Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Packard Walsh Creative Commons License 2020.11.19 0 0 2447

Köszi a tippet!!!   Lenne egy másik dolog:   Az ablaktörlőlapát cserés lenne,mert már elég régi,picit csíkozik is!   Te,illetve márkatársak mit ajánlanátok,kísérletezzek Aeroblade  lapátokkal?  Pl. a Bosch neve jól hangzik,de itt a cikk alatti hozzászólásoknál,(https://belsoseg.blog.hu/2014/12/27/ennyiert_ne_csikozzon) nagyon leoltják,hogy csíkozik,meg csak addig jó ameddig le nem kopik róla az a bizonyos védőréteg,a Championról,meg a Valeóról jobbak a vélemények,ahogy olvasom.   Az előző autómra egy Bosoko nevű kínai cuccot vettem,de nem volt vele gond.      Vagy a legvégső megoldás az lesz,hogy nem kísérletezek semmivel sem,hanem bemegyek a BMW szalonba,és megrendelem az eredeti új,és ugyanakkora hosszúságú rávalót,és az tuti!

Előzmény: e30nick (2444)
Sy22 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 2446

Nagyon szépen köszönöm a tippeket!
e30nick: Hidegen melegen is fehér füst van alapjáraton pl piros lámpánál..:/ amit írtál, hogy vízgőz lecsapódás van azt észre vettem hátul, de ott lehet azért mert lyukas a hangtompító dob.
(Fehér füstön kívül nem látok, fekete vagy kék)
Az olajtömb alatt az ABS kockára gondolsz(mert azt most lett cserélve) vagy ez melyik?

Padre540: A szelep membrán alatt pedig a Disa szelepre gondolsz? Illetve ha gyűrű vagy dugattyú vagy szelepvezető kopott akkor milyen külső jelei vannak?

e30nick Creative Commons License 2020.11.19 0 0 2445

A vastagabb olajat lehet, hogy nem eszi annyira, de nem is fog kenni! Szoval NE!

A PCV/CCV az elso szamu gyanusitott. Ha meg nem cserelted, akkor ne gondolkodj, csereld az osszes csovevel egyutt! Egy halom muanyag szar az egesz, ha meg a 20 eves van benne, akkor ahogy hozzaersz szetmalik. Az also csove szokott kilyukadni, ami a nivopalcahoz megy le. Ha annak a kiallasa 90 fokos, akkor meg biztosan gyari, mert par evvel kesobb attertek a 45 fokosra, hogy ezt a kilyukadast megprobaljak orvosolni.

Szokott meg folyni a szelepfedel tomitesnel a hatso reszen. Ezt a kipuff leomlo hopajzsan megjeleno olajparabol lathatod.

Szinten szokott folyni az olajtomb tomites. Ha azon a kornyeken matatsz, akkor ne gondolkodj, hanem csereld! Teljesen kikemenyszik es miszlikre torik az amugy gumi tomites.

Szinte biztosan szivarog az olajtekno tomites. Hacsak nem omlik, akkor elj vele egyutt, mert kb lehetetlen kicserelni. Motor vagy elso futomu kiszedessel jar.

1L/2000km az teljesen atlagosnak mondhato ennel a motornal. Az enyem is kb ennyit eszik.

A szelepszar szimmeringezes nagyon jo moka, en 4 napig csinaltam a kertben. Kozben gyartottam hozza vanos rogzito szerszamokat, meg a vanosba is bekerult egy anti-rattle kit megelozesi cellal. Az olajfogyasztasra gyakorolt hatasa kb 0. Amugy az a fustoles, amit emlitettel milyen merteku? Nagyon minimalis feher nekem is van hidegen/melegen alapjaraton, de ahogy figyelem az uton az kb minden autonal latszik. A szelepszar szimmeringtol okadna a fustot, foleg hideginditas utan.

+1 pro tipp, hogy te mar ne szivd meg. Foleg hidegben a csak egy pillanatra beinditom, hogy odebbguruljak tipusu hasznalat kerulendo. En 2x szivtam ezt meg. Eloszor a szelepszarazasnal, majd egy napig szenvedtem mire sikerult beinditani az autot. Azt hittem valamit rosszul raktam ossze. Masodszor egy ausztriai sielesnel automentot kellett hivnom, mert nem volt gyertyakulcsom. Szoval ugy be tudja kopni hideginditasnal, hogy soha az eletben nem szellozik ki magatol. Lefolyik a benzin a hengerfalon, kimossa az olajat a gyuruhezagokbol es az amugy is fos gyuruk mellett elmegy a kompresszio. Allitolag padlogazzal kell 10-15 masodperceket inditozni sokszor es akkor be tud indulni, de ez nekem nem sikerult. Ha egyszer beroffented, akkor minimum 2-3 percig jarjon, amig az alapjarat le nem megy a melegen megszokott helyere es soha nem lesz ilyen problemad!

Előzmény: Sy22 (2442)
e30nick Creative Commons License 2020.11.19 0 0 2444

En a gyari csavarhuzo lapos vegevel vettem ki, de ezt csak akkor ajanlom, ha biztos vagy a kezedben. Amugy inkabb valami erosebb muanyagot, patent kiszedot, ilyesmit hasznalnek. Ugy emlekszem az utas oldalrol kell kezdeni, mert mindegyik egy kicsit ralapol a kovetkezo darabra.

Előzmény: Packard Walsh (2441)
Padre540 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 2443

Első körben ellenőrizném a PCV rendszert,mekkora  a vákum,nincs e átszakadva a szelepben a membrán,mennyi olajkoksz van a csöveiben.Élő adatban ha a lambda túl nagyot dúsít,akkor biztosan át van szakadva a membrán.

Ha a PCV rendszerrel minden rendben,felesleges bele a "vastagabb" olaj,a 6 hengeres motoroknál nem a szimering szokott lenni a probléma,hanem az elkokszolódott/leragadt gyűrűk és/vagy elkopott szelepvezetők.A motor nagyobb megbontása nélkül meg lehet szelepszárazni,még az is lehet hogy valamennyit segít,de valószinű,hogy kidobott pénz lesz.

A szelepszár szimering probléma inkább a 4 hengeres N-es motorok rákfenéje.

Előzmény: Sy22 (2442)
Sy22 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 2442

Sziasztok!
Adott egy e46 2.2 benzin, nemrég volt olaj csere(5w30), kb 2 000 km után megevett durván 1.1L olajat, felöntöttem majd 200-300 km után láttam, hogy megint majdnem a nívó alján van..Szelepszár szimeringre gyanakszom(fehér füst van hidegen-melegen), vízből nem hiányzik semmi. Ajánlatok esetleg ilyen mértékű olaj fogyásra vastagabb olajat(5w40 vagy 5w50)? Vagy esetleg valami adalék segíthet? Megelőzve egy 300ezres felújítást..?

Válaszokat előre is köszönöm.!! :)

Packard Walsh Creative Commons License 2020.11.18 0 0 2441

Köszi!  Melyikkel kel kezdeni?  Mert elég paszentosan vannak bent a helyükön! Lehet nem fogok nekikezdeni,mert célszerszámom sincsen. 

Előzmény: e30nick (2440)
e30nick Creative Commons License 2020.11.18 0 0 2440

Esszel kell kivenni. Kihuzod egyenesen, nem pedig kiforgatod a helyerol. Valami szeles, lapos cuccal kell kifeszegetni kis lepesekben haladva a teljes hosszon.

Előzmény: Packard Walsh (2438)
Padre540 Creative Commons License 2020.11.18 0 0 2439

Igen,így van.Valami mókolással,ragasztással biztos vissza lehet.

Az megy bele a patentbe,a patent meg a műszerfalba.

Előzmény: Packard Walsh (2438)
Packard Walsh Creative Commons License 2020.11.17 0 0 2438

Akkor nagyon vigyázni kell vele kivételnél,ezek szerint mert gondolom,ha a bütyök törik,akkor "hellószia"

Előzmény: Padre540 (2437)
Padre540 Creative Commons License 2020.11.17 0 0 2437

Teljesen tökéletesen vissza lehet rakni a helyére.A baj a leszedésnél van,ha oldalra van feszegetve,eltörik egy vagy több bütyök,ami a piros patentbe megy bele.Vagy maga a patent törik el,nem vesznek bele újat és eláll.

Előzmény: Packard Walsh (2436)
Packard Walsh Creative Commons License 2020.11.17 0 0 2436

Üdv!

Már több E46-ban láttam,hogy a valószínűleg megbolygatott,tehát a helyéről már kivett műszerfal dekorbetétje,eláll,kiáll,túl nagyok a hézagok,nem olyan szép már,mint eredetileg!  Tudja valaki,hogy ez miért van?  Ha már egyszer ki lett véve,akár festés céljából,vagy csak kicserélés végett,már nem fog úgy állni a helyén többet?   Sérülékenyek a tartópatentok,törik,hajlik,vagy mi van?   Valakinek tapasztalat?

e30nick Creative Commons License 2020.11.10 0 0 2435

Ismerem a szitut, en is ugy tanultam meg a szerelest, hogy tudtam ugyes kezem van, elbaszni meg en is el tudom, nem kell hozza szerelo. :D 

A hosszbordas szijnak semmi koze a gyujtashoz. Az a vizpumpat, generatort, szervot, klimat tekeri. Amire te gondolsz, az a fogas ekszij, mas neven vezermuszij, de hala a tervezonek a M54 egy jofajta lancos motor, igy nincs benne vezermuszij.

A nyomtvarud addig jo, amig nem kottyan. Valtozo, hogy uj koraban mennyire szoros, ez nem mervado a josaganak megiteleseben.

Előzmény: Csabi0926 (2433)
rain91 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 2434

Értem. Meg fogom nézni, hogy melyik fajta van benne, talán a házán látom majd, hogy tényleg tavaly augusztusban lett e cserélve, vagy valami régebbi van benne.

Picit gyengébbnek értem az autót (320D 2005), 20e km-et mentem vele, mostanában vettem észre, hogy picit mintha többet csúsztatnám a kuplungot, és még volt olyan is, hogy 2-esben fulladtam le vele. De nem torpan meg, csak egyszerűen olyan, mintha nem 150le lenne. De lehet csak megszoktam, és azért érzem már gyengének, ezt sajna ki kell mérni.

Totalcar erőmérőben volt fent egy E90 320D, ott a DPF miatt volt gyenge az autó. Enyémben lehet DPF? Külföldi fórumok szerint nincs, de realoem-en mégis írja. Annyira le van burkolva, hogy alulról nem látom, mi van ott.

Előzmény: Padre540 (2430)
Csabi0926 Creative Commons License 2020.11.08 0 0 2433

"Ne viccelj mar, ha nem mered levenni, akkor tok feleslegesen kerdezokodsz! Vidd be egy szerelohoz, hogy szuntesse meg a hangot, aztan kesz!"

(Felénk nincs jó szerelő. Ami lenne, az meg nem foglalkozik BMW-vel. Ja, de van. A hivatalos BMW szerviz. Ahol 70-80.000 Ft-ot akartak kicsikarni belőlem, hogy főfékhengeres a kocsim, azért világít a két sárga lámpa a műszerfalon. Aztán pár napra rá megtakarítottam az ABS jeladókat és eltűnt a hiba! Hát ezért nem viszem szerelőhöz...)

Visszatérve: Nem attól félek, hogy a szíjat nem tudom jól feltenni, mert a feszítőgörgőket én cseréltem, plusz vízpumpát és hosszbordás szíjat is. Attól félek, ha leveszem a szíjat(melyiket a kettő közül? Mindkettőt?), akkor elállítódik a gyújtás és tökremegy a motor. Legalábbis én úgy hallottam, ha elszakad a hosszbordásszíj(magyarán olyan mintha levenném), akkor az egész motor tönkremegy, mert elállítódik minden. Akkor ez nem igaz?

"A nyomtavrud teljesen normalis, hogy mozog. Ha kottyan valamelyik vege, akkor rossz. Ezt hangos, kopogo hang formajaban jelzi, amikor atmesz a fekvorendoron. "

Most cseréltem a jobb oldali kormányösszekötőt, ami kézzel mozgatható volt. Feltettem az újat, az is ugyanúgy mozog. Viszont... A bal oldalit meg se tudom mozdítani, akárhogy próbálom. Akkor az a rossz? Videókon láttam, hogy mozgatják kézzel a kormányösszekötőt, és úgy értelmeztem, hogy akkor rossz, ha kézzel lehet mozgatni, mivel kottyan. Szerencsére párba vettem, holnap akarom azt is cserélni.

Előzmény: e30nick (2431)
Adam.toth.pm Creative Commons License 2020.11.06 0 0 2432

Üdv!

Valakinek van infója a szivargyújtó bekötéséről? 

Az érdekelne hogy amikor leveszem a gyújtás, akkor a szivargyújtó még működik. Van időkorlát esetleg amikor kikapcsol ? Vagy mindig működik?

e30nick Creative Commons License 2020.11.02 0 0 2431

Ne viccelj mar, ha nem mered levenni, akkor tok feleslegesen kerdezokodsz! Vidd be egy szerelohoz, hogy szuntesse meg a hangot, aztan kesz!

A nyammogas valami forgo dolgobol jon, en elsore kivennem a hutoventit es kiprobalnam ugy. Ugyis ki kell venni, ha le akarod szedni a szijat. Masodik korben meg leveszed a szijat. Egy villaskulcs kell a feszitogorgo elforgatasahoz, de talan csuklobol is megoldhato, ha erolkodik az ember. Adja magat, hogy merre megy a szij, de azert nyomj rola egy fotot, vagy keress egy rajzot, hogy ne kelljen tul sokat gondolkodni, plane ha nem a haz elott csinalod!

A nyomtavrud teljesen normalis, hogy mozog. Ha kottyan valamelyik vege, akkor rossz. Ezt hangos, kopogo hang formajaban jelzi, amikor atmesz a fekvorendoron.

Menet kozben bugast nekem a klima csinal, de ahogy latom a videodon az nalad nincs bekapcsolva.

Előzmény: Csabi0926 (2429)
Padre540 Creative Commons License 2020.10.27 0 0 2430

A dugózásnak semmi köze az olajfogyasztáshoz.A csappantyúkat valóban módosították,de csak E60-nál,az E46-ból ki kell szedni,de tulajdonképpen a BMW megad a komplett szívósorra egy 150.000km-es csereintervallumot,csak senki nem tudja.

Meg kell nézni,hogy a tiédben a szűrő vagy a lecsapató van e,a BMW ajánlása,ha megnövekedett olajfogyasztás tapasztalható,a lecsapatót ki kell cserélni a régebbire,azaz a szivacsszűrőre.

A lecsapató nagyjából 2002-től van,ez cseppfolyósítja a kartergázt és visszaküldi a karterbe.A szűrő szűri a kartergázt.A házat azért kell cserélni,mert abban van tulajdonképpen a lényeg,a membrán,azaz a kartergázszabályzó szelep.Erre is megvan adva csereintervallum,kompletten,házzal,szűrővel 100.000km. 

Ez szigorúan gyári alkatrészre érvényes,a házból biztos hogy nem raknék utángyártottat.

5W-30as olajat használj,ez a viszkozítás a legoptimálisabb a turbónak.Ha ki van cserélve a lecsapató a szűrőre és fogy a motorolaj,nem csepeg sehol és nincs szivárgás,akkor lóg a turbó tengelye,fel kell újítani.

Előzmény: rain91 (2427)
Csabi0926 Creative Commons License 2020.10.23 0 0 2429

Igazából nem merem levenni.

Viszont, egyik haverom mesélte, hogy mikor középsuliba tanult, akkor az ottani autószerelő mester/tanár úgy nézte meg a motort, hogy van-e rossz csapágy, vagy fura zaj, hogy fogott egy fakanalat. Az egyik végét a motorra, a másik végét a füléhez nyomta erősen. Ha hallott valami furcsa zajt, akkor ott valami nem volt rendben. Nos, én kipróbáltam ezt,és fémes ciripelő hangot hallottam, kb másodpercenként 3mat ciripel, és egyenletesen, folyamatosan. Ezen kívül furcsa zajokat nem igazán hallottam. Sziszegést viszont a 3-4-5 henger környékén hallottam, szerintem a szívósor lyukas még valahol, nővérem és a párom szerint pedig a disa szeleptől jön a folyamatos sziszegő hang.

na de nem is ez a lényeg...

Hanem a random, tompa mély hang, mikor megy az autó. És sajnos menet közben esélytelen kiszűrni, hogy mi adja azt a hangot.... Annyit viszont észrevettem, hogy a jobb első kormányösszekötőt tudom kézzel le-fel mozgatni, míg a másik feszes. Ez generálhat ilyen hangot? Ha gyorsabban megyek és rossz úton, akkor hangosabb ez a hang

Előzmény: No Home (2425)
rain91 Creative Commons License 2020.10.23 0 0 2428

Illetve még annyi, hogy miért kell a karterszűrőt házastul cserélni? Az is elhasználódik, a tömítése?

Előzmény: rain91 (2427)
rain91 Creative Commons License 2020.10.23 0 0 2427

igen, ez nagyon sok. Nem hajtotta senki, csak én megyek fele. 5W30 volt benne akkor is. A karterszűrőt / olajat / még az előző gazda cserélte a vásárláskor., szervizben. Számla nyugta van mindenről, de lehet nem is cserélte a szűrőt? (az olajat biztosan cserélte, mert az tiszta volt). De abban az etapban mégsem volt semmi fogyasztás (nagyon minimális utántöltés 15k km alatt). Most figyelem sűrűbben, meg ránézek a karterszűrőre, hogy milyen fajta, és tényleg új-e, ha látszik egyáltalán. Légszűrőt tegnap cseréltem, az egyébként fekete volt.

Más: az örvénycsappantyún tényleg módosított a BMW a széria vége fele, és vastagabb lett a tengely? Vajon nekem olyan lehet..? Gondolkoztam, hogy vissza tegyem, vagy hülyeség? (vissza olvasva egy kolléga is ezt tette korábban). Vagy jobban nem menne tőle (vagyis nem venném észre?).

Előzmény: No Home (2426)
No Home Creative Commons License 2020.10.22 0 0 2426

Szia.Ledugózás hoz nem állítom hogy sok köze lenne az olajfogyasztásodnak de nem hinném hogy az a ludas.Nem lehet hogy előtte vastagabb olaj volt benne? Arra értem hogy van az a mondás hogy addig mehet bele az 5W amíg nem kezdi csipegetni ha már eszi akkor 10W viszont ez rettentő sok 4-ezer Km-után 6-Deci,mert nekem az M43tub16 Kb 260-ezer Km-el kb 5000Km-után eszik meg fél litert kb ergó 10.000-en ként (Olajcsere periódusom alatt.) 1 litert max.Biztos nem hajtotta meg valaki amíg nem volt nálad?

Előzmény: rain91 (2424)
No Home Creative Commons License 2020.10.22 0 0 2425

Sebaj :) Szerintem max töltésed és vízpumpa nem forogna de pár percet kibír,de ne sokáig mert nem lesz hűtésed! Ha úgy elmúlik akkor feszítők körül ,kormányszervószivattyú,stb ezeket ellenőrizd 

Előzmény: Csabi0926 (2423)
rain91 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 2424

Sziasztok

E46 320D Facelift 2005. 

4e km van az olajban (Fuchs GT1 Titan pro C3 5w30), ma kigyulladt az olajoskanna, pedig szoktam ellenőrizni viszonylag gyakran az olajszintet. A lényeg, hogy 600ml-t kellett beleöntenem, szerintem az rengeteg. Olajcserekor történt a pillangósor ledugózása, más változás nem. Másfél éve van nálam az autó, akkor került bele friss olaj, és abban az etapban nem volt olajfogyasztás (Castrol). Nem hinném, hogy az olaj minőségétől ennyire függene. Valahol olvastam, hogy a kartergázszűrő az első gyanúsitott olajfogyasztásnál. De ez is cserélve lett (másfél éve és 18e km ezelőtt). Sajnos kap sok városot (60%-ban), kímélő üzemmódban, hidegen sosem nyomom neki. Füstölni nem füstöl (kivéve ha oda lépek, és sötétben hátulról meg vagyok világítva, akkor látok kormot). Vízben nincs olaj, olajban sem víz. 2ezer alatt elég gyenge a gép, de lehet csak megszoktam, vagy közre játszik a ledugózás (bár nem rémlik, hogy mikor ledugóztam, utána észre vettem volna különbséget). Ki mit mond?

Csabi0926 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 2423

Bocs hogy későn reagálok, nem volt időm netezni az utóbbi időben.

És melyik szíjat vegyem le? Nem lesz abból baj? Nem állítódik el valami?

Előzmény: No Home (2422)
No Home Creative Commons License 2020.10.17 0 0 2422

Amit próbálj meg hogy kb70-90 Km-sebességnél valamelyik irányba ha sávot váltasz az ideig változik-e a hang és elől vagy hátul hallatszik.A csámcsogásra én azt mondom próbáld meg szíj nélkül mint én anno az E34 525 Tds-em:https://youtu.be/5Xh28UfTHQw Anno a Campona parkolóban levettem a szíjat,nem nagy dolog :)

Előzmény: Csabi0926 (2419)
Csabi0926 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 2421

Hello

Youtube-on találsz róla nagyon jó szerelős videokat, sokat segíthet

Előzmény: Da.ni. (2420)
Da.ni. Creative Commons License 2020.10.17 0 0 2420

Sziasztok!

320d az alany.

A turbóhoz hogy férek hozzá, vagyis, hogy tudnám levenni?

Nagyjából mit kell lebontani hozzá?

A levegőszűrő házat, de, hogy az le jöjjön, ahhoz mit bontsak?

Vagy alulról hozzáférni?

Csabi0926 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 2419

Szia

Ez az a két hang, amiről tegnap beszéltem:

Nyamnyogó hang:

https://www.youtube.com/watch?v=CgmVOb2Au94

Itt pedig a futóműből jövő szaggatott hangot lehet hallani, kis megszakításokkal. Én fejgallgatón hallgattam vissza, azon  talán jobban ki lehet hallani:

https://www.youtube.com/watch?v=jXcH5jECJbo

Hát igen... Zavaróan hangos a futómű...

No Home Creative Commons License 2020.10.17 0 0 2418

Nálam nem a motor felől jött hanem a jobb hátsó kerékcsapágy volt a rossz és csere után elhalkult,én meg azt hittem a difim de nem :)

Előzmény: Csabi0926 (2417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!