Keresés

Részletes keresés

CSerfa Creative Commons License 2001.11.28 0 0 25
Kedves cipo3!

Te nem védtél meg engem, ahogy senki ember nem védett meg engem Alomhajos hónapok óa tartó gyalázkodásaitól, jellemtelenségétől, szívósságától.

Alomhajos név, arc, stb. nélkül az ismeretlenség homájából lövöldözik rám butaságaival, aki neve, lakcíme, képe, gyermekei, munkahelye, gyermekeinek iskolája, tíz évre vissza minden (3) munkahelye, stb. fenn a Fórumon. (Ha valaki lusta keresni, csak egyetlen egy Cserfalusi van a Telefonkönyvben.) És én elég egyszerű, mérhető, tiszta, hitem szerint hűséges, állampolgári értelemben meg tiszteletreméltó életet élek (három gyermekemet teljesen egyedül nevelve és gondozva, meg diákjaim és kollégáim megbecsülésétől övezve). Ha többet nem is, de legalább annyit ér ez a dolog, hogy egy pusztán magának, meg élvezeteinek élő, magyarul semmirekellő ember ne beszéhjen így velem, ahogy Alomhajos tette. Ha meg így beszél, miért hagynám? Jót tennék vele bárkinek? Szerinted már minden emberi érték, minden tisztesség kihalt? szó sincs róla!

Hit dolga szerint vizsgálva ugyanezt pláne nem vagyunk egyformák.
Tudod, én mióta megtértem, Őt vallom, (Jézsut), míg Alomhajos közvetlenül, Jézus nélkül az Atyát, mert neki valszeg Jézus nélkül, közvetlenül is megy a kontaktus (ha a Biblia igaz, ez lehetetlen).
Szóval, ha Alomhajos kikezd hit dolgában, esélytelen velem szemben.
Megvéd engem az én Istenem, az Ő által adott fegyverek erősek. Mert az igazságosság, mint a mellvas, a hit, mint a pajzs, velem Alomhajos mit sem tud kezdeni. Ha meg elővennénk a támadásra is alkalmas fegyvert, az Igét, mondd, hol is lenne?

Nincs igazad, én Alomhajos helyébe nem kerülhetek, sőt, ha én bántottam igaztalanul embert, én bizony megkövettem, ha megértettem hibámat.
Nincs igazad, nem vagyunk összehasonlíthatók, mert én senkit nem fenyegettem Istennel.
Nincs igazad, mert én (úgy gondolom, ha utánaolvas valaki becsülettel Alomhajos, meg az én hozzászólásainknak) inkább ismerem Istent, meg úgy gondolom, nincs olyan Fórum-társ, ki nálam inkább magasztalta volna Jézus Krisztust, aki nyíltabb lenne, stb.
Bizony tapadni szeretett volna Alomhajos hozzám, míg én egyetlen egy emberhez nem tapadok, nem csimpaszkodok, de, ha valakit rendes embernek ismertem meg, még Jézus ismerete nélkül is felebarátomnak, szeretett embernek tartom.

Kedves Cipo3, én nagy különbséget látok Alomhajos és én köztem, aminek nagy ára van, sok év hűségben, kitartásban, erőben, nem adok neked igazat, hogy egyszerűen fel lehetne cserélni helyzetünket.

És nem tudom, mit tudsz rajta védeni, mivel a prófétáknak biztosan nem a Fórum a helyük, meg a hamisprófétáknak sem. Ahogy az Istennel fenyegetőző arctalan, sötétség homályából lövöldözőknek sem. Nem erre van a Fórum!

CSerfa

Nem tud Alomhjos rólam ilyen topicot nyitni. Így

Előzmény: Cipó (22)
udvari Creative Commons License 2001.11.28 0 0 24
Ne susárolj és ne gúnyolódjál bár elég istentelen vagy ahhoz hogy ígyen beszéljél !

Én mindig a magam nevében beszélek és tévedek is !

Nem kéne gúnyolódnod velem inkább olvasgasd az Igét mert hát igen-igen míveletlen vagy ezen a téren !

Előzmény: Cipó (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 23
Nem.
És remélem én sem Téged.
Köszönöm, hogy szóba hoztad mindezt.
Az összes "durvaság" azt célozta - részemről -, hogy Áh-t felébresszem, felébresszük.
Előzmény: Cipó (20)
Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 22
Én bizony megvédem Álomhajóst ha ellene szólnak akár Cserfa akár más. Mert ez ebben a formában nem méltó, még akkor sem ha ÁH esetleg tényleg hülye.
Úgyanígy megvédeném Cserfát Álomhajossal szemben. Ha ö nyitott volna ilyen topicot. De nem csak itt, hanem máshol is szerintem rossz dolog folytatni a vitát. A vita ugyanis haragot szül. Az pedig Istent kizárja életünkböl.

Nem tartom helyesnek a nyilvános megítélést sem. Az csak 4 szem közt kell tenni.

Azt hiszem itt csak velem beszélget mindenki jobb ha meghúzom magam. Cserfát tessék gyözködni. Ha igaza is van nem méltó hozzá.
Szegény Álomhajosnak meg göze sincs, hogy ez a topic róla szól.

Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 21
Ezt nem értem mi lesz a jutalmam? Küldesz egy levélbombát?
Vagy te megítélhetsz cselekedeteket csak én nem? Vagy én azért nem mert a tökéletes Udvarira mondtam aki tévedhetetlen.Ha te elítélhetsz engem, mert szerinted így helye akkor mért esik rosszul ha más téged ítél, hisz neked belefér nem?

Kicsit olyan ez mint amikor a sorozat gyilkost kínozzák és nem érti mért ilyen gonoszak vele. Szegénynek nem jut el az agyáig, hogy ami neki rosszul esik az másnak is. Csak legfeljebb az Ö szemszögéböl a sorozatgyilkosság indokolt ez a kínzás viszont nem. Ez az ember bolond nem?

Bolond?
Ezt más fórumból vettem át. Nem én találtam ki. Volt valaki aki kiakadt rád (nincs aki nem) s öt nyugtadgatta valaki más, hogy ne foglalkozzon veled. Azt hittem ezzel már szembesültél. Nem gondoltam, hogy itt most újat mondok neked. Bocsi nem akartalak megbántani.

Előzmény: udvari (16)
Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 20
Áááá Fioretti
De ciki most nagyot égtem. 10 éve olvastam és a polcomon nem találtam. Nem emlékeztem a címére. Ez van.

Kempis könyve megvan. Nem olvastam még végig.

Megbántottalak? Ezt komolyan kérdem.

Előzmény: Törölt nick (18)
Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 19
Köszönöm, hogy nem fogadtad bántóan a hozzászólásomat. S nem lettél rám mérges mert más a véleményem.

Akkor most egy kicsit térjünk át más témára ami ehhez kötödik.

Szerinted amit Krisztus tett azt mi mind megtehetjük? Nem voltak olyan dolgok Kriszus életében amit csak egy Isten tehet meg? Mivel Jézus valóságosan ember volt és ugyanakkor teljes mértékü Isten is itt a földön. Ami azt eredményezi, hogy élhetett volna erejével de nem tette, soha nem tette. Mégis szavaiban olyan dolgokat cselekedett amit csak Ö tehet, mivel Ö Isten.
Ilyen szerintem az itélkezés is. S a bünök felrovása. Jézus gyaran megrója a tévejgöket, de abból is inkább azokat akiknek büne olyan, hogy vele másokat félrevezetnek. (pl.farizeus)
S az egész népre ártalmasak. Másokat kárhozatba rángatnak.
De ez akkor is Isten volt. Isten itélehet, vádolhat. De mi nem. Azt hiszem Jézus még ott sem tért ki egy emberre hanem a fogalomról beszélt "ti farizeusok".Bár hajlok arra, hogy szélsöséges estben ha te is azt érzed, hogy a közi amibe jársz (tudom, hogy nem jársz) a végveszély felé sodrodik mert az új tag parázna s ezt az összes többi átveszi. Vagy okult dolgokat cselekszik....
De ez ritka.
Szerintem elörébb való Jézusnak azon tanításai ahol azt mondja: Csak az atyának van joga itélni. És: Elöbb a saját szemedböl a gerendát utánna más szeméböl a szálkát....
Apostolok: A szeretet nem tapintatlan,....rosszat fel nem rója.....

Szerintem ezek a szeretetnek a tnításai sokkal fontosabbak, mint amikor Jézus azt mondja Fedd meg testvéred nehogy bünében elvesszen.

Mert hogy azt is meg kell tenned, de csak akkor, hogyha a szeretet kapcsolat köztetek tökéletes. Különben a másik sebzödik és csak azt veszi ki belöled, hogy bántani akarod.

Szerintem itt a fórumon ehhez a körülmények nem adottak. S nincs helye

Mi a véleményed?

Előzmény: CSerfa (12)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 18
Olvasd el az életrajzát, vagy a Filoteirát amit írt. Én olvastam.

A világ virágoskertjében Kopáncsi is találkozott már Fiorettivel. Ahogy Kempis Tamással is. Ezt pedig én ajánlom neked és Álomhajósnak is:

Kempis Tamás: Krisztus követése

Meghatározó olvasmányaim egyike.

Előzmény: Cipó (10)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 17
Kedves cipő3!

Te biztos az a típusú ember vagy aki anyád gyilkosát az égig magasztalnád, a barátn?det aki lobogóan szerelmes beléd minden nap agyonvered. ??????????

Helyes. Látom gondolkodsz. Pontosan ilyen vagyok. Hogy találtad el?

Kopáncsi
az álmuldozó

Előzmény: Cipó (10)
udvari Creative Commons License 2001.11.28 0 0 16
no non megítélte és nem elítélte !!!

Ehe hát igen de inkább Isten bolondja vagyok mint a fórumé !!!

Persze amiért lebolondozol nem marad el a jutalmad !

Előzmény: Cipó (11)
udvari Creative Commons License 2001.11.28 0 0 15
no non megítélet és nem elítélte !!!

Ehe hát igen de inkább Isten bolondja vagyok mint a fórumé !!!

Persze amiért lebolondozol nem marad el a jutalmad !

Előzmény: Cipó (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 14
Kedves cipő3!

1. Gondolkodásra ösztökéltetlek, a magam módján. Legegyszerűbbnek tűnő dolog: "istent elfogadni". Nem szégyen és nem istentelen, ha ez nem sikerül. És ha tévútra jutsz: nem bűn. Az emberi szellem isteni természete a ludas. Ezt is isten kódolta belénk. Hasonlóak vagyunk hozzá. Szabadság.

2. Nem fikáztam istent. Lucifer gyűlölete? Hát akkor olvass bele Jób könyvébe? Gyűlöletnek egyáltalán nem nevezném a "kisértőt".- Talán a legnagyobb barátunk. Csak nem vesszük észre. Lásd Faust történetét.

4. Szeretetről nem beszéltem. Nem szeretem használni. Kissé gyakran használjuk, ezért elkoptatottnak tűnik nekem. De szeretről nem beszéltem.

5. Nem értetted? Másképpen gondolkozunk vélelmeim szerint, ezért nem értesz.

6. Kopáncsi káderlapja: ateista ördögimádó.

7. Szent Ferencet hagyjuk. Teljesen másképpen látjuk. Te azt mondod, hogy otthagyta a világ gazdagságát. Én azt mondom, talált egy másikat, ahhoz ment oda. Én erre a mozzanatra figyelek, nem azt nézem, mi az mit maga mögött hagyott. Fontos ez? Sose nézz vissza. Ezt az összes mitosz tudja és Jézus is beszél róla az apokrifekben.

Szeretettel,

Kopáncsi

Előzmény: Cipó (10)
jackgibson Creative Commons License 2001.11.28 0 0 13
Ez a hely tele van beteg emberekkel...
CSerfa Creative Commons License 2001.11.28 0 0 12
Kedves cipo3!

Ha engednék neked, ki kéne töröltetnem az összes HGy elleni, meg más fenyegetől elleni hozzászólásomat. Mert én évek óta fellépek a fenyegetőlk ellen, tán 4 topicot nyitottam összesen, ebből kettő ilyen!
Nem adok neked igazat, ez Fórum-téma! Senkinek nincs joga fenyegetőzni szerintem a Fórumon Istennel!

Ha meg hitről esett szó:
Már meg ne haragudj, de én a Mestret és apostolait követem hit dolgában. Ami szerint emg kell mutatni a tévedést.
Írod, meg kéne bocsátani. Nem adósom Alomhajos, elengedni sem tudok neki, nem várok tőle semmit, nem értelek.
Ám a Mester is igen keményen beszélt azokról, akik hamisak, akik tévelyítenek, akik azt hiszik, megmondhatják másoknak, mit tegyenek, stb., holott méltatlanok erre.

Hogy moderáltatni kéne, nem helyes. A Bibliában bizony benne vannak az emberek (a hit hőseinek is) hibái! Benne van a gonoszok, hamisak elveszte is.

Hogy szeretetlen lennék, nem igaz. Alomhajos egyetlen esélye (ha a Biblia igaz), ha nem tudja, mit beszél (ír). Ilyenért még a Mester, meg István is imádkozott.

Ám ha Alomhajos tudja, mit bezsél, elveszett(ha a Biblia igaz), mert aki azt mondja, Istentől van, amit mond és nem úgy van, halálra való. És a halálos bűnért még imádkozni sem kell (a szeretett apostol, János tanítása).

Az meg benne van a Bibliában, ha még angyal is hirdetne valamit ami eltér az apostoli tanítástól, legyen átok. Alomhajós több dolga meg eltér. Nem lehet Alomhajós Istentől, egyáltalán,semmiképpen! Mert Istenben semmi sötétség, Alomhajósban meg bizonyítottan van (ha a Biblia igaz).

Kedves Cipo3, igazán adhatnál nagyobb hitelt a Bibliának, ha már hit dolgában tanácsolsz. Mert az Ige nagyobb a szívednél, azaz itt lásd be, kérlek, a Bibliának elsőbbsége van.

Most tehát megáll, a Fórum céljai értelmében is, hit dolgában is helye van e topicnak, gondold végig ezt, mert nem adok igazat neked.

CSerfa

Előzmény: Cipó (11)
Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 11
Elolvastam és teljesen egyetértek Musaic 163/164-es hozzászólásával. Krisztusi szeretet nem övezi eme vitát. (mint semmilyen vitát sem)
Udvari folyton ilyen módon itélte el a hozzászólásaimat vagy fél éve. Mégsem alakult ki bennem egy "távozz tölem sántán" magatartás.
Azokat a hozzászólásait semmibe veszem. S minden topicban Úgy tekintek rá mintha nem is ö lenne hanem valaki akit még csak most ismerek meg.
Egyszerüen mindenki tudja hogy ö a fórum bolondja. Igy senki nem foglakozik vele. Ha ezt érzed Ah-val akkor te se tekints rá.

Mindazok mellett egy kicsit fel is fújod a dolgokat. Túlreagálod a semmit. Ha nem bírod a gyürödést akkor válj meg a fórumtól. Mint én is tettem bár más okból. 2 havonta visszanézek itt töltök pár napot ha van szabadidöm de azt is gyakran nem a val-fil-be hanem szaámtech v. Gitár fórumokban.

Szerintem ez a topic felesleges. S valamilyen szinten bizonyítja a szeretetlenséget.
Ne csak egyszer bocsáss meg AH-nak hanem hetvenszer hétszer.

Egyébként, hogy nehogy félreértsd: én egy szóval sem mondtam, hogy neked volt igazad a vitákban, se azt, hogy AH-nak. Ebben nem foglalok állást.
Viszont a vita haragot szül mondja az irás. S lám.
Szerintem jobb ha ez nem vitafórumként kezeled, hanem csak fórumként.

Saját magad moderáltasd ki ezt a topicot.

Még mindig tartom magam ahhoz, hogy AH-nak és neked is nyugodtan lehetnek igaz Istetöl jövö álmai.

Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 10
Kedves Köpáncsi!

"Én istennel közöltem: amennyiben ilyen az ő világa én inkább a kénköves poklot és Lucifer szellemdús társaságát választom, mint a pisiszagú, stréber, kibírhatatlan erkölcscsőszöket."

Ez édes kevés. Mondasz, itélsz, de nem indokolsz. Mintha azt mondanám minden ford autó hasonlít egy madárszarhoz citrommal a tetején. Ha nem indoklod meg mért pisiszagú nem fogom megérteni mi bajod Isten tervével.

Annyira furcsálom az embereket amikor a szeretetet amit Isten nyújt lefikázzák. Viszont Lucifer gyülöletét magsztalják. Te biztos az a típusú ember vagy aki anyád gyilkosát az égig magasztalnád, a barátn?det aki lobogóan szerelmes beléd minden nap agyonvered. ??????????

Ne haragudj ha a hangvétel rossz volt semmi harag nincs bennem csak értetlenül állok. Vagy pedig egyáltalán nem értettem a hozzászólásodat.

Köpáncsi én téged egyáltalán nem ismerlek, ugyhogy nem tudom milyen ember vagy. Ha minden igaz még nem beszélgettünk itt a fórumon. Bár olvastam neved a hozzászólásoknál itt-ott. De nem maradt meg bennem ki is vagy. Ezért azt sem tudom vallásos vagy-e vagy ateista. Keresztény vagy muzulmán
Nem a világ rossz hanem a dolgai.Én is gyakran mondom, hogy a rossz világ, de ilyenkor a benne rejlö dolgokra gondolok.
Én csak annyit akartam kihozni szent Ferencböl, hogy feladta a világ gazdagságát, mert tudta mennyire rabul ejti a szívet. Ez tény ezen nincs mit vitázni. Olvasd el az életrajzát, vagy a Filoteirát amit írt. Én olvastam. Ez a cselekedet kívülröl bolondnak festhette le. Holott Isten elött viszont egy gyönyörü cselekedet volt. Minden vagyonát gögjét feladta érte.

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 9
Kedves cipő3!

Levezetés gyönyörű, a sokat sejtető konklúzió hibádzik. Szent Ferenc soha, egyetlen szóval sem: hibáztatta vagy ítélte el a világot. Bár nagy mértékben talán Ő is bolond volt, de ezeket a számomra teljesen gusztustalan és farizeus szavakat soha sem használta: rossz világ, dönts az én istenem meg a mittudoménmégki között és stb.

Én istennel közöltem: amennyiben ilyen az ő világa én inkább a kénköves poklot és Lucifer szellemdús társaságát választom, mint a pisiszagú, stréber, kibírhatatlan erkölcscsőszöket. Ide értem Izrael istenét is. Ha ilyen. Áh-t nagyjából ilyen jóindulatú, ám csekélyértelmű szobaprófétának tartom.

Ezt nem viccből mondom. A legkomolyabban gondolom.

Kopáncsi
az ördöngős

Előzmény: Cipó (3)
RAKI Creative Commons License 2001.11.28 0 0 8

offi
Nem igaz!!!???

Mint a mesében:
Ugrifüles
Mindig ügyes!
... miden sz..ba bedugja az orrát....!

on
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 7
Kedves vigor!

Kiváló. Ha nem sértelek meg vele, azt mondom, hogy úgy tűnik néhány jelentősnek mondható kérdésben: rokonlelkek vagyunk.

Áh-ra visszatérve.

Kedves Áh!

Most már komolyan gondolom, hogy megbolondultál. Nem ártana ha kezeltetéd magad. A végén még olyan leszel mint Bin Bácsi vagy Omar Molla. Egy nap arra fogok ébredni, hogy rádió adását megszakítva bemondja: ÁH a metroban géppisztollyal -Mózes és Hénoch egyébként kiváló társaságában - lekaszabolta a hitetlen, gyaur kutyákat.

Szegény Áh. Már én is zrikállak. De kedves Áh, nem véletlenül. Kíváncsi vagyok, hogy tudsz-e nevetni magadon? A bolondok nem tudnak. Ha Te igen, tehát tudsz még magadon nevetni, akkor nincs még nagy baj.

Kedves vigor és Áh!

Az ószövetségi Zsuzsannával szívesen szeretkeznék. Remélem álmomban egyszer sikerül. Azokkal a vénekkel, kik az Ótestamentumban igénybe akarták venni szép testét: mindig szimpatizáltam. Nem tudom őket elítélni. Kár, hogy nem sikerültek a tervezett aktusok. Valami érdemtelen kárhoztatta Zsuzsánkat később arra, hogy általa is sokasodjon Izrael. Ennyi. Ronda történet. Szerinted: ÁH? Mielőtt elítélsz, ne tedd meg könnyelműen! Miért? Simán vissza fogok vágni, hogy biz'a Dávid is előreküldte a szép feleség megszerzésének csalfa terve miatt azt a királyt a csatában. Hogy meghaljon. Jézus ennek a Dávidnak a házából való. Kiváló pedigré. Ilyen istent csak szeretni lehet.

Csók,

Kopáncsi

p.s. Egyszer olvastam egy tanulmányt a bolondok jelenéseiről. Statisztikával bizonyították, hogy számos magát kiválasztottnak tartó egyénnek Sinkovits Imre hanján szólalt meg az Úr.
Talán nem véletlenül.

Előzmény: vigor (2)
Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 6
Óóóó bocsi, bocsi, bocsi teljesen igazatok van elsiklott felette a szemem. Este átolvasom.

Köszi

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (5)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2001.11.28 0 0 5
"Ezért kérlek mellékeld a topic címet ahol visszafele elolvashatnánk mik történtek."

Kedves cipo3, a nyitó hozzászólásban CSerfa megadta a hivatkozott topic címét: Az ima ereje.

Előzmény: Cipó (3)
CSerfa Creative Commons License 2001.11.28 0 0 4
Kedves Cipo3!

Oké, hogy szereted Alomhajost.

De nem erről szólna e topic.
Hanem arról, hogy megjelenik egy ember, és név nélkül, az ismeretlenség homályából Isten rendeléseit szólja, fenyegetőzik.

Én egész Fórumbeli tevékenységem során kiálltam az Istennel fenyegető emberek (és felekezetük ellen).

Hogy meg hamispróféta, egyértelmű (azaz nem lehet Istentől való kegyelem, amit mond, ha a Biblia igaz.)
Ha Isten nincs, evidens, hogy hazudik.
Ha Isten él, és Ő nem a Biblia Istene, szintén hazudik.
Ha Isten a Bibliában leírt Isten, akkor azért hazudik, mert
- A próféták név szerint vannak említve a Bibliában, ha említve is van próféta, kinek nem tudjul nevét, akihez elment Isten üzenetével, az őt ismerte, megismerte.
Alomhajós nem ilyen
- A próféták Izrael óta Izraelből, Izraelésrt, izraelitáról, Izraelre nézve, vagy Izraellel kapcsolatos viszonyban tűnnek fel, mert Izraelé a prófétaság (Pál)
Alom hajos egyetlen nem is izraelita embert fenyeget
- A Bibliának ellentmondó dolgot állít.
...
(folytathatnám, de gondolom, ennyi elég)

Szóval én elképzelhetetlennek tartom, hogy Isten így jelenjen meg köztünk, hogy e Fórumon támasszon egy ismeretlenség homályából lövöldöző, fenyegetetőző prófétát.
Ha meg csak álmodozik, ne fenyegessen, ne lépjen fel hagymázas dolgaival, mint aki az Atyaisten Fórumon egyedüli (eddig) szószólója. Figyelem ugyanis Alomhajost, és egy ideje bizony az Atya embereként (is) üzenget. Ha ezt teszi, sem idevaló, szerintem jogtalan Isten szócsöveként Fórumkodni, miért nem írja a véleményét (a Fórum erre való), miért használja a Fórumot Isten (vagy inkább saját betegsége) szócsövének?
A Fórum nem erre való!!!

Ugyanez okból kérem a tisztelt moderátorokat, semmiképpen ki ne moderálják e topicot, mert Alomhajosnak csak Fórum-beli tevékenységéről szól, (ő maga lépett fel ezekkel a nyilvánosságra), és tanulságos ez a magával túlságosan is elszállt embereknek, Istennel fenyegetőzőknek, hamisprófétáknak.

CSerfa

Előzmény: Cipó (3)
Cipó Creative Commons License 2001.11.28 0 0 3
Én szeretem Álomhajóst.

Mellékelhetted volna Cserfa azt a topicot ami ezen fejtegetést tartalmazza. Mert akegyelem mindenkire kiáradhat, és eddig ebben a hozzászólásban semmi olyat nem találhattam ami miatt ne lehetne igaz. Isten kegyelmeit ingyen osztogatja. Saulnak sem az érdemei miatt jelent meg. Igy ha Álomhajos szerinted nem fetétlen viselkedik erényes ember módjár attól még kaphat álomban dolgokat, mivel az Úr ezt ingyen adja.
Álomhajóssal folytatott eddigi beszélgetéseimb?l nem derült fény AH. bomlott elmélyére. Semi nyomot nem találtam ez irányba. Ezért kérlek mellékeld a topic címet ahol visszafele elolvashatnánk mik történtek.

Egyébként minél szentebb valaki a külvilág számára annál bolondabb. Mert Isten tetteit megtenni a nem beavatott számára bomlott agy cselekedetei. Pl.: Asisi Szt. Ferenc gazdag keresked? család érett tagjaként egyszercsak feladott mindent, de még a ruháját is visszaadta apjának. És meztelenül távozott. Aztán az erd?be költözött, fák és bogarak közé. Hát nem bomlott az elme aki ilyet tesz.
NEM
Mert felmérte a szíve mennyire rossz ha kötödik evilág dolgaihoz.

vigor Creative Commons License 2001.11.28 0 0 2
A régi barátság okán mondom, hogy én bizony jobban szeretek meztelen nőkkel álmodni, mint Mózessel vagy Hénoch-kal.
Én meg most akasztottam kie egy posztert a szobám falára, a fent említett tematikában. Biga hozta a születésnapomra.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1
Kopáncsi szereti Álomhajóst.

Persze nem ártana Áh-nak néha bort is innia, miközben kedvenc prófétáimban gyönyörködik. Ráadásul nem ártana emberek közé is járnia, mert attól tartok, hogy Áh kissé magányos és egyedüllét nem biztos, hogy jó iránymutató.

Jól van nem kerülgettem; Áh közel jár hozzá, hogy bolondnak tartsam. Ilyen komoly válságban van.
Segítenünk kéne neki -a bolondokon pont azért nehéz, mert megvannak saját hülyeségeik valódiságáról maximálisan győzödve... -.

Kedves Áh! A régi barátság okán mondom, hogy én bizony jobban szeretek meztelen nőkkel álmodni, mint Mózessel vagy Hénoch-kal. Szörnyűnek tartom, hogy ilyen kifordított értékrendben élsz.

Köszönet Cserfának, hogy megnyitotta a topicot.

vigor Creative Commons License 2001.11.28 0 0 0
Kedves CSerfa,

nekem Álomhajósról az a véleményem, hogy ő valami olyasmi nekünk, mint Pálnak az a titokzatos betegség. Tüske az oldalában, a Sátán angyala. Isten adta Pálnak okulásul, mintegy gyógyszerként. Szerintem Álomhajóshoz is valahogy így kell viszonyulni: türelemmel, imádsággal, mintegy Isten ajándékaként, jól tudván, hogy ha egyszer meggyógyulunk, akkor megszabadulunk tőle, az ő jutalma pedig örök tűz lesz.

Szeretettel,
Igor

Előzmény: CSerfa (-)
CSerfa Creative Commons License 2001.11.28 0 0 topiknyitó
Kedves Fórum-társak!

Megjelent egy Fórum-társunk, aki úgy próbál hatalmat, tekintélyt szerezni előttem, hogy állítja magáról, ő olyan ember, hogy róla már más hívő embernek is volt álma Istennel, no, meg ő Énokot és Illést is látta, nem akárki ő, , így és ezért most ő komolyan figyelmeztet engem, olvassam el figyelmesen amit írt nekem, ne mondjam, hogy nem kaptam megfelelő figyelmeztetést (tőle, természetesen, mivel, ha igazat mond, biiztos azért mondja, mert ő Isten embere)!

Huhhh!

Ki ez a próféta?
Alomhajos.

  • Kíváncsi vagyok a véleményetre, ha tényleg próféta lenne (áááá, az lehetetlen, legfeljebb hamis), Isten tényleg a Fórumra küldené, hogy itt figyelmeztetgessen bárkit, aki más véleményen van, mint ő?
    Ha a többség úgy véli, ez így van, bizony, nagy szerencse érte a Fórumot!
    Ha ő próféta, akkor bizony rátekintett az Úr e Fórumra, és tessék csak szorgalmasan idejárni, és kérdezgetni Alomhajost, mert nem semmi próféta ő, ha már ideírta, látta Mózest, meg Énokot, meg őt is előre megálmodták, tán a Bibliában is benne van. Ekkor, tisztelt Fórum-társak, tessék bevenni Alomhajós Atyjának, Istennek tanítását Alomhajós szövegeiből, mert ez igen becses és drága. Sőt, lehet valamiféle csarnokokra gyűjteni, meg adományokra, hogy Alomhajos felmentsétek a munka alól, mégis legyen kaja, meg pia,meg cigi (mert manapság a próféták bizony, dohányoznak, tessék csak megnézni a Fórum-prófétát).

  • De, ha nem próféta Alomhajos (mert ha a Biblia igaz, úgy próféta itt nem beszél, így nem beszél), akkor megkérdelek titeket, szabad-e egy embernek saját álmai, látomásai miatt Istennel fenyegetőznie? Szabad-e, illik-e kérkednie álmaival, kijelentéseivel, különbséget tenni az egyszerű Fórum-társ, és saját maga, az Atya Isten fia , a látó közt?
    Szerintem ez rettenetes!

    CSerfa



    UI.: idézem, mit írt Alomhajos Az ima ereje topicba:
    "Az én Istenem az Aki Jézus Krisztusnak az Atyja s Aki Hénochnak, Ábrahámnak, Izraelnek, Mózesnek, Illésnek és még megannyi prófétának és fehérszőrű báránynak is az Istene, Atyja. Ezt nemcsak, hogy tudom, hanem egy olyan álomban kaptam határozott kijelentésként saját magamra amelyben Hénochot és Mózest is láttam. Voltak még más álmaim is és születésem előtt volt más hívő embernek is álma Istennel amely rám vonatkozott és mindezt igazolja, de legyen ennyi elég: döntsd el végre, hogy akit én Atyámnak vallok, az a te Istened-e vagy nem. Ha pedig igen, akkor ezentúl ne merd egyik hívőnek vagy kereszténynek sem alattomos módon azt sugallni vagy meghatározni, hogy nem ugyanaz az Istene mint Krisztusnak, hacsak erre nem kapsz az Atyától határozott kijelentést, különben csak megbotránkozást keltesz annak az embernek a lelkében és azért felelned kell! Olvasd el figyelmesen amit írtam, ne mondd, hogy nem kaptál megfelelő figyelmeztetést!" (Ő vastagon szedte, így én is.)

    Még egyszer:
    Huhhh!

    Tessék félni, ha valaki komolyan veszi!
    Vagy inkább ne ...

  • Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!