Rátapintottál a lényegre:)) De ezt sajna már ellőttem a gesztenyére. Az az a cucc, amit semmilyen módon nem vagyok hajlandó itthon elkészíteni:)) Marci viszont imádja!!! (Esetleg majd ha nyugdíjas leszek és időmilliomos, csinálok az unokámnak:-PPP)
Ha sikerül túllépni a krumpli-dilemmán;)), ki tudnátok segíteni 1-2 ötlettel?:))
Ded lassacskán 8 hónapos és szeretném bővíteni az eddigi repertoárt paradicsommal és zöldborsóval (is). Így januárban... szeretem a kihívásokat:))
Addig eljutottam, hogy az Aranyfácán sűrített paradicsom tuti, mert nincs benne semmi adalékanyag vagy tartósító. De mikor bekevertem kajának, az nem volt valami nagy siker:( Ti milyen arányban kevertétek és mivel? Nálam a 100 g krumpli + 70 g paradicsom + 20 g csirkehús kombináció megbukott. (Lehet, hogy volt még benne 20 g anyatej is, már nem emlékszem.)
Zöldborsóval meg az a bajom, hogy most maximum mirelitet tudnék elővarázsolni, de abból mindig csak egy-egy adagot kéne csinálni, egészen pontosan párolni és passzírozni, hogy megszabaduljak a héjától. Egy adag viszont nagyon kevés a passzírozáshoz, csak felkenődik az eszközökre, tehát nagyobb adagot szeretnék csinálni (ahogy eddigis a többivel), aztán kis adagokra szétporciózva lefagyasztani. De ha már mirelitből dolgozom, azt nem tanácsos visszafagyasztani, nem? Van valami ötletetek, hogyan tudnék neki most borsót adni? Ami konzervet eddig találtam, mind sós lében volt.
"Bevallom, a Rafi által preferált könyvről nem sok mindent, szinte semmit nem lehet pl a neten olvasni. A konzekvenciát mindenki vonja le magában, vajon miért."
:) .. erről eszembe jutott többek között az, hogy ma Rubint Réka osztotta az észt a gyermeknevelésről egy TV műsorban. Ja... neki van publicitása... és a web-en is elég sokat olvasni róla... hmm vajon miért... mindenki vonja le a konzekvenciát...
Az általam említett könyvről többek között itt is lehet olvasni: Nem utolsósorban a weboldalt is nagyon jónak tartom...
Már izgultam, hogy kinyírtam a gyerek jópár agysejtjét, de csak materialista darwinistát csináltam belőle:-)
Azért kiváncsi vagyok ez hány év kutatómunkája, összehasonlító kontrollcsoportokon végzett megfigyelések eredménye(legalább 20 évet kellett valakinek erre áldoznia).
hát :D materialistáknak tényleg nem ajánlott :D :D
(csak egy kérdés... a gumó nem a gyökerén nő??? a szárán???.... csak mert néhány évig szedtem fel burgonyát, és az sokkal inkább gyökérgumó, mint a szárból kinövő valami :D :D no jó.... nem kukacoskodom)
nem tudom, én ehhez teljesen nem értek, a corpus callosumot is sak azért tudom, mert ott volt a bigyó a lányomnak. mindenestere ez a krumplicucc nekem laikusan zöldség.
nekem nem volt ennyire egyértelmű (köztiagy - hipotalamusz, még ez is eszembe jutott, vagy hogy a középső agy, mint összefoglaló név is lehet )
meg azt végképp nem tudom, hogy ott akkor mi van? mert normálisnak gondolom, hogy az agyunk is kap tápanyagokat hogy az krumpliból van-e vagy sem ... és hogy mért baj a krumpli ...
azért ilyen nagy általánosságban szerintem ne nyilatkozz. elég sok modern felfogású védőnő és gyerekorvos van, aki nem erőltetni 3 hónaposan a hozzátáplálást, és pl. nem krumpluval kezdetik. nálunk a s.répa volt elsőnek ajánlva, mert magas a cukortartalma, könnyebben felszívódik, mint a krumpli, ahol a keményítőt először bontani kell.
de azért ezt az agyi összefüggést én sem hiszem el így elsőre :D
Nem akarok pontatlanul idézni mástól és a saját hülyeségemet sem akarom hozzáadni, de kb arról van szó, hogy a burgonya emésztését és feldolgozását a szervezet nem tudja a gyomorban befejezni. Néhány alkotóelem "félkész" állapotban kerül a véráramba és amikor az eljut az agyig akkor fejeződik be a "feldolgozása", méghozzá úgy, hogy az agy középső része fejezi be a feldolgozást. Bármilyen furcsán is hangzik, de amikor burgonyát eszünk, akkor az agyunk középső része "emésztő szervé" degradálódik. Gondolom nem kell elemezni, hogy ez a folyamat milyen hatással van az alakulófélben lévő agyra.
Persze ezt tök nehéz elfogadni ezt egy olyan világban ahol Schobert Norbert elhitette velünk, hogy az élelmiszerek csak zsírból, fehérjéből és szénhidrátokból állnak ....
Lehet, hogy ősrégi és merev a védőnők gondolkodása, de nem hagyhatod figyelmen kívül azt a tényt, hogy millióan nőttek fel (közöttük én is) krumpli sűrítette főzeléken.
Mégsem érzem magam agyilag "másnak"...
Szívesen olvasnám, ha pár sorban kifejtenéd az előző kijelentésedet.