Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2263
A másik kettő se mókuspisi.
Előzmény: jazoli (2259)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2262
A meccset én sem láttam, de az biztos, hogy teljesen felborult azzal minden előzetes taktika és tervezgetés, hogy Elano már a harmadik percben gólt lőtt. Az argentínok fórumán többen is vannak, akik látták a meccset, és azt mondják, hogy a gól után Argentína átvette a meccs irányítását - vagy mi engedtük át azt nekik -, és Brazília a gyors letámadásokra bazírozott. Többen is írták, hogy voltak helyzetek itt is ott is, nyilván másként alakul, ha ki tudtak volna egyenlíteni.
jazoli Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2261
A meccset sajnos nem láthattam, csak a gólokat, szerintetek Dunga taktikája vált ilyen jól be, vagy csak "egyszerűen" az egyéni képességek domináltak?
brasil82 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2260
Ezekért a gólokért érdemes "brazilnak" lenni! Ahogy az első gólnál Robinho megcsinálta a helyzetet és beütötte mélységbe, ahogy a másodiknál Kaká a labdaátvétel után lefordult, majd kényszerítőzött Freddel, és szintén mélységbe passzolt Elanonak, és ahogy a hamadiknál labdával együtt gyorsabban futott, mint Messi labda nélkül... Na, egy szóval, ezek mind-mind taníthatatlan dolgok, ezek ösztönből jönnek, erre születni kell!
Ugyanúgy, ahogy arra is születni kell, hogy valaki meg tudjon nézni egy magyar válogatott mérkőzést! OKÁDÉK EGY TÁRSASÁG, AZ ÖSSZESNEK 3 MŰSZAKBAN KELLENE ROHADNIA EGY GÉPSOR MELLETT, MINIMÁLBÉRÉRT!
jazoli Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2259

Hát a Kaka gólja valami fantasztikus volt, nézzétek csak:

http://www.youtube.com/watch?v=-mXi9UO2fSs

brasil82 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 2258
Elano rúgta az első kettőt
Steffi21 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 2257
Kik rúgták a többit?
Előzmény: CaRl_OS (2256)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.09.03 0 0 2256

Nah jol van 3:0-ra nyertunk,mondtam en,h nem kell aggodni.Tetszett a hozzaallas es h kihasznaltuk a lehetosegeinket.Kaka goljarol lemaradtam,pplive nem volt az igazi,majd ha tud vki linket a golrol vagy a meccsrol akkor ossza meg legyenszives.

Gratula!

Callie Creative Commons License 2006.09.01 0 0 2255
Vasárnap lesz, de nem tudom,melyik közvetíti.
Előzmény: Steffi21 (2254)
Steffi21 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 2254
Szerintem nem rossz keret. Mikor is lesz a meccs? Adja valamelyik adó (itthoni)?
Előzmény: Callie (2253)
Callie Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2253

A brazil keret:

Kapusok: Gomes (PSV Eindhoven), Fabio (Cruzeiro)

Védők: Cicinho (Real Madrid), Maicon (Internazionale), Marcelo (Fluminense), Gilberto (Hertha), Luisao (Benfica), Alex (PSV Eindhoven), Lúcio (Bayern München), Juan (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Gilberto Silva (Arsenal), Edmilson (Barcelona), Dudu, Daniel Carvalho (mindkettő CSZKA Moszkva), Kaká (Milan), Ronaldinho (Barcelona), Eleno (Sahtar Doneck), Julio Baptista (Real Madrid)

Csatárok: Robinho (Real Madrid), Fred (Olympique Lyon), Vagner Love (CSZKA Moszkva), Rafael Sobis (Real Betis)

 

Szóval senki a Sao Paoloból,az Internacionalból, a Santosból......

 

Nem elesz ebből csapat.

brasil82 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2252
Üdv Szponzor!

Látod, eljutottunk oda, hogy a 94-es brazil csapatról csak két játékoson megy a vita! Kérdem én, melyik világbajnok gárdának nem voltak gyengébb képességű játékosai (vagy kevésbé jók inkább)? Mindenhol találhatunk egy-két olyan teljesítményt, amelybe bele lehet kötni! Egyébként pedig mi más választása volt még Parreirának akkor? Ahogy írtad, Raí out of form volt, Rivaldonak akkoriban még csak egy válogatott fellépése volt, Valdoról nem tudok véleményt formálni, mert csak ritkán láttam játszani, de ő 1990-ben már egyszer megbukott, nem tudott bizonyítani! Egyszerűen akkoriban a középpálya kreatív szerepkörére nem volt több potenciális jelölt, bármily hihetetlen is ez!
szponzor Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2251

Hát eszmecserének azért túlzás nevezni a dolgot, mindössze annyi történt, hogy az sms-emre reagált Hegyi Iván.

Dungát illetőleg osztom az általad vázolt nézetet, valóban minden jó csapatba kell egy-két ilyen típusú játékos. A '94-ben világbajnok brazil válogatottal kapcsolatban nem is Dungával volt szerintem a baj, ami miatt máig sokan fanyalognak annak a csapatnak az említése kapcsán.

Azt senki sem vitatja, hogy a csatársorral nem volt gond: mind Romario, mind Bebeto pályafutása zenitjén tündökölt, képességeiket sem nagyon lehet megkérdőjelezni. A védelmet is ritkán szokták bírálni: az Aldair-Marcio Santos páros talán az elmúlt 30 év legjobb belső védelme a brazil válogatottban, a bal szélen Leonardo, majd Branco, a jobb szélen Jorginho, majd Cafú pedig a legjobb brazil hagyományok folytatói voltak.

Mindig a középpálya kerül elő, ha a jogo bonito hiányát kérik számon a '94-es csapaton. Azonban ott sem Dunga és Mauro Silva szerepeltetése a probléma forrása: két labdaszerző simán elfér még a brazil válogatott középpályáján is, ráadásul a La Coruna-i korának egyik legjobb védekező középpályása volt. Csakhogy mellettük két, hozzájuk hasonlóan nem virtuóz technikájáról, sokkal inkább munkabírásáról nevezetes játékos játszott Mazinho és Zinho személyében. Eredetileg Rai kapott helyet ebben a sorban, de mivel láthatóan formán kívül volt, így Mazinho kiszorította. Ha ezena két poszton a fiatal Rivaldo, Valdo vagy a jó formában játszó Rai szerepelt volna, s persze képességeikhez méltóan játszottak volna, akkor valószínűleg sokkal színesebb lett volna Parreira csapatának játéka. Hogy hasonlóan eredményes is, azt már soha nem fogjuk tudni megmondani.

Előzmény: brasil82 (2250)
brasil82 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 2250
Üdv Szponzor!

Kár, hogy nem láttam ezt az eszmecserét, de ha így volt, akkor csalódtam Hegyi Ivánban! A Nagy brazil futballkönyvben - amit Dénes Tamás írt -, van egy bekezdés Dunga megítélésével kapcsolatban a 94-es vb apropóján, ezt most szó szerint idézném: " A csapatkapitány, aki miatt óriási vita tört ki a hajdani szép játékot, a jogo bonitot visszasírók között, illetve a világelsőséget ünneplők között. Az egyik tábor a látványosság kiírtóját látta a középpályásban, a másik pedig pedig azt emlegette, hogy ha Dunga a Zico, Sócrates, Falcao féle álomcsapatban ráncba szedhette volna az aranyzöldek védekezését, Telé Santana is világbajnoki címet nyer a válogatottal." Én ez utóbbi társaságba tartozom (nem azért szerepel a 82-es a nicknévben, mert elélvezek még ma is attól a gárdától, hanem mert akkor születtem, a vb alatt, a Brazília-Új-Zéland mérkőzés napján!). Az idei vb is megmutatta, hogy nem kell egy csapatba 5-6 varázsló, valaki(k)nek a szürke eminenciás szerepét is el kell(ene) vállalni.
A 70-es gárda csékája, C.A.Torres is megmondta, ahhoz, hogy egy gárda világbajnok legyen, elég az, hogy két játékos, de sokszor csak egy is, azon a két héten, amikor az egyenes kieséses szakasz játszódik, 120%-ot nyújtson!
szponzor Creative Commons License 2006.08.28 0 0 2249

Nem tudom, hogy hányan látták, de tegnap a Saint-Etienne-Lens meccs kapcsán a Sport1-en megkérdeztem Hegyi Ivántól, hogy szerinte van-e esélye Ilannak, hogy Dungánál újra válogatott legyen. Hegyi Ivánt lehet szeretni, utálni - mindkettőt megértem -, de az kétségtelen, hogy brazil rajongó, és többé-kevésbé ismeri is a brazil focit. Nos, a válaszából kiderült, hogy többekkel (Ronaldo, brasil82 stb.) ellentétben nagyon nem örül Dunga kinevezésének, a '94-es "védekezős", európai stílusú válogatott reneszánszára számít. Fredről - és úgy általában a Lyon braziljairól - sem túl hízelgő a véleménye: a legnagyobb brazil sztárok szerinte nem Lyonba mennek. A kérdésre egyébként azt válaszolta, hogy Ilan sem sokkal rosszabb Frednél, és, hogy igazából fogalma sincs, hogy ki kerül be Dungánál, így akár Ilan is.

Volt igazság abban, amit mondott, de lehet vele vitatkozni is.

Előzmény: brasil82 (2231)
Steffi21 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 2248
1-1 lett az eredmény ha jól tudom...
szponzor Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2247

Ha tényleg ez lesz a kezdő 11, az nagyon rendben lenne. Jó csapat! Mondjuk Gilberto nálam max. 4. számú balhátvéd.

Örülök, hogy Dunga is bátran nyúl az "oroszokhoz", "ukránokhoz".

 

Az tényleg hihetetlen, hogy miközben az argentin topik évek óta pörög, három napos kihagyás is alig akad benne, sokezer hozzászólás, tucatnyi stabil véleményalkotó jellemzi, addig a brazil topik csak a nagy tornák idején lendül fel, egyébként képes hónapokra leállni. Pedig nem tudom elképzelni, hogy több argentin szurkoló van Magyarországon, mint brazil - és ez az internetezőkre méginkább igaz.

Hiába van egy-két tényleg nagyon szimpatikus, kifejezetten szakértő hozzászóló ebben a topikban, valahogy nem tud fellendülni. Pedig én is igyekszem a magam szerény provokációival defibrillálni.

Előzmény: brasil82 (2246)
brasil82 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2246

Üdv Szponzor!

 

 Végre kezdesz belejönni, már vártam, hogy mikor írsz ide is! Tényleg ledöbbentő számomra is, hogy a "sajátjaimmal" nem tudok társalogni, nagyon irígylem az argentín foci rajongóit, hogy ennyien hozzászóltok csapatotok életéhez és produktumához, a tietek a kedvenc topicom!

 És abban is igazad van, hogy rengeteg a divatdrukker, akiket én sem szeretek, mert csak abból áll az ismeretük, hogy a 6-os a robikárlus a,9-es a ronáldu, a 10-es meg a nagyfogú, nagyhajú ronáldinnyu. De azért remélem, hogy nem csak egyedül vagyok kis hazánkban őszinte fan, mert a környezetemben senkit sem ismerek ilyet, és mindenki beutaltatna pszichiátriai gondozásra!

 

 A várható kezdő ellenetek szerintem ez lesz: Gomes - Cicinho, Lúcio, Juan, Gilberto - Elano, Gilberto Silva, Kaká, Daniel Carvalho - Ronaldinho - Fred

szponzor Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2245
Hát, majd meglátjuk. Én rég nem voltam ilyen biztos Argentína győzelmében Brazília felett.
Előzmény: CaRl_OS (2244)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2244
A Libertadores kupa kuzdelmeit en nem tudom nyomon kovetni,de a valogatottrol szivesen beszelnek.A VB kudarc okai ki lettek targyalva,nincs mese varni kell a kovetkezo meccsig.En ketlem,h zako lenne,szerintem nyerunk.
Előzmény: szponzor (2243)
szponzor Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2243

Hozzá kell szokni, hogy Oroszországban játszó játékosok vannak a legerősebb válogatottakban is (pl. CSZKA-sok a brazilban, szpartakosok az argentinban, dinamósok a portugálban). Ilyen erős az a bajnokság. Egyébként Daniel Carvalhónak már a VB-n is ott lett volna a helye.

 

Egyébként hogy kihalt ez a topik. Hihetetlen, hogy miközben két hónapja a fél magyar ifjúság brazil pólóban grasszált, a teljes magyar sajtó bevalva-bavalatlanul brazil szurkoló volt, most már három hete nem írt ide senki. Pedig az új szövetségi kapitány első válogatott meccse, valamint két brazil csapattal zajló Libertadores-kupa döntő is volt azóta, arról nem is beszélve, hogy zajlik a brazil bajnokság.

 

Még kilenc nap Dunga első nagy zakójáig!

(egy kis provokáció, hogy fellendítsem a konkurencia topikját)

Előzmény: Callie (2241)
Steffi21 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2242
Elég gyenge keret, bár Baptistának kifejezetten örülök -)
Előzmény: brasil82 (2238)
Callie Creative Commons License 2006.08.03 0 0 2241
Egy sincs a Sao Pauloból, viszont hárman a CSZKA Moszkvából........
Előzmény: Callie (2240)
Callie Creative Commons License 2006.08.01 0 0 2240

Ez is egy légiós-mániás keret, bár legalább kipróbál új embereket is.

A brazil bajnokságból miért nem válogat?

Előzmény: brasil82 (2238)
Callie Creative Commons License 2006.08.01 0 0 2239
"A Sao Paulo a Libertadores-kupában a kapus, Rogerio Ceni büntetőjével 1-0-ra verte a Chivast. A hálóőr pályafutása 62. gólját szerezte és ezzel beállította a legendás paraguayi kapus, José Luis Chilavert gólrekordját. Ceni 22 alkalommal 11-esből, míg 40-szer szabadrúgásból talált a hálóba. A brazil a jövőben bőven növelheti góljai számát, tudniillik csak 33 éves. Gyaníthatóan sokáig egyeduralkodó lesz a kapusok örök góllövőlistáján..."
brasil82 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 2238
Üdv!

Megvan Dunga első kerete az augusztus 16-i Norvégok elleni meccsre!

Kapusok: Gomes (PSV Eindhoven), Fabio (Cruzeiro)

Jobbhátvédek: Cicinho (Real Madrid), Maicon (Internazionale)

Középhátvédek: Lúcio (B:München), Juan (B.Leverkusen), Alex (PSV Eindhoven)? Luisao (SL Benfica)

Balhátvédek: Gilberto (Hertha BSC), Marcelo (Fluminense - 1988!)

Középpályások: Gilberto Silva (Arsenal), Edmílson (FC Barcelona), Elano (Shaktar Doneck), Júlio Baptista (Real Madrid), Jónatas (Flamengo), Morais (Vasco da Gama - 1984), Daniel Carvalho (CSZKA Moszkva), Dudu Céarense (CSZKA Moszkva)

Csatárok: Robinho (Real Madrid), Fred (Olympique Lyon), Wagner (Cruzeiro - 1985), Vágner Love (CSZKA Moszkva)

A 94-es világbajnok csapat jobbhátvédje Jorginho lett a másodedző!
Steffi21 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 2237
Szerintem neki nem kell érte.-)
Előzmény: Callie (2236)
Callie Creative Commons License 2006.07.29 0 0 2236
Pedig a brazil válogatottnak jót tenne, ha az otthoni, tehetséges játékosok kerülnének a keretbe. Ronaldo is lehet benne, persze, de küzdjön meg a csapatba kerülésért.
Előzmény: Steffi21 (2235)
Steffi21 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 2235

Ronaldo örült Dunga kinevezésének
2006-07-28 14:00:49


A jelenleg a műtétje után lábadozó Ronaldo örült annak, hogy egykori játékostársa, Dunga lett a brazil válogatott szövetségi kapitánya.
A Real Madrid támadója is tagja volt az 1994-ben világbajnoki címet szerzett együttesnek, ám akkor még nagyon fiatal volt, és csak a kispadon ücsörögte végig a tornát, egyetlen percre sem kapott játéklehetőséget Carlos Alberto Parreira akkori szövetségi kapitánytól, akit most Dunga vált a poszton. A Queens Park Rangers sportigazgatójaként eddig tevékenykedő újdonsült tréner annak a gárdának a csapatkapitánya és talán egyik legelismertebb tagja volt. Négy évvel később már mindketten a pályán bizonyíthattak, addigra Ronaldo befutott játékos lett, míg Dunga a torna után búcsúzott az aktív játéktól.

"Mindenki emlékszik még rá, mint játékos, és arra mennyi alázatot mutatott a játék iránt." - nyilatkozta Ronaldo. "Mint csapatkapitány akkoriban nagyon sokat segített nekem, megmutatta sokszor, mint nem csinálok megfelelően, és ugyanezt a segítő hozzáállást fogja ismét képviselni, mint szövetségi kapitány, ez meggyőződésem. Amikor a pályán volt, igazi vezére volt az együttesünknek, és a pálya szélén sem lesz ez másként, személy szerint én már nagyon várom, hogy ismét együtt dolgozhassunk."
Callie Creative Commons License 2006.07.27 0 0 2234
Jól van, de sosem dolgozott,mint edző. Melléraknak valakit, aki ért a szakmához, ő meg lesz a kirakatember?
Előzmény: brasil82 (2231)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!