Keresés

Részletes keresés

LamaLama Creative Commons License 2002.07.12 0 0 19
én úgy csináltam, hogy a forgalmas helyeken ácsorgott egy erős hajóm, aztán, ha láttam egy kalózt, akkor (asszem jobb)klikk rá és támadás.
vigyázz, hogy ne süllyeszd el, hanem foglald el, mert akkor a pénz és az áru is a tied lesz.
az elfoglaláshoz kellenek majd kardok, ezeket a kocsmában tudod megvenni.
Előzmény: k2 (18)
k2 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 18
Köszi szépen!
Csak hajózgassak a tengeren és ha belefutok egybe, akkor klikk ra és már üldözöm is?
K2
Előzmény: LamaLama (17)
LamaLama Creative Commons License 2002.07.10 0 0 17
Jujj, mar régen játszottam vele és már csak halvány emlékeim vannak a játékról, de amíg más nem néz be, talán ennyi infó is elég lehet.

A fürdőben meg tudsz vesztegetni egy magas rangú tisztviselőt, asszem választásoknál tudod hasznát venni, de igaziból nekem enélkül is sikerül végigvinni.

Templom: adományokkal tudod a népszerűségedet növelni. A szegények etetésével csak óvatosan, mert elkezdenek bevándorolni a koldúsok, ezt meg nem szeretik az előkelőbek.

Kapitány: hajózgatás közben mindig nézzél be a kocsmába. Előbb utóbb belefutsz. Egyszerűbbet én sem tudok.

Kalózkodni hülyeség, mert a karriered szempontjából nem kifizetődő. Inkább csináld fordítva! A kalózokat támadd meg. Nekem mindig volt rá pár ágyúkkal felszerelt hajóm. El kell foglalni a hajójukat és elárverezni.

Előzmény: k2 (16)
k2 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 16
Hi!
Hozzam most jutott el a jatek es egyenlore teszik. Nehny kerdest felteszek, hatha olvassa meg valaki ezt a topicot: Mire jo a furdo es a templom, a tobbit mar nagyjabol legalabb sejtem.
Milyen modszerrel lehet egyszeruen kapitanyt talalni? Hogy tudok kalozkodni, mert az hogy odaadtam a hajom egy kaloznak az nem igazan jott be. Egyenlore ennyi, ha valaki elolvassa es valaszol, lesz tobb is.
k2
Előzmény: alcedo (15)
alcedo Creative Commons License 2002.04.06 0 0 15
Kedves játszótársak!
Csak pár hónapja játszom a Patrician II-vel, nagyon megkedveltem és úgy érzem elég jól ki is ismertem a játékot. Elődjét a Patrizier-t is már nagyon sokszor végigjátszottam. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elsajátítsam a második részt is. A két program lényegét tekintve ugyanaz csak az újabb verzió kicsit csicsásabb és több lehetőségünk van, ettől eltekintve még mindig nem eléggé törtenelemhű és nagyon sok hiányossággal is küzd. Mint ahogy azt írtátok viszonylag hamar unalmassá válik a játék. Én körülbelül ott untam meg amikor már 30-35 hajóm volt közel havi 1 milliós bevétellel. A játék végén gyakorlatilag már semmit nem csináltam csak városról városra járva mindenhol a lehető legmagasabb kamatra kölcsönadtam a pénzemet. A hajókkal való kereskedés is szép hasznot hozott főleg az expedíciók révén, de gyakorlatilag csak azt a célt szolgálta, hogy azokat a városokat el tudjam látni árucikkekkel, ahol üzemeim műküdtek. Expedícióra volt 8 holkom 4 konvolyban, 500-600 ezer közötti összegeket adtam a kapitányoknak, hogy bevásároljanak, ha az egyik csapat visszaért küldtem a másikat, közben javítottam az otthon lévő hajókat, mivel egy-egy expedíció alatt nagyon leromlanak. A játék vége felé már gyakorlatilag nem tudtam mire elkölteni a pénzt. Sok üzemet építettem meg házat, de sajnos csak a saját városomban tudtam a városfalat bővíteni, a többi városban betelt a városfalon belüli hely. Tőkém a játék során exponenciálisan növekedett, az expedíció során véleményem szerint csak bort, posztót némi kerámiát érdemes venni, fűszert nem. Egyszer egy expedíció során felfedeztem Alexandriát és megörültem, hogy tudok venni fűszert, vettem is két holkra valót, de legalább két évig kitartott a készlet, nagyon nem fogyott és elégéé nyomott éron tudtam eladni. Ellentétben a borral, amin 2-3 szoros hasznom volt és gyakorlatilag 3 hét alatt eladtam 1000 egységet, szinte nem győztem kielégíteni az igényeket. Unalmamban felfegyvereztem egy holkot tele ágyúval, legénységgel meg karddal, és a kalózokra vadásztam 100% os sikkerrel, a kalózoktól szerzett koggekat meg elárvereztem. Nem érdemes megtartani a kogget, mert lassú és nem tud a folyókon hajózni. Bevezetőként ennyit, ha valakinek kérdése van hozzám a játékokkal kapcsolatban, szívesen válaszolok rá.
Előzmény: Skrzetuski (14)
Skrzetuski Creative Commons License 2002.03.24 0 0 14
Hali!

Nincs valakinek tippje arra hogy hova lenne érdemes expedíciót indítani?
Elég költséges buli, és a tradícionális helyeken nem találtam semmit ( eddig liszabont, É- Itáliát teszteltem le, de semmit nem találtam )

dracoo Creative Commons License 2001.11.08 0 0 13
És előbb-utóbb érdemes minden fontosabb városban trading office-t emelni, hogy ne kelljen sokat fölöslegesen hajókázni.
Előzmény: FrezeR (11)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.11.08 0 0 12
Ki kell tapasztalni.
Általában minden városnak megvannak a maga fő termékei és hiánycikkei, ezek fontos infók. Ezenkívűl vannak extra szállítási szerződáések is, amiket a town hallban lehet megtalálni és böngészni. Harmadikként, ha a külső térképre nézel, van minden város mellett egy az éppen aktuális hiánycikke(ke)t jelző kis ikon, ezekért olyankor nagy pénzt fizetnek.
Előzmény: FrezeR (11)
FrezeR Creative Commons License 2001.11.07 0 0 11
Nos nekem is megvan a game és tetszik de van egy kis gond akármit csinálok csak fogy a pénzem minden ut során:))
Valaki tudna taktikát hogy hogyan és miként érdemes kereskedni?
dracoo Creative Commons License 2001.10.26 0 0 10
Jah, igen, megnéztem ^^ Ott van, pdf-ben.
Előzmény: Holdwine The Real (9)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.10.26 0 0 9
Van egy Manual könyvtár, ha van, akkor abban lesz :-))
Előzmény: dracoo (8)
dracoo Creative Commons License 2001.10.26 0 0 8
Selindek: Hát, igen, nekem is az volt az érzésem, hogy hiába van ez a csomó dolog összegyúrva benne, egy idő után már túl egysíkú a dolog.
Real: szerintem rajta kell, hogy legyen... Asszem' misc könyvtárban. ;)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.10.26 0 0 7
RIP :-(
De asszem a Manual megvan, csak nem néztem még ... Szeretem magam megismergetni a progit.
Előzmény: dracoo (5)
Selindek Creative Commons License 2001.10.26 0 0 6
En is kiprobaltam.

Nagyon hangulatos a jatek, eleinte egeszen elveztem. De viszonylag hamar (jatekidoben kb fel ev) eljutottam odaig, hogy mar 4 hajom van, es az allando adas-vetel kezd unalmas es kicsit atlathatatlan lenni.

(Van mar tobb uzletem, gyaraim es hazaim is, tobb kuldetest is kaptam mar, de valahogy nem kot le mar a dolog...)

dracoo Creative Commons License 2001.10.26 0 0 5
Persze, van, nagyon is sok! Néha találkozhatsz itt 'fejesekkel', akiket meg lehet vesztegetni. Persze, jó mélyen a zsebedbe kell nyúlnod... Egy kérdés: milyen formában van meg? Rajta van a CD-den a manual?
Előzmény: Holdwine The Real (4)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.10.26 0 0 4
A fürdőnek van valami jelentősége?
Azon túl hogy bementem, és azt mondtam, de jó, 3 hét után :-))

Tetszik, ahogy a Caesar III-at összegyúrták egy kis kereskedelemmel meg szinte Settlerssel.

Előzmény: dracoo (3)
dracoo Creative Commons License 2001.10.26 0 0 3
A második rész viszont annál kellemesebb! Haláli, amikor a medvék/rókák/őzek ott sétálgatnak az emberek között ;) Nomeg, hogy minden egyes lakosnak van valami mondandója... És a fürdő... :)
Előzmény: Holdwine The Real (2)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.10.26 0 0 2
Az első rész tulképpen csak azért van meg, mert a MadTV-vel egy CD-n árulták annakidején 2 DM-ért :-))
Előzmény: dracoo (0)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.10.26 0 0 1
Ott van a polcomon, de csak azért van meg, mert a MadTV-vel egy cd-n adták 2 DM-ért :-)
Előzmény: dracoo (0)
dracoo Creative Commons License 2001.10.26 0 0 0
Nem csoda, az első része szvsz irányíthatatlan...
Előzmény: Holdwine The Real (-)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.10.26 0 0 topiknyitó
Nem tudom ismeri-e valaki a játék előző részét, nekem német nyelvű verzió van meg belőle, és nem igen játszottam vele. Most, hogy ez megvan, nem is fogok. Elég összetett, király program SZVSZ.

A lényege a kereskedelem, a Hanza-szövetség keretein belül kell alakítanod egy kereskedőt, egyszerű boltosként kezdve, végső cél a Hanza szövetség fejének lenni. Mindezt kereskedelemmel, a városok lakosságának jóltartásával, esetenként kis kalózkodással kell elérni.

Volt régebben egy 1869 c. program, illetve asszem a Merchant Prince ilyen jellegű még.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!