Keresés

Részletes keresés

Sarq_ Creative Commons License 2020.12.20 0 0 169460

Világos, de akkor is kellenének házon belülről beépített srácok az első csapatba.

Előzmény: agymosott09 (169459)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.20 0 0 169459

helyesbítek: Knauff göttingeni, csak játszott egy évet a Hannoverben is, 14 évesen került Dortmundba. 

Előzmény: agymosott09 (169458)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.20 0 0 169458

Knauff hannoveri, Führichet a Schalkétól hoztuk el 15 évesen...

Mouki meg a St. Paulitól jött amúgy. 

Előzmény: Sarq_ (169457)
Sarq_ Creative Commons License 2020.12.20 0 1 169457

Pedig Moukoko mellé elférne még 2-3 dortmunder Jung a keretbe, mindenféle echte liebe pátosz nélkül is. Kicsit arculatát veszítette a klub ezzel, hogy a tehetséges fiatalok is mind légiósok.

Előzmény: agymosott09 (169456)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.20 0 1 169456

Apropó, szélsők: Knauff (jobbszélső) tegnap gólpasszt adott és gólt is szerzett a BVB II Wuppertal elleni meccsén (figyelemreméltóvá úgy válik a dolog, hogy a pályán levők közül ő volt a legfiatalabb a 18 évével). A Paderbornnak nyárig kölcsönadott balszélső, Chris Führich jelenleg 5 gólnál és 2 gólpassznál jár a Bundesliga 2-ben. Nem hiszem, hogy nagyon esélyes lenne, hogy a nyáron a BVB átteszi a felnőttekhez, de idén januárban játszott a felkészülési meccseken, és gólt is szerzett és gólpasszt is adott a Feyenoord elleni meccsen, szóval nem reménytelen a fickó, ha hasonlóan folytatja, akkor egy 20% esélyt látok a marasztalására.

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.20 0 2 169455

Nem értem, honnan jön ez a Sancho nem jó szélsőnek dolog. Mindig szélsőt játszott, és iszonyat mennyiségű scorert termelt két és fél év alatt. Idén problémái vannak, ettől még ő egy jó szélső. 

 

Reyna is kifejezetten jó. Az Union ellen nem ment neki, hozzáteszem, Moukoko gólja előtt ő szerzett labdát. (és adta Cannak, aki Guerreironak passzolt kapásból, aki belőtte a védők mögé.) Egy hónapja töltötte be a 18-at. Hadd legyen már rossz napja. 

Azzal, hogy Reus és Brandt ugyanaz a poszt, és hogy ennek így sok értelme nincsen, hacsak Brandtból nem csinál az edző hatost, teljesen egyetértek, ezt már én is írtam korábban. És igen, túltolták a támadó kp dolgot a keretttervezésnél, ezt is írtam már én is. Reinier leigazolása a legabszurdabb az összes közül, de a hatos poszt is túlterhelt, Bellingham érkezésének sem volt értelme úgy, hogy közben van Witsel, Can, Dahoud, Delaney, Raschl. (És így kéne Brandtból hatost csinálni.)

Elméletben egyébként meg lehetne próbálni, hogy Schulz a 4-2-3-1-ben wingback, és Guerreiro meg előtte játszik, de akkor nem lesz labdakihozatalunk. A Hoffenheim féle kontrafociban elég volt ehhez a gyorsaság, mi domináns, labdabirtokló csapat vagyunk, nem elég. Kombinatív skillek kellenek. 

Előzmény: Racilaci (169448)
Datsyuk Creative Commons License 2020.12.20 0 0 169454

Tuchel is változik, de azért nem annyit :) Nekem ez ismerősen hangzik:
"Tuchel also has issues with specific individuals. Conflict with Antero Henrique, PSG's director of football, has spilled over from transfer decisions to lesser matters during the season. They have disagreed on pretty much everything. They are reportedly not even talking anymore.
His lack of self-criticism is frustrating for some key figures within the club as well. With Tuchel, it's often the fault of the squad being too thin, or injuries, issues with the referee or lack of effort from the players. He rarely takes the blame himself."
"Thomas Tuchel is plagued by spats with star men Kylian Mbappe and Neymar… "
"Erneuter Ärger für Tuchel bei Paris Saint-Germain - Spieler lehnen Trainingslager ab"

Előzmény: Sarq_ (169451)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.20 0 1 169453

Akkor más idők voltak, Klopp megreformálta a világfutballt azzal, hogy megnövelte a futómennyiséget. Volt egy pár év, amíg ez elég volt, és ekkor Schmelzerek és Großkreutzok királyok lehettek. Aztán ez elmúlt. Hosszú időbe telt, míg már a Liverpoolnál kigyógyult abból, hogy szint alatti futballistákat betegyen a csapatba, csak azért, mert ő elégedett volt a hozzáállásukkal. Kariusszal például bohocót csinált magából, a Liverpool akkor lett végre igazán sikeres, mire a teljes keret topjátékosokból állt össze, és az összes favágót kirakta. 

Szóval nem, nekem nem kellenek ezek vissza. 

Ugyanakkor meg, én egyetlen vereség miatt nem írom le Terzicet. Klopp kezdete sem volt könnyű, amikor a Hoffenheim ledarált minket 4-1-re, voltak negatív hangok, hogy na, ebből sem lesz senki. Az Union, annak ellenére, hogy meglepetéscsapat, nem csak nekünk okozott nehézséget, ráadásul idegenben voltunk. A Bayern is pontokat veszített náluk, pedig ők most toronymagasan a legjobb csapat a világon. A Bréma elleni győzelmet pedig nem értékelném alul, nehéz meccs volt, és nem hiszem, hogy Favre megnyerte volna. 

Előzmény: Sarq_ (169451)
négyévszakos Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169452

Könnyű TT helyzete a csigazabálóknál, a csapat erőből megoldja azt a ligát, kb edző nélkül is bajnokok lennének. Ott TT csak bukhat, mert ha véletlenül elcseszi  a bajnokságot, repül, ha a mostani szezonban nem nyer BL-t, szerintem repül. Ő ott nem mehet a mennybe, csak veszítenivalója van. Nálunk azért nem voltak ilyen elvárások, ha hozta volna a stabil 2. helyet évről évre, és BL-ben is lett volna néha egy nagyobb dobása de amúgy túléli az első kiesés meccset, szerintem nálunk nyugdíjas koráig edző lehet valaki. Nálunk kik fúrták? A nagy hármas, akik az első éve után dobbantottak? 

Boszt meg nem tudom, nem nézek kusen meccset, csak látom a tabellát. Meg hogy bayernt verni még nem tanult meg ő sem.

Előzmény: Sarq_ (169451)
Sarq_ Creative Commons License 2020.12.19 0 1 169451

Érdekes, hogy TT-t nem fúrják a világsztárok Párizsban, Bosz meg egész jól elkavircol Leverkusenben.

 

Az évforduló kapcsán ma láttam a jubileumi BVB-Freiburg meccs gólját. Grosskreutz indította a támadást és az elfutó Schmelzer mintaszerűen adta be Barrios fejére. Szerintem mindannyiunk örömmel elfogadná, ha a mostani keretben lenne két ilyen mentalitású "favágó".

Előzmény: négyévszakos (169450)
négyévszakos Creative Commons License 2020.12.19 0 1 169450

Fura, de minden edzőnek voltak ha csak rövid, de zseniális periódusai. TT, Bosz, Favre is elhitette velünk egy darabig, hogy nagyon jó lesz minden. Aztán valami mindig és mindig összeomlik, és nincs kiút.

Előzmény: zlotyi11 (169449)
zlotyi11 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169449

Én meg abban látom a probléma fő okát így az első megoldandó feladat is az lenne nálam, hogy találunk egy edzőt, akinek határozott és jó elképzelései vannak Fáj kimondani, de Klopp óta csak keressük ezt az embert.

Tuchel egy ideig úgy festett jó lehet, de aztán láttuk, hogy nem....

Szóval a csapatcsere előtt egy EDZŐT kell szerezni, aztán jöhet a takarítás.

 

Előzmény: négyévszakos (169442)
Racilaci Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169448

Szerintem nem voltak rosszak azok az igazolások. Inkább a kerettervezés omlott össze teljesen, s most már nagyon nehéz kibogozni, hogy ki mikor mit is akarhatott. Szerintem a fő probléma az, hogy a Reyna - Brandt - Reus - Sancho négyes kb. ugyanarra az egy dologra jó (irányítani a játékot, fineszes megoldásokkal lendíteni a támadásokon), s ehhez képest talán az is előfordult már, hogy mind a négyen egyszerre pályán voltak. Ezt pedig nem bírja el egy csapat, miközben pedig a Witsel-Delaney-Dahoud hármasból legfeljebb csak Delaney-t lehet megbízhatóan teljesítő játékosnak tekinteni, már amikor befér a kezdőbe és nem is sérült.

 

Igazából ez már egy éve is komoly probléma volt, csak akkor Haaland érkezése átlendítette a nehézségeken a csapatot + Reus lesérült, Reyna még nem volt annyira képben - így a Brandt-Sancho párossal kellett csak variálni. 

 

Azóta ugye bukott a BVB egy Hakimit, plusz összeállt ez az eszméletlen tolongás a támadó középpályán. 

 

Schulz ebben a sztoriban legfeljebb annyiban játszik, hogy talán meg kellett volna próbálni stabilan a védelembe beépíteni, Guerreirot pedig feljebb tolva stailizálni. Akkor legalább a baloldal rendben lehetne teljesen. De a problémák kisebb része fakad abból a csapatrészből.

Előzmény: agymosott09 (169445)
w.ullrichfun Creative Commons License 2020.12.19 0 1 169447

 "Pedig annyira sok bonyolult változtatnivaló nincsen"

 

 Így láttam én is. Nem az összképpel volt gond (azzal max pár apróság, de a mezőnyjáték nagyjából rendben volt, szerintem)

 Anno valamikor a Klopp éra közepe táján volt pár meccses (2 vereség, 2 X kb) rossz sorozat, és Jürgen mondta a vége felé, h nem az egész rendszerrel van probléma, néhány csavart kell meghúzni, néhány fogaskereket pontosabban illeszteni, és jó lesz - igaza volt, "helyükre kerültek a dolgok" és újból jöttek a győzelmek szépen. 

 Tegnap pont ugyan ezt éreztem, apró kapu előtti nüanszokon múlt, h nem a BVB lépett el 2 góllal, és ismét azokon 1:1-nél, csak ezek az "apróságok" mind a berliniek számára csúsztak kedvezően. Azaz kis szerencsével 1:2 a vége, nagyobb mákokkal 0:4, de Fortuna tegnap nem volt velünk kicsit sem, igaz ennyi kihagyott helyzetnél, nagyon jónak induló, de 16-osnál teljesen elcseszett egyébként szép akciónál törvényszerűen jön a saját kapu előtti büntetés. Amihez még a "visszaesőként" vétkező védelem-kapus, és minden hátrajövő, védekezést segíteni igyekvő spíler fogalmatlansága, bénasága is tökéletesen megadatott. Ezt nem lehet büntetni klubon belül? Esküszöm Watzke, Susi, Kehl, Terzic helyében (miután már az öltözőben hajleüvöltéses ordibálásként fejtem ki a kritikámat) bevezetném a kollektív büntit minden ilyen pontrúgás után beszopott ajándék gólért, aktuális időszak fizuból minden játékosnak aki a kapu elé ment nézni a meccset közelről, 10% minusz. Jó, oké, jön Kari, Ti ajándékoztok, akkor a klubnak is! :D 

 Az egyébként jogos kritika Bürki felé, h Ő nem állít mindkét kapufához embert? Mert akkor Neki 20% - de a törpe középpályások közül minden meccsen 2 megnevezve meccs előtt: "Oda állsz!" stílusban akár csk, akár edző, akár Hummels v Can részéről is probléma megoldó lehetne. De 1 BuLi I középcsapatnál ezt illik így szezon közepe tájára már letudott tanulságként kezelni, nem ilyen miatt(is) elbukni 3 egyébként elhozható pontot.

 

Előzmény: agymosott09 (169430)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169446

Ja és Bellingham. 

Előzmény: agymosott09 (169445)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169445

Egyrészt nem csak a topicra gondoltam itt, hanem pl. a Transfermarktra is. De itt is egyöntetűen pozitív volt a kép, nem voltak negatív vélemények. 

 


http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151425967&t=9032969

wdvarhel álomországban érezte magát az igazolások nyilvánosságra kerülése után

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151256723&t=9032969

w.ullrichfunnak sem volt hiányérzete a balhátvéd poszttal kapcsolatosan

Tomi linkelgette a statokat a cselezésekről, meg videót, hogy hogy nyomja Schulz akkortájt, meg persze akkor volt a Hollandia elleni győzelem is, ahol Schulz gólt szerzett és gólpasszt is adott. Sarq pedig már bőven a leigazolása előtt felvetette, hogy jöhetne Nico Schulz. Arra én még azt válaszoltam, hogy egy fél jó szezon után kicsit korai lenne. Aztán jött még egy jó szezon, és már én sem vészmadárkodtam. 

Mindenki úgy volt vele, hogy végre a megfelelő embereket igazoltuk 2019 nyarán, nem töltelékeket. Schulz, Brandt, Hazard, Hummels (, Morey). Sajnos nem igazán jött be az álomország. Hummels bevált, Hazard so-so kiegészítő ember, Brandt csalódás, Schulz teljes csőd. Moreyt még meglátjuk. Az utána következő télen igazolt Haaland-Can páros viszont bevált, akárcsak az ugyanakkor felhozott Reyna. Még akkor is, ha Can mostanában eléggé rendesen leeresztett. Azóta pedig csak Meunier érkezett, meg Moukoko. 

Előzmény: Racilaci (169444)
Racilaci Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169444

Most visszanéztem az ezen a topikon 2019. június 20-augusztus 30. között született bejegyzéseket (volt, ahol már meguntam, s csak Schulz nevére kerestem rá). Senki nem szólt A+ kategóriáról, sőt alig esett szó Schulzról. Igazából egyetlen hsz szólt róla eleinte érdemben (164443), amelyik csereszabatosnak gondolta egy képzeletbeli felállásban Schulzot Brandttal vagy Hazard-ral. Bizonyos agymosott09 írta.

 

Más nem is nagyon írt Schulzról. (Egy német lap összeállítás került beszúrásra, miszerint Schulznak biztos helye van a kezdőben. Ennyi.)

 

Agymosott09 aztán a 164637-es hsz-ban már leszámolt minden ilyen illúzióval, 2019. augusztus 20. után pedig már születtek a bejegyzések többetektől, hogy gyenge, nem hozza az elvárt szintet.

 

 

Igazából senki nem sztárolta ebben a topikban Schulzot. Inkább volt egy nagy lelkesedés akkoriban, ami nem is csoda, hisz egyszerre jött Hummels, Hazard, Brandt, Schulz, Morey, Reyna - miközben pattant a klubtól Schürrle, Toprak, Kagawa, s szó volt Götze és Schmelzer távozásáról is.

Előzmény: agymosott09 (169443)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 0 1 169443

Nem arról ment a vita, hogy jó játékos, vagy sem. Én csak annyit mondtam, hogy akkor papíron ő volt az A+ kategóriás megoldás. Lehet utólag okoskodni, hogy így technikai hiányosságok, meg úgy játékintelligencia, akkor csak örvendező véleményeket lehetett olvasni, és mindenki elismerően bólintott, hogy hát igen, végre minőségi megoldás. Valószínűleg a játékintelligencia megítélését nagyban befolyásolja, hogy a játékrendszer működése mennyire vág egybe az adott játékos saját beidegződéseivel. Schmelzinho labda nélküli játékban hatalmas ász volt Kloppó keze alatt, Löw pedig két meccs után kivágta, és nem azért, mert nem tud egyeneset rúgni a guruló labdába, hanem mert összevissza futkározott. 

Előzmény: Racilaci (169440)
négyévszakos Creative Commons License 2020.12.19 -2 0 169442

Nem, az a szép ződ gyep nem csinál semmit rosszul. Locsolják, és teszi a dógát, nő. Az rendben van. Viszont ha úgyis el kell adni majd a már említett játékosokat, akkor miért ne lehetne egy csapatot az alapoktól újraszervezni? Kapust évek óta mindenki ekézi, szidja. Tessék, keressünk másikat. Védelemben Hummelsen kívül nincs stabilan teljesítő és strapabíró középhátvéd. Meunier és Schulz kuka, MS29 és Piszczek valószínű szezon végén mennek, Passlackban nem látom azt, aki BVB szintet hozhatna. 6-os, 8-as poszt szintén hiánycikk, Witzel lusta, nem kreatív, szinte eltűnik a mezőnyben. Ezt nem én írom, ti írjátok. Dahoud a rengeteg kapott esély ellenére szintén periféria, Can annyira rapszódikus, néha húzóember és érezni rajta hogy embert is ölne, de amúgy túl pontatlan, túl sokat szabálytalankodik sárgát érően, védelembe nem való. Hazard néha elmegy, néha nem, nem ő a leggyengébb, ott van helyette Brandt, akit fáj nézni. Azt hiszem elég nevet felsoroltam ahhoz, hogy a keret lecserélés meggondolandó legyen. 

Előzmény: agymosott09 (169438)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169441
Előzmény: wdvarhel (169439)
Racilaci Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169440

Én néztem Hoffenheim meccseket, pontosabban amikor közvetítették, akkor egy időben leginkább Schulzot néztem a Hoffenheimből. Szerintem inkább neked van igazad, bár az is tény, hogy volt egy idő, amikor ment Nikonak a szekér, s az látszott, hogy van egy-két skillje. Valóban elcselezget, meg rohanni, hajtani, ütközni tud, de a benyomásaim mindig is az voltak összességében róla, hogy hülye ez a Löw, amiért egyáltalán a válogatott közelébe engedi. (Kb. mint Dahoud esetében.)

 

Az a baj, hogy sose volt igazán esze a futballhoz, faék egyszerűségű dolgokat meg tud csinálni, de védőnek sem az igazi, mert ahhoz sem a testalkata, sem pedig az abbéli hiányosságait ellensúlyozó taktikai érzéke, labdakezelési technikája nincs meg. 

 

Nagelsmannt dicséri, hogy tudott rá valamennyit építeni - s el tudták adni egy nagyobb csapatnak azt, aki egy a Hoppnál kisebb csapatba lett volna való. Azóta pedig az egója is sérült nyilván, úgyhogy most már tényleg csak az eszetlen hajtást lehet tőle látni, semmi egyebet.

Előzmény: wdvarhel (169439)
wdvarhel Creative Commons License 2020.12.19 0 1 169439

Bevallom töredelmesen, hogy nem néztem Hoffenheim meccseket, így nem tudom megítélni, korábban Schulz milyen szinten focizott. 

 

Nem hiszem, hogy ezért a borzalomért kifejezetten a pszichológiai okok lennének a felelősek. Pszichológiai okok akkor állnának fenn, ha látszik a játékos mozgásán, labdakezelésén, villanásain, hogy megvan benne a klasszis, csak mentális gátak miatt folyamatosan rossz döntéseket hoz. Ez volt anno Mkhitaryannál, illetve most Sanchonál. Én Schulzot ehhez képest egy képzetlen, ügyetlen játékosnak találom, egy Toljan 2.0, sajnos.

Előzmény: agymosott09 (169436)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 -1 2 169438

Esetleg a stadiont nem szeretnéd beszántani és sóval behinteni? Vagy lehet inkább új klubot kéne alapítani? 

Előzmény: négyévszakos (169437)
négyévszakos Creative Commons License 2020.12.19 -4 1 169437

Se a védelmünk, se a közzépályánk, se a támadósorunk nem értékelhető bundesliga élcsapathoz mérten. A fiatalokat nincs aki segítse, aki vezére legyen a csapatnak, a húzóemberek csődöt mondanak. Új alapokra van szükség. Én eladnám a piacképes játékosokat, Sancho, Haaland, Reyna, Bellingham, meg bárkit, akiért jó pénzt kaphatunk. A jelen szintet, vagyis bundesliga középszintet hozni kellene a maradékkal is. És a kapott pénzből új csapatot építeni. Kapus és védelem lenne a prioritás nálam, a régi olasz irányból indulnék el, vagyis nem kikapni. Minden meccs x-ről indul, azt minimum megtartani kellene. Ha ez már működik, akkor lehet egy kicsit előbbre is nézni, de amíg minden szöglet fél gól, amíg minden pontrúgásnál akkora a tanácstalanság, mint a paradicsomban anyák napján, addig itt nem sok keresnivaló van. 

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 0 2 169436

Abszolút nincsen igazad Schulzzal kapcsolatosan. Schulz leigazolását mindenki jó ötletnek tartotta, akkor ő volt a nagy durranás a Hoffenheimben, szórta a gólpasszokat, a Kicker is áradozott róla. Bennem volt némi félsz, a korábbi gladbachi bukása miatt, mert meg emlékeztem egy esetre, amikor egy Hertha Bayern meccsen egyedül vezette a kapusra a labdát és elkúrta, de ilyet is mindenki csinál. A liga 5 legtöbb sikeres cselsorozatát csináló játékosa közé tartozott egyébként az utolsó hoffenheimi idényében, és rengeteg pénzt fizetett érte a BVB, nem volt sonderauskauf. 

 

Hogy itt nálunk miért bizonyult ekkora rakás fosnak, az egy érdekes kérdés. Pszichológiai okokat sejtek, itt sokkal nagyobb a nyomás, mint a Hoffenheimnél, nem ő az első, aki összeomlik ez alatt, míg egy kisebb klubnál működőképes. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy az átigazolások egy része rosszul sül el még akkor is, ha papíron jó ötlet. 

 

Ami miatt lehet Zorcékat kritizálni, az az olyan igazolások sora, akik már papíron is rosszak voltak, de egy ideje ezekkel leálltak. A Max Philipp, Marius Wolf-féle igazolásokra gondolok.

Előzmény: wdvarhel (169434)
Datsyuk Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169435

A fő különbség Mateschitz ténykedése. Könnyebb úgy egy bizonyos filozófiát követni, hogy gazdaságilag biztonságban vagy és bármit megtehetsz csak a sportszakmai dolgokra kell figyelned.
Én úgy tudom, hogy RB Leipzig veszteséges már évek óta, ezért hitelt vesz fel rendszeresen a Red Bulltól. Ami már elérte a 164 millió €. Ebből csak idén 100 milliót nagylelkűen elengedett Mateschitz.Ez mellett a Red Bull főszponszorként egy meg nem nevezett magas kétjegyű milliós összeggel támogatja a Leipzigot évente.
+ a Red bull farm klubokból jó olcsón tudják "megvenni" a játékosokat és ha Leipzigben befutnak drágán eladni. Így kijátszva a fifa fair play szabályokat. Szoboszlai lesz a 20. ilyen játékos.
Kvázi Mateschitz egyik zsebéből tologatják a másikba a pénzt. Közben a marketing meg azt sulykolja, hogy egy szerény fiatala tehetségekre épülő klub.
A BVB-nek mint minden másik klubnak valahogy meg kell élnie és fedezni kell a költségeket. Vagy a szponzorok által vagy játékos eladásból. A bvb az utóbbit választotta évekkel ezelőtt. Megint az a kérdés, hogy ki mit szeretne. Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci........

Előzmény: M09 (169428)
wdvarhel Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169434

A győzni akarás, küzdés ugyanúgy megvolt, mint a Bremen ellen, de a srácok sokkal fásultabbak voltak, főleg fejben. Ennyi rossz passz, elhibázott döntés, elcseszett helyezkedés egyetlen Bundesliga-csapat ellen sem fér bele. Megérdemelte az Union, és nem is sajnálom tőlük a győzelmet, mert a jelenlegi mezőnyből számomra messze a legszimpatikusabb csapat – nyilván az echte liebe után.

 

Zorc reakciójára pedig az én reakcióim, hogy ez nemcsak Favre meg Terzic felelőssége. Mondjuk tetszettek volna használható szélsőket igazolni. Ezt a Meuniert még most se értem, hogy a viharba játszhatott ez a játékos PSG-ben, illetve lett belga válogatott. Azért nem állja meg a helyét a Schmelzerrel való összehasonlítása sem, mert Kapitano labda nélküli játékban legalább elfogadható volt (igaz, labdával borzalmas). Tegnap direkt figyeltem Münié mozgását, hát valami katasztrófa. Egy teljesen átlagos NB1-szintet hoz a fickó, számomra a legnagyobb talányt jelenti... valaki esetleg megmagyarázhatná

 

Az az érzésem, hogy Zorcék a jövőbeli sok pénzzel kecsegtető játékosok leigazolásába mindent bevetnek. Ha kell, évekig puhatolóznak, puhítják a szülőket, rokonokat, ügynököket (lásd Dembele, Haaland, Bellingham). De a többi esetben, akik instant erősítést kellene jelentsenek, teljesen agyatlanul, ad hoc mennek az igazolások. Van egy ingyen megszerezhető belga válogatott? Kell! Van egy 25 millióért megszerezhető balszélső, és még német válogatott is? Hú, naná, hogy kell! Így most van a csapatban Schulz és Meunier személyében két teljesen használhatatlan játékosunk. Ha pedig Guerreironak éppen nem megy a játék, meg is haltak a támadások, mert a pálya közepén nincs kreativitás (Witsel, Can). Ez van, megszívtuk. Vagy kell egy elfogadható jobb szélsőt igazolni most télen (esélytelen), vagy Brandtot valahogy beépíteni középre.

 

Most abban reménykedem, hogy nagy nehezen átszenvedjük magunkat a Braunschweigon, és jót fog tenni ez a kis téli szünet. De tartok attól, hogy Terzicből nem lesz Flick.

Datsyuk Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169433

Mondjuk várható volt, hogy nem 5 nap alatt változik meg minden. Hummels is ideges volt a két bekapott szöglet miatt:

https://twitter.com/NeloFCU/status/1340049694202994689?s=19

Racilaci Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169432

Csúnya dolog rögzített helyzetből két ilyen gólt kapni (ráadásul lényegében az összes szöglet úgy zajlott, hogy nem is egy, hanem általában két berlini szabadult meg a védőjétől, s várhatta tisztán a labdát), de ezzel együtt nem a védelmen múlott. Itt igazából még a hátsó alakzat nézett ki valahogy, eggyel és kettővel feljebb viszont teljes volt a homály. A Witsel-Reus-Reyna-Sancho négyes összesen nem ért semmit. És most Guerreiro sem brillírozott. A cserék semmit nem tettek hozzá (talán csak Brandt mozdult annyit jól, hogy esetleg érdemes lenne legközelebb vele kezdeni - de az is csak egy halvány remény, semmi több).

 

Igazából most már régen nincs ennek a csapatnak igazi játékmestere. Sancho volt talán utoljára, aki ilyen szerepet vitt, aztán ő szépen elhalványult, s mostanában pedig ez a sokfejű játékmesterkedés van, ahol Reyna, Reus, Sancho lényegében egymást akadályozzák a kibontakozásban, s ezen személyek között alig van összjáték. 

Előzmény: agymosott09 (169430)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169431

"Wir wollten viel häufiger das Spiel beschleunigen, es ist uns nicht gelungen, weil unsere Bewegungen nicht gut waren. Wir wussten von der Standardstärke und haben es explizit angesprochen. Es fällt uns gerade nicht leicht, wir sind nicht in diese richtigen Positionen gekommen und waren zu hektisch. Es war deutlich zu leicht für Union, es zu verteidigen. Das müssen wir verbessern. Die Tabelle ist jetzt nicht unser Thema, darum können wir uns erst im Jahr 2021 kümmern."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!