hát elnézve a döntő első meccsét megint magunkat vertük meg... :(
mikor 4-5 góllal ment a Győr a védekezésünk k. jó volt, elvettük a lasztit, vagy rákényszerítettük őket hogy átlőjenek de azok mellé mentek. erre eldobjuk a labdát, lábra adjuk, rossz bejátszás stb...szal egálra lehetett volna hozni :(((
közben Kenyerest megölték, BBét kiszórták a semmiért, besípoltak a nézőtérről ziccerben...tényleg, akkor nincs jv-ői labda ilyenkor? fociban van.
szóval gyermeteg hibák megint, pedig most jól védekeztünk.
Sztrem nem BéBével kéne lövetni a büntetőket. a rájátszásban Vaszari mindet bezúzta kegyetlenül...
Biga jó kapus, de véleményem szerint Susu azért klasszisokkal jobb. nem leszolva ezzel Csillát..jó lenne ha Bogi felépülne megint és dobálná a tucat gólokat. na mind1, visszavágón meg kell halni. Őri, Vaszari Sterbik Kovács mind mind jó játékos valóban.
Ez igaz, de mi a fenének kell a kezdősort (7-8 "törzstagot") a pályán tartani 8-10 gólos vezetéseknél is? Az egész alapszakaszban arra vártam, hogy Fekete, Brecska, Vaszari, Sterbik, stb. kapjon legalább folyamatos 10-15 perces játéklehetőségeket. Persze nem egyszerre kell "mindet" behozni, de szvsz 2-3 percekre meg teljesen felesleges.
:D / amúgy szerintem Sugár nem véletlenül stabil válogatott kerettag már évek óta, és szintén nem véletlenül övé egyértelműen a kezdő szerepe. más szóval, Ő egy nagyon jó (klasszis) kapus, nem értem mért kellene háttérbe szorítani (pihentetni a rájátszásban? esetleg fáradt lenne? nem tudom, de nem hiszem...). szerencsére Fekete sem rossz kapus, de nyilván azért igazoltatta le a fehérvári vezetőség Tímeát, hogy a kezdőbe rakja és nem a padra.
Én háromnál több meccset láttam, és bizony szerintem is nagyobb szerepet érdemelne Fekete. Persze nyilván Sugár tapasztaltabb, sikeresebb (eddig), jobb (eddig), és valószínűleg Csillából már nem lesz világválogatott, de időnként ő is szenzációs. Sugár meg eddig is védett annyit és úgy, hogy senki nem kérdőjelezi meg a tudását, ha időnként pihen egy kicsit.
Egyébként meg Feketét át kéne képezni átlövőnek, a magassága megvan hozzá. Sirina a Debrecen ellen bizonyított, az EHF honlap szerint Petróczi 6 gólt lőtt a döntő első meccsén... A visszavágón Biga lehetne a "titkos fegyver" :-)
éltemben három cornexi mérközést láttam. amit leirtam ennek alapján rettentő szubjektiv lehet!! --ne. és talán az is.
ott azon a mérközésen pedig pont forditva volt nézd meg videon valakinek biztosan megvan a felvétel védő munka ugrásszerüen javült és magabiztonságott SUGÁRZOTT, mikor Fekete állt a kapuban
Nem nem ép erről volt szó! ha hiszed ha nem ,hogy Biga kicsoda csak innen tudtam meg én pesti vagyok és maga a jelenség érdekel! magam is edző lévén ( az igazság az ,hogy évek ota nem aktiv és nem kézilabda és nem is foci, 9 viszont a kapus játékosok versenyterhelésének pszichologiai jellemzői, csoportdinamikai törvényszerüségek a labdajátékokban kiemelten érdekell! rengeteg tehetség vész el edzői hanyagság miatt, vagy egyszerüen kényelem ,azonnali eredmény kényszer miatt. igy a másodsorba kényszeritett vagy kényszerült játékosok érdekelnek,- azok kitörési kisérleteik és azok kudarcai(76,4%). maga a kiugrás nagyon ritkán sikerül!
természetesen ez a vizsgálódás nem kézire vonatkozik. egyszerüen tv nézése közben tünt fel a dolog! és igen meggondolatlanul ide irtam a gyors véleményemet
nem gondolva arra , hogy ez az érintetnek igen kellemetlen lehet. bár a véleményem az elmult mérközések és azon tapasztaltak szerint csak megerősödött
FEKETE CSILLÁT a kapuba még nem késő!
kézisek világa is nagyon zárt , igy ismeretlenül és ismerve sem nagyon van arra lehetőség, hogy vizsgálódás induljon főleg egy felnőt csapatnál( talán ez helyes is főleg nőknél)
igy marad a remény egyesek számára
másoknak meg az ,hogy az érintettek nem olvassák ( főleg a csapat vezetők)
ez is talán megalapozott : egyes felmérések szerint a vezetők több mint 90% nem olvassa a szurkolói forumokat, a játékosok 70 %
na cső , megvitathatjuk PETROCZI teljesitményét is bár ő már nem annyira érdekes úgy néz ki végleg befutott
Az igazat megvallva, nem ismerem személyesen Bigát, ezért nem tudom, milyen ember, milyen pszichikai háttérrel. Azt pedig, mivel nem veszek részt az edzéseken, szintén nem tudom megítélni, mennyire vannak "helyükön kezelve" az egyes játékosok.
Én kívülről nem igazán látom, hogy ezzel baj lenne, ha viszont ő így érzi, mert nyilván tőle hallod ezeket a dolgokat, akkor talán célszerű lenne ezt NEKI megbeszélnie az érintettekkel, nem?
Azt pedig, hogy a védők ki előtt érzik magukat nagyobb biztonságban, szintén nem feszegetném. De kevéske meglátásom és tapasztalatom szerint az első számú kapus előtt szokták.
A kapus poszt bizalmi poszt. Furcsa szitu, de tény, hogy a második kapusnak nem elég jól védenie, ettől még nem bíznak meg benne jobban. Ehhez sok idő kell, és még egy csomó minden. Ezért nehéz még akár "épphogycsak"minősítő véleményt is alkotni erről a kérdésről, és ezért nem is kezdenék bele én sem.
Amiben egyetértek, hogy a képességei alapján másodikszámú kapusnak kiváló, és ennek megfelelően kell helyét lelnie a csapatban. És azzal is egyetértek, hogy fontos, hogy ő is magáénak érezze a csapat teljesítményét, és hogy az övét elismerjék. De hát ez nem nagy meglátás, hiszen minden játékosra igaz.
szokatlan edzői huzás=egy edzőnek feltétlenül észre kell venni ha játékosa sérült, pláne ha agyrázkodása van! ez még nem szokatlan huzás hanem HIBA !
szokatlan az ,hogy a beállt cserekapust miután megfogott egy ziccert, jól inditott azonnal lecseréli mint irtam volt ezt az edzői iskolában mint tipikus edzői hibát szokták felemlegetni illik és kell is megvárni legalább az első gólt! tudod egy edző nevel is! tipikus esete ,hogy egy másodsorba kényszeritett ,vagy kényszerült játékost lelkileg ,hogy lehet tönkre tenni!! önbecsülését összetörni
a "hát" eset ez tisztán pszichologia,--- ezek a jelenségek komoly kutatatási témák a sport pszichologiában oldalakat lehetne erről irni( kohézios index, koherencia index, csoportintegrácios index) röviden: egyén a csoportban, szociálpszichologiai alapjelenségek és a következtetés amit levontam szintén alapvető.
az egyén akkor válik igazán a csoport tagjává ha azonosulni tuda közös feladattal és a neki kiosztott szerepet és az ezzel meghatározott magatartási normákat elvállalja , magára kötelezőnek tartja. na itt már nem minden stimmel!
egyszerüen a második számu kapus második számu kapus szertne lenni(egyelőre), nem mellőzött kapus
egy olyan mérközés után amit hathatós közremüködésével nyertek meg( érdekes módon mikor beállt a kapuba a védekezés és annak erőszakossága ugrás szerüen javult, ez is pszichologia ,hogy miért) a következő mérközésen egy hetes védésére beküldeni már tudatos tönkre tételét jelentheti bizonyos idegi beállitotságú játékosnak nos majd kiderül ,hogy nevezzük nevén FEKETE CSILLA ilyen -e
hogy egy képzett edző mért tesz ilyet olvasssss kicsit tovább!
természetesen nem vitatom ,hogy tehetsége csak erre a szerepre teszi alkalmassá
talán , talán .. de ha igy bánnak egy játékossal soha de soha nem fogjuk megtudni
, hogy valóban igy van -e ez!!!
van -e szüksége a cornexinek FEKETE CSILLÁRA ?a csapat reakcioja szerint igen az edző szerint nincs és még szépen meghalni sem engedi!!
a második számu kapus legyen második számú kapus ezért FEKETE CSILLÁT a kapuba!!
Gyerekek. Szerintem ezt a " - Ti szenvedtetek jobban a továbbjutásért - nem, Ti szenvedtetek jobban a továbbjutásért" jellegű vitát nehéz lesz lezárni. Egyébként az eredeti vitaszálat Balázs indította azzal, hogy Vámos szezonbeli szereplését firtatta. Több példával alátámaszottuk, hogy igenis voltak olyan meccsek, ahol húzóembere volt a csapatnak, egyáltalán nem értékelhető szakmai dilettantizmusként a leigazolása. Továbbá ahogy Balázs is észrevette, sérülése óta teljesen formán kívül, gyámoltalanul játszik. Ha jól láttam, a Fradi elleni meccs 59:55 másodpercében csúnyán rá is sérült a rossz térdére, tehát valószínűleg az EHF-döntőt sem ő fogja eldönteni.
Ti meg kínlódtatok, hogy továbbjussatok. mondjuk én abszolút elégedett leszek, ha ugyanúgy elverünk benneteket otthon, mint a Lipcsét, aztán nálatok meg ugyanúgy kikapunk. Igaz ez utóbbit nehezen hinném
Ha egy-egy meccset kiszedünk, akkor azt is lehetne írni, hogy a Cornexi meg Győrben égett rendesen, talán jobban is, mint az ETO Németországban. Ezt is tedd hozzá, mert így jobb képet lehet kapni az erőviszonyokról, mint a német csapatok elleni eredményekből.
Hello. Bocs a kései reakcióért, de csak most jártam erre megint.
Nos, több helyen nem értem azt, amit leírtál, így kérdezek:
1. szokatlan edzői húzást említettél. Mire gondolsz? éN nem nagyon láttam a kapuban szokatlant.
2. Ezt írod:
"van egy játékos aki a rá szabott szerepet nem vállalja fel:magatartás elvárások összességét, egy adott pozicióban, szakmai szituációban egyszerüen felrugja!"
kire gondolsz?
3. Ezt írod:
"mért pont ennek a játékosnak a "háta " a legmegfelelőbb a fogadalmak megtételére? ez nyilvánvaló jele annak, hogy a szerepek hálózatában sokkal előkelőbb helyet foglal el, mint amit a csapatban."
én nem látok ebben semmilyen rituális jelentőséget. Amióta ez kialakult, lecserélődött az egész csapat. A csapat szempontjából a rutinos és emberileg is elismerésre méltó játékosok vannak előtérben, és szerintem ez így is van rendjén. És ennek nem sok köze van a pacsizáshoz.
Az én meglátásom szerint tipikus második kapus a Biga, és ezt a feladatot remekül el is látja. Volt lehetősége eddig is tartósabban bizonyítani, és nem tudott. Nekem kicsit a Miklosovára hasonlít, aki szintén nem igazán első kapus...( lehet hurrogni )
Külső megfigyelésedhez való jogodat el nem vitatva szerintem jól van úgy ahogy van. Csak lenne már védekezés is....
Ami a jelenleg akutális EHF Kupa döntőt illeti, egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy bár a Győr az egyértelmű esélyes, de
-ha a Cornexi a kupa formáját tudja hozni
-ha nem a bírók akarják már Győrben eldönteni a kupa sorsát
-ha van hitük a lányoknak, hogy nem kell betojni attól, ha verekszik az ellenfél, max vissza kell ütni kétszer és abbahgyja, mert neki is fájni fog
akkor láthatunk két jó meccset.
És hogy ki nyer majd?....nos, ebben az évben láttunk mi már karón varjút...hátha látunk még : )))))
Komoly sérülése volt, most lábadozik, lehet, hogy már soha nem fog úgy játszani, mint négy-öt hónapja. Igazából szerintem nincsen vitás kérdés közöttünk, Te kérdeztél, én válaszoltam. Szabó Edina nyilván tudja, miért hozta ide, nálam biztosan jobban ért a kézilabdához.
Próbáltam úgy fogalmazni, hogy amennyiben Te gúnyos éllel tetted fel a kérdésedet, akkor gúnyosnak érezd a reakciót is, egyébként pedig a kérdésedre válaszoltam. Semmiképpen ne vedd komoly támadásnak. :) Egyébként pedig amit gúnyosnak éreztél, azt pontosan azért írtam oda, mert tudtam, hogy ha kihagyom, akkor a Te reakciódban szerepelni fog. Ezek szerint hiába írtam oda, így is leírtad. :)