Keresés

Részletes keresés

zinaida Creative Commons License 2004.11.09 0 0 162
Jővő hét végén lesz a mesterfokú bajnokság ha jól tudom jönn valaki megnézni ?
Én szeretnék még nem biztos, hogy összejönn de jó lenne.
Előzmény: zinaida (161)
zinaida Creative Commons License 2004.11.02 0 0 161
Szia Kori2 !!! Köszi, mindjárt válaszolok én is :) Csak egy rövid cikk volt a világkupa versenyekről faggadták.

Mi a hanyatlása a Mo.-i tornának ? Régebbi beszámolokat átolvasva van egy két hozzászolás ezzel kapcsolatban.
Elsősorban a női tornát elemeztük ki, a férfi torna azért valamelyest biztatóbb képet mutat, főleg ha ez a hétvégét vesszük, Glasgow-ban születet egy-két szép pontszám...
Visszont erre a kérdésre nehéz lenne kielégitő választ adni, de szerintem a legfőbb ok, hogy a világ nagyon elhuzott mellettünk, sokal nemzetközibb lett a mezőny, már nemcsak az oroszok, románok, kínaiak vannak ott, brittek, spanyolok, amerikaiak, brazilok, stb... hihetetlen sokat fejlődtek.
Előzmény: Petekse (160)
Petekse Creative Commons License 2004.10.31 0 0 160
Mi az oka a mo-i szertorna hanyatlásnak??
kori2 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 159

Szia zinaida! Most nézem a mailem, de szerintem biztos megkaptam. Igen megkaptam. :o) mindjárt válaszolok is. És elküldöm benne a tornaversenyes infot.

Mi volt a cikkben Gál Robiról??

Előzmény: zinaida (158)
zinaida Creative Commons License 2004.10.29 0 0 158
Lenne egy kérésem, ha valaki tud egy-két olyan versenyt ami itt Budapesten kerül megrendezésre (pl. országos, vagy kisebb nemzetközi verseny), azt ide írná, hol mikor meddig...
Mert szívessen kiláttoganék egy-két ilyen versenyre.
Köszi
Előzmény: kori2 (156)
zinaida Creative Commons License 2004.10.27 0 0 157
Írtam mailt megkaptad ?
Előzmény: kori2 (156)
kori2 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 156

Hello!

Nem szoktam nézni az RG-t, így ehhez nem igazán tudok hozzászólni, de mondjuk Kabajevát nem azért favorizálták ennyire, mert visszavonul?? Vagy ez is csak kacsa?

A Filmúzeumos dok. filmet felvettem videora, így még megnézheted.. írj a kori@index.hu -ra és megdumcsizzuk.

Előzmény: zinaida (155)
zinaida Creative Commons License 2004.10.25 0 0 155
Sajnos ez nem csak a tornára vonatkozik. Pl. én nem értetem az RG. végeredményét sem, szerintem toronymagasan Beszanova volt a legjobb aztán mégis Kabajeva nyert.. Sajnos szerintem soha nem lesz rendes pontozás. Hiába jönnek egyre bonyolultabb pontok, ugyis az nyer akit a bírok akarnak, hogy nyerjen.
Sajnos nem láttam azt a műsört de biztos nagyon jó volt.. Kár, hogy lemaradtam róla.
Én tegnap az euroSporton láttam egy műsort valami gála volt. Nagyon felvoltam háborodva, mert Alina Kabajeva kapott díjat, pedig Caterina Ponor szerintem inkább megérdemelte volna... Nem szeretem a román tornát, de azért az tény, hogy megérdemelte volna ha már 3 aranyat nyert Athénba. (ha jól emlékszem)
Előzmény: kori2 (154)
kori2 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 154

Sziasztok!

Ma délután a Filmúzeumon a Nagy sportriválisok c. dokumentumfilmben az Orosz és Román női torna "párharca" volt. Hát elhangzottak olyan mondatok, amiket NAGYON-NAGYON szélesvásznon jó hangosan levetítenék az illetékeseknek!!!!!!!!!!!!!!! Hátha magukba néznének és gyorsan elkezdenének tenni valamit a tornáért!

Amúgy látta valaki???

Ez milyen szemétség már, hogy még mindig botrányok "övezik" az olimpiát, és már ahogy olvasom hozzászólásaitokból, olyanokat is "megkörnyékeznek" akik teljesen tiszták, és vétlenek az adott ügyben... Én nem emlékszem, hogy volt-e ilyen olimpia mint ez. Oké, botrány szinte mindig van, de ez már nagyon gáz! nem?

KisKirály Creative Commons License 2004.10.21 0 0 153

Ma már ugyan bemondták, hogy nem veszik el Paul Hamm aranyát, de azért annyit megemlítenék, hogy a koraiak, amikor a sportbírósághoz fordultak kijelentették, hogy nem azt akarják, hogy Hammtől elvegyék az aranyat, megelégednének azzal is, ha a koreai kapna egyet. Mendjuk számomra már ez is fura volt, hiszen a torna szabályai kimondják, hogy eredményen utólag változtatni nem lehet. A bírókat megbüntették, lefokozták, meg hasonlók, így én nem tudom, mire számítottak a koreaiak, de most már úgyis mindegy.

Ha pedig valakit érdekelnek a versenykiírások, és eredmények, a www.tornasport.hu oldalon nem csak a torna, de az RG, aerobik, akrobatika, és a többi társszövetség honlapja is elérhető. Itt vannak képek is , és egy-egy fontosabb közlemény, hír is.

Azt nem tudom megígérni, hogy én adnék tájékoztatást a versenyekről, mert mostanában nem vagyok épp időmilliomos.

Előzmény: zinaida (152)
zinaida Creative Commons License 2004.10.21 0 0 152
Én is vagyok :))
Én nemigen hallottam versenyekről (de nem is igen tájékozodtam ilyen téren ), csak azt tudom, hogy lehet, hogy elveszik Paul Hamm összetet aranyát. Nagyon sajnálnám.. Hogy képzelik, hogy valaki 2 hónapig olimpiai bajnok és önhibáján kívül elveszik tőle az aranyérmet ?????? Mert lehet, hogy a koreainak járt volna, de nem őt hozták végülis ki és igy ez nagyon nem jó... Akkor csinálják azt mint 2002-ben páros koriban legyen két olimpiai bajnok..
Ráadásul ez tornában nem is olyan ritka...
Előzmény: kori2 (151)
kori2 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 151

Sziasztok!!

Hát tényleg nagggyyyyoooonn szomorú, hogy senki sincs itt már a fórumon :o((((((((

Pedig voltak mostanában versenyek, oké nem világ vagy európabajnokság, de voltak, és igazán megoszthatná a látottakat aki látta, és dumálhatnánk róla.

Én sajna nem tudtam elmenni. :o(

szóval hol vagytok????

KisKirály Creative Commons License 2004.09.15 0 0 150
Nagyon-nagyon szomorú, hogy így elfogytunk...
KisKirály Creative Commons License 2004.08.31 0 0 149
Én a héten vagyok kicsit elhvazva, (turisztikai rekreációs tábor...), jövőpedig nekem is kezdődik az egyetem, de majd igyekszem!
Előzmény: kori2 (148)
kori2 Creative Commons License 2004.08.29 0 0 148

Helloka!!

Hát én is szomorú leszek, ha kiürül a fórum az olimpia után. Én jövöhéten Egerben vagyok a fősulin, de utána jövök!!!!!!

A nyújtó döntő tényleg potrányos volt, de szerintem több minden az olimpián....

Előzmény: KisKirály (147)
KisKirály Creative Commons License 2004.08.27 0 0 147
Így, hogy vége az olimpiának, már ki is ürül a fórum? Somorú vagyok... :(((
zinaida Creative Commons License 2004.08.25 0 0 146
Igazad van. Bárcsak végre minden pontozásos sportágban az nyerne aki aznap abban a pillanatban a legjobb volt..
Én a Hamm ikreket sajnáltam a legjobban. Nyemovot is, bár szerintem nagyon nem volt sportszerű a közönség, mert megzavarta a többi versenyzőt.
Előzmény: KisKirály (145)
KisKirály Creative Commons License 2004.08.24 0 0 145

Ami A nyújtó döntőben történt, az tényleg példa nélküli.

Bár ez most az egéz olimpiára jellemző...

(Bocsi, most leírom, ami nekem a ponozással kapcsolatban feltűnt...)

Az első tehát a férfi egyéni összetett verseny után a kóreaiak megóvták a vrsenyt, mert a korláton egy tizeddel elnézték a kiindulási pontot, és ezzela tizeddel a kóreai nyert volna. (a névre sajnos nem emlékszem...) A FIG persze az óvásnak utánanézett, helytállónak találta, és ezért a bírókat eltiltotta. (ha jól tudom, ez 6 bírót érintett) Persze az eredményen nem változtathatott, mert a torna szabálykönyvben benne foglaltatik, hogy a bírók döntenek, azon változtatni nem lehet. Így a kóreaiak a Nemzetközi Sportjogi Bizottsághoz fordultak. (Szerintem felesleges, hiszen a szabálykönyvben ez van...)

A gyűrű fináléban berakták előre Tampakoszt... Már Sidneyben csinálták neki a helyet, megjegyzem, most sokkal jobb és összeszedettebb gyakorlatot csinált, mint ott, vagy azóta bármikor. Utána jött Jovcsev... Én személy szerint őt (saját magához képest) egy kicsit gyengébbnek éreztem, látszott rajta az erőlködés (nem szokott), és az egyik kézállásban berogyott a dereka. De a férfi elemeket nem ismerem annyira, nem tudom az anyagerősséget, így nem tudom megítélni, jobb, vagy rosszabb volt-e Tampakosznál. De ekkor feltűnt a színen Chechi, a nagyöreg, a nagy visszatérő. Lenyűgöző gyakolattal. Virtuóz módon fűzte az elemeket, abszolút semmi erőlködés nem látszott rajta...

Eredmény: I. Tampakosz, II. Jovcsev, III. Chechi... Hangsúlyozom, a férfi tornához nem értek annyira...

Női talaj finálé... Láttuk a gyakorlatok egy részét, (a brazil kislányé lenyűgöző!!!!!!!!!!!! Én még sosem láttam twistduplából még bicskát sem, nemhogy szuplét...) Kihozták az eredményt, de az eredményhirdetésre várni kell... Hogy miért? Hát óvás miatt! Az amerikaiak megóvták az amerikai kislány gyakorlatát, mert szerintük az egyik gimnasztikai elemet nem az értékének megfelelően értékelték. A bírók összegyűltek (az A zsűri tagjai, köztük Fazekas Lászlóné is), visszanézték a gyakorlatot (köszönjük, modern technika), és megállapították, hogy nekik van igazuk, a zsugorfelugrás dupla piruettel valóban csak másfélre sikerült... Így csak C elem, ami egy tized mínusz (plussz még a kötés, de erre nem emlékszem, volt-e). Na mindegy, ezt így eldöntötték, jöhet az eredményhirdetés.

Végre megkezdődika anyújtó döntő, minden simán zajlik egészen Nemov gyakorlatáig. 6 REPÜLŐELEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6, AZAZ HAT DARAB!!!!!!!!!!!!!!! Igen, ez a valódi nyújtó torna. Sajnos nem értékesebb, mint a ázsiai iskola által oly igen kedvelt fogásváltások. Az érték hasonló, ám ez utóbbi jóval veszélytelenebb. Tehát Nemov gyakorlata után 15 perces szünet, ami alatt -láss csodát- a bírók megváltoztatják a dötésüket... Én már ezt nem értettem, de biztosan tudják, hogy mit csinálnak. A változtatás azonban csak "nesze semmi, fogd meg jól" alapon ment hiszen Nemov nem lépett vele előrébb. De a közönséget nem lehetett becsapni, további füttykoncert várható. Végül Nemov áll fel, és próbálja lecsendesíteni a közönséget (nem nagyon megy...), de Paul Hamm végre elkezdheti a gyakorlatát, persze a közönség bírógyűlölete "hammszeretetbe" csap át, hiszen ő is repked a vas körül. De ez a tényeken mit sem változtat. Jönnek szépen tovább a trnászok, és a kóreai előtt egy elég béna megjegyzés a kommentátortól: Vajon visszaadják neki most az aranyérmet? Azt hittem a falnak megyek... De a kóreai nem bírta a nyomást, kétszer is rontott. Így nem maradt nyitott kérdés.

Illetve dehogynem! Mi is volt az a pontváltoztatás Nemov gyakorlatánál?

És hova fognak még óvni a Kóreaiak?

E kérdések válaszai még váratnak magára,de nagyon igyekszem kideríteni. Ha sikerül valami, és Titeket is érdekel, majd leírom!

(és bocsi, hogy ilyen hosszú voltam!!!!!)

Előzmény: zinaida (144)
zinaida Creative Commons License 2004.08.24 0 0 144
Sajnos csak Robi ugrását mutaták aztán gyorsan el is kapcsoltak. Nagyon szépen ugrot, szerintem ő mindent megtett.
Eszméletlen, de az oroszok nem nyertek tornában aranyat !!! Hát erre sem gondoltam volna. A tegnapi nyujtó döntő maga volt a tragédia. Szegény Hamm testvérek.... Paul ugyanannyit kapot mint a győztes mégis csak második lett, Morgan pedig ugyanannyit, mint a bronzérmes mégis csak 4. lett. Kár, hogy eltörölték a holtversenyt :((
Meg az a jelente se kellett volna.. Megértem a Nyemov rajongokat én is szerettem Alekszejt és tényleg jól tornázott, de azért, azt, hogy ilyen balhét csapjanak ki. Kezd az egésznek műkorcsolya filingje lenni (mármint a pontozásnak ).
Előzmény: kori2 (143)
kori2 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 143

Belefért!! Mármint Gál Robi ugrása a kézis szünetbe, de ennél közelebbi egyenlőre nem tudható... kivéve, hogy vki baromira megsérült.

Szerintem is pozitiv lenne, ha érték lenne a művészi hatás, de véleményem szerint az anyagerösség is maradjon. És átvehetnénk már végre mi is azt a tendenciát, amit külföldön már gyakorlat, hogy nem fogyoztatják a tornászokat, hanem a saját sulyukhoz erősítik. De erről már KisKirály is írt lentebb. És Ő mégis szakértőbb :o))

Előzmény: zinaida (142)
zinaida Creative Commons License 2004.08.23 0 0 142
Talán ha minden jól megy azért a magyar tévé leadja élőben Gál Robi döntőjét az ugrást, de hát ha valami más fontosabbat találnak biztos elkapcsolnak a tornacsarnokból. Én mindenesetre figyelni fogom a magyar tévét , ugy nézem 19-00 kor kezdödik a döntő, diszkoszvetés 19-20 kor 18-30 kor pedig kézilabda ha minden jól megy kb. mikor kezdödik a szünet akkor fog Robi ugrani. Necces de beleférhet...
Előzmény: ivetterdos (141)
ivetterdos Creative Commons License 2004.08.23 0 0 141

Üdv mindenkinek!

ahogy elnézem a mai tv programokat közvetítés téren, megintcsak nagyon későn kerül képernyőre a torna, 21:20 kor benyomja az Eurosport a nyújtó döntőt, de különben 00:15kor mutatják felvételről a többi finálét...nem tudtok vmi német adót(vagy akármilyen) avagy internetes oldalt ahol mutatják élőben?!irtó mód szeretném megnézni Robit, és nem netről tájékozódni az eredményről majd megnézni utólag....

köszönöm, Ivett

zinaida Creative Commons License 2004.08.23 0 0 140
Valahol az a szőrnyű, hogy ezt hangsúlyozni kell. Merthogy a női torna nem igy indult igen is fontos volt, hogy az a tornásznő elegáns legyen, és mosolyogjon. Aztán az egész 180 fokos fordulatot vett, és ma inkább kislányok versenyeznek, mint nők. Még Horikinára is azt gondolta valaki, hogy 17-18 éves, pedig ő a legnőiesebb az egész mezőnyben. Hát akkor még a románok, meg a kínaiak mennyinek néznek ki 10-11 évesnek? És egy laikus aki nem gyakran nézz tornát tényleg csak azt látja, hogy kislányok hajmeresztő gyaksikat csinálnak.
Szerintem is kell a művészi hatásra nagyobb hangsulyt fektetni legalább a két olyan szeren amin ez látszik is (gerenda, talaj ). Kérdés, hogy ezeket a pokolian nehéz elemeket ki tudja mosolyogva végigcsinálni ?
Előzmény: KisKirály (138)
minden lila Creative Commons License 2004.08.23 0 0 139

Felháborítóan felértékelték a gögög gyakorlatát, a bolgár sokkal jobb volt. Gyűrűre gondolok.

Nem kéne így nyomni a hazaiakat!!

KisKirály Creative Commons License 2004.08.23 0 0 138

Sziasztok!

Tegnap este (gondolom nem csak én) hallottam, hogy Khorkina a Nemzetközi Tornaszövetségben szeretne dolgozni, és ahogy ő mondta, szükség lenne a tornában néhány változtatásra, így pedig a művészi kivitel is számítana, ne csak az anyagerősség. Ez pedig szerintem javáraválna a tornának!

Előzmény: Sziszkó12 (137)
Sziszkó12 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 137
Sziasztok!

Szerintem Horkina egy nagyon nagy tornász és a sport valamint mi, akik szertejük a tornát nagyon sokat fogunk veszíteni, ha év végén visszavonul.

Ma este pedig HAJRÁ ROBI!

zinaida Creative Commons License 2004.08.23 0 0 136
Sziasztok !

A tornászok nagyon szigorú diétán vannak látszik is rajtuk.. Sajnos ez olyan mint a balett, vagy az rg. egy deka is számít. Biztos vannak olyanok akiknek étkezési problémájuk van, de szerintem ezekért az edzők is ugyanugy felelősek, mint a versenyzők.
A tegnapi szerenkénti döntőket látta valaki ? Eszméletlen, hogy milyen későn volt. Khorkina rontot felemáskorláton és francia arany születet na erre gondolt volna bárki is? Ugrásban pedig román arany...
Ma este lesz Robi döntője nagyon szurkolok neki remélem ti is..
zsuzsa Creative Commons License 2004.08.22 0 0 135
De, teljesen igazad van.. Én nem tornáztam, csak lelkesen néztem most meg a szomszédunk gyereke révén hallok ezt-azt meg multkor voltunk megnézni a versenyét... Azt hsizem a torna a versenysport mellett a gyerekek számára más miatt is fontos. nekem annakidején magától értetődő volt, hogy illik tudni fejenállni, kézenállni, szekrényt ugrani, cigánykerekezni,volt a suliban szertorna is , no smemi komoly de háziversneyt azért tartottak, mindnekinek fel kellett tudnia mászni a gerendára és valamit bénázni stb Most esküszöm azt mondta a lányom, hogy ő nem tud kézenállni és mások se tudnak és nem is fontos, az cska max 1x van a suliban . Merev is, mint a betonoszlop :-((( pedig az ő sportágában is fontos a lazitás, a hajlékonyság, a rugalmasság. Dehát nem talajtornáznak, nem lazitanak, nem csinálnak semmit. A versenysport mellett egész generációk fogják megérezni azt, hogy dicső vezetőink mindne f@szságra költenek, csak sportra meg népnevelésre jut egyre kevesebb.
Előzmény: KisKirály (134)
KisKirály Creative Commons License 2004.08.22 0 0 134

Hát ez mind igaz! De az is különöse szomorú, hogy egyszerűen utánpótlás sincs...

Mikor én elkezdtem még a legelső korosztályban, reggel kilenctől délután 6-ig zajlott egy verseny, most meg tavasszel a gyermek I. első fordulója kb. 4 órás verseny volt (még azt is ki merem jelenteni, hogy melegytéssel együtt...) Igazán szomorú voltam. Jó, persze ebbe bele kell számolni, hogy a gyermek versenyt is ketté osztották. Már van gyermek I. és gyermek II.

Midegy! Nem is ide akartam kijukadni...  :)))))))

Előzmény: zsuzsa (133)
zsuzsa Creative Commons License 2004.08.21 0 0 133
Horkinától függetlenül szomoru, nagyon szomoru dolog, hogy ezt a szép sportágat hagyták igy leépülni, széthullani... olyan hagyományokkal, ami évtizedekig mindig hozott olimpiai bajnokokat, Pataki, Magyar Zoltán, Guczoghy, Csollány a nőkről nem is beszélve, hogy olyan sportágakban indul komoly csapat, amire földrajzilag szinte alkalmatlanok vagyunk ( vitorlázás stb ) és ezt, amihez itt volt valamikor egy remek edzői gárda meg tul.képp csak jól felszerelt tornateremre van szükség, nem kell se magaslati edzőtábor se hó , erre nincsen pénz. Ezek után a sportminiszternek meg az egyéb góréknak nem illene Athénba utazniuk meg állampénzen nyaralniuk, amit elszórnak niemand funcionáriusok utaztatásra, abból egy szakosztályt fennt lehetne tartani ....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!