Elkezdtem nehany kepet felpakolni a photosig-re, de mivel harom napont tudok ujat feltenni, igy meg keves van, de tessek kritizalni:
http://www1.photosig.com/viewuser.php?id=38224
vagy a startup-ból kell kiszedni(start menü-programok-startup), vagy a regeditet elindítod(csak ügyesen!!!) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-nál megnézed miket indít el a windows, és kitörlöd a finepixviewert
Kétszer letöltés:
Ha USB kábel bedugva felkapcsolom a fényképezőt, akkor nálam elindul a Finepix viewer, és elkezdi áttölteni a képeket, hogy a thumbnail kiválasztótáblázatot megcsinálja. Ez eltart egy pár percig. Ha ezután kijelölöm a képeket és átrángatom a cél alkönyvtárba, vagy ha azt mondom neki, hogy csináljon automatikus lementést, akkor elkezd dolgozni, és újabb pár perc, mire a képek helyükre kerülnek.
Lehet, hogy én vagyok a béna, mert nem jöttem rá, hogy hogyan kell ezt jól csinálni, de ha egyszerűbben is lehet, akkor valaki homályosítson fel, legyen szíves.
Jobban szeretném, ha az USB kapcsolat nem rántaná fel automatikusan a Finepix viewert. Hogy lehet ezt megmagyarázni neki?
>Én általában valamilyen fájlkezelővel pl. WindowsCommander(itt külön driveként látszódik a gép ilyenkor) lemásolom a fájlokat, ...
Na én is ezt szeretném megtenni. De mit kell tenni, hogy driveként látszódjon? Vagy ha rádugom az USB-re már látszani is fog?
Amúgy SuSE alatt műxik minden úgy ahogy kell, felmountolom, és tudok másolni, ezért nem nagyon idegesítene az sem, ha az ablakokkal nem menne, csak hát mégis.
Viszont a Fuji szoftvere (a Finepix viewer) nagyon jól átnevezi a fájlokat letöltés közben (dátum és óra szerint), szerintem érdemes azt használni.
És nem másolja le kétszer a fájlokat, valami beállítási gond lehet ha ilyet tesz.
Az ACDSee is egy sima driverként látja a gépet. Onnan meg egyszerűen ázhúzod a fájlokat.
Én sokáig ellene voltam a kártyaolvasóknak, de amióta vettem egy 6in1-et azóta nem is tudom hol van a fuji USB kábele. Milliószor kényelmesebb.
LCD világít USB kapcsolat közben, de nem fogyasztja az akksit, hiszen az USB-szolgáltat áramot is
A kétszer letöltést nem értem.
Én általában valamilyen fájlkezelővel pl. WindowsCommander(itt külön driveként látszódik a gép ilyenkor) lemásolom a fájlokat, és megnézem pl. AcdSee-vel
USB kapcsolat közben muszáj világítania az LCD-nek? Nem lehet valahogy kikapcsolni? Vagy direkt csinálják, hogy el lehessen adni a tápegységeket is?
És ha a hozzáadott programot használom akkor kénytelen vagyok kétszer letölteni a képeket? Vagy lehet valahogy egyszer is? Vagy ezt is direkt csinálják ugyanazért?
Alább láttam, hogy vásároltál ilyen gépet és kaptál hozzá magyar nyelvű leírást is. Ha nem nagy tiszteletlenség ilyet kérni így ismeretlenül, akkor megtennéd nekem, hogy elküldöd az emilemre ezt a magyar nyelvű leírást. Most szeretnék ilyen gépet venni és az angolom a béka feneke alatt van...