Keresés

Részletes keresés

vincere Creative Commons License 2004.08.18 0 0 90
Én is lecsekkoltam: ma 18.30-kor.
Előzmény: BadeJuve (88)
vincere Creative Commons License 2004.08.18 0 0 89

Shame on me, de tegnap hallottam először Daniról...

De azonnal szurkoló és rajongó lettem!!! Egyszerűen hihetetlen és elképesztő, zseniális, amit tegnap művelt, már a döntő előtt új országos csúcsot úszni... Hátborzongató volt elolvasni a topiknyitó üzenetet, sztem azt a havert szerződtesse a MOB vagy akármi, mint hivatalos utánpótlás-konzultáns :-)

Nekem is az jutott eszembe, amit egy idézett cikkben írtak: az új Thorpe, az új Phelps. Lehet, h. Peking előtt Dani lesz a Time címlapján? (mint most Phelps)

Nagyon-nagyon drukkolok neki, persze szeretném az aranyat, de bárminek örülni fogok. Viszont Pekingben ő lesz a király, már most ő Egér fiúban...

HAJRÁ DANI!!!

(Ússz, Dani, ússz...)

BadeJuve Creative Commons License 2004.08.18 0 0 88
Mikor lesz a döntő?
nemo_d Creative Commons License 2004.08.18 0 0 87
Nagyon szépen és eredményesen úszott Dani.
GRATULA!!! Nagyon szorítok ma neki!

GYERÜNK DANI!!!!!

Thommypl Creative Commons License 2004.08.18 0 0 86

HAJRÁ!!!!!!!!!!

Husky Creative Commons License 2004.08.18 0 0 85
NYERJÉL MA DANI EGY ARANYAT!
SeSi Creative Commons License 2004.08.18 0 0 84

Gratulálok Daninak a döntőbe jutáshoz és már most izgulok érte! Persze, legszebb lenne az arany, de már az is szép, hogy döntőben van.

Mindenesetre, Hajrá Dani!!!!

Greenie Creative Commons License 2004.08.17 0 0 82
Nem semmi számok. Bevallom őszintén én még nem hallotam erről a srácról:(
Előzmény: erdélyifatányéros (74)
Oliveira Creative Commons License 2004.08.17 0 0 81
Én is olvastam egy régebbi NS cikket Danirúl, lehet h pont ez volt az. Először röhögtem h miért olyan nagy szám h 5 mp-re van a világcsúcsól, után olvastam h 89-es. Azóta én is fel-fel kapom a fejem a nevére, de ezzel sztem holnaptól nem egyedül leszek a világon:D
Előzmény: Austin_Powers (78)
kezil Creative Commons License 2004.08.17 0 0 80

Euforikus hangulatban vagyok. Szép volt Dani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A megnyert fogadásom, miszerint KERÜLETÜNK versenyzője meg fogja javítani az olimpián Norbi magyar csúcsát, is ezt most meg is kaptam. (Remélem nem is ütöttem el a gombokat.)

Szinte senki nem hit nekem, ez lett az áldozatom ez a "mennyiség" még nekem is sok volt!

erdélyifatányéros Creative Commons License 2004.08.17 0 0 79
Most láttam az imént a döntőbejutás ismétlését! Elképesztő! Félelmetes! Hátborzongató! De leginkább JÓ!
Austin_Powers Creative Commons License 2004.08.17 0 0 78

Volt szerencsém olvasni 2003 tavaszán a már bemásolt NS cikket. Azóta bizonyos szinten én is figyelemmel kísérem Dani pályafutását, de bevallom így is hihetetlenül meglepett a döntőbe jutása. Úgy hagyta faképnél a világelitet, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne egy 15 éves sráctól.

GRATULÁLOK eddigi siekreihez, s remélem ezt holnap este is megetehetem majd!

rich.mond Creative Commons License 2004.08.17 0 0 77

Hehe. nem maradunk úszó arany nélkül idén sem!:))

(Amúgy egy éremnek is nagyon örülnék)

Oliveira Creative Commons License 2004.08.17 0 0 76

Nagyon durvák az adatok.

Danikirály!!!

ecsv Creative Commons License 2004.08.17 0 0 75
Hihetetlen, hogy mindezek ellenére nem tartották esélyesnek még a középdöntőbe sem....

Hajrá Dani!
erdélyifatányéros Creative Commons License 2004.08.17 0 0 74

A cikk végén felsorolt tények a nem piskóták! Miért nem tudtunk eddig szinte semmit erről a zseniről?

Gyurta a legjobb idővel jutott a 200 mell döntőjébe

2004. augusztus 17., kedd, 19:36|Utolsó módosítás: 2004. augusztus 17., kedd, 20:25

Egészen elképesztő, 2:10.75-ös új országos csúccsal nyerte elődöntőjét, s a legjobb idővel került a 200 méteres mellúszás fináléjába Gyurta Dániel, a magyar úszósport legfiatalabb csodagyereke. A 15 esztendős úszóért szerda este kell majd szorítani.

(...)

A második futamban a délelőtt legjobbja (2:11.29), Gyurta Dániel volt érdekelt, aki hasonló tempóban úszott, mint az előfutam során, az utolsó ötvenen azonban elképesztő hajrát nyitott, s 2:10.75-ös új országos csúccsal nyert, azaz a legjobb idővel jutott a szerdai fináléba.

(...)

"A terv az volt, hogy a második százat hajtsam meg. Örülök, hogy így sikerült, holnap megpróbálok még ezen is javítani" - mondta Gyurta a verseny után.

Gyurta évek óta foglalkoztatja a magyar és a nemzetközi közvéleményt, a fiatalember már 11 évesen olyan időket úszott, amelyet addig korábban soha, senki. 2002-ben már az amerikai Swimming World magazin is kiemelten foglalkozott a tizenhárom esztendős sportolóval, cikkének nemes egyszerűséggel csak ezt a címet adták: "Dani Gyurta: Hungary's boy wonder" (Azaz Gyurta Dani, a magyar csodafiú)

A fiatalember két éve felnőtt mezőnyben is bemutatkozott, s a bécsi nemzetközi versenyen 200 méter mellen 2:25.46-os időeredménnyel ért célba. Ilyen idős korában soha, senki nem úszott hasonlót a világon. Széles Sándor tanítványa egyébként remek egyéni rekordokat mondhatott magáénak. 50 méter mellen 30.16  másodperc (a korosztályos amerikai csúcs 33.88), 100 mellen 1:04.78 (1:09.48), 200 mellen 2:17.98 (2:30.12), 200 vegyesen pedig 2:10.83 perc (2:15.42) volt a legjobb ideje. Ráadásul a kétszáz méteres mellúszásban tizenkét évesen öt és fél másodperccel jobbat úszott, mint addig akárki más az Egyesült Államokban - tizennégy éves korig!

A brazil Bestswimming.com.br portál tavaly csak új Thorpe-ként és új Phelpsként aposztrofálta.

huszabi Creative Commons License 2004.08.17 0 0 73
Hihetetlen ez a srác, le a kalappal!!!

Az meg külön öröm, hogy ha csak kicsit is, de ebben is benne van az Öreg keze.

Ja, és külön gratula a topicnyitónak!!!
kezil Creative Commons License 2004.08.17 0 0 72

Egy cikk a nemzetisport tavalyi számából!

Gyurta Dániel olimpiai aranyat akar nyerni Athénban

A mellúszásra született

SAL ENDRE

NS, 2003-03-25

Gyurta Dániel. Még 14 éves sincs. Óbudán lakik, az általános iskola hetedik osztályába jár. Imád gitározni, és szereti az őszibaracklevet. Átlagos fiúcska lenne, ha éppen nem arról beszélnének úton-útfélen, hogy meglátja a világ: Gyurta Dani 200 méter mellen aranyérmes lesz a jövő évi athéni olimpián.

A Jövô SC tehetsége, Gyurta Dániel már csak öt másodpercre van a japán Kitadzsima világcsúcsától 200 méter mellen
Egy biztos, jelenleg öt másodpercre sincs a japán Kitadzsima világrekordjától. A zsenialitását szombaton és vasárnap a Komjádi uszodában is bizonyította. Előbb 100 méter mellen nyert a nála 21 (!) évvel idősebb, olimpiai ezüstérmes Güttler Károly előtt, majd 200 méter mellen a rövid pályás Eb-bronzérmes Bodor Richárdot megelőzve diadalmaskodott. Azt mondják róla, Egerszegi Krisztina óta nem fordult meg hasonló tehetség az uszodában. Güttler például tavaly azt jósolta, Gyurta akár világcsúccsal nyerhet Athénban. Meglátjuk… Főszereplőnk mindenesetre egyáltalán nem foglalkozik a külvilággal. Az sem tette kényelmessé, hogy már a világ legnívósabb úszóhavilapja, az amerikai Swimming World is interjút készített vele.
"Nem foglalkozom a külvilággal, egyáltalán nem zavar, ha írnak rólam, csak egy érdekel: hogy kihozzam magamból a maximumot – mondja módfelett határozottan Gyurta Dániel – Mint minden más versenyző, én is olimpiai bajnok akarok lenni, de higgye el, nem érdekel, mit mondanak rólam, az úszás is csak annyiban, hogy az edzéseket úgy csináljam, ahogyan elvárják tőlem, és az, hogy a versenyeken megvalósítsam, amit az edzőimmel megbeszéltem.”
A története amúgy tipikus, négyéves korában vitték le a szülei a margitszigeti Hajós Alfréd uszodába. Csupán egyet akartak, hogy a gyerek megtanuljon úszni. Megtanult. Olyannyira, hogy hamarosan a Darnyi Tamás SC-be került. Később a BVSC-ben folytatta, ám egy év elteltével menni akart. Mint mondja, a vasutasoknál egyáltalán nem érezte jól magát, nem foglalkoztak a versenyzőkkel, és a hangulat is pocsék volt. Végül a Sport Plusznál kötött ki, a Széchy Tamás vezette kilenc-tíz éves gyerekek alkotta csodacsapatban kapott helyet. Széchy befejezte, a csodacsapat viszont marad, ám már a Jövő SC-ben.

Névjegy
GYURTA DÁNIEL
Született: 1989. május 4.
Magassága/testsúlya: 175 cm/62 kg
Klubja: Jövô SC
Edzôi: Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs
Egyéni csúcs: 100 m mell (1:03.11), 200 m mell (2:14.64)

Azóta is ott úszik. Hogy milyen szinten? Korosztályában egyeduralkodó a világon. Medencehosszal jobb, mint a hasonló korú amerikai, ausztrál vagy éppen brit úszók. És rohamléptekkel közelít a világelit felé. Kétszáz méter mellen öt másodpercre van a világcsúcstól. És senkinek sincs kétsége afelől, ha ilyen lendülettel fejlődik, reszkethet a világ. Az athéni olimpián biztosan. Gyurta viszont – egyre valószínűbb – már nyáron, a barcelonai világbajnokságon bemutatkozik a földgolyónak. Kiss László szövetségi kapitány nem kertel, ha Gyurta sem ússza meg a szintidőt, akkor is kiviszi a világbajnokságra. És gyanítható, senki nem fog tiltakozni. Aki ugyanis már látta úszni, automatikusan összecsapja a tenyerét. Sokszor egymás után… Gyurta amúgy a világbajnokságnak sem tulajdonít túlságosan nagy jelentőséget.
"Jó lesz arra, hogy rutint szerezzek, hiszen Barcelonában még nem várható tőlem kiugró helyezés. Kétszáz mellen nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Az olimpiát az olasz Fioravanti nyerte meg, a világbajnokságot az amerikai Moses, a világcsúcsot viszont a japán Kitadzsima tartja. Bármelyikük nyerhet. Nekem nem ez lesz a feladatom. Nekem meg kell ismernem a világversenyek hangulatát, hogy aztán az olimpián ne érhessen meglepetés” – így Gyurta.
Csapatban úszik, de az edzéseken senkire sem figyel. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy hozza a kívánt teljesítményt. Négy ember véleményét csukott szemmel elfogadja. A Jövő SC-ben Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs foglalkozik vele. Szakmai tanácsokkal pedig az Öreg, Széchy Tamás látja el. Nem titkolja, a versenyek után mindig felhívja az egykori szövetségi kapitányt. Elbeszélgetnek. Hallgat rá. Talán nem véletlenül… Amúgy tisztában van a képességeivel és a lehetőségeivel is. Azt mondja, a tehetség mellett a szorgalma jogosítja fel arra, hogy olimpiai aranyérmet emlegethessenek a nevével kapcsolatban. Öntudatos, céltudatos, a vízben is hideg fejjel gondolkozik. Szombaton 100 méter mellen úgy hajrázta le a mezőnyt, mint egy rutinos versenyző. Ô pedig csak tizennégy… Egyébként példaképe is van. Nem mellúszó, hanem a vegyesen négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás.
"Hihetetlen, amit véghezvitt, hosszú éveken át senki sem tudta legyőzni. Élőben sohasem láttam úszni, de anno Széchy Tamás bácsi videóról lejátszotta a barcelonai olimpiai győzelmeit. Ô a példaképem, remélem, egyszer méltó leszek hozzá.”
Jelenleg mellen a legjobb, de nem tett le róla, hogy idővel – Darnyihoz hasonlóan – vegyes úszóként is megjelenjen a világversenyeken. Reális, szerinte mellen jó, pillangón és gyorson közepes, háton viszont nagy a lemaradása. A vegyes még odébb van, mellen viszont már júliusban megismerheti a világ. Szinte biztos: Fioravanti, Moses és Kitadzsima még nem is sejti, hogy Budapesten él egy tizennégy éves legényke, aki a fejébe vette, jövő nyáron Athénban megpróbálja elorozni előlük az aranyérmet. Ma még nem ismerik, Athén után talán majd előre köszönnek neki…

Oliveira Creative Commons License 2004.08.17 0 0 71
Zsír:DD
Előzmény: Csodashrews (65)
Ramos_ Creative Commons License 2004.08.17 0 0 70

Gyurta Danika azért elég durvan kiGyurta ám magát, Pekingben már vérkemény Terminator lesz:)

Gratulálok a topicnyitó srácnak meg az újságírónak

+ totelcamp-nak a Berényi Danis beszólásért fél percet borultam rajta:)

mondjuk énszerintem nem lesz meg neki az arany, de érem tuti lesz és ez már brutál 15 évesen

jasu Creative Commons License 2004.08.17 0 0 69

Gratula a topiknyitónak!

A haverod nem lenne a brókerem?

Érdekes, hogy nem sokan bíztak Daniban 3 évvel ezelőtt (lásd a topic eleje), most majd megismeri a nevét az ország.

Vajon nyer holnap?

HAJRÁ DANI,

HAJRÁ MAGYAROK!

_Balázs_ Creative Commons License 2004.08.17 0 0 68
Remélem, igaza lesz a haverodnak!
ecsv Creative Commons License 2004.08.17 0 0 67
Épp azt olvastam :DDD
Nano18 Creative Commons License 2004.08.17 0 0 66

HIHETETLEN VAGY :)))

OLVASSA EL MINDENKI A TOPK NYITÓT !!!!

grat neked meg Daninak persze

Előzmény: Csodashrews (-)
Csodashrews Creative Commons License 2004.08.17 0 0 65
Hogy kicsit fényezzem magam: asszem ideje elolvasni a topiknyitómat:-DDDDD
Előzmény: kezil (33)
ecsv Creative Commons License 2004.08.17 0 0 64
Sziasztok!

Én csak most találtam rá erre a topikra, még nem is olvastam el, de ez a Dani fiú E L K É P E S Z T Ő!!!!!!!
Hajrá Dani!!!!!!!
Oliveira Creative Commons License 2004.08.17 0 0 63
Sztem holnap simán szerezhet ilyen hajrával érmet. Nagyon nagy a srác. Ha most lenne a döntő, lendületből megnyerné. Holnap is meg fogja:DD
erdélyifatányéros Creative Commons License 2004.08.17 0 0 62
No akkor ide írok tovább, nem a másik topikba:
Szval, jelszavunk legyen:

Ússz Dani, ússz!
Előzmény: Lecso11 (61)
Lecso11 Creative Commons License 2004.08.17 0 0 61
Hihetetlen!

Bravó, Dani!!

Petyalinho Creative Commons License 2004.08.17 0 0 60

A legjobb idővel!!! NEM SEMMI A SRÁC!!! Kicsit sajnálom, hogy csak holnap ilyenkor lesz a döntő mert félek, hogy addig rárakják a terhet. :(

GO DANI GO!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!