Keresés

Részletes keresés

Mr_Fusion Creative Commons License 2004.03.11 0 0 555
Éljen, éljen!
Végre utolérem magam az átiratokkal.
Már hónapok óta gályázok, hogy valahogy sikerüljön elérni ezt az állapotot. El se hiszem...! :)
Előzmény: Kevin (554)
Kevin Creative Commons License 2004.03.10 0 0 554
Most bo egy honapig uj Enterprise nelkul leszunk a tavaszi szunet miatt :(
req999 Creative Commons License 2004.03.06 0 0 553
Mármint hogy Archer kapta meg a jelvényt, nem pedig Reed. Asszem, megyek aludni. Hosszú és tevékeny napom volt.
Előzmény: req999 (552)
req999 Creative Commons License 2004.03.06 0 0 552
T'Pol olyan kis aranyos volt megint... Oké, nem való egy vulkáninak pityeregni, de neki hajlandó vagyok ezt elnézni az én nagy kegyelmemben. (Mit gondoltok, ki fog derülni, hogy azért ilyen "heveske", mert nem tiszta zöldvérű? Mondjuk el tudom képzelni, hogy a "nagymamás" sztoriban az a vulkáni, aki a Földön maradt, később gyermeket nemzett egy földi nőnek, és T'Pol valahogy, akár áttételesen is, ebből a vélhetőleg über-illegális kapcsolatból származhat, és ezért olyan emberi néha? Még az is lehet, hogy ő sem tud erről...)

Archer meg -- szokás szerint -- hülye volt és hősködni óhajtott, mert azt a dumát én nem vettem be, hogy "senki mást nem óhajt halálra ítélni többé". Ez ugyanaz a lyukas macsóskodás volt, mint amit a jó Reed is előadott, amikor a romulán akna átdöfte a combját, főleg hogy megkapta azt a családi jelvényt tárgyalási alapul.

Hanem van itt valami, ami már régóta érdekelt. Említette a Jövőmuki, akiről persze folyton elfelejtem, hogy Daniels a neve, hogy egy csomó xindi is szolgál például az akkori Enterprise-on. Itt meg, a 3x18-ban hencegett a főgonoszhüllő, hogy ők mennyire erős srácok, jó katonák. Azon tűnődöm, vajon a Föderációban hogy néz ki egy "kommandós egység". Teljesen vegyes a fajok összetétele szempontjából? Vagy akkoriban már nem kötelező majd politikailag korrekt módon válogatni, és nyugodtan figyelembe vehetik a különféle fajok előnyeit és hátrányait? Vagy olyan hiperjó a kiképzés és a felszerelés, hogy az kiegyenlíti a különbségeket? Mit gondoltok erről?

Előzmény: vega (551)
vega Creative Commons License 2004.03.05 0 0 551
3x18 egész jó volt. Csak kicsit megkavarodtam. T'pol most vulkáni vagy klingon? Csak mert a viselkedése alapján picit nehéz néha eldönteni. :)
Előzmény: John Zero (550)
John Zero Creative Commons License 2004.03.05 0 0 550
3x18-nál tartunk, senki nem nézte még?
Én most fogom.

3x17: Érdekes szituáció, nekem végülis bejött, egész ügyesen megoldották.

Mr_Fusion Creative Commons License 2004.02.20 0 0 549
3x16-ot ugyan még nem láttam, de a te infódból, meg más források alapján úgy tűnik, eddig tartott az eredeti ötletek használata.
Ez megint csak egy remake, ezúttal VOY, a One című epizód.

3x15 elment, bár szerintem T'Polt kezdik nagyon eltúlozni. Eddig se volt egy nagy vulcani, de most már akár a hegyes fülek felragasztásával sem kéne fáradniuk, semmi értelme.
Egy elfogadható magyarázatot tudnék esetleg elképzelni: kezdődik a pon farr-ja.

Előzmény: req999 (548)
req999 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 548
Senki se nézi a sorozatot, vagy csak némasági fogadalmat tettetek?

Szpojlervórning.

A 3x15-tel és a 3x16-tal megintcsak elégedett vagyok. Vidám volt, ahogy Trip eltűnődött azon, hogy ő tulajdonképpen saját magára féltékeny... Egy kicsit talán túl tömény volt a történet, túl sok szálat próbáltak belezsúfolni a rendelkezésre álló időbe, de azt hiszem, még éppen sikerült megtorpanni, és nem történt "túltoltuk-rátoltuk". :] T'Pol viszont kicsit fura, és nem tudom eldönteni, az a "hát ez csak egy kísérlet volt" szöveg süket duma, vagy tényleg komolyan gondolta. Ki mit mond?

Phlox pedig szokás szerint remekelt, ahogy félve mászkált a hajón, de az elég hamar kiderült, hogy a piros ruhás T'Polt is csak képzeli. Az a jelenet volt a legaranyosabb, amikor a kamera felülről vette T'Polt és a dokit, ahogy tanácstalanul ácsorognak a warp-hajtómű előtt. Közben meg szabályosan sajnáltam a jó hentesünket, ahogy diktálta azt a levelet, és közben próbált minél optimistábban, nyugodtabban beszélni, de az idegessége később simán rám is átragadt, úgyhogy a végefelé már igencsak drukkoltam, hogy minden rendben menjen. :] Jó volt, na!

Folyamatosan emelkedik a színvonal, aszondom!

seedot Creative Commons License 2004.02.11 0 0 547
Akkor tobb ilyesmi volt.
Volt egy olyan is, amikor egy csapattal elhitetik egy szimukacioban, hogy egy ellenseges faj bolygojan vannak. Az a cel, hogy megtornek e mindenfele kegyetlenkedestol.

Es valami bombajuk is van, amit persze nagyon letiltanak, hogy ne lehessen elinditani, de a bomba kezelojebol az inditasi kodokat akarjak kiszedni, a tobbiekbol meg a fold koordinatait.

Az egesz egy szimulalt urhajoban, ami a fold felszinen van.

Es a csaj vegul megis elesiti a bombat, ugy hogy ne lehessen lekapcsolni. Abbahagyjak a szimulaciot, es kiderul, hogy a bomba elviszi a fel foldet, es egy percuk van:)

eleg jo resz volt, szinten no happy end:)

c.

Előzmény: dalaran_ (546)
dalaran_ Creative Commons License 2004.02.06 0 0 546
igen asszem emlékszem arra az Outer Limits részre, amikor egy faszi meg egy csaj volt egy idegen börtönben és a csajt folyamatosan operálták át. Összemelegedet, és a végén kiderült hogy a csaj is idegen volt. Közben meg a faszi elárulta a föld kordinátáit. Nagyon néztem a végén, várva a happy endet :)

dalaran_

Előzmény: John Zero (544)
req999 Creative Commons License 2004.02.06 0 0 545
Hát, ha az ember érzi, hogy ott mocorog benne egy ilyen blood-worm, valószínűleg könnyebben meggyőzhető. Én erre a mostani részre tízből legalább 7-8 pontot adnék. Korrektül volt eleje, volt benne cselekmény, ármány, és a végét is szépen összerakták. Sose legyen rosszabb! Remélhetőleg ezt a "kinti" közönség is értékelni fogja, és elkezdenek felfelé mászni a nézettségi mutatók, és nem maradunk Enterprise nélkül.
Előzmény: John Zero (544)
John Zero Creative Commons License 2004.02.06 0 0 544
Összességében jó rész volt, de azért nekem csak beugrott róla egy (Új) Outer Limits sorozatbeli rész. (Sőt, talán kettő is.) Az azért jobban kidolgozott volt, mint ez. Amúgy Degra meglepően gyorsan elhitte az átverést... De a vége az tényleg ügyes volt.
Előzmény: dalaran_ (543)
dalaran_ Creative Commons License 2004.02.04 0 0 543
sziasztok!

Szerintem Brilliáns rész volt a "mai". Ahogy a kapitány még 19-re lapott húzott:)

Meg az egész rész jól össze volt gyúrva, nekem nagyon tetszett :)

Dalaran

seedot Creative Commons License 2004.01.26 0 0 542
Igen, igy tenyleg nehezebben jonnek majd ra, hogy mi okozta a hibat, de azert a meresi adataik megvannak, es abbol kiderulhet, hogy a jo-lajhar szabotalt:)
Bar elegge biznak benne ahhoz, hogy barmilyen mas okot kitalaljanak elobb, mint egy ilyen "arulasra" gondoljanak. Az viszont nem tetszett, hogy ez nem jelent meg motivaciokent, es indoklaskent amikor a golyo elrablasa mellett dontottek.

Ja, es a vegen, a kuldjuk el az egeszet a csillagflottanak beszolas az egesz multkori eszmefuttatasunkat idejetmultta tette, van a foldon egy teljes backup, csak elfelejtettek elkerni:)))

c.

Előzmény: req999 (540)
Mr_Fusion Creative Commons License 2004.01.26 0 0 541
Jah, én is vártam ezt a részt, az andoriaiak elég jól sikerültek, Combs nagyon bevált Shrannak.
Pláne úgy volt poén, hogy pont előző nap csináltam az előző andoriai-s részt (Cease Fire), amire ebben voltak visszautalások. :)
Előzmény: req999 (540)
req999 Creative Commons License 2004.01.23 0 0 540
Jaja, teljesen egyetértek, kellemes epizód volt. (Spoiler-veszély!) Bár... kicsit fura, hogy azzal az erőtérrel a káros sugárzás ki tudták szűrni, de a távirányító kódokat nem tudták valahogy árnyékolni. Mondjuk az egy lehetséges magyarázat, hogy csak valami "gombnyomásra" volt szükség, és a többi már automatikusan működött, és egyszerűen csak alábecsülték a rózsaszíneket, pedig Shran pont erre figyelmeztette a csajt. (A robbanással legalább az a hazaáruló lajhár is megúszhatja a felelősségre vonást, hiszen a xindi humanoidok nem tudják lebuktatni, hogy szabotálta a nyersanyagot.) Remélem, Shran még előkerül később, ha nem is mostanában. Bírom ezeket az antennásokat.
Előzmény: Kevin (539)
Kevin Creative Commons License 2004.01.22 0 0 539
A 3x13 egesz jo :)
req999 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 538
Helytelenítem. The show must go on!
Előzmény: John Zero (537)
John Zero Creative Commons License 2004.01.20 0 0 537
www.slashdot.org-ról (bocs, hogy angol)

Star Trek: Enterprise in Danger of Being Cancelled

Posted by CmdrTaco on Tuesday January 20, @02:06PM
from the maybe-if-it-was-better dept.
jkcity writes "According to Cinscape.com The Star Trek Enterprise set is awash with rumour that it will not be renewed for a 4th season, It was previous told it was safe by UPN but so was Enteprise's lead-out show Jake 2.0 which was just Cancelled. Star Trek: Enterprise has also been reduced to 24 episodes this season by UPN, things don't look good for the Star Trek Television Franchise and after the flop of Star Trek: Nemesis it could be many years before we ever see any new Star Trek outside of books."

dalaran_ Creative Commons License 2004.01.20 0 0 536
Mondjuk ha igazhitűek lettek volna, akkor a Prenom a végén még magának is benyomta volna a kezébe a kis tücskét:)
Meggondolom a többiek is követték volna.

Amugy szerintem a karakteréből nem tűnt le teljesen hogy tényleg elhiszi ezeket a dolgokat, vagy csak felhasználja megalómániás képzelgéseinek az enyhítésére. Vagy már annyiszor mondta magában, hogy már elfogadta, és tudja magáról, hogy gonosz de teljes szívével híszi hogy amit csinál az helyes.

Meg a másik, hogy az egyik frakció a 9 napra mondta hogy annyi ideig teremtették a világot, a másik meg 10. Azért asszem ilyen triviális dolgok az emberiség vallásában is milliók haltak meg. Ennyit a vallás konzisztenciájáról...

Nekem akkor is erősen "voltmár" kategóriás volt ez az epizód.

Dalaran

seedot Creative Commons License 2004.01.20 0 0 535
jogos, mondjuk utana kitaposom a belet:)

De azert a napi backupbo eleg jo visszajonne a dolog. Viszont nekem ugye nincs ujjlenyomatellenorzos touch-screen -em.

En mar azon is mindig kiakadok, hogy miert nincs minden fezerben egy ujjlenyomat-adatbank, ami a teljes legenyseg ujjlenyomatait tartalmazza.
A ravasz elsuteskor beelenoriz, es kesz. Eleg durva, hogy barki besetal, es leveszi valakienk az oldalarol a fezert, oszt beszoptak.

Viszont a relay szondak vagy mi a turok meg az expanse-on kivul voltak, lehet, hogy az expanse-bol nem trivialis az uzenet kuldese. Nem megy at a hataran, vagy ilyesmi. mert amugy ugye nyilvan minden adatot hazakuldenek, mert azert ott lehet hogy van olyan ember, aki jobban ert valamihez, mint ok mindenhez, es ertelmesebb eredmenyeket tud kihozni az adatokbol:)

c.

Előzmény: Mr_Fusion (534)
Mr_Fusion Creative Commons License 2004.01.20 0 0 534
A védelemről annyit, hogy ha a hugod leül a géped elé, mikor éppen te vagy bejelentkezve, és nyom egy F8-at a megfelelő könyvtáron, akkor kenheted a hajadra a védelmet.
Márpedig ott kb ez volt a helyzet.
Az viszont már télleg igaz, hogy ilyen fontosságú adatokról minimum fél tucat backup, a kőtáblákba vésésig bezárólag terjedő mindenféle mentési módszerekkel. :) Plusz még hazaküldeni az egészet a Csillagflottának (elvégre dobáltak ki pár szubtéri relét maguk után út közben, ha jól rémlik).

Nekem Archer utolsó pár mondata (még a hajón, meg aztán odalent) nagyon bejött.
Állnak a porig rombolt városban, és ő valami ilyesmit mond:
"A hitüknek a békét kellett volna elhoznia... Hát, itt van."

Előzmény: seedot (533)
seedot Creative Commons License 2004.01.20 0 0 533
Es akkor egy kis ON is, most hogy megneztem vegre a 3x12t.

A hugomnak kevesbe van hozzaferese barmihez amin 15 percnel tobbet dolgoztam valaha, mint egy vadidegen csakonak a flotta legjobb hajojanak adatbankjahoz. Es nehogymar ne legyen backup, tuti, hogy leraktak volna egy ket helyre valami adatbazisszervezo univerzalis tudasbazis fele pontot az expanseban. Mar csak azert is, mert ha elbuknak, akkor egy kovetkezo hajonak illenek tudni folytatni. Pl poen lett volna, lerakni egyet a Xindii bolygo maradványai koze:)

Mondjuk a vakbuzgo hit hibainak ramutatasa teccik, mint storyline, de igazabol inkabb valami olyat tudnek befelyezesnek elkepzelni, hogy szelnek eresztik a terrorista csavokat, mert nem lehet az ilyen embert eroszakkal meggyozni. Nem ertem miert kell a vegen az iroknak "megbosszulni", hogy mit csinaltak, es atelnunk a megertes pillanatat az arcukon.

egy kozepest azert kaphat, voltak mar sokkal szarabb reszek is:)

C.

seedot Creative Commons License 2004.01.19 0 0 532
OK, Kegyetlenul OFF:)

igen, pont ezt mondom en is, hogy arra ravehetik, hogy venezuelaban szaljon le, de mondjuk eleg nehez egy boinget olyan helyen letenni, ahol nem zsaruk kezebe kerul a csavo.

Viszont nagyon durvara (mondjuk repuljon bele az uj WTCbe) ne kenyszeritheti, mert akkor ugyis mindenki meghal a gepen, legalabb masok ne haljanak meg.

Off Off
C.

Előzmény: John Zero (531)
John Zero Creative Commons License 2004.01.19 0 0 531
seedot:
A repülős példával kapcsolatban: szerintem ezt nem jól látod.

Ha a pilótának megmondják (esetleg mutatják), hogy van náluk egy bomba, ami gyakorlatilag kettétöri a gépet, és mindenki meghal, akkor az kényszerítőerő lehet. Nyilván nem bármire, de mondjuk egy célállomás-változtatásra jó lehet (mondjuk ennek konkrétan nincs sok értelme, de asszem érthető).

Előzmény: seedot (530)
seedot Creative Commons License 2004.01.19 0 0 530
req999:

"hogy az egészet el lehetne árasztani valami hipergyorsan ható kábítógázzal"

aha, ez a moszkvai szinhaz-tuszoknal is jol bejott:) Ma meg egyszeruen nem tartunk ott, hogy legyen olyan gazunk, amitol egy csoport tagjai reakcioidon belul egyszerre elalszanak. Es a legkondik sem terietik eleg gyorsan a gazokat.

Viszont, es ez mar total OFF:) , a repülők pilótafülkéje lehetne teljesen elzárt, külön ajtóval kintről, külön WC-vel, meg kajával, és akkor csak olyanra tudnák a pilotákat rávenni a túszok fenyegetésével, ami nem öli meg őket, vagy annál több embert.

A pilotafulke moge 25 cm titanium-kevlar-akarmi fal, oszt gyertek:)

Total OFF OFF:)

C.

Előzmény: req999 (525)
Mr_Fusion Creative Commons License 2004.01.19 0 0 529
A Chosen Realm első felénél-harmadánál erősen köpködtem (megint egy vacak epizódnak indult), aztán a végére pozitív változásokon ment át.

Valami télleg kezd mocorogni végre ebben a sorozatban (na jó, az igaz, hogy továbbra is erős deja vu érzésem van szinte mindegyik epizódnál), de lehet, megint bejön a harmadik évad törvény...

req999 Creative Commons License 2004.01.18 0 0 528
Jóvanna, nem fikázásból írtam. :]
Előzmény: dalaran_ (527)
dalaran_ Creative Commons License 2004.01.18 0 0 527
req999:

Neked meg külön forgatunk egy sorozatot :)

Warship Enterprise : A galaxis meghódítása :)

dalaran_ Creative Commons License 2004.01.18 0 0 526
Hát igen...

ezek a prenom féle karakterek mindig nagyon kemények. Mindig elgondolkodtató, hogy egyes egyének miben hisznek és számodra mennyire különbözik az a dolog.

Gondolom Archer számára is megbotránkoztató volt az amit a prenom mondott.

Szerintem a hit ilyen szempontból fontos dolog és része kell legyen az embernek de ez a vakbuzgóságnak vannak ilyen hátrányai, hogy nagyot lehet pofára esni.

hogy is van az mondás?

A hülyék holt biztosak mindenben, az okosak tele vannnak kételyekkel. :)

Azért tényleg kellemes rész volt:)

Dalaran

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!