Keresés

Részletes keresés

Ordas Creative Commons License 2003.01.12 0 0 283
SZDSZ? :)

Vagy inkább a Birds?

Előzmény: BlackStar (282)
BlackStar Creative Commons License 2003.01.12 0 0 282
Szeretitek a madarakat? :))
Előzmény: minimal (281)
minimal Creative Commons License 2003.01.10 0 0 281
Hasonlo, mint a kacsacsipogtato, csak tobb benne a gitar. :)
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.09 0 0 280
Utánanéztem, és a Zanzi 5 albumot adott ki. Szóval ez nem 1. Egyébként a Szólj már tényleg nagyon jó szám, a Vágyom rád és a Táncolunk úgyszintén.

Ordas! Most hogy jön ide a Metallica meg az Iron Maiden? Ráadásul furcsállom az ízlésed. SZVSZ eléggé más műfaj a kettő a metálon belül, ámbár a Metallica eléggé változatos stílusban adott ki számokat a hard rocktól a szimfónikusig.

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.09 0 0 279
Soha nem hallottam ezekről, bocs.

Milyen az a galambfingató zene?

Előzmény: minimal (275)
Herbie_ Creative Commons License 2003.01.06 0 0 278
Modern Talking:)))
Ordas Creative Commons License 2003.01.06 0 0 277
Én két számukat szeretem a Solymár (ill. Szólj már), valamint a Nem vagyok tökéletes...

Amúgy a Metallicának, Iron Maidennek sok-sok jó száma van :)))

Előzmény: Törölt nick (273)
minimal Creative Commons License 2003.01.06 0 0 276
Zanzibár! :o))
Előzmény: Törölt nick (273)
minimal Creative Commons License 2003.01.06 0 0 275
Tuc-tuc? Az meg milyen? Halgass Richie Hawtin-t vagy Future Sound of London-t, és utána beszélj.

Hozzászólásodból ítélve, te a galambfingató "zenét" kedveled. :-)

Előzmény: Törölt nick (272)
DarkSide Creative Commons License 2003.01.06 0 0 274
Nem is! :)
Előzmény: minimal (271)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.06 0 0 273
Most egyszámos vagy egyalbumos? Nem mindegy. :-))))

Tudod a jó zenének nem az az ismérve, hogy hány szám és hány album. Ha a Zanzibárnak van 2-3 jó száma, akkor inkább hallgatom őket, mint egy ezerszámos, ezeralbumos Britney Spearst.

Előzmény: Ordas (270)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.06 0 0 272
Peng-peng? Az meg milyen? Halgass nightwisht vagy theriont, és utána beszélj.

Hozzászólásodból ítélve, te a kacsacsipogtató "zenét" kedveled. :-)

Előzmény: minimal (271)
minimal Creative Commons License 2003.01.05 0 0 271
Én a peng-peng zenét utálom! :oPPP
Előzmény: Törölt nick (269)
Ordas Creative Commons License 2003.01.04 0 0 270
Zanzibár a tipikus egyszámos, egyalbumos előadó :)
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.04 0 0 269
De jó kis topik. Miről marad le az ember.

A metálból a nitewish, therion, rage, sentenced a kedvenceim (kiválóan keverik a metált a szimfónikus zenével), de bejön hammerfall, dream szatyor is. A műfal nem olyan rég keltette fel az érdeklődésem, de a modern gépi-rapper metált utálom linkinparkostúl, limpbizkitestűl, paparócsostúl, slipknotostúl, marilyn mansonostúl. A magyarok közül ossian és tankcsapda a kedvencem, de bejön a pokolgép és a kalapács is.

Más műfajt is szívesen hallgatok (tuc-tuc zenét és nigger hipp-hoppot soha), a tömegzenékből bejön zanzibár, unique, tatu, régebbiek közül a roxette és az ace of base is.

Bihus Creative Commons License 2002.11.25 0 0 268
Én még ide nem is írtam :)

Előre szólok, nehezen emészthető mások számára az ízlésem :)

A lényeg, hogy szinte MINDENféle zenét szeretek. Nem az dönt nálam, milyen igényes, nem az, hogy milyen stílus, ezek nálam nem kizáró okok.

De a legtöbbre a klasszikust meg a jazzt értékelném, utána jönnek mondjuk az igényesebb rockok, mint pl. REM, GNR, Metallica, stb. Aztán (higyjétek el) technobol is vannak komplexebb számok, amik a maguk szintjén ugyanolyan értékesek, mint a fentebb említettek...

De bejön a Nirvana, néhány mai tuctuc, niggerrap is :)

Valahogy nekem az a lényeg, milyen érzést tud átadni az egész, ez adja meg a fő művészi értékét, nem kizárólag az, hogy milyen komplex, hány hangszert használ, milyen elemek fordulnak elő benne. Ez nem mérhető dolog, de valahol mindenkit érint, vannak olyan dalok, amik örökérvényűek, kisgyerektől tatáig mindenkire hatnak.

Ezért nyilvánvalóan úútálom az üzleti szándékkal készített "zenék" nagy részét, ezek nálam bele sem férnek ebbe a fogalomba. Sajnos, ilyen a magyar könnyűzene 98%-a, és mint tudjuk, a csapból is ezek folynak :(

Viszont az is egy alapigazság, hogy ha valamit sokat hallgatunk, az előbb-utóbb óhatatlanul megtetszik, akár csak tudatalatt is. Ezért nagy a felelőssége az ilyen szemetet gyártóknak, mert amit nyomnak, azt szereti a nép, mindegy, hogy mi az. Itt a bibi...

Kiicsi gesztenye :)))

Kopi Creative Commons License 2002.11.25 0 0 267
Már leírtam, Te!
:)
Előzmény: BlackStar (266)
BlackStar Creative Commons License 2002.11.25 0 0 266
Na, milyen zenét szeretsz? HE? :)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.18 0 0 265
Akkor már nekem is!

Nézitek a 120DB-t? Épp Amorphis volt, az Alone... Atomállat, még nem is láttam eddig klipben.

Előzmény: minimal (264)
minimal Creative Commons License 2002.09.17 0 0 264
Ha kívánod, eljuttatok hozzád olyan zenéket, melyeket példának felhoztam.

Ha azokat kritikával illeted, elfogadom!

üdv

Előzmény: DarkSide (263)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.16 0 0 263
Naszóval akkor mégsem ismertem! Bocsánat, akkor tényleg nem egyről beszéltünk! :)
De ha ez a kommersz vonal...! :) Na jó! Abbahagytam! :)

Jó zenehallgatást Mindenkinek! :)

Előzmény: minimal (257)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.16 0 0 262
Én is bírom mindkettőt, bár szerintem a Venusra gondolsz :))
(régi egy zenekar, most fognak Vénű'sz-re magyarosítani :))) )
Előzmény: Detonátor (259)
minimal Creative Commons License 2002.09.14 0 0 261
Dead Can Dance!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aszpirin Creative Commons License 2002.09.10 0 0 260
A Zanzibár némiképp nekem is tetszik, mert jó a hangja a csajnak, de mi is az a Vénusz? :)
Előzmény: Detonátor (259)
Detonátor Creative Commons License 2002.09.09 0 0 259
Kövezzetek meg, de nekem a jelenlegi magyar felhozatalból tetszik a Vénusz meg a Zanzibár. ;-)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.08 0 0 258
Ezekből ismerek párat :))
Ezek se rosszak... véletlenül nem hallgat Squarepushert az öcséd? Az atomkirály, épp azt hallgatom :))(
Előzmény: DarkSide (256)
minimal Creative Commons License 2002.09.06 0 0 257
Jópárat ismerek közülük. És ahogy nézem inkább a London-Berlin tengely kommersz vonalát hallgatja, jómagam ezeket a zenéket nem szeretem. Szóval nem... nem róluk beszéltem

Nagyon szíveses összeállítanék egy cd-t, hogy úgy írd le a kritikát, amit azok után feltétel nélkül elfogadok. Jörg Burger-től Craig Armstrongig.. nagyon széles a spektrum. Armstrong egyébként a Rómeó és Júlia című film "Balkon" jelenetéhez írta a zenét. Szimfónikustól az elektronikusig -melyben csak a zongora "hagyományos" hangszer-, ez jellemzi Armstrong-ot.

Előzmény: DarkSide (256)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.06 0 0 256
Naszóval. Ezeker a CD-ket találtam tegnap az asztalán az öcsémnek. Meglátjuk van- köztük olyan, amiről Te beszélsz.
Narcotik
Moonface
2 Right Wrongans
Timo Maas
Pascal F.E.O.S.
Sloth & Doman
Sphere
Trancesetters
Nova
Odessi
Medway
Dune
Anthony Pappa
Global Undergrund
7-Laze
Desbay
Amar
Hooverphonic
Ill tingas
Teebee
JonnyL
Bad Company
John B
Mixmay Presents Electric Breaks mixed by Pulp DJ's

Előzmény: DarkSide (255)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.05 0 0 255
Hát azért még be tudom nagyjából azonosítani a house-t és a techno-t. Egyiket sem hallgat az öcsém. Majd nézek egy-két előadót holnapra. Hátha közelebb kerülök a témához. :)
Előzmény: minimal (254)
minimal Creative Commons License 2002.09.05 0 0 254
Akkor egy délibábbal vitáztál!

Nem azt írtam, hogy ez a műfaj hozt az áttörést. Valószínűleg hanyag módon fogalmaztam!

Én azon eszközökre értem ezt, amelyek az összes dimenzióban végtelenné tették egy zenész lehetőségeit. Mostmár nincsenek korlátok, annakelötte voltak. Azért gondolom, hogy ilyen nem lesz több, mert a (szinte) végtelenségig feszített lehetőségeket tovább fokozni nem lehet. Persze finomodni fog az eszközrendszer.

Az öcsédtől valószínűleg house-t, esetleg techno-t hallottál. Teljesen érthető, ha valkinek nem tetszik, elfogadom a te véleményedet. A zene, melyet én példának felhoztam, nem a tipikus 4/4-edes ritmusra épül, hanem valami teljesen más...

Előzmény: DarkSide (248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!