-)

igaz csak 720 dpi, meg csak 4 szín, de nyomtunk már vele plexire meg parafára is. meg nyitott hullámkartonra :-)
Képkovács Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3171
Magam is utánajártam a nyomtatóügyeknek :-)

Pl. mielőtt plottert vettem bevettem magam 3 napra a HP székházába, 2 napra egy Epsonos helyre és ugyanígy Canonos helyre is, aztán kedvemre vallattam a nyomtatókat tesztképekkel és mérőkészülékkel...

Kis házi nyomtató szintjén is tudtam HP-t tesztelni, igaz, hogy elég erőteljes fellépést kellett hozzá produkálni, de elértem a célomat és mindenben segítettek, miután nagy nehezen igent mondtak a tesztre. Csak az "igen"-ig volt nehéz eljutni :-)

Felteszem, hogyha kipróbálhattad volna a HP-t és láttad volna, hogy mennyivel felhasználóbarátabb a kezelése, és a képminősége is mennyire jó az Epsonhoz mérve, akkor márcsak az árelőny miatt sem az Epsont vetted volna...

Számtalan olyan apróság van a HP-ben, ami minden más nyomigából hiányzik és a gyakorlati életben bizonyosodik be, hogy mennyire jól is jönnek ezek a ficsőrök :-)

Tény és való, hogy én is csak a saját szememnek hiszek, akárki akármit mond, úgyhogy megértem a hozzáállásodat (magára vessen a HP az ügyfélbarátsága miatt)...
Előzmény: Larsenek (3170)
Larsenek Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3170
Drága Zoltánom, Te itt beszélsz mamutokról meg gamutokról, de elfeljtetted megemlíteni az emberi hibalehetőséget (monnyuk az epszon embere nem képes beállítani a saját gyártmányú nyomtatójukat) és ami tán a legfontosabb! Az emberi szemet és ízlést! Én pl. egy pendrájval a kezemben elslattyogtam a közeli epszon szalonba meg kanonékhoz (a HP ügyfélszolgálatáról nem szólok egy szót sem) és kinyomtattam (saját magam) a tesztképet. Hazavittem a 2 nyomatot majd másnap megrendeltem az epszont. :)
Előzmény: Képkovács (3169)
Képkovács Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3169
Ez így egy erősen vitatható túl általános kijelentés :-)

Az EPSON saját marketingszövegén kívül mindezt semmi sem támasztja alá...

Időnként én is résztveszek különféle szakmai napokon, néha olyanon is, ahol a három nagy gyártó egymás után közvetlenül ad elő saját termékeiről. A legutóbbi ilyenen pl. mindhárom gyártó azt igyekezett bizonygatni, hogy az ő megoldása nyomja a legfotószerűbb eredményt. Az előadáshoz mellékelt kész (eredeti gyári és a helyszínen azonos fájlból nyomott) nyomatokat kézbevéve egyáltalán nem látszott az EPSON állítólagos előnye, sőt...

Minden mintakép gyönyörű volt, mindegyik szép sima szemcsementes és mindegyik meglehetősen telített színeket (vagy éppen hibátlan semleges szürke fekete-fehéreket) produkált nagyon kis különbségekkel, de a kis különbségek éppen, hogy nem az Epson fölényét mutatták meg...
Aztán ott volt a mélyebb analízis gamutok, feketék mérésével és ott szintén nem az Epsonok vitték el a pálmát, hanem a HP és a Canon bizonyult erősebbnek. A szemmel való egyszerű képfelület szemrevételezés alapján sem az Epsonok képe volt a legfotószerűbb, hanem egy HP produkálta a legszebb "surface"-t...

Utolsó érvként csak annyit még, hogy jómagam is töbféle nyomtatót próbáltam, mértem és használok, nem vagyok márkafan, csak a képminőség érdekel, és ha most körülnézek az eszközparkomban, akkor azt látom, hogy a fotónyomtatóim közül teljesen kikoptak az Epsonok, annak ellenére, hogy bizonyos feladatokat legfőképpen velük lehetne problémamentesen kielégíteni...

Az is tény, hogy az otthoni nyomtató szegmensben van olyan Epson, ami ránézésre teljesen fényképszerű eredményt nyom, nem is drága maga a gép, csak éppen drága az üzemeltetése, és nem túl tartós a végtermékül elkészült kép.

Szóval a kijelentésednél azért a nyomtatók világa sokkal összetettebb :-)
Abrash Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3168
méretsd meg Képkováccsal!
Előzmény: Törölt nick (3164)
n0teasy Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3167

Jogos, de én nem értek hozzá, okoskodni pedig nem szeretnék.

Néhány IFABO-n és Dealer Dayen látottak-hallottak alapján a harmadik tintasugaras nyomtatónk is Epson.

Előzmény: Larsenek (3166)
Larsenek Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3166
Ez így talán túl általános, bár kétségtelen, hogy az epson az egyik legjobban csengő márkanév a fotóminőségű nyomtatók piacán. :) (félreértés ne essék, nekem is epsonom van)
n0teasy Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3165
Fotót az Epsonok szebben nyomtatnak, mint a HP vagy a Canon.
Előzmény: Százbolha (3163)
Százbolha Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3163

hakapeszi...

már ott tartok, hogy canon ip6700D vagy epson R360

**

Van valakinek ezekkel tapasztalata?

Előzmény: Százbolha (3157)
Larsenek Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3162
Még nagyon új cucc. Itt van egy teszt róla, hátha érdekel:

http://www.photo-i.co.uk/Reviews/interactive/Epson%20R1900/page1.html
Előzmény: Törölt nick (3161)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3161
Hello! Epson R1900 esetleg van már valakinek?
madgie Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3160
Igaz, nekem elsősorban szöveg nyomtatására kell :)
Előzmény: Százbolha (3159)
Százbolha Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3159

hmm...  ezzel csak az a gond, hogy 1 szines fej van benne.

Ha kifogy valamelyik, cserélheted az egészet.

Nem tudom mennyi a patron... de hamar meglenne az I4500 ára.. abba legalább 5 van.

De valóban... a jó képeket nem otthon kell nyomatni.

Előzmény: madgie (3158)
madgie Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3158
Pont ma rendeltem egy kánon pixma ip1800-at 8900 Ft-ért :)

Persze nem fog szépen nyomatni, főleg nem FF-et, de van egy olyan gyanúm, hogy a háromszorennyibe fájó tintaköpködő sem különb, ebbe meg 500 Ft körül lesz az utángyártott patron. Szépet meg úgyis hívat az ember :))
Előzmény: Százbolha (3157)
Százbolha Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3157

Üdv!

Lenne egy gyors kérdésem.

Tintasugaras nyomtatót kell vegyek otthoni felhasználásra. (még ma...)

Lehetőleg 20-30... 40K környékén.

De hamár...  akkor néha fotót is nyomtatnék rajta, bár a vegyszeres labort olcsóbbnak tartom.

Amit nyomtatni szeretnék fotóminőségben:

- Elsősorban vastagabb papirra fekete-fehér képeket (matt / félfényes) A4, 13x18

- Másodsorban szines (fényes) A4, 13x18

A F-F-nél vajon előny a szürke patron???  (pl. HP)

Vagy már ezek az új 1pkliteres canononok minden szebben csinálnak??

Nyilván szeparált szines patronok kellenének

Nem lenne baj, ha olcsó lenne a patron, mert tuti hamar kimegy belőle...

Ha nincs szürke, akkor fotónyomtatáskor melyikből fogyaszt a printer???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!