Sziasztok! CBR 600 F4-re (karburatoros, 2001-es evjarat) felmegy a 600-as hornet kormanya? Nem talalok rola semmit a neten, de ugy remlik, hogy a futomuvuk megegyezik.
Ez vezetési stílus kérdése. Nekem is mm-re egyformán kopik eleje, hátulja. És ráadásul nagyjából márkafüggetlenül mindig 10.000 km alatt. Mondjuk kockásra még nem kopott soha, a gumi közepe és a széle között pont féltávon szokott legjobban eltűnni a profil.
De én PR-ot nem veszek többet. Egy PR3-ast végighasználtam újkorától a teljesen elkopott állapotig, de sok apróság zavart vele kapcsolatban.
pr3 a 250 kilos, 150nm-es motoron 10e km utan sem szamottevoen kockas... min. 2 komponensut veszek ezutan is. lehet teszek egy probat pr4-el ezutan. ami erdekes, ahogy nezem kb egyszerre kopik majd el az elso a hatsoval, ilyennel nem talalkoztam meg.
Majd megyünk szépen együtt újra és akkor meglátjuk! :D
Egyébként amennyit sikerült azóta mennem vele, 5,3-6,5 közt voltak a tankolások, kétszeri tankolás után, kevésnek gondolom, nem volt igazi hosszútáv sem benne....
Az már biztos ennyiből is hogy jelentősen jobb lett a kis fordulat tartományban és magason való motorozásnál is a fogyasztás.
Ha több lesz mint a gyári akkor is maximálisan megérte, mert sokkal finomabb, adagolhatóbb lett, a hangja is más lett a doboknak.
Nekem a 900-ason 2 személlyel túrázva, a diablo strada kb 4500 km után kockásra kopott, majd 6000 előtt egy defekt döntött. Azóta a michelin road 3-assal is mentem 6000-et (kb 1000 km abból autópályán). Szinte nyoma sincs a kopásnak.
Tapadás szempontjából mindkét gumival elégedett vagyok, szárazon és özönvízben is :)
A PR3 a kb másfélszeres árát a futásteljesítményén behozza, ráadásul újabb 2 komponensű fejlesztés.
A pr3 / pr4 közül gumis a 3-ast ajanlotta olcsóbban, szerinte jobb.
proba kepp. lehuzod az index relet es egy drottal osszeerinted a csatlakozoban a fekete/barna es a szurke vezeteket (a zolddel ne csinalj semmit). ha bekapcsolod az indexet valamelyik iranyba folyamatosan vilagit. Ha ilyenkor jol erintkezik/mukodik akkor a rele a rossz.
A következő problémám akadt és a segítségeteket kérném benne.A vasat ledes indexekkel vettem.De csak hátul voltak felszerelve.Gyorsan villogott nem volt látható,szóval lecseréltem. Ilyen lett.Azt tudni kell hogy a kínai után gyártott csak a kinézetre passzol.
De megoldottam.A bajom csak annyi,amit már előtte is tapasztaltam hogy a kapcsoló többszöri kapcsolásra működik csak.Nem tudom hogy a villogó relémet csinálta ki a ledes index.Vagy kontakt hibás az index kapcsolóm.Kicsit félek szétszedni!!!Nem tudom mekkora szívás összerakni.Várom a véleményeteket!!
Alacsony vagyok és terepre nem nagyon lenne lehetőségem menni. Egyenlőre nem igazán van a Honda kínálatában ami tetszik, hacsak nem a CB 650 F, de azt azért ki kellene próbálni. Állítólag alul sokkal kellemesebb, mint a Hornet, de a műszaki adatok alapján nag különbség nem lehet. meg tetszik a CB 1100 RS/EX, de az meg nehéz és drága.
Egyenlőre marad a Hornet, mert nagyon fekszik nekem a futómü, fék, méret kombinációja, a motor kicsit nekem kevés alul, de nem vagyok egy nagy csapatós, tudok vele élni. De ha egyszer csere lesz, akkor a kevésbé pörgős, nyomatékosabb jelöletek között fogok válogatni.
Amúgy a következő motorom valószínűleg nem sor négyes lesz, pont az alacsony fordulati nyomatékszegénység miatt. Tudom, az 1000+ méretű s4 már alul is nyomatékos, de viszont drága is, meg nehéz is. Meg nekem nincs rá szükségem, hogy nagyon nagy teljesítménye legyen meg végsebessége. Inkább csak nyomatékra.
A 250-es sem rossz dolog, a kérdés mire használja az ember a motort. Egy CRF 250 rally-t simán el tudnék képzelni magamnak tereptúrázáshoz.
De mivel én országúton kirándulgatok, gyakran keresve 2000 m feletti hágókat, bizony a kis 600-asból is néha elő kell szedni a fordulatokat, hogy haladjak. A nagy motor soha nem azért kell, mert a csúcsteljesítményére szükséged van, hanem azért, hogy kényelmes legyen vele a motorozás. Aki ment régi két ütemű 125-össel az tudja. Mentek azok rendesen, de megdolgoztatta az embert rendesen.
Nekem 10.000 km-t bír nagyjából minden gumi úgy hogy 120- nál többel szinte soha nem megyek, büntetést még soha nem fizettem. A kipufogóm gyári, zenét motoron nem halgatok, füldugóba motorozok :-)
Nagyon sok a múlik azon, hogy milyen motoron használod. Nekem a PR2 volt egy katasztrófa Horneten, pedig azt is a mindenki ajánlotta. Végül sok vélemény után arra jutottam, hogy a Hornetnek Hornetnek nincs meg a kellő súlya hozzá.
Nyilván lehet úgy óvatoskodni, hogy sokáig tartson, de akkor meg mindegy milyen gumi, ha nincsen feszegetve soha. A búgást nagyon sokan leírták már, elég sokan hallják.