Keresés

Részletes keresés

Kilroy Creative Commons License 2001.02.01 0 0 122
Nincs baj, de gondolom ez beláttatja veled, miért is furcsa számomra, hogy a homoszexualitás betegség... De mindjárt megnézem a belinkelt cikket.

Kil

Előzmény: Antonick (120)
agresszívmalac Creative Commons License 2001.02.01 0 0 121
Persze, hogy nem. Pont azt mondom, hogy a szak(genetikai) szó használat szerint betegség, és ezt értik félre. Egyébként, ha azt veszed, hogy a tünetek alapján nevezel el valamit, akkor a vérzékenység kifejezetten betegség. Szóval hosszan lehetne gondolkodni azon, hogy mi is a megfelelo szó erre.

Üdv: agresszívmalac

Amúgy kék a szemem, ami egyébként nem más mint a fekete szemszínt kódoló gén inverze. Itt a színtestek ugyanúgy feketék mint a fekete szem esetében, csak máshogy ágyazódnak be, ezért máshogy törik a fényt. A beágyazódás miatt viszont a szemfenék ereinek vérnyomás változását szinte azonnal látni lehet a szem"szín" változásán. Ezért van az, hogy a kékszemuek esetében sokkal feltünobb, ha idegesek lesznek. Lásd a kifejezést pl. elszürkül a tekintete.:)

Előzmény: Antonick (114)
jinjang Creative Commons License 2001.02.01 0 0 119
Előzmény: Kilroy (116)


Goldman Emma Creative Commons License 2001.02.01 0 0 118
cicapisi,
a Csiszár felületes volt, mint rendesen, és a legritkább esetben hagyott végigmondani egy mondatot, de Angéla elképesztően állta a sarat. Azt sajnos sosem fogjuk megtudni, mi történt 16 éves korában (kétszer fogott bele), de azt pl. el tudta mondani, milyen volt ált. isk-ban, hogy a fiúk aszonták, ő biza' ne öltözzön velük. Beszélt a műtéteiről is, a hormonkezelésekről, plusz arról, hogy ezt az ő esetében a tb fizeti. (Mire a kedves néző rögvest besmsezett, hogy "az én tb-mből?!" Angéla válasza: őt meg az én tb-mből kezelik.)
Láttam egyszer a Spektrumon egy filmet arról, hogy megy ez Skandináviában és Angliában (olykor évtizedeket kell várni iszonyatos pszichiáteri procedúrával megspékelve arra, hogy a tb elhiggye, a delikvens valóban nemet akar váltani). Angéla még nagyon fiatal, az ő élete tényleg helyrerázódhat.
Előzmény: cicapisi (111)
Kilroy Creative Commons License 2001.02.01 0 0 116
Ez biztos? Mármint hogy recesszív gén miatt van a homoszexualitás? Most hallottam ezt legelőször és őszintén szólva qrvára meglepődtem.

Kilroy

Előzmény: agresszívmalac (113)
Kilroy Creative Commons License 2001.02.01 0 0 115
Lásd a 113. hozzászólást, amit éppen te írtál! :-))

Egyébként, csak megjegyzésként: én hetero vagyok. Nem védem a homokosokat, csak meglepett az, hogy a homokosság betegség lenne.

Kil

Előzmény: Antonick (112)
agresszívmalac Creative Commons License 2001.02.01 0 0 113
Nem b@sztatásból mondom el(na most tényleg, tök komolyan), de genetikát, szaporodásbiológiát, élettant, biokémiát sok-sok évig kellett tanulnom.

Genetikából tanultuk, hogy a homoszexuálisok (most már meg nem mondom hanyadik) kromoszómapárján van az a gén amelyik recesszíven felelos a homoszexualitás kialakulásáért. Ha mindkét szülonél megvan ez a recesszív gén akkor alakul ki a homoszexualitás. Mivel ez ugyanolyan típusú gén"rendellenesség" mint a veleszületett vakság vagy a vérzékenység vagy a színvakság, ezért mondják, hogy ez betegség. Lehet hogy helyesebb lenne más szót használni, de ez a bevett szóhasználat.
A homoszexualitás kialakulását(pontosabban a megjelenését) pedig a neveltetés, közösség is befolyásolja, de csak azoknál az egyedeknél amelyeknél egyidejuleg megtalálható ez a két recesszív gén.

Szerintem amúgy maga a "betegség" szó ugyanúgy sérto lehet egy vakon született számára is (sot maguk a vakok még a vak szót is sértonek találják, ezért hívjak magulat csökkentlátóknak).

Előzmény: Elephant (75)
cicapisi Creative Commons License 2001.02.01 0 0 111
Golden Emma,
nem lattam csiszart. milyen volt?
manapsag osszevonjak a szexualis kisebbsegeket es foleg amerikaban mar egyutt emlitik, ugy mint GLBT (melegek/leszikusok/biszexualisok/transznemuek), de tenyleg szinte csak az kot ossze minket, hogy szexualis kisebbsegek vagyunk. valami sorskozosseg-fele. de a kisebb barati tarsasagokban nem jellemzo, hogy a csoportok nagyon keverednenek. teny es valo, a transzexualitas tok mas, mint a homoszexualitas, es az a gyanum, hogy nagyon sokan nincsenek is tisztaban ezeknek a fogalmaknak a jelentesevel es a kulonbsegek mibenletevel.

es vegul ideirom olajbaro nevet, csak hogy oromot szerezzek neki. :)

Előzmény: Goldman Emma (107)
Kilroy Creative Commons License 2001.02.01 0 0 110
Kedves Hayloft Ezekiel Tasztaltárs!

írod:
"Egy átlag gimnazistát feltételezve szerintem nincs semmi baj ezzel a felvilágosítással, de egy szimpla "csőhajlító" szakmunkásképzőben fura eredménye lehet. Ha voltatok már ilyenben akkor tudjáétok mire gondolok. És az is középiskola...

Ez így nagyon igazságtalan, jóllehet sejtem, mire gondolsz. Visszautasítom, hogy hülyék lennének azok, akik szakközépiskolába vagy szakmunkásképzőbe járnak.

Kilroy

Előzmény: Hayloft Ezekiel (29)
Kilroy Creative Commons License 2001.02.01 0 0 109
"Szerintem a homoszexualitás betegség."

Csak mert eltér a normálistól? Én nem vagyok biztos benne, hogy ezért már betegség lenne, tehát abban sem, hogy a pszichiátriának ebben és ezért igaza van.

Kilroy

nobody, oké, lehet, hogy neked rossz tapasztalataid vannak. Mégis, az, hogy így, ohne zsinór leírtad, amit leírtál, az inkorrekt. Ha árnyaltad volna, hogy ilyen és ilyen tapasztalatod miatt így és így érzel a homoszexuálisokkal kapcsolatban, akkor talán nem reflektáltunk volna úgy, ahogy azt tettük volt.

Előzmény: vurugya (54)
cicapisi Creative Commons License 2001.02.01 0 0 108
alljon meg a menet. olajbaronak valoszinuleg perverz oromet nyujt, hogy ennyire fel tudja borzolni itt a kedelyeket.
szanalmas modja a figyelemfelkeltesnek...
Goldman Emma Creative Commons License 2001.02.01 0 0 107
Talán ráfér a beszélgetésre egy kis újítás.
Láttátok tegnap Csiszárnál a transzszexuális Angélát? (Cicapisi, tudom, hogy ez tök más, mint a homoszexualitás.) Olajbáró, gondolom, elájult tőle, de engem lenyűgözött a bölcsességével.
cicapisi Creative Commons License 2001.02.01 0 0 106
olajbaro, azt hittem, teged mar kitiltottak innen. a minosithetetlen beszolasaidat legalabbis mar egyszer kitoroltek. olyan erdekes ezt nezni, ahogy egyre feljebb es feljebb megy benned a pumpa...
de vigyazz, infarktus lesz a vege.
cool down, man.
Előzmény: olajbaro (103)
Elephant Creative Commons License 2001.02.01 0 0 104
Utálatos egy nemzet ez az igazlelkű magyar.
Előzmény: olajbaro (103)
olajbaro Creative Commons License 2001.02.01 0 0 103
Szerintem inkább a te szádba, mert a fajtátoknál még ez is könnyen elképzelhető. De ezt nem is ítélném el, mert agytérfogatod jelentős részét eddig is ez az anyag töltötte ki.
Előzmény: Antonick (99)
patrac Creative Commons License 2001.02.01 0 0 102
már ne is haragudj, de a hülye buzik éa a belopakodni, a sunyiság, nyálverés és a mocsoknak titulálás nem épp az akcióra vonatkoztatható, sőt kifejezetten a buzikra értelmezhető kedves kis szövegedben.
és hogy miért baj az, ha eltanulják? azért mert soha az életben nem lesznek rászoktatva az egyéni gondolkodásra, mert mindig mások követői lesznek, tudod... és ez sokkal veszályesebb, mint egy ismertető előadás arról, hogy léteznek másmilyen emberek is. és hogy ezeket az embereket nem kell utálni.
josarien Creative Commons License 2001.02.01 0 0 101
Antonick , patrac ! Az akciójukat minősítettem, és én nem a buzikat itéltem el.
Esetleg, ha behejettesítenéd az alkoholistákkal, akkor azt írtam volna, persze nem minősítve az alkoholistákat sem. Én szándékom ez volt. Lehet, hogy félreérthető voltam, de az indulataimat is tükrözi a flidézett hozzászólásom.
"gyereked nem önálló véleményt fog formálni róluk, hanem a tiedet veszi át," ez meg badarság, már megbocsáss. Mert: állítólag egy gyermek fejlődése, és inteligenciája nagyban a családi minta alapján alakul, formálódik. Akkor miért gondolod, hogy baj az, ha esetleg átveszi, hiszen itt van a fő gond nem? Ha piás volnék, és az anyja meg kurva, akkor az esélye a gyermekemnek arra, hogy le doktoráljon igen kicsi nem?
Előzmény: patrac (100)
patrac Creative Commons License 2001.01.31 0 0 100
igen, komolyan gondolom. és ne hidd, hogy jobb, hogy ha te elmondod a gyerekednek, hogy vannak a buzik és megindokolod, hogy miért, úgy hogy te magad sem tudod, hogy mit miért csinálnak és hogyan éreznek. a gyereked nem önálló véleményt fog formálni róluk, hanem a tiedet veszi át, majd képezi tovább esetleg.
és nem volt túl szép, ahogy letagadtad, hogy rossz szót szóltál volna a melegekre. nem jutott eszedbe, hogy vissza lehet keresni?
Előzmény: josarien (82)
cicapisi Creative Commons License 2001.01.31 0 0 98
Molotovics,
világosíts föl lécci, hogy mire célzol.
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 96
Hát olyan mint neked, biztos nincs neki.
Előzmény: cicapisi (95)
cicapisi Creative Commons License 2001.01.31 0 0 95
vannak neked barataid, olajbaro?

---no comment---

Elephant Creative Commons License 2001.01.31 0 0 94
Ejnye, magyar ember (törzs)asztalnál így nem beszél! C-c-c...
josarien Creative Commons License 2001.01.31 0 0 93
Azt hogy: "a saját nemüket szeretik, és attól még igazán ugyan olyanok mint minden más ember. Valószínűleg genetikailag vannak "el kódolva" attól ilyenek." Csak ennyit, de azért a beszélgetés azért ennél hosszabb volt!
Előzmény: Elephant (90)
josarien Creative Commons License 2001.01.31 0 0 92
Ha figyelmesen elolvasnád a hozzászólásaimat, akkor észre vehetted volna, hogy nem ócsárolom a homokosokat, hanem csak egy és csakis egy ellen szóltam, nevezetesen arról, hogy ne vigyék be a középiskolákba a homoszexualitásról szóló előadásaikat. Ennyi. Ja, és ez az én egyéni véleményem, amit már megbocsájts, de hadd osszam meg a T.asztalla, ha lehet.
Előzmény: Antonick (87)
Elephant Creative Commons License 2001.01.31 0 0 90
Szerintem itt mindenki nagyon kíváncsi lenne arra, hogy mit mondtál a lányodnak a melegekről. Na jó: én.
Előzmény: josarien (89)
josarien Creative Commons License 2001.01.31 0 0 89
Nézd, nálunk ez úgy történt, hogy nevezetesen ha valaki szóba került, ne agyisten úgy, hogy az illető a saját nemét szereti, akkor a lényeg az, hogy nem pejoratív módon, de elmondtam a lányomnak, amit a homoszexalitásról tudnia kell. Tudom, hogy nem ez az általános, és hidd el én nem a homoszexualisok ellen vagyok, hanem, hogy nem tatom helyesnek, hogy a középiskolába beviszik ezt. És látod, már gyülölködésről, meg hasonlókról írnak egyesek.
Nekem is volt kollégám aki homoszexuális volt, és igazán kedves egy srác volt.
Előzmény: Elephant (85)
Yv Creative Commons License 2001.01.31 0 0 88
Jinjangnak igaza van, hogy világosítson fel valaki arról, amit nem is ismer??
Mert ha pl. engem a szüleim világosítanak fel, akkor vagy nem lenne véleményem (Anya) vagy pedig igen erősen homofób (Apa) lennék. Pedig egyik sem ismer egyetlen egy homoszexuális embert sem közelről!
Szeretem a szüleimet, de a világképük túl szűk nekem. (Tényleg, nem is értem, hogy miért lettem ilyen toleráns, mikor körülöttem egy csomó ember mindenféle előítélettel rendelkezik mindenféle másságokkal kapcsolatban?) És olyan ciki, hogy nem lehet Őket meggyőzni! Próbáltam már, de nem lehet.:( Inkább engem néznek hülyének.

Nbb-nek meg azt szeretném mondani, amit már előttem oly sokan, hogy semmi értelme általánosítani és a rossz tapasztalatokat kivetíteni. Most mondjam azt, hogy "fúj hetero férfiak", mert a szomszéd bácsi kicsi koromban szexuálisan zaklatott, aztán később az egyik barátom megerőszakolt? Ezek tényleg rossz tapasztalatok és nehezen dolgoztam fel, de soha egyetlen percig sem általánosítottam ezek alapján.

cicapisi Creative Commons License 2001.01.31 0 0 86
vurugya,

amire egyreszt reagalni szerettem volna, azt curko mar reszben megtette helyettem. nevezetesen, hogy aki ugy allitja be mondjuk a haveroknak, hogy "heccbol" kiprobalta, az csak nem akar kiesni a mezesbodonbol. mert ha bevallana, hogy o ilyesmit erez magaban, az a csoportnormaval valo szembefordulas lenne. lehet, hogy maganak se vallja be sajat melegseget, mert annyira nagy a csoporthoz valo tartozas vagya es az ebbol eredo elfojtas. hogy ne logjon ki a brancsbol. pl. a buziverok nem elhanyagolhato szazaleka maga is homoszexualis, aki onnon melegsege folott erzett elkeseredeset masokon vezeti le. es miert elkesederett? mert nincs informacioja a homoszexualitasrol, mert beleneveltek azt, hogy gyulolje a buzikat, mert a csaladja, a baratai, az iskola, a media mind-mind elutasitjak a massagot. es itt csak ugy altalanossagban beszelek massagrol. mas vagy, ha no letedre nincs ferjed, gyereked, mas vagy, ha ferfi letedre mondjuk nem vezetsz autot vagy szeretsz otthon vasalni. mas vagy, ha van rajtad 20 kilo plusz, mas vagy, ha nem szereted a magyar focit, mas vagy, ha az apad fekete, mas vagy, ha a tesod mozgasserult, mas vagy, ha szivatultetesen estel at. mondjuk. es mas vagy, ha a sajat nemed tagjaihoz vonzodsz, testileg es/vagy lelkileg. egy rakat dolog miatt kepesek vagyunk kiutalni teged magunk kozul, sokszor egyszeruen csak azert, mert szamunkra ismeretlen az a cipo, amiben te jarsz. de igazabol csak arrol van szo, hogy mas harcokat kell megvivnunk, mint neked. ennyi.

Előzmény: vurugya (60)
Elephant Creative Commons License 2001.01.31 0 0 85
Josarien, ezt valaki már egyszer elmagyarázta, biztosan elkerülte a figyelmedet. Szóval miből gondolod, hogy a szülők leállnak beszélgetni a gyerekeikkel a homoszexualitásról? Velem sem tették. Ha a szüleimre hagyatkozom, annyit tudok meg, hogy Friderikusz és George Michael vécésbácsi... vagy valami ilyesmi. Nekem kellett felvilágosítanom a szüleimet, és könyvet nyomni a kezükbe, mert ők erről jóformán semmi értelmeset nem tudtak.
Én voltam ilyen kekszuális felvilágosító órán (nem kifejezetten homo - bár arról is esett néhány szó), és én úgy vettem észre, hogy a fiatalok hajlandóak NORMÁLISAN, nem elhülyéskedve beszélni a szexről. És tudom, hogy az ilyen óra valakinek nem mondott semmi újat, de volt aki tanult belőle. És ha 1-2 emberke elgondolkozott dolgokon, már megérte.
Előzmény: josarien (82)
jinjang Creative Commons License 2001.01.31 0 0 84
Nem minden szülő alkalmas arra, hogy szexuális felvilágosítást tartson a gyerekének. A homoszexualitásról szóló felvilágosítás pedig még nehezebb eset, hisz az átlag ember nagyon kevés és téves infoval rendelkezik a témában.
Te mit tudsz a homoszexualitásról? Te mit mondanál róla a gyerekednek?
Előzmény: josarien (82)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!