Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.04 0 0 82466

Egy bajnoki focimeccsre még mindig többen mennek ki, mint az úszó ob-re.

Előzmény: Törölt nick (82465)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.04 0 0 82465

most olvastam masutt, hogy most mar a farao hobbijaba oljuk a milliardokat, kar hogy  focilabdat adott neki az apja gyerekkoraban, nem mondjuk pingpongutot :)

 

Aztan valaki irta hogy ennyi erovel az urrepules vagy a haditengereszet is lehetne a hobbija, a focival meg lehet jol is jartunk :)

Előzmény: Inner Circle (82464)
Inner Circle Creative Commons License 2013.12.04 0 0 82464
ermi91 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 82463

Van egy szép állapotban levő használt F1 es gumi abroncsom! ár: 15 ezef forint!
Email címemere írjanak a jelentkezők és küldök képet!
dvsc91@vipmail.hu

yenoee Creative Commons License 2013.11.11 0 0 82462
Előzmény: BlackStar (82461)
BlackStar Creative Commons License 2013.11.11 0 0 82461

hát ennyire rendben van minden odaát'? :D 

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.25 0 0 82460

meg mindig ennel a baromsagnal tartunk, hogy nem volt deviza?

Előzmény: Alex Raps (82446)
tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82459

Ezt betudom annak, hogy a hat éves szomszéd gyerek leült a gépedhez.

Emlékszel még a Postabankra? Akkor arra is, hogy miért kellett mindenképpen konszolidálni. Nem a kisemberek miatt.

Előzmény: Alex Raps (82457)
tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82458

El. Hiszen amúgy azt mondanád, hogy az állami kiadás ebben az ügyben hülyeség és erkölcstelen is.

De ezen a vesszőparipádon már ültünk, engem most nem érdekel. Aki nem ír alá semmit egy kis anyagi haszon reményében, azt lehúzni is nehezebb a nagyobb haszon reményében.

Én nem rettegtem a bankokért, de annak ellenére értem a szerepüket a gazdaságunkban, hogy nincs ilyen irányú középfokú végzettségem.

 

Igen, te mondtál valamit, tök jól hangzik, csak hol van az a forrás, ami az alapjául szolgáló törvényeket vagy akár csak előírásokat tartalmazza?

Kérdeztem, hogy meddig fogsz terelni, hát még mindig azt teszed.

 

Nekem volna egy még jobb javaslatom:

 

Hagyjuk, hogy mindenki oldja meg ezt, ahogy tudja, azt a 47 milliárdot meg toljuk bele az oktatásba, hogy a következő nemzedéket ne lehessen így megszívatni.

 

 

 

 

Előzmény: Alex Raps (82456)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82457

Hol voltak ezek a bankok a rendszerváltást követő időszakban úgy 2002-ig? Pedig akkor is elműködött egész türhetően a gazdaság! A kkv-k mondhatni a virágkorukat élték.

Menjenek csak. Amit itt cselekedtek az utóbbi 7-8 évben az igazolhatóan csak kontraproduktív eredményeket hozott. 

Előzmény: tcaoe (82454)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82456

Én? Elvárom? Hát már olvasni sem tudsz? Eddig süllyedtél? 

Az átverés meg mindig az aláírást követően akkor következik be amikor az erkölcsöket megbaszva lép az erősebb fél. Magyarán visszaél a helyzetével. Azért pedig hogy ennek ki vagyunk szolgáltatva a mindenkori kormány az elsődleges felelőse a maga lyukas jogrendszerével. Lehet ezt csinálni de idővel úgy is a többségi érdekek fognak előtérbe kerülni és akkor a társadalom fizetni fog. Én még mindig tudnék egy olyan utat ajánlani, ami a társadalomnak egyetlen adóforintjába sem kerülne, de látom nem értelmezve olvasol inkább csak rettegsz szegény éhező már 5 éve nem hitelező bankjainkért. 

Előzmény: tcaoe (82455)
tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82455

Csakhogy itt én azt kérdeztem, hogy meddig fogsz terelni.

Erkölcsről meg ne beszélgessünk, mikor te elvárod, hogy más is szálljon be a hiteledbe, csak mert téged átvertek. Ami lehet, hogy így volt, csak ehhez hozzájárultál az aláírásoddal.

 

A terelést elkezdted, pedig egyszerű a dolgod: linkeld a forrásokat. Angolul és németül is értem.

 

 

Előzmény: Alex Raps (82453)
tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82454

Persze, végülis ha mennek, akkor lesz majd tőke működtetni a gazdaságot, ugye?:)

Bedobják a közösbe a tarsolylemez-bolt bevételét, aztán hajrá.:)

Nem mennek, csaképpen szépen szétterítik a veszteségeiket.

 

Dokumentált tény, de hol a dokumentum?

 

Előzmény: Alex Raps (82452)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82453

Beszélhetnék kendnek erkölcsről meg egyéb ilyen számodra teljességgel értelmezhetetlen dolgokról, de nem teszem mert hiábavaló lenne. Az EU-n belül vannak közösségi normák amelyeket el kell fogadnia minden tagnak akkor is ha a saját jogrendszere pillanatnyilag ettől eltérő módon rendelkezik. Ezek között van egy olyan, amely már au únió kezdete óta előírja a hitelintézeteknek, hogy a hiteltörlesztések kényszerű módosulásának 20% fölötti részét viselniük kell és ezt bele is kell írni a hitelszerződésekbe. Igaz ez nem az a nemzetközi gyakorlat amire hivatkoztam, de valószínűleg ez az elsődleges oka annak ami meghúzodhatott a CHF hitelek háttérben máshol. Minálunk azt a közéleti személyt aki ezt felvetette az kiközösítették és vagy inkább meg sem hallgatták. 

A polgári peres úttal meg könnyű érevelgetni, viszont amikor ki kell fizetni a soktízmilliós perérték illetékeit akkor hamar visszavesz az ember. Akkor pedig méginkább amikor látja hogy egy szimpla gazdasági bűncslekményt a bankok kartellezését sem tudta a gyönge (korrupt?) állam megoldani akkor a bíróság az egyszeri ember ügyét hogyan? Meg különben is. Azért élünk társadalomban hogy annak érdekei érvényesüljenek és ne a cégeké (bankoké). Itt jön képbe a lassú víz partot mos elve. Kitesszük az eladó táblát és ezt annyian tesszük hogy megáll tőle az ingatlan piac és az meg is állítja a gazdaságot. Aztán majd csak lesz egy politikus aki észre veszi, hogy van itt többségi akarat is, amely csak konszolidált eszközökkel módosítható meg.

Csak hogy értsd. Te a ráutaló magatartásoddal nem ezeknek a körét gyarapítod. :)  

Előzmény: tcaoe (82451)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82452

"Namost ha ez kipukkant, akkor az hogyismondjam, naiv elképzelés, hogy minden ugyanúgy lesz."

Az hogy "ezzel vége lesz a recessziónak" meg hogy "ugyanúgy lesz" az két külön mondat. Utóbbit én nem írtam le sehova, viszont Te ettől függetlenül kiválóan hivatkozol rá. :P

A recesszió vége azt jelenti hogy elkezdődik valami ami jobb lesz mint az utóbbi 5 év. Nyilván akkora foglalkoztatást ez nem teremt mint a 2006-2008 között kiborított pénz, de nekem bőven megfelelne a 2000. évivel azonos állapot is. :) 

"Ha valamelyik bank dönt így, az különösen vicces lesz."

Menjenek csak. Nem kell itt mindenáron szolgáltatni. Azt csak a zsidók láttatják a többséggel hogy bankok nélkül még a fű se. Jó. Menjenek csak. Persze nem fognak. ;) Viszont az dokumentált tény hogy a devizahitel - amely egész Európában bevezetésre került - csak nálunk volt ennyire drága. A drágasági sorban utánunk következő második legdrágább helyen Lengyelországban, átlagosan 20%-os volt a törlesztőrészletek növekedésének mértéke.

Ne is menjenek a bankok hanem inkább csak pusztuljanak innen. Gondolom láttad Te is hogy a "csőd szélén álló" OTP-nek az első féléves profitja csak 40 milliárd volt. Ebből a számból tudod hogy én mit látok? Azt hogy a többi bank is hasonlóan produkált csak eltüntette ilyan-olyan úton a nyereségét és nekem könyvelőnek ne mond hogy ez nem így volt. Mennyibe is fog fájni az a fajta idóta módon kitalált megmentés amelyet Orbánék akarnak? Számolj. 

Előzmény: tcaoe (82450)
tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82451

Amúgy ha azt mondanám, hogy hozz egy konkrét forrást arra, hogy mi a nemzetközi jogban elfogadott devizahitelezési gyakorlat, akkor meddig terelnél?

 

Nekem semmi bajom azzal, ha ezt lejátsszák a hitelezők és a hitelfelvevők egymás között.

Dehát nem azt teszik, az egyik lóbálja a voksát, a másik meg röhög, miközben az állam meg próbálja kitalálni, hogy miből fizesse ki a voksot.

 

Előzmény: Alex Raps (82448)
tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82450

Ez szép elképzelés lenne, ha a lakóingatlanok tömege és a bizonytalan jövőkép egyetlen oka a kétszeresére nőtt törlesztőrészlet lenne. De nem az.

Szeretjük elfelejteni, hogy ígéretekre vettek fel az emberek kölcsönöket, ebből pörgött a gazdaság, de azok az ígéretek józan ésszel már akkor sem tűnhettek teljesíthetőnek, amikor elhangzottak. Mondhatjuk, hogy az akkori kormányzat a hibás, de volt, aki elmondta, hogy ez marhaság, csak arra nem volt jó figyelni.

Ezt hívják lufinak.

Namost ha ez kipukkant, akkor az hogyismondjam, naiv elképzelés, hogy minden ugyanúgy lesz.

Nem lesz, mert nem lesz még egyszer ennyi kedvezőnek tűnő hitel, amit ész nélkül vesznek fel és ész nélkül fogyasztanak belőle.

Viszont ha most nem kell megfizetni a tanulópénzt pár voksért cserében, akkor mégiscsak eszébe juthat valakinek, hogy ezek megint be fogják szopni ugyanazt, tehát megcsinálhatjuk nyugodtan még egyszer.

 

 

Ezek a dumák engem sosem érdekeltek, tudhatnád. Én elolvasom a szerződéseket és még internetelőfizetést sem kötök, ha valami nem tetszik benne.

 

A banknak annyi pénz jár egyébként, amennyi a szerződés alapján jár. Nagyon kevés szerződésnél sikerült eddig is bizonyítani, hogy relevánsan kevesebb járna, a sikerként kommunikált perekben 4-6%-os jogosulatlan részeket sikerül feltárni. Oké, ez is több, mint a semmi, de senkit sem fog kihúzni a bajból, aki bajban van.

 

 

*Én ezek közé tartozom, meg az ismerőseim nagy része is. Bár nagyon kevésnek van devizahitele, de azok között még mindig nincs egy sem, aki ne járt volna jobban vele, mint a forinthitellel. Viszont valóban óriási bizonytalanságot okoz, hogy mikor dönt úgy egy cég, hogy akkor most az ilyen akciók miatt hagyja a fenébe ezt a Magyarországot, aztán majd oldjuk meg mi ittmaradtak.

Ha valamelyik bank dönt így, az különösen vicces lesz.

 

** Annál nincs ostobább alakulat a magyar politikában, pedig elég erős a mezőny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Alex Raps (82446)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82449

"+" 20% fölé

Előzmény: Alex Raps (82448)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82448

Értelmes ötlet az lett volna, ha a bankokat kötelezik a nemzetközi jogban elfogadott devizahitelezéssel kapcsolatos gyakorlatra. Méghozzá visszamenőleges hatállyal. Miszerint a CHF Libor kamatlábat egybe kell értelmezni az árfolyammal és nincs olyan ezen felül, hogy egyoldalú szerződésmódosítás. Ebben az esetben a véririgy pupákok nem vinnyoghatnának mindenféle adóforintjaik elherdálásáról és végre elismerné a jog is hogy a magyar igazolhatóan kartellezve működő bankrendszer szimpla gazdasági bűnözők gyülekezete.

Mindezek mellett a törlesztőrészletek sem mentek volna 20% fölé és én is úgy gondolom, hogy aki ezek után bedől az valóban nem gondolta végig. 

Előzmény: yenoee (82447)
yenoee Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82447

Ez egy meglepően értelmes ötletnek tűnik, de nagyon fog fájni.

Előzmény: Alex Raps (82444)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82446

Azért lenne vége, mert a recesszó közvetlen oka a tömérdek értékesítésben (értékesítési kínálatban) lévő lakóingatlan. Ezek pedig azért vannak ott ahol, mert a kiszámíthatatlan jövőtől való rettegést senki sem szereti, leginkább a konszolidált polgárság* nem. Amint konszolidálódik a hitelesek ezen részének a jövőképe azonnal eltűnik az ingatlanjuk a kínálatból mert eredetileg azért építették, hogy lakjanak benne. Ezt követően pedig a normalizálódott helyzetnek része az ingatlanokkal kapcsolatos beruházások, felújítások és korszerűsítések újbóli beindulása mert a lakosságnak mostmár lesz erre forrása és csak erre a három tényezőre van szükség ahhoz, hogy megszűnjön a recesszió.

Más: Látom hülye agytalan irigykedő stílusod még mindig a régi. :) A törlesztőrészletek 85-100%-kal emelkedtek, de az agyműködésed még mindig nem jutott el oda, hogy a 180 Ft-os és a 240 Ft-os (meg a 161 Ft-os és a 240 Ft-os) devizaárfolyam között messze nincs ekkora növekedés, tehát valamiféle intézményesített simli van. Az pedig nem releváns felvetés "hogyhát a CDS felár miatt" mert a bankok is elismerték** hogy nem volt deviza, ergo devizához kötődő cds felár felszámítása sem lehetséges.

Egyszerűen a bankok olyan pénzt kérnek ami nem jáér nekik, és hogy Orbánék nem elmeszelik őket hanem betérdelnek nekik ezzel a 180 Ft-os "megoldással", azt már rajtuk kérd számon és ne a devizahiteleseken. :)

 

 

*Tudod ez az a fajta hiteles akinek nincs 1 napos tartozása sem.

**Boróék kezdték el először szellőztetni egy devizahitelről szóló vizsgálat kapcsán, hogy annyi bankközi devizahitel nem is volt, mint amennyit nyújtottak a bankok. 

Előzmény: tcaoe (82445)
tcaoe Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82445

Miért lenne vége?

Akkor nekünk, devizahitelt soha nem látott adófizetőknek kell kicsengetnünk a 47 milliárdot. Tökmindegy, hogy adóban vagy banki költségekben.

Előzmény: Alex Raps (82444)
Alex Raps Creative Commons License 2013.08.16 0 0 82444
tcaoe Creative Commons License 2013.07.04 0 0 82443

De a konkurencia simán.

Előzmény: Alex Raps (82442)
Alex Raps Creative Commons License 2013.07.04 0 0 82442

Röntgen lesz az szerintem is. :) Ekkora mennyiséget nem fújnak be csalinak.

Előzmény: tcaoe (82441)
tcaoe Creative Commons License 2013.07.04 0 0 82441

Vagy túl könnyű volt, vagy fülest kaptak. Esetleg ők is röntgeneznek mindent.

Előzmény: Inner Circle (82439)
yenoee Creative Commons License 2013.07.04 0 0 82440

Közelről valszeg látszik, hogy preparáltak. A rönk - hacsaknem teljesen friss vágás - fel szokott hasadozni a végein.

Súlyra biztosan könnyebb.

Persze lehet, h fülest kaptak, ez nem kevés cigi, és kicsit melósabb, mint kitömni egy kisbuszt a burkolatok mögött.

 

Előzmény: Inner Circle (82439)
Inner Circle Creative Commons License 2013.07.04 0 0 82439

A román kollegák se piskóták, hogy ezt megfogták. Fülest kaptak, vagy zsenik? :-)

Előzmény: yenoee (82438)
yenoee Creative Commons License 2013.07.04 0 0 82438
Alex Raps Creative Commons License 2013.07.03 0 0 82437
Előzmény: Alex Raps (82436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!