Jah, nem ugyanaz. A 650-es változatnál Deauville: 238kg/56LE, Transalp: 216kg/53 LE. 700-asnál: 214kg/60LE, 254kg/65LE. Úgyhogy a Transalp mindenhol dinamikabb jármű, a Dövíjen Csizi csalódna.. :-)
700-as Transalppal mentem, de az majdnem ugyanaz mint a Dögvill
..
Nyilván semmi különség a 19-es első kerék, a 10 centivel hosszabb rugóút, a 10%-kisebb motorerő, az eltérő váltóáttételezés, az endurógumizás és a teljesen más váz ( stb, stb) miatt.
Ettől persze még majdnem ugyanaz, hiszen a motor az - majdnem - azonos, szintén két kereke van, elől-hátul egy lámpája, a lábfék jobb oldalon a blokk mellett, az első fék a szintén jobb oldalon lévő gázkar előtt található, a váltón ugyanúgy lefelé van az egyes és felfelé a többi sebességfokozat, valamint a működési elve is az Otto-motorokéra hajaz.
Ezeknek a majdnem ugyanaz kritériumoknak megfelelne még - a teljesség igénye nélkül - egy Aprilia Falco 1000, egy CR250 esetleg - kis kompromisszummal - egy BMW R1200 LT is.
A szerpentin más téma, ott nem a póver számít. :) Igaz én csak 700-as Transalppal mentem, de az majdnem ugyanaz mint a Dögvill, csak a kasztni más. Kis kellemes, stresszmentes, könnyen kezelhető motor, de nem mondom rá hogy odabasz. Azért jójaz ha olyan bika van a motorban hogy nyúlik a kezed ha megtéped a gázt, de a Dögvill nem erről szól.
Vazeee... nemrég még az volt a szempont hogy ne legyen sok lóerő a gépben, most meg kevesled a lovakat... :DDD A jó ZRX1200-vel vagy Nagybandittal nem lett volna ilyen gond. :) Naja, a Dögvill nem egy lóerőgyár, és elég selymes a teljesítményleadása is, ilyen papás motor. :)
Azért a szakadék romhalmaz se az aminek látszik, bal oldalt látni a tuning gyújtást, meg a nyitott primert,szerintem vezérműtengely se a gyári, a karbiról nem is beszélve.
A te motorod kifejezetten alacsony fordulatú nyomatékra van hangolva ÉS 1200-es. A 900-as Kawám, ami csúcsteljeítményre volt hangolva, 4000-ig csak rázkódott, meg hörgött.
Szerintem meg nem. Pont itt, a kisebb köbcentinél jön ki a különbség, V2-t sor 2-vel, V4-et Sor 4-el hasonlíts, azonos köbcentiben. A Vifferre nekem az összehasonlítási alapom az a GSX750F-em.
Hát mit fejtsek ezen, van egy bakkecskézős, darálós tartományon kevés nyútonméterrel alapjárattól mondjuk 2500-ig, ahol a motor nem szelep működni. 2500-nál meg jön egy nyomatékpúp, és hirtelen elkezd tisztán húzni. Sokan erre mondják tévesen, hogy nyomatékos.