Keresés

Részletes keresés

ICTUS Creative Commons License 2002.03.07 0 0 697
Sanya!
Hja, én ennél sokkal olcsóbb mobilracket használok. 2800 Ft volt

Mi ennek nagyon örülünk. De miért nem inkább a Kenwood vagy 2800Ft-os mobil rack topikba írsz?

Vagy valójában bizonytalan vagy és azt akarod, hogy meggyőzzünk?
Üdv: Ictus

Előzmény: hsanya (695)
seaky Creative Commons License 2002.03.07 0 0 696
Hi,

mpdm már leirta "kinek a pap kinek a...", ez igy van!!!!

Belekötni mindenbe lehet igy ha nemtetszik valakinek DMP3, nem kell ezt a forumot olvasni és pláne nem kell megvenni!!! Én megvettem és nem bántam meg egy percre sem! Ez a MIENK és ha bármi gáz van megcsinálják. Ti meg vigyétek a Kenwood meg a Pioneer meg az stb. hifiteket ahhova tudjátok, kiváncsi lennék egy javitási költség/időre. No persze ezek nem romlanak el, ahha az én Kenwood-om egy év alatt bekoszolodott és 4000rugóért csinálták meg. Azóta rendszeresen ugrál:(. Még egyszer NEM KELL MEGVENNI és akkor nem lesz gondod. Amugy mindenkinek a sajátja a leg frankobb!!!
És páran akik az irják, ilyen szar meg olyan szar, lemerem fogadni ha egy hétig NÁLAD lehetne egy ilyen kütyü biztos élveznéd!!

bocs de ez kikivánkozott...

Akit megbántottam volna elnézés
Regards,
Seaky

hsanya Creative Commons License 2002.03.07 0 0 695
Hja, én ennél sokkal olcsóbb mobilracket használok. 2800 Ft volt és én is hozom viszem a cuccost. Ettől még tudok kocsiban zenét hallgatni CD-ről, otthon meg marad a jó öreg winamp a gépen.
SANYA
mpdm Creative Commons License 2002.03.07 0 0 694
Parázsvita ez itten!!!!
Mindenkinek mások az igényei. Kinek ez felel meg jobban kinek meg amaz....
A Dmp3 legnagyobb előnye a mobilitás, a rack kompatibilitás. Akinek erre feltétlenül nincs szüksége az ne vegyen okvetlenül ilyen ketyerét. Én speciel nagyon élvezem, hogy állandóan hurcolom magammal, hallgatom mindenhol, cserélgetjük a haverokkal a filmeket és egyéb cuccokat, na meg az mp3-mat is....
Szvsz kinek a papné......

csak keményen Zenebarátim...

SzaboZE Creative Commons License 2002.03.07 0 0 693
Ki mondta, hogy indulás előtt kell sütni? Feldobod 10, max 20 cd-re a cuccot, oszt induláskor azt kapod le a polcról (ki a kesztyűtartóból) amelyik köll. A mai 100Ft-os nyers cd ár mellett olymindegy autó feltörésekor viszik-e... Arról nem beszélve, hogy a DENSION önmagában nem elég, kell hozzá egy fejegység (mert minimum hogy kell rádió). Ez min +25k. Ha lenne a DENSIONban egy tuner, akkor már megérné elgondolkozni a dolgon...

SzaboZE

Előzmény: Victoare (687)
hsanya Creative Commons License 2002.03.07 0 0 692
Sziasztok!
Már régóta passzív figyelője vagyok ennek a topicnak. Sokat gondolkodtam DMP3 vásárlásán, de végülis elálltam tőle.
Ami mellett döntöttem az a következő:
A meglévő Kenwood rádiómagnómat lecseréltem egy Pioneer CD-s rádióra, ami olvassa az újraírható cd-ket. Van 8 újraírható a kocsiban (10 óra zene), meg még vagy 30 cd a csomagtartóban. Azt hallgatok, amihez kedvem van. Általában napi 3/4 órát töltök csak kocsiban és nem szoktam a számok között ugrálgatni, mert inkább az utat figyelem :-). Ha megunom a cd-ket, akkor újraégetem őket és megint van friss 10 óra zeném.
Otthon ott a számítógép, azon hallgatom a zenéket.
Az árkülönbség nekem megért annyit, hogy lemondjak arról a komfortról, hogy az összes mp3-am velem legyen mindíg. A csere nekem 35ezer HUF-ba került, ami csak 20-25ezer lett volna, ha eleve ilyet veszek. Tehát ez az összeg áll szemben egy közel 100ezer Ft-os összeggel (DMP3+beszerelés+vinyó).
A másik, ami a választásom mellett szól, hogy ez nem fagy és nem kell parázni attól, hogy tönkremegy a vinyó, mert szerintem a vinyókat arra tervezték (még a notebookba valókat is), hogy álló helyzetben működjenek és szobahőmérsékleten. Egy iparvállalatnál dolgozom informatikusként és jónéhány vinyó ment itt tönkre olyan helyeken, ahol nem mindíg volt fűtés. A jobbik eset az, ha még garanciaidőn belül tönkremegy. Ráadásul vidéken dolgozom és nem szívesen járnék fel a Densionékhoz minden héten, hogy állítsanak a ketyerén valamit.
Ja és nem kellett helyet csinálnom a cuccnak, mivel csak egy helyem van a kocsiban, amiben most ott figyel a Pioneer. Állati jól szól, csak ajánlani tudom. Ez volt a legolcsóbb Pioneer, de ez is akár az összes többi kezeli az újraírható cd-t.
Más. A Kenwood mp3-as autórádiójáról olvastam egy másik topicban, hogy nem minden bitrátát játszik le. Ha ez így van nem ajánlom. Akkor már inkább DMP3, mert árban is ott van.
Gyári autórádiót meg nem érdemes venni, mert ha később cserélni szeretné az ember, akkor sehol nem tudja beszámíttatni.
SANYA
ildy7 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 691
Munkanélküli vagyok! :DDD
Előzmény: ICTUS (690)
ICTUS Creative Commons License 2002.03.06 0 0 690
OFF
Mivel foglalkozol? Asszem itt az ideje, hogy pályát változtassak! :))
ON
Ictus
Előzmény: ildy7 (688)
borzoló Creative Commons License 2002.03.06 0 0 689
Nekem FM adapterrel szól, és miután előtte leginkább rádiót hallgattam, nincs minőségromlás-érzetem, sőt, itt nincsenek vételi zavarok. Egyébként az FM rádió felső határa 15 kHz-nél van, igaz hogy ott meredeken vág, így egy kazetta talán többet visz át frekvenciában, a jel/zaj viszony viszont sokkal jobb és ez inkább feltűnő, mint a felső néhány kHz hiánya.

Én is csak MyRadioval használom, háromezer számból tud válogatni, így nem unatkozom menet közben, változatos a műsor. CD-t sütögessen az, akinek van rá ideje :))

Borzoló

ildy7 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 688
Nekem nem gond az a fél óra, amig a vinyóról a cd-re pakolom a zenéket. Idöm, mint a tenger...
Előzmény: Victoare (687)
Victoare Creative Commons License 2002.03.06 0 0 687
Gonoszkodok:

ildy7: te tudod, mondjuk ahogy írtad Debrecenbe is elég egy CD, Othon indulás előtt összeválogatod az MP3-akat, (gondolom CD-kről, hogy ne foglalja a helyet a winyón) gyorsan megsütöd a diszket, (ez eddig 30-45 perc), kocsi, oszt mehetsz ...

Nekünk ez annyi, hogy kikapjuk a gépből a DMP3-at, levisszük a gépbe, berakjuk és ott az összes szám amit szertünk, plusz, ha a melóhelyről egy nagyobb adag file-t akarok átvinni az otthoni gépbe akkor nem kell egy külön hordvinyó.

vic

Előzmény: ildy7 (685)
ICTUS Creative Commons License 2002.03.06 0 0 686
Nekem "sima" Quantum 20GB-os vinyó van benne és semmi baja. Pedig terepjáróban használom.

Én nem vennék satelit displayt (vezetés közben az utat nézem), az FM adót pedig kiváltanám egy line-in-es rádióval vagy végfokkal. Akkor nincs minőségromlás. Emlékeim szerint a Kossuth AM.(Lehet hogy már az is FM?) Inkább Petőfit vagy Danubiust akarhattak mondani a Densionban. Mindenesetre az FM rádiók kb 18 KHz-ig visznek át, amit szerintem az FM-Adó is tudhat. Tehát nem olyan nagyon veszélyes a minőségromlás.

Én Lennox hordozható MP3-CD lejátszóról álltam át a DMP3-ra. Tudott olvasni CD-RW-t is. De a DMP3 szoftvere messze jobban ki van hegyezve az autóban való használathoz, mint bármi, amivel eddig találkoztam. A DMP3 MyRadio szolgáltatása olyannyira ügyes, hogy a hangerő állításon kívül gyakorlatilag hetente 1-2x kell csak állítanom valamit. (A CD-n óránként kereshetsz valami újat, ha lemezeket hallgatsz.)

A CD-ben volt ugyan 1 perc rázkódás buffer, mégis állandó probléma volt, hogy el-el akadt a lejátszás, különösen a CD vége felé. A DMP3-mal még nem fordult elő, hogy rázkódás miatt megállt volna.

Jó, van aki odavan az "igényes" zenéért, "tiszta hangzással ", de könyörgöm, azt nem autóban hallgatja álltalában az ember! Arr ott van az otthoni cucc. ... Amúgy is ott a szélzaj, motorzaj, egyéb. Akkor meg minek költsek súlyos százezreket olyan dolgokra, amit nem használok ki.

F_R_D! Szívemből szóltál. Teljesen egyetértek.

Amúgy pedig ez az egész hifi dolog meglehetősen szubijektív. Az ember néha azt gondolja, ha az van ráírva, hogy Kenwood, akkor biztos szebben szólnak a bitek, mint ha DMP3-lenne ráírva.

Üdv:Ictus

Előzmény: F_R_D (684)
ildy7 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 685
Nos, kiszámolva a Dension 105-110 ezerböl jönnek ki mindennel együtt. Ehhez képest most ajánlottak fel egy garanciális Kenwood mp3 játszót 84.000 Ft-ért. Ezt 5000-böl simán beszerelik. Kiveszik a Fiat magnót, és helyette beteszik a Kenwoodot, rácsatlakoztatják a gyári 6 hangszóróra. Ja, és újraírható cd-ket is olvas. Tehát mindig összeállíthatok olyan zenéket, amiket épp hallgatni akarok. Ja, és a Densionnél azt mondták, hogy fm modulátorral olyan majdnem Kossuth rádió minöséget érhetek el...

Na, ezért döntöttem inkább a CD-s lejátszó mellett.

Előzmény: F_R_D (684)
F_R_D Creative Commons License 2002.03.06 0 0 684
...Jó én itt most lehetőségekről beszéltem...

Az is előfordulhat, hogy pont nem olyan hangulatod van, ami azon az 1 CD-n, vagy akár azon a 2-3 CD-n van...

Beszerel(tet)ni azt is kell...

Drágább (sokkal)...

Hangminőségbe annál is beleszól a rendszered többi eleme. Például ha default gyári Fiat autórádiód van, akkor én a helyedben nem vennék CD-s MP3 lejátszót, mert egy kicsit olyan ágyúval-verébre feelingje van. Jó, ha nem tudod hova költeni a pénzed, akkor persze miért ne...
De akárhogy is, én egy kicsit nevetek azokon, akik audiofil hangrendszerre hajaznak az autóba: Végsősoron csak arra kell, hogy legyen valami háttérzaj amíg vezetek, és már baromira unom, hogy az összes rádión szar zene megy sok pofázással meg reklámmal.
Jó, van aki odavan az "igényes" zenéért, "tiszta hangzással ", de könyörgöm, azt nem autóban hallgatja álltalában az ember! Arr ott van az otthoni cucc. Autóban a vezetésre figyel az ember és csak kisebb mértékben a zenére. Amúgy is ott a szélzaj, motorzaj, egyéb. Akkor meg minek költsek súlyos százezreket olyan dolgokra, amit nem használok ki.
Most mondhatjátok rám, hogy igénytelen barom vagyok, pedig csak vannak fizikai határai a lehetőségeimnek. Valszeg ha majd rámdől az OTP, akkor én is rögtön egy új 7-es BMW-vel indítok, bele mondjuk egy 8 hangszórós Harman Cardon rendszerrel, de addig ez szerintem több mint megfelelő...

Meg kényelmesebb is, tényleg nem kell soha cserélgeni a médiát, minden ott van helyben. Plusz napközben kikapom a kocsiból, és azt nyúzom egész nap melóhelyen is...

Amióta meg notebook vinyót raktam bele, még csak nem is féltem. Durván +20-30 %-os többletárért lehet venni egész pofás, nem-noname (IBM, Toshiba), megfelelő méretű (10+ Gb) notebook vinyókat. Könnyeb is a cucc, kevesebbet is fogyaszt, simán járatom egy 0.8 VA-s, nem kapcsolóüzemű tápegységgel...

Na mindegy, ez tényleg csak saját személyes vélemény volt...

Előzmény: ildy7 (683)
ildy7 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 683
Ha Debrecenbe megyünk, akkor is elég 1 CD szvsz...
Előzmény: F_R_D (681)
SzaboZE Creative Commons License 2002.03.06 0 0 682
Most őszintén, hallgatsz 2 Gigánál többet belőle rendszeresen? Az 3 cd... +nem kell tökölni a beszereléssel, +hangminőség, +nem kell izgulni a hdd miatt.

SzaboZE

Előzmény: F_R_D (681)
F_R_D Creative Commons License 2002.03.06 0 0 681
...Ja, viszont rögtön vegyél hozzájuk egy hordtáskát, amibe azt a 20-40 mp3 CD-t teszed majd, ami csípőből ráférne egy 20-30 gigás vinyóra...
(móka volt, csak kellemetlenkedem... bocsi :-)
Előzmény: ildy7 (680)
ildy7 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 680
Köszike!
Egyébként most erösen tanakodok az egészen. 55 ezer maga a gép, satellite display 18 ezer, fm modulátor 8 ezer, beszerelés kb 5 ezer, a legolcsóbb új vinyó meg 20 ezer. És a hangminöség se a legjobb fm modulátorral. Inkább egy kenwood, vagy sony cd-s mp3 játszó után nézek, azoknál azért hangminöség is van.
Előzmény: F_R_D (679)
F_R_D Creative Commons License 2002.03.06 0 0 679
Üdv!

Nézd meg a Dension honlapján a beszerelő műhelyek listáját. Az első sorban látsz egy viccess neveű céget. Én náluk rakattam be, 4 rugóért leszedték a fél műszerfalat, fúrtak-légkalapácsoztak majd visszaraktak mindent rendben, és most szól királyul. És nem barmoltak el semmit, nagyon kultúrált munka volt.

Más kérdés, hogy a márkaszervized nem fog ugrálni örömében 1. elesnek 10 rugótól, 2. Valszeg azt mondják, hogy azon a környékén a kocsinak ugrott a garancia, de én most már azon a véleményen vagyok, hogy kapják be... Mondjuk nálam durvább volt a helyzet, mert közölték kerek-perec, hogy ők gyári CD-játszón kívül mást nem raknak be, de most már nem érdekel, mert végül csak be lett rakva jól...

Valószínüleg az FM modulátort tényleg nem úszod meg, de szerintem nem ront nagyon a minőségen, bár ebben nem nagyon nyilatkozhatok, mert az én gyári magnó - két hangszórós "rendszeremet" mindennek lehet nevezni, csak audiofilnek nem.
Egyszóval nálam biztosan nem ez a "szűk -keresztmetszet"...

Mindenestre egy kicsit visszább kell venni a DMP3 hangerejét és inkább erősíteni a fejegységen, mert van benne egy aluláteresztő szűrő 15 kHz-nél, és a környékén egy kicsit túllövi - vagyis kicsit selypítve sziszegnek az énekesek. Olyan -5 dB-re állított hangerőnél viszont ez szinte teljesen megszűnik, és szól sirályul...

Előzmény: ildy7 (678)
ildy7 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 678
Szijasztok!

Úgy döntöttem, hogy holnap veszek egy DMP3-at, viszont lenne 1-2 problémám... Nekem FIAT gyári autósrádióm van (amúgy tud cd-t is kezelni), és a szervízt mikor felhívtam azt mondták, hogy csak FM adapterrel szerelhetö be a DMP3. Ez igaz?! De akkor nem lesz vmi jó a hangmiöség, nem? A kazetta minöségénél jobb lesz? Vagy nem? :((( Ja, ésd 10.000-ért szerelné be a szervíz... Nem tudtok olcsóbb helyet? Esetleg nem vállalná el valaki? 5.000-et megérne a beszerelés nekem (Sat. display-jel). Írjatok!

Victoare Creative Commons License 2002.03.04 0 0 677
--- Kicsit OFFtopic .. sorry ---

kedves Pogácsa ...

Hamar átfutottak feletted a sorok, de nekem lenne egy kérdésem ...
a DMP3 ugyi egy egyszerűen beüzemeltethető kütyü míg amire te külted a linket, az egy onchip pc, amibe ugyi még meg kell írni a software-t, csatolni kell valahogy hozzá a winyót, a dsp-t, valami kijelzőt kell hozzá szerkeszteni, miazmás.
azért ez egy mezei usernek kicsit macera ...
De ha te láttál már ilyet, és ismered azt aki ilyet épített, akkor légyszivel küldj nekem egy mailt ( victoare@freemail.hu ) mert én a werdámba egy adatgyüjtő-t akarok fabrikálni, és ahoz ez nagyon ideális lenne (FTP-vel lerángatni rulez 8)

Vic

--- ON ---

Előzmény: pogacsa (663)
borzoló Creative Commons License 2002.03.01 0 0 676
Nekem is bejött a kijelzés defaultra állítása, megszűntek a fagyások. Kösz a tipet.

Borzoló

Kunci Creative Commons License 2002.03.01 0 0 675
Csak egy ötlet, ami eszembe jutott, ha szerintetek hülyeség, akkor nyugodtan le lehet beszélni róla:

Egy olyan dolgot lehetne megvalósítani, hogy ha a DMP3 táp alatt van, de éppen ki van kapcsolva, akkor (esetleg halványan) megjeleníthetne valamit a kijelzőn, lehetne ez pl. óra, dátum, hőmérő :), init logo, vagy hasonló dolgok (mint egyéb HIFI-k, videók, stb. esetén), de akár erre is lehetne saját playdisplay-t tervezni. Akiket ez zavar, természetesen a menüben ezt a funkciót ki is kapcsolhatják.

Kocsiban pl. tök jól nézne ki, ha éppen nem a DMP3-ról hallgatsz zenét. Ha leveszed a gyújtást, természetesen ezek az ábrák eltűnnének. A Satellite Disp. alkalmazásánál is hasznos lehet ez.

Vélemény?
Kunci

ICTUS Creative Commons License 2002.02.28 0 0 674
Hali Lee!
Dekar pedig az enyem olyan jo volt...
Az enyém is klassz volt, nem is szeretnék lemondani róla! :) Majd egyeztetek Densionékkal, elküldöm nekik az enyémet és meg tudják nézni, hogy mi a problema. (Biztos, hogy a tiedre is szükségük lesz.)

Biztos, hogy lépni fognak erre, mert ilyen lefagyás veszélyesen nem hagyhatják a szoftvert.

Üdv:Ictus

Előzmény: DonLee (673)
DonLee Creative Commons License 2002.02.28 0 0 673
Koszi ICTUS!

Bejott! Visszaraktam a default playdisp-et es megy a MRD minden gond nelkul!
Dekar pedig az enyem olyan jo volt...
No mindegy majd megprobalom 1.6 alatt ujra letrehozni!
Ja Densioneknak szolni kellene, hogy ez volt a gond!
THX!

Előzmény: ICTUS (672)
ICTUS Creative Commons License 2002.02.28 0 0 672
Hali!
Még nincs végleges eredmény, folynak a tesztek, ezért nem írtam errôl. Ma reggel azonban sikerült valami érdekeset produkálnom. Nincs még kitesztelve, de azért közre adom.
Röviden: szvsz a saját playdisplay konfiguráció okozza a hibát. Még nem volt idôm teljesen kitesztelni, remélem nem járok úgy mint a mobil telefonos bakival. A történet a következô:

A Densionnál kiteszteltek jó pár dolgot, diagnosztikai progit futtatak stb, de semmi komoly anomáliát nem találtak. Ekkor a biztonság kedvéért lecserélték a HW-t, hogy kizárják a kontakthiba és egyéb dolgokat. Mivel nem volt több idôm, úgy váltunk el, hogy tovább tesztelem a dolgot az új HW-ral.

A fagyi megmaradt. Ekkor újabb tesztmódszert javasoltak, aminek hatására több órai folyamatos MyRadio közben sem fagyott le. !!!! Az eredeti \DMP3 dir-t átneveztem és újra telepítettem az 1.16-os managert. Ez csinált új dir.idx-et és csináltam hozzá egy MyRadio-t. Tehát így működött.

Ekkor a Config könyvtárba vissza másoltam a korábbi saját logo, playdisplay és konfig file-jaimat. Beállítottam mindegyiket és hurrá! megint kezdodtek a lefagyások.

Ekkor a saját playdiplay konfigot visszatettem default-ra és azóta még nem fagyott le. (Ez munkahelyi "zaklatott" körülmények miatt nem teljesen releváns)

Tehát lehet próbálgatni ...

Üdv:Ictus

Előzmény: DonLee (671)
DonLee Creative Commons License 2002.02.28 0 0 671
Hej!

ICTUS> azt irtad voltal Densionnal a fagyik miatt... Eredmeny? Megcsinaltak?

Előzmény: ICTUS (664)
ICTUS Creative Commons License 2002.02.28 0 0 670
Szerintem nem az.
"Kérjetek és adatik, kopogtassatok és megnyittatik" :)

Erre a jeligére felvetném a következő problémákat:
- Az autovolume időállandóját mezei userek számára is elérhetővé kellene tenni egy menüpontban. Ez nagyon megnövelné az autovolume használhatóságát.
- A manager MyRadio ablakába drag&drop -nál a könyvtárak sorrendje megváltozik az eredetihez képest. (Ez persze csak szépséghiba, de elég zavaró)
- Szintén MyRadio ablak: nem változtatható a könyvtárak sorrendje. Ez nehezíti az áttekinthetőséget a MyRadio módosításakor.
- Szintén MyRadio ablak: Jó lenne egy olyan funkció, ami automatice egyenletesen elosztja a százalékokat, függetlenül a korábban beállítottól. VAGY "Select all" funkció menübe és CTRL-A gombra (Microsoft standard), amely kiválasztja az összes könyvtárat a MyRadioban. (Ezután már csak pár kattintás az előbb említett elosztás végrehajtása). Most csak egérrel lehet kiválasztani az összeset és ez macerás, ha sok könyvtár van és kilógnak az ablakból.

Üdv: Ictus

Előzmény: F_R_D (669)
F_R_D Creative Commons License 2002.02.27 0 0 669
...Nagy pofátlanság lenne kérni az index file-ok leírását is? (Hátha hozzá tudnánk járulni valamivel a Managerhez...)
qwer1234 Creative Commons License 2002.02.27 0 0 668
Dension_Team:
Köszönjük a leírásokat !
Előzmény: Dension_Team (667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!