Keresés

Részletes keresés

kbee74 Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20644
Germicid C kúp, hogy biztosan ne legyen láza. Nyugtató is van benne, ettől ált. alszanak a babák.
Árnika krém, én oltás előtt is mindig bekentem a combját:)
Állott vizes borogatás, sűrűn cserélve.
Soron kívüli cici megnyugtatás végett.

Én ezekre esküszöm:)

kbee

Előzmény: titkos524 (20643)
titkos524 Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20643
mzsperix, köszi a kendős képeket,
Hmmmm tetszik a honlapotok
cucurbit, szívesen (és itt olcsóbb is mint pl a Kismamában)

A változatosság kedvéért Panna ma egész nap a cicimen lóg. Azt az egy órát sem bírta ki, míg elmentünk tanácsadásra (a szomszéd utcában van a randelő). Viszont 2 hét alatt 0,5 kg-ot szedett magára. Ami szerintem nem rossz. Most 5200 gr. Viszont 2 hét múlva megkapjuk az első oltást. Nektek mik a tapasztalataitok? Hogyan készüljek rá?

Titkos

kbee74 Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20642
Köszi, Iricc!
Bár most már csak üzenetrögzítő van rajta, holnap reggel az első dolgom lesz telefonálni, hogy csütörtökön kész tényekkel menjünk a dokihoz. ( Most úgy csinálok, mintha eddig bármi gondom lett volna a dokinéninkkel, szerintem most sem lesz semmi problémánk...)
Meg aztán az jutott még most eszembe, hogy talán erőltetni kéne ezt a babaúszást is, igaz, hogy baromi messze van hozzánk (Nyíregyháza) de mozgás szempontjából biztosan hasznos lenne...

Tiszta tűzoltómunka, amit most csinálok...

kbee

Előzmény: iricc (20641)
iricc Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20641
deveny alapitvany: 3555-392

egyetertek lappaval, ugy menj el a gyerekorvoshoz, h egybol kerj beutalot, es ha mellebeszelnek, te akkor is kosd az ebet a karohoz. ha azt mondjak nem tudjak milyen szoveg legyen rajta, akkor irjak ezt: "t. deveny anna! kerem fent nevezett szives kivizsgalasat" (csak azert irom, mert nekem ebbe kotottek bele, mivel ok ugyebar gyogytornaszok, nem orvosok...)
a beutalo azert fontos, mert igy olcsobb a kezeles. (az elso allapotfelmeres deveny mamanal mindenesetre ingyenes), itt a moszkva teren egy ora beutaloval 2000 ft, beutalo nelkul 3500. nem mindegy ha pl hetente kell jarni!

de ne legyen ra szuksegetek :-))))

iricc

Előzmény: kbee74 (20640)
kbee74 Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20640
Itt vagyok már, csak ez a sz@r index...:(

Nagyon drágák vagytok, hogy ennyire törődtök velünk, apával megegyeztünk, hogy mindenképpen elmegyünk, csak az a baj, hogy a dévényes honlapon nincs telefonszám, amin megkérdezhetnénk, hol van hozzánk legközelebb ilyen lehetőség.
Van valakinek kéznél telszám?

kbee

lkatka Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20639
Kérdeznék fogzással kapcsolatosan.
Ma ott voltam gyógyszertárban, ahol egy hónapja azt mondtam, hogy többet nem megyek. Mondjuk, mindig megfogadom, így ma is, hogy ez volt az utolsó, de sajna ez van a közelben, a másikhoz már autóba kellene ülnöm. Szóval vettem volna fogzásra kúpot - nem volt. Vettem volna Dentinox oldatot - nem volt csak gél. Mivel többen írtátok, hogy jobb az oldat, ezért arra azt mondtam, hogy nem kérem. De volt homeos Chamomilla. Vettem... 9 ch-t. Próbáltam kérdezni, hogy kicsi babónak jó-e, mekkora dózis kell, de a füle botját sem mozdította a mami (80 és a halál között lehetett a gyógyszerésznő). Most vagy nem tudja, hogy mit adott, vagy egyszerűen buta volt. Mikor már kifizettem, akkor ismét rákérdeztem az adagolásra. Lévén 3 hós a lány, pont ezért. Erre majd leharapta a fejemet, hogy a 3 hónapos gyereknek hogyan akarok adni bogyót, mert még megfullad tőle. Na, itt abahagytam a kérdezősködést, a hangnem és a stílus miatt. Gondoltam, majd inkább megkérdezem itt a tapasztalt és már sok babafoggal rendelkező mamákokat.
Kérdés: adhatom-e lánykának, - ha nagyon úgy látom, hogy kell - a golyókat. És ha igen, hogyan? Feloldva, milyen dózisban, hány óránként stb.
Ja, és kértem homeos tájékoztató füzetet is, de csak EGY volt a gyógyszertárnak és azt is úgy közölték velem, hogy mit képzelek én, hogy ilyet merek kérni. Én mindig azt mondom, hogy ez volt az uccsó és legközelebb rájuk borítom a pultjukat, de mindig csak dohogok magamban. De majd legközelebb!!! :)
lkatka Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20638
Petimama: az én lányom is sokat alszik éjszakánként. Én felkelek egyszer fejni. Részben azért, mert délután nem elég neki annyi tejci amennyi a ciciben van, részben pedig azért, hogy még véletlenül se gyulladjon be a mellem - már többször volt mellgyuszim, és nem kívánom senkinek sem, főleg azt amikor a sebészetre kellett mennem :( A felkelés pedig nálam nem okoz gondot, mert úgyis éjszaka többször felkelek és rápillantok a Picúrra.
Én azt gondolom keljél fel fejni, mert a tej mennyiségének is jót tesz, meg így a mellgyulladás veszélye is csökken.
Előzmény: Petimama (20637)
Petimama Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20637
Lányok!

Lenne egy kérdésem melyben a segítségeteket szeretném kérni, illetve a tapasztalataitokat. A 3.5 hónapos kisfiam kezdi átaludni az éjszakákat, úgy 7-9 órát egyhuzamban. Én meg mint egy félbolond hajnalban már járkálok át hozzá, nem akar-e véletlenül kelni enni, mert attól parázok, hogy ez a nagy szopi-szünet csökkenti a tejmennyiséget. Vagy elég inger a melleknek a napközbeni 5x kaja? Vagy éjszaka fejnem kellene? Ti mit csináltok, csináltatok éjjel? (alváson kívül)

P.

OrSoLy Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20636
Kbee, ma reggel voltunk devenyezni, igy gyorsan megkerdeztem a csajt, mit kene tenned:) Szerinte mindenkepp vidd el devenyes gyogytornaszhoz, de felesleges felhozni Pestre, inkabb hivd fel a Deveny-alapitvanyt es kerdezd meg, ki van hozzatok kozel ilyen gyogytornasz. Szerinte Anna neni ugyis leiranyitana, mert Pestet is alig tudjak ellatni, annyi a gyerek:( Szal egy telefont szvsz meger, elmentek, megnezetitek es megnyugodtok (ha gaz van, akkor azert hogy vegre feny derult ra, ha meg nincs semmi baj, akkor azert:)

orsoly

Előzmény: kbee74 (20632)
cucurbit Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20635
Titkos, köszi a hordozókendő tippet.

Heady, Julcsi nagyon helyes, ő milyen idős?
Most rohanok, mert szopi következik.

kamanduli Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20634
Kbee,
Lappának nagyon igaza van, mintha én írtam volna.

Biztos, hogy nincs baj, csak lehet, hogy picit noszogatni kell a leányt, terelgetni a fejlődés útján.
Barátnőm kisfia most 2,5 éves, még mindig jár a Dévényékhez. A gyerekorvos folyton csak legyintgetett, mikor féléves korától állandóan mondták, hogy nem látják a gyerek megfelelő mozgásfejlődését. Aztán önkényesen elvitték az alapítványhoz, ahol az első kérdés: miért csak most hozták el? után elkezdték a kezelését. Így behozta a kortársait (bár még most is bizonytalan néhány dolog), de nem volt egyszerű feladat. Laza izomzattal született.
A második gyereknél -lévén, a dolog főleg genetikai -már ki sem kérték a doki véleményét, vitték. Dettó izomzat, viszont a kislány a folyamatos tornától, kezelésektől szépen halad.

Szóval, vidd el mindenképpen, csak használsz vele a babónak, de magatoknak is megspórolod a felesleges idegeskedést.

Lappantyú Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20633
kbee, arra gondoltam, hogy lehet, hogy a gyerekorvos ellegyinti a dolgot és te aztán ugyanolyan nyugtalan maradsz, így lehet, hogy az volna a jobb megoldás, ha eleve úgy mennél hozzá, hogy szeretnéd elvinni a gyereket a dévényhez. ártani nem ártanak, az biztos, nem is kínozzák feleslegesen a kicsit, megnézik és majd azt mondják: nincs semmi baj és akkor tényleg megnyugszol.

igaz, én nem vagyok szakértő a témában, de úgy gondolom (az eddig a dévénységről hallottak alapján), hogy az mindenképpen áldás az emberiség azon tagjaira, akik rászorulnak (és a rászorulókkal a legkevésbé sincsen baj, nem betegek vagy másodrendűek vagy mittomén, valószínűleg ezek a gyerekek mindent szépen megtanulnának, csak késve és az nem azért baj, mert nincs időnk, az van bőven, hanem mert későbbi apróságokat befolyásolhat, szépírást, számolást, ilyesmit - de beszéljen erről inkább olyan, aki jobban ismeri az alapítványt)

Lappa

kbee74 Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20632
Sziasztok!

Apával úgy határoztunk, hogy kikérdezzük a dokinéninket. Csütörtökön megyünk Mesit mázsáltatni, akkor majd rákérdezünk erre is, hogy mi a véleménye.
Kell oda egyébként beutaló?

kbee

Előzmény: Hmmmmm (20631)
Hmmmmm Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20631
eloszor is koszonom a dicsereteket:))

Megneztem en is az ujabb kepeket:)) Panna nagyon szep kislany no meg Julcsi is (latom o is rajong a mackokert:))))
Csinnnka: Dancsirol mar nem tudok ujabbat mondani...egyszeruen zabalni valo, a hajatol folyton el vagyok ajulva:))

torkrisz: ha kinn a fogacska akkor mar mindegy nem?:)) vagy azt szeretned tudni, hogy mikor lesz belole teljes fog?

kbee: a Devenyek honlapjan szereplo kepektol Lili is messze van, megis jarunk...igaz hogy minket kuldtek kezelesre (na persze nem ide:)))
Ahogy a lanyok mondjak: azert egy megnezetest meger a dolog!!
(majd meselj mi volt, vagyis hogy hogy dontottetek)

heady Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20630
Lili és Panni nagyon édes :) Daniról nem is beszélve :)
heady Creative Commons License 2004.02.10 0 0 20629
cucurbit Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20628
Hmmm, Lili nagyon helyes. :))

Végre nekem is sikerült feltennem néhány képet Panniról. Itt tudjátok megnézni, ha valakit érdekel.
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=4058

Nem tudtam linket beilleszteni :((

torkrisz Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20627
Pedrera : Verocska nagyon ügyi!
csinnnKa: Dani még mindig gyönyörü!
Gyümi: szuper jó kocsijuk lett a fiúknak( és neked:)) A bolygó kerék szerintem is katasztrófa!
Barilla: Vero élvezi ha fényképezik? gyönyörüen mosolyog!
Hmmmmm: nagyon szép ez az oldal! (nekem sem volt szünet a fájások közt! és mérges voltam mert ezt nem írták a könyvek!!:))), mondjuk én reggel fél 7 körül kezdtem, és 9.10-re megszületett Gergö. Szerencsére!Nem tudom meddig bírtm volna.

Kérdésem: mennyi idö alatt nö ki egy fog teljesen?
Kedden voltunk dokinéninél, még nem látott semmit(én sem, minden nap nézem a száját belülröl)
Vasárnap sógornöm megnézte,-mert láttam hogy kifehéredett a fog helye, de én még nem láttam ilyet- és azt mondta egy héten belül tuti fogacska lesz. Aznap este volt egy kis sirdogálás lefekvés után, de aludt egész éjjel. Ma koccant a kanál a kisfogán.

Milkabögre Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20626
Cumisüvegtároló termosz:)
Viburcol kúp, igen.
Előzmény: lkatka (20623)
Hanzika Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20625
Ikatka,

Polifoamos cumisüveg tároló szvsz nem sokat ér. Nekünk a tea mindig kihül benne egy órán belül. Inkább tedd rendes termoszba a tejcsit és vigyél magaddal üveget és ha kell, öntsd át.

Előzmény: lkatka (20623)
Hanzika Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20624
Csimpi,

De voltunk, de csak vásárolni, meg egy kicsit a ház körül. Ő igényli a sétát, akármilyen idő is legyen. Ha nem megyek vele egy nap, nagyon nyügi lesz.

Ruci ügyben majd rád csörgök, jó?

Egyébként ez a nyáladzás, mindent a szájhoz, rágicsa, nyalogatás nálunk is bejátszik. De egyelőre nem fáj neki, így nem kenegetem. A Dentinox igazából akkor használ, ha fáj a babónak, mert olyan anyagokat tartalmaz, ami tompítja a fájdalmat.

H.

Előzmény: paracsimpo (20621)
lkatka Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20623
Milkabögre, én még soha nem vittem magammal sehova termoszban tejcit. Te hogyan és milyenben vitted?
És ha jól olvasgattam a hsz-okat a fogzásra Viburcol az kúp, ugyi?
Előzmény: Milkabögre (20622)
Milkabögre Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20622
lkatka, nekem életben egyszer romlott meg a lefejt tej, nem fogod összetéveszteni a szagát a jó tejjel, hidd el! De nem emlékszem, hány órát volt legtovább a termoszban:(
Fogzásra nekünk - és többeknek - leginkább a Viburcol jött be, Chamomillát kiröhögte, Dentinoxtól meg leharapta volna az ujjamat.
Előzmény: lkatka (20620)
paracsimpo Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20621
Sziasztok!

Hanzika!
Mikor futunk össze, hogy vissza adjam a rucit? Gondolom ilyen időben ti sem mászkáltok. Brrr micsoda idő volt/van ma:((((((

Iricc: egyetértek, hogy az index monnyon le,mert fél napig kell várni mire írhatok nektek, aztán meg olyan is van, hogy törli a hsz-et:( Grrr

Na mi is elkezdtük a fogzás előjátékát. Nyáladzik vödörszámra, tömködi a rágókát a szájába, meg az öklét, meg minden mást is ami a keze ügyébe kerül (tudom, hogy a picik így is ismerkednek), de ha én is maszírozom az ínyét akkor egy fokkal jobb. Most vettem neki dentinoxot, védőnéni és patikusnéni mondta, hogy már lehet. Estére kipróbálom.

Tegnap megvolt a keresztelőnk:) Olyan hideg volt a templomban, hogy végig üvöltötte az egészet:( Persze senki nem mondta, hogy csak arra az 5 percre vetkőztessem le míg a vizet ráöntik:( Úgy sajnáltam szegényt:(((
Teszek fel képeket majd csak minizem őket:)))))

csimpi

Előzmény: Hanzika (20619)
lkatka Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20620
csinnKA: mi is fogzással küszködünk - szerintem . Anna vasárnap múlt 3 hónapos, és ma egész nap nem tudta eldönteni, hogy mit is szeretne. Tőle ez furcsa, mert általában nagyon jó kislány. Enyhén nyálzunk és ha a rágókát benntartom a szájában, azt gagyogva megköszöni. Ilyenkor sajnálom, hogy még nem képes belerakni a szájába a csörgőket, rágókát, csak néha, ha véletlenül sikerül. Szerintem, holnap megyek a gyógyszertárba és felszerelkezünk homeos és nem homeos fogzásos szerekkel. De azért örülnék neki, ha jó sokáig csak a szekrényben állnának a gyógyszerek :)

Hamarosan megyünk az első hosszú utunkra és ezzel kapcsolatosan kérdezném tőletek, hogy lefejt anyatejet szerintetek lehet cumisüveg tartóban vinni? Olyan polifoamos melegen tartóba? Nem buggyan meg a tej 3-4 óra alatt? Pont délután kell útra kelnünk és délutánra mindig kevés a tejem és pótlást kell adni a prücsöknek. A kocsiba pedig nem tudok gőzfürdőt vinni magammal :(

Hanzika Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20619
Kbee,

Szerintem is vigyétek el egy szakemberhez. Hétvégén volt itt a párom barátja és családja, akiknek van egy két éves gyönyörű kisfiuk :) Náluk is a szülésnél oxigénhiány lépett fel (még apgar értéket sem adtak a dokik!), és most hipoton a fiú. Tornáztatják, tornáztatták, de látni a mozgásán, hogy nem az igazi. És mindent később kezdett, mint azok a gyerkőcök, ahol nem volt a szülésnél gond.

Előzmény: kbee74 (20615)
Hanzika Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20618
Pedrus,

Gratula Verocskának :) Lehet, hogy már csak 1-2 hét, és győzhetsz utána szaladgálni? :D

Előzmény: Pedrera (20595)
iricc Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20617
ehhhh... zindex monnyon le. egesz nap nem tudtam bejutni...
csajok itt az elobb olyan hofuvas volt, h egy pillanatra azt hittem sziberiaban vagyunk...

OFF milka muxik az itteni cimem, koszi ON

nekem nagyon jo tapasztalataim vannak az emberekkel babakocsi ugyben. amikor terhes voltam, akkor is mindig atadtak a helyuket (nagyon ritkan nem), es ha egy lepcso elott megallok szoszmotolni a gyerekkel, tuti h egybol odajon vki segiteni. alt nagypapa koru bacsik, es kozepkoru nok. a kornyekbeli boltokba es gysz-tarba is siman beferek babakocsival, ahova meg nem, oda elvbol akkor sem megyek, ha egyedul vagyok. raadasul nekem mazlimra itt van par percre a lehel teri piac rampaval, lifttel, szoval burzsuj-dolgom van :-))))

londonban latta egy pasit ikerbabakocsival egy boltba bemenni. berugta az ajtot, majd egy rantassal belenditette a babakocsit (kb 1-1 cm volt ketoldalt). hihetetlenul profi volt. egybol rad gondoltam gyumi :-)))))

iricc

csinnnKA Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20616
Kbee!
Stikában tartottam tőle, mert keresztfiúnk 4 gyermekes édesanyja közölte, hogy nincs összefüggés a fogzás elkezdése és az első látványos minimanó-fogacskák kibújása között, mert belül már megindulhat a folyamat.
Kérdés, hogy mi a teendő? Már adjak neki rágókát?
Vagy az majd csak a finisben kell, amikor már megduzzad a fogínye, és ki akarnak törni a kis fehér apró gyöngyszemek? :-)

Titkos!
Napirend előbb-utóbb kialakul --- magától! :-)
Én próbáltam magamtól, ha úgy tetszik, "mesterségesen", Kockásfülü meg jól kinevetett, amiért az evést prognosztizálni próbálom. Azóta rájöttem, hogy nem óraütésre kell az üveget melegíteni, hanem gyomorkorgásra! :-)

Milkabögre!
Szégyelld el magad, amiért családomat a nyomor széléről a szakadékba akarod taszajtani! :-P
Nem hittem volna, hogy ennyire beleszeretek az ez+az-ba! ;-)
Írok neked mindjárt mélást! :-*

Hmmm!
Annyira aranyos, hogy meg kell zabálni!
(Különösen, amikor elmélyülten "olvas"!)
Klassz a hp, grata! :-)

Szombaton voltunk 10 hetesek! :-)

kbee74 Creative Commons License 2004.02.09 0 0 20615
Az az igazság, hogy egyszer már gyanakodtam erre (csak én, doki, védőnő sose mondta...)
Akkor megnéztem a dévényék honlapját, végigolvastam. Vannak fenn fényképek is, akkor gyorsan meg is állapítottam, hogy ettől mi messze vagyunk, de arra nem gondoltam, hogy a mozgásfejlődés során akadhatnak ezért zavarok...

Mondom is a páromnak, megbeszéljük ezt a dolgot.

Köszi Angi és Dália!

kbee

Előzmény: Angiszeged (20614)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!