Ha a képek pixelmérete (és az ebből a fizikai méret alapján számolható felbontás) feleslegesen nagy, akkor a PS-adatfolyam is az lesz, anélkül, hogy ez minőségjavulást eredményezne, tehát nincs sok értelme. Ennek könnyen utánanézhetsz.
Egyebekben pedig azt nem mondtad meg, hogy valóban a rendszer illesztőjét használod-e, vagy valami másikat, amit a nyomtatóhoz adtak. Esetleg ha HP nyomtatóról lenne szó, akkor ez külön érdekes, mert a HP közismert a szoftverei meglehetősen gyenge minőségéről.
Köszönöm a gyors választ! Megválaszoltad a még fel nem tett kédésemet is, hogy mivel lehetne gyorsítani a folyamaton. Hogy mi van benne, amivel sokat vacakol, azt nem tudom, általában a bitmapek lassítják le, amiből egy A3+ oldalra elég sok elfér. Az eddig is feltűnt, hogy az Illustrator sokkal gyorsabban nyomtat, de az eszközfüggetlen PS beállításokkal egy kicsit birkózni kell, mert így elsőre nem jött be.
Nem nagyon tudjuk, mi van az anyagodban, amivel ennyit dolgozik, de nem, ha egy programot nem többszálasra írtak eredetileg, akkor semmilyen módszerrel nem lehet azzá átalakítani.
Amúgy milyen nyomtatóillesztőt használsz? Véletlenül például az én nyomtatómhoz is adott egyet a gyártó, nagyjából háromszor olyan lassú, mint az XP-ben gyárilag benne levő AdobePS. Fenn van a nyomtatóé is, mert nem lehet nem feltenni, minden rendszerindításkor nyavalyogna különben, de soha nem használom a fentiek miatt (egyébként érdekes módon szinte pontosan ugyanazt a PS-t generálja, mint a rendszeré, csak éppen jóval lassabban).
Elég sokat nyomtatok Corel Draw X3-ból PS-t. És mivel nagyon lassú, van időm figyelgetni közben a processzor/memória kihasználtságát. A processzor 50-52% között van leterhelve. Nincs valami módja annak, hogy a kétmagos processzor mindkét magját használni tudja a Corel Draw?
Arany és ezüst attól függ, hogyan nyomtatják ki a végeredményt. Ha tényleg ilyen kell, akkor megfelelő Pantone direkt színt használnak. Nyomdai négyszínynyomással sosem lesz meggyőző, arany helyett valami bronzos-sárgás lesz, ezüst helyett meg nincs más lehetőséged, mint szürke. Ott vannak a programban a Pantone Metallic palettán, és ő át is konvertálja CMYK-vá, ha kéred, de az csak erősen közelítő konverzió lesz.
Lenne egy egyszerűnek tűnő kérdésem. Corel Draw-ban hogyan tudnék két tök különböző vonalat, egyenest, görbét összekapcsolni úgy, hogy azok egy vonalként kezelődjenek a jövőben. Interaktive Connection Tool nem segít, mert a vonalakat ugyan össze tudom kapcsolni, de pl egy színnel kitölteni már nem fogom tudni. A join is csak azonos vonalak között működik. Hiába jelölöm ki mindkét vonalat nem csinálja meg.
Másik kérdésem, hogy hogyan tudnék ezüst, illetve arany színeket "kikeverni".
Help Lehet-e olyat csinálni Corelben, hogy egy alakzatból kivágok egy másik alakzatot? Pontosabban: adott mondjuk egy kör és egy kisebb háromszög, és a körből ki akarok vágni egy, a háromszögnek megfelelő (alakú, méretű) részt.
köszönöm a választ. azt hiszem, hogy egy fillért sem adok ki, nem váltok verziót, mert ezt a problémát rutinból kezelem. pénzt nem keresek közvetlenül vele, mert magamnak dolgozom, nem bérmunkázok. kellemes hétvégét!
De, igen, van számos apróság, ami nagyon megkönnyíti az életet. Hogy csak egyet említsek, nem emlékszem már, melyik verzióban vezették be, hogy rajzoláskor az objektumok egymáshoz tapadhatnak, de az megfizethetetlen. Olyasmi ez, mint a segédvonalak, csak az objektumok maguk is így viselkednek, amint egy sarokhoz, csomóponthoz, oldalfelezőhöz, középponthoz közel jársz, megjelenik a felirat, és hopp, odaugrik – persze, csak akkor, ha bekapcsolva tartod ezt a szolgáltatást. Régebben machinált ez ember, több százezer százalékos zoomal ráközelített, most viszont csak rajzolsz, rajzolsz, és minden mindenhol mindenhez precízen illeszkedik – meg nem tudnék lenni ma már nélküle.
Persze, egy-egy ilyen miatt önmagában nem feltétlenül érdemes egy verziót ugrani. De a hetes és a mai tizennégyes között ég és föld már a különbség. Sok apróság, de az mind összeadódik, és végeredményben tizedannyi idő alatt végzed el a munkádat. És ha ezzel pénzt keresel, akkor az ára is elég gyorsan bejön éppen a nagyobb hatékonyság miatt.
igen, 7es. hát ez van. vektrografikában, kizárólag vektoros tervezésben drága pénzért semmi újat sem nyújtanak az újabb verziók. vagy tévednék? ha igen, okosodnék, hátha meggyőz valaki, hogy megéri venni egy újabb licencet.
Az, biza, természetesen igaz, elkövetni mindenféle hibát el lehet, de észre nem venni egy ilyet nagyon nem szabadna. Egyébként van már X4-hez SP1, ha azt használod, és még nem tetted fel, akkor járj utána.
Programtervezésileg könnyen érthető, a marha programozója használt egy számot karaktersorozattá alakító eljárást, az operációs rendszer egyik szolgáltatását, és nem figyelt oda, hogy megmondja neki, a dolog ne függjön a Windows területi beállításaitól. Én is írok ilyen programokat, de én odafigyelek, hogy bármilyen nyelvű és beállítású a Windows, garantáltan egységes kódolás szerint írjon és olvasson... :-))
7-es? Atyaúristen... :-)) Én aztán igazán nem vagyok arról híres, hogy rohanok lecserélni a programjaimat, csak mert van újabb, de az már tizenkét éves, lassan befejezné az általános iskolát is, ha odajárna... Fogalmam sincs, olyan nagyon régen volt, nagyon könnyen meglehet, hogy nem. Sőt, az a legvalószínűbb, hogy nem.
Mondjuk azt nem értem, hogy került oda vessző - mert ha eddig is így volt beállítva, akkor eddig is problémát okozott volna, viszont én nem nyúltam bele... (Használta más is a gépemet, de ő miért tette volna?) De programtervezésileg sem értem a dógot.
(Mehe! :) Bár nem ez volt a konkrét helyzet, de tegnap egy analógba futottam bele. Az istennek sem működött egy térképezős szoftver. Sehogyse lettek jók a koordináták és egyre torzabbá vált minden. Akkor derült ki a Google jóvoltából, hogy át kell állítanom a területi és nyelvi beállításoknál a tizedesjelet pontra. Megtörtént és azóta minden tökéletes. Egyébként ha tüskés karóba húznak, se jöttem volna rá...)
Leírom, hátha valaki találkozik vele a jövőben. A tünet az volt, hogy minden .cdr-ből üres (fehér) pdf-et kreált, bármi legyen is a .cdr fájl tartalma. A megoldás: a Windows Területi és nyelvi beállításainál (->Testreszabás) a tizedesjelet vesszőről pontra kellett cserélni. (Erre soha az életben nem jövök rá, ha nincs a google...)
Csinálj egy új nyomtatási stílust, amelyben csak a nyomtató megnevezését (Current Printer) jegyezteted fel (vagy tetszésed szerint mást is, ha szükségesnek tartod), és az Options > Global > Printingben ezt a stílust vedd fel alapértelmezettként.
kérdés: hol lehet beállítani azt a corel drawban, hogy nyomtatáskor ne a windows alapértelmezett nyomtatóját használja, hanem a gépre csatlakoztatott akárhány másik nyomtató egyikét kezelje alapértelmezettnek?