Keresés

Részletes keresés

Dorien Creative Commons License 2005.01.12 0 0 299
Nem, másfajta poklokat. A drog sosem vonzott.
Előzmény: big_cheese (295)
ebolacola Creative Commons License 2005.01.11 0 0 298
Morrison sosem ciki, de Lovasi? összeverjelek, hm? nem és nem.
Előzmény: Törölt nick (292)
ebolacola Creative Commons License 2005.01.11 0 0 297
kurva jó magyar szövegíró és alaparc: Bob Zoltán (R.I.P.)
ebolacola Creative Commons License 2005.01.11 0 0 296
"Találtam egy 2004. 11.29-i (?????) hosszabb STP akusztikus koncert cuccot mp3ban, ez mi volt, tudja valaki??? "

az nekem szerintem megvan, pár napja kaptam le, csak belehallgatgattam, akusztikus Sour Girl meg ilyenek vannak rajta.
Előzmény: Törölt nick (292)
big_cheese Creative Commons License 2005.01.11 0 0 295
Megjártad a drog-poklot?
Előzmény: Dorien (294)
Dorien Creative Commons License 2005.01.11 0 0 294
Nekem nem túlzottan. Én is éltem meg kemény dolgokat.
Előzmény: big_cheese (293)
big_cheese Creative Commons License 2005.01.11 0 0 293
Nem teljesen ide illik, de mégis.
A VR Fall To Pieces klipp eléggé megrázó, nem? Egy valós szeletke Weiland életébol...
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 292
Találtam egy 2004. 11.29-i (?????) hosszabb STP akusztikus koncert cuccot mp3ban, ez mi volt, tudja valaki???
+ egy Pacifier ft S. Weiland Coming Down, és ez????? nincs kedvem gúglzni

Lukács Laci, Hobo szövegíróként játszhat????, vagy a régi Action/SEx Actionok, mert mert nekem bejönnek, meg persze Lovasi is,
egyébként Jim Morrison, Rolling Stones szövegekkel tanulgattam angolul, vagy ők már végképp cikik????

ebola, neked is dr. kotász a pszichiátered? én is ilyen rózsaszín krokodil vs. mini nők kínzó vágyakkal járok hozzá.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 291

Én meg ismertem egy srácot aki Kurt fotójára dühből itta a töményet, merő rajongásból... Kit is..?  ;-)))))))))))))

Előzmény: big_cheese (277)
dogofthetemple Creative Commons License 2005.01.08 0 0 290
Sikerült végülis?
Előzmény: youlooklikeajew (288)
Head-on back Creative Commons License 2005.01.07 0 0 289
azt hiszem ha már a dalszövegíró zsenikről beszéltek meg kell említeni NICK CAVE -et is. nekem például ő az atyaúristen. vagy Tom York. de még Phil Anselmo is. és ROGER WATERS. és.... és.... és így tovább...
youlooklikeajew Creative Commons License 2005.01.07 0 0 288
ÉN!
Előzmény: dogofthetemple (287)
dogofthetemple Creative Commons License 2005.01.07 0 0 287
na, jól van. Ki jön ma koncertre???
Dorien Creative Commons License 2005.01.07 0 0 286
Az Atlanta az egyik kedvenc számom. Nekem is egy gyönyörű nő jut róla eszembe, aki rám vár. Meg egy erdő, egy faház és a langyos májusi eső.
Előzmény: dogofthetemple (284)
ebolacola Creative Commons License 2005.01.07 0 0 285
én azt álmodtam, hogy miniatúr, nagyon rózsaszín nők miniatűr krokodilokat kúrnak meg.

add kölcsön az álmod, kösz.
Előzmény: dogofthetemple (284)
dogofthetemple Creative Commons License 2005.01.07 0 0 284
Álmomban egy bálon táncoltam az Atlantára egy gyönyörű nővel. Aztán az egész átment a Sour Girl és a(z) A Perfect Circle 3libras klipek keverékébe.
Előzmény: Dorien (283)
Dorien Creative Commons License 2005.01.07 0 0 283
Szerintem az összes nagy grunge zenekar (STP, Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains) hatalmas művészekből áll/állt. Néha csak úgy elmerengek, hogy milyen életet élnek/éltek, hogy a dalaikon keresztül ilyen komplex gondolatokat és érzelmeket képesek átadni.
Előzmény: dogofthetemple (282)
dogofthetemple Creative Commons License 2005.01.06 0 0 282
nem ő énekli a smoothos számot? vagy az tök más?

amerika rock-költői még:

Axl Rose. Ha belegondoltok (pl. Coma, vagy Estranged, vagy milyen tökéletes kis gyöngyszem a You Ain't the first..., bár nem tudom, hogy azt nem Izzy írta-e vajon) . Én legutóbb a Sweet Child O' Mine-on voltam kiakadva. Oké, hogy nem olyan irdatlan nagy mélység, de mégis: Mint dalszöveg, szerintem, óriási. Úgy értem, náluk azért az a minimum, hogy szól valamiről (a magyaroknál néha nincs értelme a szövegnek, nincs egyeztetve alany/állítmány, nincs eldöntve, hogy akkor most miről is szóljon a dal) vannak normális, vagyis nem gáz rímek, kijön a szótagszám és oké, hogy egy egyszerű szerelmes dal, de milyen pofonegyszerű, mégis hatásos költői képekkel (!) van kifejezve a mondandó (!) . Nem az van, hogy szeretlek, és annyi, hanem, hogy gyűlölöm, amikor a szemébe nézek és látok egy csepp fájdalmat. "her hair reminds me of a warm safe plac, where as a child I'd hide and pry for athe thunder and the rain, to quietly pass me by", vagy valami ilyesmi. Oké, hogy Los Angeles, hogy valahol giccses, de mégis. Axl nagyon tudott dalszöveget írni, is. És ott ilyenek mennek a rádióban. Nem beszéltünk Dylanről, meg Waitsről, meg Lou Reedről. Nálunk meg...

"süt a nap, kék az ég, már csak erre vártam rég, van egy szó, amit mondani jó"

Ennek pl. nincs értelme. Azon felül, hogy nincs miértje a dalnak.

Valahogy azt érzem, hogy idehaza nem veszik magukat komolyan a művészek. Mert az gáz. Ha pedig nem veszik magukat komolyan, akkor a közönség sem veszi őket komolyan.
A STP ki.ttul komolyan veszi magát. Kevés magyar együttest tudnék mondani, akik annyira komolyan veszik magukat, hogy a világszínvonal igényével álljanak színpadra.
Előzmény: ebolacola (280)
Dorien Creative Commons License 2005.01.06 0 0 281
Egyetértek.
Előzmény: dogofthetemple (276)
ebolacola Creative Commons License 2005.01.06 0 0 280
sosem hallottam még erről az Alex Lighterwoodról.
Előzmény: elmouse (279)
elmouse Creative Commons License 2005.01.06 0 0 279
kiváncsian várjuk...
Előzmény: ebolacola (278)
ebolacola Creative Commons License 2005.01.05 0 0 278
Former STONE TEMPLE PILOTS members Dean (guitar) and Robert DeLeo (bass) have confirmed a January 14 show with a new band at B.B. King's nightclub in Los Angeles, according to Launch Radio Networks.

The DeLeo brothers are part of the new band known as FARM FUR, which is rounded out by Steve Ferrone, who drums with TOM PETTY, and singer Alex Lighterwood, who has recorded with CARLOS SANTANA. This newly minted super group will perform versions of STONE TEMPLE PILOTS songs as well as new original tunes.
big_cheese Creative Commons License 2005.01.04 0 0 277
Jól mondod. Jól mondod, bár a Hooligans és a Zanzibár nem említhetôk egy napon az STP-vel, rádióbarát rock-karikatúra mindkettô, megcsúfolása annak a szarnak, amit popszakmának hívnak. :-) (vagy inkább :-()

Amúgy Amerika sem büszkélkedhet olyan sok jó (rock)költôvel... Fôleg ha azt nézzük mennyien vannak...

Akik jók:

Cobain
Stipe
Weiland
Farrell
Staley

A szó legtisztább értelmében: m?vészek.
Előzmény: dogofthetemple (276)
dogofthetemple Creative Commons License 2005.01.03 0 0 276

"Ain't the same for you and me
Cartoons like reality

dogs and cats and children
The deepest wound is hidden

Ain't the same for you and me
Comatose commodity

the superheroes dyin'
All the children cryin'

Sell more records if I'm dead
Purple flowers once again
Hope it's sooner. Hope it's near

corporate records' fiscal year

Down the river, down the river"

Ez amerika egyik rockzenekarának dalszövege.

Másoljak ide egy Hooligans klasszikust?

Ez a baj Magyarországgal. Csak jár a pofánk. De miért várjuk el, hogy értékként tiszteljék azt a szart, amit csinálunk??

Nem mondom: Lukács László, ha megerőlteti magát, nem mondom: korai Kowalsky (na jó, nem túlságosan korai Kowa), vagy Hiperkarma néha, vagy persze Lovasi sokszor és általában, Czutor, ha van neki miről.

De bakker. Zanzibár?? Hooligans?? Mit akarnak ezek?  
Scott Weiland TÉNYLEG egy költő. Még, ha a szexről ír, akkor is.

"I am a man, a man, I give you something that you won't forgive, I said you shouldn't have worn that dress..."

mennyi szellem, intelligencia, krativitás!

mennyi kaján, szakrasztikus humor egyetlen sorban!

mennyi erő, energia, lendület, feszültség!

mennyi fiatalos, de konrollált közléskényszer!

Előzmény: ebolacola (275)
ebolacola Creative Commons License 2004.12.28 0 0 275
esetleg közkinccsé tehetnéd.
Előzmény: dogofthetemple (274)
dogofthetemple Creative Commons License 2004.12.28 0 0 274
Van egy régi-régi saját számunk, a Fényhozó a címe és nagyon húzós. Csak eszembe jutott. Mert ritka, amikor egy saját számunkról azt gondolom, hogy húzós, de ez az. Olyan STP-sen dögös, tök véletlenül.
Előzmény: ebolacola (273)
ebolacola Creative Commons License 2004.12.23 0 0 273
igen, Lucifer személyesen.

a zenét Beelzebub és haverjai tolják számunkra.
Előzmény: dogofthetemple (272)
dogofthetemple Creative Commons License 2004.12.23 0 0 272

A fényhozó?

Előzmény: ebolacola (271)
ebolacola Creative Commons License 2004.12.23 0 0 271
ebolacola Creative Commons License 2004.12.23 0 0 270
meg kifelejtitek a Murder c. számot a Chemical Brotherstől. ó je. az is kibaszottul király, úgy szól, hogy hihetetlen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!