Keresés

Részletes keresés

micsire Creative Commons License 2009.06.24 0 0 500

Kedves Lucacska1!

 

Bevallom, hogy nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen eredményt érsz evvel a mószerrel!Hozáteszem, hogy nem Zimány Linda miatt vásárolnám meg!:-)

 

Nagyon örülnék, ha leírnád a gondolataidat a szerzett tapasztalatokról!

 

Milyen garanciát vállalnak amennyiben nem vagy megelégedve?

lucacska1 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 499

Szia Timcsi!

 

Én még nem próbáltam a Dr.Fresh terméket, viszont megnéztem a honlapját, és ott láttam, hogy a Zimány Linda az arca meg elolvastam az ismertetőt a termékekről. Annyira tetszett, hogy megrendeltem az ingyenes tanulmányukat, már alig várom, hogy küldjék, kíváncsi vagyok mit fognak benne írni :)

 

Szép napot :)

 

Előzmény: .Timcsi. (494)
Tothsandor_sw Creative Commons License 2009.06.17 0 0 498

Szia campi20!

 

Én általában olyan emberekkel találkozom, akik megpróbálták az otthonit, de tudok olyanokról is akiknek hatásos volt.

 

Ha választasz otthonit, akkor mérlegeld:

 

Hányszor kell vajon megvenned a szettet. Nagyon csábító 8e Ft-ért árulni valamit, de koránt sem korrekt, ha kiderül, hogy 6x kell megvenned a hatékonysághoz.

 

Azt is nézd meg, hogy milyen infókat találsz róla a fórumokon. A fórumnál azt is nézd, hogy általában szélsőségek vannak tehát vagy csalódottságukban írnak az emberek, vagy örömükben.

 

Milyen koncentrációval működik a fehérítő a 35%-os karbamidperoxid most a trend, ez nem annyira ártalmas, jól tud fehéríteni. Arra vigyázz, hogy minél magasabb a koncentráció, annál nagyobb gondot tud okozni, ha hozzáér az ínyedhez.

 

Nézd meg, hogyan kell a fogra felvinni az anyagot. Ha nem illeszkedik a tartó a fogadhoz, mert nem arra készült, vagy állt be (forróvízbe tett formázható tartó esetén), akkor előfordulhat, hogy az anyag eléri az ínyed így az csipő/bizsergő érzés lehet.

 

Figyelj arra is, hogy azért ne kelljen egyfolytában túl sokáig fent hagyni, mert a hosszú hatóidő érzékenységet okoz.

 

Az otthoni fogfehérítéseket azért szokták abbahagyni: (ezek feltételes módban értendők)

 

-mert nem elég hatékony;

-érzékenységet okoz;

-megmarja az ínyt;

-nem bírja kivárni a több hetes hatóidőt.

 

Remélem segítettem, bár terméket nem javasolnék, ezen felsorolás alapján készült összehasonlító lista viszont meg fogja mondani neked, melyiket válaszd.

 

Szia!

 

Tóth Sándor

Előzmény: campi20 (496)
gandi27 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 497
Köszönöm a kímerítő választ!Az tuti, hogy alaposan át kell gondolni, hogy az ember mit, hol és mennyiért vásárol!Még átgondolom, mert nem egy olcsó mulatság és a fogaimat sem szeretném tönkretenni.
campi20 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 496

Sziasztok!Fogfehérítésben jártas hozzászólásokat várok!

Voltam a héten fogorvosnál kontrollon, semmit nem találtak!Kérdeztem dokit is, hogy mit gondol az egészről!?Kifejtette a véleményét valamint mire kell számítanom ha a kezelés mellett döntök!Ő úgy gondolja, hogy vannak egész jó fogfehérítő termékek, amivel saját magam is próbálkozhatok és negyed annyiba is kerül!

Milyen eredményre számíthatok?Gondolom, hogy nem lesz A1 fehérségű, de valamit biztos javítana a jelenlegi elszineződésen.

Tothsandor_sw Creative Commons License 2009.06.17 0 0 495

Szia Timcsi!

 

Sok fogfehérítő van a piacon, most van a fórumos marketingje a dr.fresh-nek. ;)

 

Ha körülnézel hiretelen minden fórumon ezzel akarnak fehéríteni. :) Lehet a TV-ben megy a reklám, de mivel én nem nézek TV-t, nem tudom....

 

Nincs kiírva a honlapra, hogy mekkora a koncentráció, nem tudom mennyire hatásos.

Ha valaki tényleg megvette, írja már be, legyen szíves a koncetrációját, én 1-2%-ra becslem.

 

Általában hatásos marketing, ha egy országba több néven honosítasz (importálsz, maketingelsz, publikálsz) egy adot terméket, de azt nem tudom hogy ez a hirtelen jött Fresh felfutás terméke ilyen-e.

 

Szóval hatékony-e vagy sem? Nem tudom kéne tudni hozzá pár paramétert, mondjuk egy biztonsági adatlapról.

 

Szia!

 

 

.Timcsi. Creative Commons License 2009.06.17 0 0 494
SZiasztok! Én a Dr. Fresh fogfehérítőt szeretném kipróbálni,elég hatásosnak tűnik. http://drfresh.hu/  T. Sándor te mit gondolsz róla?  Ha vki kipróbálta már írjon. előre is köszi.
micsire-bere Creative Commons License 2009.06.15 0 0 493

A fogaim enyhén elszíneződtek, használtam több fogfehérítő fogkrémet, ami erre a célra volt kifejlesztve!!!Valószínű csak súroltam a fogcománcot minden eredmény nélkül!Mi mellett döntsek? Még tanuló vagyok, így nem engedhetek meg méregdrága fogfehérítést?Létezik valami olcsóbb eljárás, ami nem veszélyezteti a fogaim épségét?Hallottam otthoni fogfehérítésről!Vannak a hazai piacon jó termékek amik valóban megérik a pénzüket?

lucacska1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 492

Kedves Gandi27!

 

Én teljesen egyetértek veled, hiszen ma már egy mezei dm-ben, vagy rossmann-ban is hatalamas választék van a fogfehérítők között.

Úgy gondolom, hogy az emberek nem egy év múlva, a félretett pénzükkel szeretnének besétálni egy fogászatra, hogy hófehér legyen a foguk, hiszen ha egy évig spórolnak rá, és félretesznek (ami Magyarországon nem divat), akkor sem kapják már meg annyi pénzért azt a kezelést, amit szerettek volna, mert azt mondják drágább lett az infláció miatt stb.

persze lehet, h tévedek...

 

Tothsandor_sw Creative Commons License 2009.06.12 0 0 491

Kedves Gandi27!

 

A költséghatékonyság nem egyenlő az olcsósággal. Ismerek olyan rendelőt, ahol már 50-55e Ft-ért végzik a fogfehérítést, profin.

 

Különben én is az otthonit választanám, ha 30e Ft-ot tudnék maximum rászánni, de mindig ott motoszkálna bennem, hogy napi 45Ft-tal  többért most hófehér lenne a fogam... kisérletezés nélkül...

 

 

/a rendelői fogfehérítés eredménye 12-18 hónapon keresztül tart. A 55-40e különbséget tehát erre az időszakra bontottam :) /

 

Kellemes hétvégét!

Előzmény: gandi27 (490)
gandi27 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 490

Köszönöm a válaszokat!

 

Sajnos nagy baj van az orvosi társadalommal, mindenki elakarja adni a saját termékét!A lány aki zománc építésre járt, annak egy jól reklámozott rendelőben fehérítették a fogát!Nem hinném, hogy mindenkinek egyformán reagál a fogazata a fehérítésre.

Valahogy még mindig a költséghatékonyság felé hajlok, ha otthon elvégezhetem annak kimondottan örülnék!Nekem nem "amerikai mosolyra" van szükségem, hanem pár árnyalattal világosabbra!

Valamint érdeklődnék, hogy otthoni "kit"-el milyen arányban fehéríthető?

üdv

lucacska1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 489

Kedves Gandi27!

 

Ha félsz a fogorvosi drága fogfehérítéstől, akkor inkább végezzed el te magad, mert ma már van professzionális otthoni fogfehérítő kezelés is. Ami ugyan csak 4-5 árnyalatot fehérít és nem 8-9-et mint a fogorvosi kezelés, de tized annyiba kerül és ugyanolyan megbízható. És egyébként is az átlagembernnél a 4-5 kezelés is hófehér fogakat eredményez.

Úgyhogy ne keseredjél el, van megoldás:)

 

Tothsandor_sw Creative Commons License 2009.06.10 0 0 488

Szia!

 

Tudod az a baj a világgal, hogy ígérni mindenki mindent tud. Furcsa, de remélem nemsokára nem csak egy szűk tábor fogja úgy gondolni, hogy a fogfehérítés komoly dolog, és az a rész a legkevesebb, amikor a páciens foga éppen fehéredik.

 

 

Gyakran kérdezem meg a pácienseket, hogy most ezt hogy írjam le a honlapon, hogy itt tényleg minden úgy van, ahogyan lennie kell, ha az is azt írja, ahol én magam tudom, hogy nem igaz.

 

 

Egy Japán kutatás rámutatott arra, hogy az összes magas koncentrációt alkalmazó módszer igenis roncsolhatja a fogzománcot. Hiába az FDA, ISO stb a Zoom, Beyond, SoniWhite PB, CoolWhite, WIS, Apolite mind-mind ártalmas lehet.

 

Azonban a Japán kutatás nem állt meg itt, megtalálták a megoldást is, amit mi is alkalmazunk ;) Biztonsággal állítható: tudatában vagyunk annak a megoldásnak ami garantáltan nem ártalmas a fogzománc számára.

 

A SoniWhite ultrahangos üzemmódú softwhitening kezelése például tökéletesen ártalmatlan, de az otthoni sem okoz rövidtávon problémát. (de most nem erről beszéltem)

 

Szia!

 

Tóth Sándor

 

 

 

 

Előzmény: gandi27 (487)
gandi27 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 487

Helló!Engem is nagyon érdekel a fogfehérítési, de mindig meghátrálok az összeg és hallott tapasztalatok miatt!

Fogorvosi rendelőben egy lánnyal futottam össze, akinek olyan szépen kifehérítették a fogát, hogy utána zománcépítésre kellett járnia, annak ellénére, hogy 100%-os eredményt igértek neki!

Mi a garancia arra, hogy a fogaim egészséges maradjanak?Az otthoni fehérítő "kit" kevésbé károsítja a fogainkat?

Köszi a válaszokat!

Zolko79 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 486

Üdvözlök Mindenkit!

Az a kérdésem, hogy fogfehérítést csak fogorvos (orvosi diplomával)

vagy akár dentálhigiénikus is csinálhat?

Zoli

Tothsandor_sw Creative Commons License 2009.06.09 0 0 485

Otthoni: Általában abban bízhatsz, amit fogászaton kapsz. Figyelni kell a koncentrációt (35% karbamid peroxid a lehető legjobb), a sín-t amit fel kell tenned a fogadra, mert ha az ínyeddel érintkeznek ezek az anyagok, elég kellemetlen. Nézd azt is, hogy mennyi idő alatt garantálja a hatékonyságot. Nézd meg mennyibe kerül, de ne egy szettbe gondolkodj, hanem mondjuk 3 hétre valóban.

 

Rendelői: Konzultálj, lehet nem kell töméscsere, lehet nem kell fogkő leszedés, lehet fogfehérítés sem kell (nem vicc, volt már akit lebeszéltem róla). Ha megvan, hogy milyen szolgáltatások kellenek, úgy keress helyet, hogy ezeket a szolgáltatásokat egyben hol mennyiért végzik el. Nézd meg, hogy a fórumokon melyik gépet dicsérik, vagy melyik szolgáltatást, mert a marketing már mindent ígér.

 

Kérj garanciát a fogfehérítésre (ha nem fehéredik nem fizetsz), ha visszaáll, akkor mi történjen. Hasonlítsd össze a garanciákat, kezeléseket (gép szolgáltatás), árakat. És döntsön az, aki jobban törődik veled, kiegészítő dolgokban jártas, tudja hogyan előzd meg a fogfehérítés káros hatását, mit tegyél, hogy csökkentsd az érzékenységet.

 

Ha megvan a rendelő, menj el konzultálni, ismerd meg az orvost, kérdezz rá a garanciára, és kérdezd meg, mennyire fog fehéredni a fogad, mennyire lesz tartós mennyire lesz érzékeny. (meg lehet mondani előre) Ne feledd el megkérdezni, igazából meddig fog tartani a kezelés, mert a 3x15 perc csak a fehérítés maga. Feszültség és izgalomoldó kérdés - válasz "csata", előkészítés, fehérítőanyag váltás, utókezelés, instrukciók... ez nem 3x15 perc, általában 90 perc.

 

Dióhéjban ennyi... ;)

 

További szép napot!

 

Tóth Sándor

Előzmény: gandi27 (483)
gandi27 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 484

Helló!

 

Utánaolvastam a rendelőben elvégzett fogfehérítésnek!

Ez elég költséges kezelés, főleg, ha van fogkő+tömés!

Mi ennek a menete?Letesztelik előtte, hogy egyáltalán kellően fehérít, valamint mennyire károsítja a fogzománcot?

Az orvos megtudja mondani előre, hogy hány árnyalatot tud világosítani?

Üdv mindenkinek!

gandi27 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 483

Sziasztok!!!

 

Segítséget szeretnék kérni otthoni fogfehérítéssel kapcsolatban. Már Magyaroszágon is elég sok termék van a piacon. Mi alapján döntsek?

Kell valamit figyelni egy termék leírásán?Vannak a fórumban akik konkrét termékkel elégedettek?

Előre is köszönöm!

ilcsi79 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 482

Navorski, ez biztos tetszik neked... most találtam: "Színtartóssági garancia

Amennyiben a fogfehérítést követő 2 héten belül fogai visszasötétednének a tudományos vizsgálatokban* meghatározott 1, max. 2 árnyalatnál többel, úgy a megfelelő dokumentáció után a fehérítést ingyenesen megismételjük."

 

Fogadja el, hogy az 5 árnyalat fehéredésből 2 visszaesik... 80e-ért... Akkor miért nem azt mondják, hogy 3 árnyalatot fehérít, de azt biztosan. :(

 

 

 

 

Előzmény: Navorski (481)
Navorski Creative Commons License 2009.06.04 0 0 481

Remélem megmarad a mostani helyzet, s nem tér vissza a kezdő árnyalat. 

 

nem fog megmaradni...

Előzmény: G(Dzsí) (480)
G(Dzsí) Creative Commons License 2009.06.03 0 0 480
Sziasztok! A fogdokimnál múlt héten voltam fogfehérítésen, nem fény, hanem valamilyen anyagot/kat kenegettek fel a fogaimra. Nem fájt, nem volt érzékeny művelet, semmi gond nem volt és jelentős lett a javulás árnyalat tekintetében. Persze, nem lett 100 % hófehér állapot, de ezt nem is vártam. Remélem megmarad a mostani helyzet, s nem tér vissza a kezdő árnyalat. 
szanand Creative Commons License 2009.06.03 0 0 479
Köszönöm a válaszokat.
Csaki_Anna Creative Commons License 2009.06.02 0 0 478

Én áprilisban voltam Beyond fogfehérítésen, mert valaki feltett egy csili-vili video-t ide a fórumba.

 

Elmentem, semmit nem kérdeztek, gyorsan megvolt a fehérítés. Az eredménye? Hát szoszo, nem olyan volt mint a filmben, és az 1 órával később kialakuló iszonyatos érzékenységről sem beszélt senki.

 

Mindegy gondoltam, azért világosodott, a fehéredett egy picit túlzás lenne. Aztán eltelt kb 3 hét, a fogszínem ugyanolyan lett, mint volt. Hívtam a rendelőt, garancia nuku, mivel nem lehet megmondani, hogy kinek mennyire fog fehéredni a foga. Hát ennyit erről...

 

Most sprólok megint egy évig, és választok olyat, amire van garancia.

Előzmény: ilcsi79 (477)
ilcsi79 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 477

Én tavaly októberben volt a whiteningcenterben, a 6 hónapos garanciám lejárt. Azóta is nagyon szép a fogam. Egy picit érzékeny volt, de volt előkezelés fluoriddal, és így semmi káros nem történt a fogammal. Csak ajánlani tudom.

 

Több rendelőt hívtam fel anno, és sehol nem adtak garanciát, lecsapták, vagy visszakérdeztek, hogy mit képzelek??! A fehérítést nem lehet garantálni. :(

 

Sándorral kapcsolatban csak annyit, hogy a 374-es hozzászólásban már leírta azt amit az előbb, de nem kimásolta onnan, hanem újraírta... Ez tipikus. Fogfehérítésnél is nagyon körültekintő volt.

Előzmény: Tothsandor_sw (476)
Tothsandor_sw Creative Commons License 2009.06.02 0 0 476

Szia!

 

A rendelői eljárások röviden:

 

-nincs fény

-van fény UV-vel

-van fény infrával (már szerencsére nincs a piacon, csak elvétve)

-van fény UV-vel és infrával

-tiszta fény (UV, infra mentes)

-fény nélkül, ultrahanggal alacsony koncentrációval

-fény nélkül, ultrahanggal magas koncentrációval

 

Fogérzékenység okai:

Dehidratáció, demineralizáció, pulpakamra hőmérséklet emelkedés, hosszú hatóidő, magas koncentráció.

 

Dehidratáció okai

Foggal közölt meleg miatt jobban a fog jobban párologtat;

Az ínyvédelem felépítése sokáig tart, a fog kiszárad

 

Demineralizáció oka

Nem megfelelő előkezelés miatt a hidrogénperoxid az ásványi anyagokat és a kálcium-foszfátot is ki tudja oldani.

 

Pulpakamra hőmérséklet emelkedés oka

Minden olyan elektromágneses hullám (fény), amely nem nyelődik el a fogfehérítő anyagban, eljut a fogig, és azt melegíti

 

Hosszú hatóidő:

40 percet meghaladó hatóidő

 

Magas koncentráció:

12%-ot meghaladó koncentráció

 

A piac főleg Zoom, Beyond, SoniWhite, SoniWhiteII, Apolite, Remewhite / Remedent, CoolWhite, WIS, Britesmile készülékekből áll.

 

Nem nyilatkozhatom a készülékforgalmazók nevében, ezért utána kell olvasni, hogy melyik készülék milyen rendszerű.

 

Itt a fórumon is vannak tapasztalatok.

 

Előkezelésről olvashatsz itt: www.whiteningcenter.hu/index.php

 

A készülékekről olvashatsz itt: www.wwbs.hu/megszepitjuk_hu/index.php

 

Tóth Sándor

Előzmény: szanand (475)
szanand Creative Commons License 2009.06.02 0 0 475
Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy vajon melyik a legjobb a sokféle eljárás közül. Egyáltalában, miben áll a különbség, ha van, mert annyit értek, hogy hidrogén-peroxiddal kezelik a fogat, majd UV fénnyel vagy lézerrel meg nem tudom még mivel lehet, de ez az eredmény szempontjából jelent valamit?

És melyik klinikákat ajánljátok? Lehetőleg olyan amelyik vállal garanciát.
Tóth_Sándor Creative Commons License 2009.06.02 0 0 474

Szia!

 

Dr. Fresh nem drága, ha egy szettet nézel. :)

 

Valószínűleg 3-5% (karbamid peroxid esetén 12-17%) koncentrációval dolgozik. A rendelőben kapható otthoni (amire sokan panaszkodnak) 12-15% hidrogénperoxid (22-35% karbamidperoxid) koncentrációval dolgozik. Normál elszíneződés esetén kb 4-6 hétig szoktuk folytatni otthonival a kezelést.

 

Arra vigyázz, hogy a fluorid-ot ne kerüld el, ahogyan tanácsolják, mert a fluorid segít az ásványi anyagok fogzománcba épülésében. Például a kezdeti szuvasodást egy fertőtlenítő kezelés után fluoriddal helyre lehet állítani.

 

Egy szónak is száz a vége, biztos lesz, akinek hat! ;)

 

Tóth Sándor

 

 

 

Előzmény: krishy (473)
krishy Creative Commons License 2009.05.29 0 0 473
Sziasztok!

Próbálta valaki a Dr. Fresh fogfehérítő szettet? Nem vészesen drága (9e) és emlegetnek valami kedvezménykupont is.
kornél86 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 472
fájdalomcsillapito, és 2napon belül jobb lesz...
Előzmény: Sz&S (471)
Sz&S Creative Commons License 2009.04.23 0 0 471

Sziasztok!

 

Én tegnap csináltattam olyan pasztás +  megvilágítós technikával.

Hát, megszenvedtem a kezelést is, de azóta csak rosszabb.Iszonyatosan nyáladzok.

Hasogat, nyillal a teljes fogsorom.Néha csak egy- egy fog de néha az összes.

Ja és az ínyem, a szájpadlásom és a szám belső részét is szétmarta...

Szép lett, de a fájdalom miatt nem teljes a boldogságom.

Tudja valaki, hogy

1. mit lehet tenni a fájdalom ellen?

2. pontosan miket lehet enni az első napokban illetve később?(azt mondták az első 10 napban nagyon ne egyek paradicsomos dolgokat, kávét, kólát és minden olyen dolgot ami színezheti a fogakat.De melyek ezek?És miért kell az eslő 10 napban jobban ügyelni?)

3, hogyan lehet tartósabbá tenni a fehérséget?

 

Köszi szépen,

egy szenvedű de fehérfogú alany 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!