Keresés

Részletes keresés

_PISKO Creative Commons License 2008.05.24 0 0 8662
Mona, Quizas, Piros?
_PISKO Creative Commons License 2008.05.24 0 0 8661
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat, akkor egyelőre nem macerálom Somát:-)
Törölgetni is lehet velük a szemet? Miket meg nem tud az ember:-) Az Argentumot mi is próbáltuk, de az Loránál nem jött be. Hiába, na: kinek a pap, kinek a papné...
Tényleg nagyon makacs ez a vírus: Lora kedd este 3 órát sírt, mert fájt a füle. Pedig május eleje óta minden este melegítem Neki, nehogy ráhúzódjon a megfázás. És mégis. Most antibiotikumot kap. Hát ez van:-(((
pbuza Creative Commons License 2008.05.23 0 0 8660

Szia! Ha érdekel nekem lenne egy eladó. Kék színű. Mindene megvan.

A tetején egy lehajtható napvédő van, de azt le is lehet venni. a hátulja meg csomagtartós:)

Előzmény: ildi1985 (8651)
Ancsúr Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8659

Nem tudom még, hogy mikor mehet Zádor. Zorka csak január elejétől járhatott. Neki jobb lenne, ha most is így engednék, akkor még a barátaival ünnepelhetne. Amúgy is hadakozik, hogy ő bölcsibe akar járni, nem oviba.

Igen, az oculoheel- t Tőled tanultam. Most meg azt tanultam, hogy Euphrasia golyót is lehet vízben oldani, azzal törölgetni a szemet. Szopogatni meg argentum nitricumot kellett. Ill. feloldani, 2 óránként kortyolni.

Én a BS- ben voltam utoljára Zoránon. (A lejátszónk nekünk is elromlott.)

Még nem kell foglalkozni vele. Bőven nem. Zádor is szokott velünk játszani, igyekszik is, de szerintem semmi haszna nincs, azon kívül, hogy jól szórakozik.

Köhögős- taknyos vírus engem még mindig kísérget. Makacs egy vmi, kolléganőmet megfertőztem, már ő is 3. hete benne van, én meg már nem is számolom a heteket.

Kész lett az ominózus fogam. A végösszeg 23 ezer:-( Júniusban jön a korona.

Előzmény: _PISKO (8657)
levelibeka Creative Commons License 2008.05.20 0 0 8658
Pisko, sziszegők nálunk is problémák voltak Kingánál, most a fiúknál is látom, pedig ők is simán és tisztán ejtenek minden mást. Ezt nekem azt mondták az oviban, ahol kihelyezett logopédus is van, hogy csak kb 5 éves korukra lesznek olyan "érettek", hogy erre figyeljenek oda. Kingának 2 év alatt teljesen "rendbetették". De lehet velük olyat játszani, hogy a kerítés mögül ki ne jöjjön a nyelve, stb...
Előzmény: _PISKO (8657)
_PISKO Creative Commons License 2008.05.20 0 0 8657
Hú, de izgalmas napjaid vannak:))) De legalább Zádort felvették, ez mindenképpen pozitívum. Akkor decembertől viszed, ugye? És szept-dec. között marad a bölcsiben?
Szegény Zorka.:-( Tavaly Lora kötőhártya-gyulladását is homeós bogyó hozta rendbe (Euphrasia + Oculoheel), azóta mindig tartok itthon készleten.
Örülök, hogy jó volt a Zorán koncert. Mi kb. 10 éve voltunk egyen, de annak valami katasztrofális volt a hangosítása. Azóta marad a CD itthon. Pontosabban csak maradna, mert már egy ideje nem működik a lejátszó.
De jó, hogy rendbe jött Zorka pöszesége:-) Van arra valami tipped, hogy hogy lehetne Somát leszoktatni arról, hogy a sziszegőket interdentálisan ejtse? Vagy még ne foglalkozzam ezzel? Korai? Olyan furcsa, hogy az ún. 'nehéz' hangokat, mint 'l' 'r' elég szépen ejti, de ezekkel megküzdünk rendesen.
A bárányhimlő egyelőre elkerülte Lorát, bár tegnapra még egy kislány elkapta a csoportból. Így összesen 10-en fertőződtek meg 2 hónap alatt. Bezzeg valami köhögős-taknyos vírust összeszedett, úgyhogy május első felében nem is volt oviban. Bárányhimlő viszont nincs:-(
Előzmény: Ancsúr (8653)
Ancsúr Creative Commons License 2008.05.19 0 0 8656

Sziasztok!

Zorán koncert remek volt!!!

Mai élményem hasonlóan fergeteges: Bp, bábszínház, majd játszóterezés, hatalmas csúszdákkal. Ennyi hónap óvodázás után végre azt is megfigyelhettem, hogy Zorka kapcsolatai milyen jellegűek a csoportban.

Örülök, hogy Zorka nem maradt ki ezekből. Az Óz-t játszották, nagyon magával ragadó előadás volt, annak ellenére, hogy maga a színház eléggé viharvert állapotban van. Bár Ti ezt biztos tudjátok.

Még egy újdonság: úgy tűnik eredményes az itthoni beszédóvodás játék, Zorka pöszesége kezd eltűnni, még az is lehet, hogy logopédiára sem kell járnia.

A dackorszakból viszont kinőhetne már Zádor:-)

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 8655
szia. én konkrétan a 20. kerület központjában a nagy CBA épületében láttam az emeleti játékboltban. többféle kivitelben:) jó keresést üdv bogár
Ancsúr Creative Commons License 2008.05.17 0 0 8654
Norbit felvették?
Előzmény: Mona73 (8652)
Ancsúr Creative Commons License 2008.05.17 0 0 8653

Beszámolóm következik:-)

Múlt héten Zorkának 3x is visszajött a kötőhártya gyulladása. 2 Tobrex- kúra után nem akartam még egyet, megkerestük a homeós dokinkat a "titkos" számán. Nem nehezményezte. Szerencsére már aznap este sokkal jobb lett a szeme. Jó lenne, ha véglegesen elmúlt volna. Kedden hányós vírussal kidőltem, amit másnapra Zádor is elkapott. Csütörtökön muszáj volt bölcsibe vinnem, egyedül voltam bent, párom meg utazott. Tegnap kirándulni mentek Zádorék tanyára, természetesen csak én nem tudtam elkísérni. Zorkáék is mentek, 7- re kellett átérni. Reggel 40 percet kellett volna álldogálnunk a bölcsi előtt, ha nem értesült volna a délelőttös óvónő a korai érkezésünkről. Felhívott előző este, hogy bejön korábban. Hálás voltam neki, eszembe nem jutott volna ilyet kérni.

Felvették Zádort az oviba.

Hétfőn Bp- re mennek Zorkáék színházba, stb. Fájó szívvel le kellett mondanunk. Páromnak ismét szólt a főnöke, hogy ne hiányozzon a gyerek betegsége miatt. Azért előkerestük a rendeletet...Én be tudtam volna hívni a kolléganőmet magam helyett, ha kedden (adminisztrációs napomon) bemegyek helyette. De pont kedden Szegedre megy párom, így kénytelen leszek 2 gyerekkel itthon maradni. De! Indulok át Zorkért, szól a főnököm, hogy beáll helyettem, menjek el. Eléggé meglepett.

Ráadásul az óvónő is jött szólni, hogy nem hagyják itthon Zorkát, majd ő pótol engem. De így nem kell.

2 hónappal ezelőtt vettem Zorán- koncertre jegyet. Évről- évre halogattam, hol terhes voltam, hol szoptattam, hol építkeztünk, stb., most rászántam magam. Kollégámmal megyünk, remélem. Mára behívták vizsgáztatni páromat, nem biztos, hogy hazaér az indulásomig. A szomszéd felajánlotta, hogy vigyem át a gyerekeket. Ez a része megoldva. De hogy még izgalmasabb legyen, a kollégám eltörte a bordáit, az autóját meg feltörték. Na, ez utóbbit sikerült megjavíttatnia, a bordáira meg beszerzett vmi fájdalomcsillapítót. Úgyhogy még van esély ténylegesen koncerteznem.

Közben állok a munkámmal, ezt a 2 hetet eléggé magamra hagyva csináltam végig bent. (többiek: tanfolyamon, a 3 pályázó bemutatkozó látogatásokon, stb.)

A kertünkben ügyködtünk 3 teljes napot, alakul! Élveztük, jó volt kikapcsolódni. De a jövő 7végét kénytelen leszek mhelyen tölteni, pedig sokkal kellemesebb elfáradni kint az udvaron.

Mona73 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 8652
szia!
A Polusba, és a Józsefvárosi piacon.

igaz én már a lábtartót levettem róla meg ami tartja a gyereket, de igy néz ki.
ildi1985 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 8651
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Unokaöcsém most lesz egy éves, és szeretném meglepni egy triciklivel szülinapjára. Olyan bringát keresek, ami szülőkormányos és van lábtartója is. Nem tudjátok hol lehet ilyet venni Pesten vagy Pest környékén???? 1000 helyen voltam és mindenhol csak lábtartó nélküli van! Aki tudja írjon légyszi!!!!!!
Előre is köszi!!!!!
Ancsúr Creative Commons License 2008.05.09 0 0 8650

Lorában bízhatok:-)

Most ott tartunk, hogy 10 párnát ágyra halmoz, arra felmászik, mintha az égbe menne, majd jönn vissza.

A dolgozó anyuka beosztás nem fórum- barát státusz.

Nekem 2 naposra sikerült a hosszú hétvége. Abban a 2 napban elmentünk kirándulni, udvaroztunk, mert már nem tudtam másra gondolni, mint a munkára.

Előzmény: _PISKO (8643)
quizas Creative Commons License 2008.05.06 0 0 8649
Szia Brekus,

Sajnálom, hogy ennyire el vagy havazva. :-( Csodálkoztam is, hogy nem jelentkezel, azt hittem, elfelejtetted.
Egyébként nagyon tetszett Karsának is meg a bátyjainak is. Nem is tudom, ki nyúzza többet.
Előzmény: levelibeka (8648)
levelibeka Creative Commons License 2008.05.06 0 0 8648

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, néha olvasáshoz is eljutok, de írni már annál kevésbé. :-(

Quizas, azért nem jelentkeztem, mert nem jutottam/jutok felétek. Boldog szülinapot mindenkinek, remélem Karsának is tetszeni fog a játék. :-)

quizas Creative Commons License 2008.05.01 0 0 8647
Szia Ancsúr,

Te munkával ünnepelsz??
A bejelentkezés szuper, remélem, lesz is eredménye!
És jobbulást!
Előzmény: Ancsúr (8646)
Ancsúr Creative Commons License 2008.05.01 0 0 8646

Indulok mhelyre, de gyorsan leírom a hét eseményét. Hétfőn szóltak oviból, hogy szerintük még piros Zorka szeme, inkább vigyük haza. Apja tudott menni érte, ez így lett szerencsés véletlen. Másik csoport óvónője meghallotta, hogy nem sikerült megfelelő lakcímen lakó ismerőst találni. Felajánlotta, hogy jelentsük be hozzá Zádort. Vicces.

Zorka kénytelen volt párommal munkába járni, nem tudtam itthon maradni. Pedig nekem is jól esett volna, még mindig köhögök, stb.

Kedden anyák napja volt a bölcsiben, aranyosak voltak. Igaz, hogy meg voltak illetődve, de még így is látszott a felkészülés eredménye. A főpróbákat felvették videóra, hogy láthassuk amúgy milyen ügyesen megtanultak mindent.

_PISKO Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8645
Itt vagyok ám, csak kissé elhavazva: napközben ritkán jutok gép elé, este meg elalszom:-) Soma változatlanul nem pisil be, 18 napja nem volt rajta pelenka: napközben mindösszesen egyszer, éjszaka kétszer pisilt be azóta. Nagyon rendesen szól, ha pisi vagy kaki lesz, és indul a WC-re. Most vetkőzni tanul: bugyi, zokni, nadrág, harisnya már megy, a felsők még nem. Rengeteget beszél, énekel.
Bárányhimlő: nálunk még semmi, de a csoportban egyre többen kapják el. Ezen a héten 5 újabb gyerkőc lett beteg. Most annyira nem érdekel, ha elkapjuk, mert nem tudunk május közepén elutazni - ahogy eredetileg terveztük -, így ez nem akadály. Őszintén szólva jobb lenne most túlesni rajta, mikor Somát éppen nem műtik, én nem dolgozom. De majd meglátjuk.
Tegnap beírattam Lorát a körzeti iskolába. Pontosabban vittem az óvodai papírt, hogy még egy évig oviban marad. Hát, elég megdöbbentő volt az élmény: a tanulók jelentős része roma, és a maradék sem jobb. Nem is gondoltam volna, hogy a környéken ennyi cigány van. Úgyhogy tuti, hogy Lorát átjelentjük az 5. kerületbe (a férjem oda van bejelentve), mert az ottani körzeti iskola elég jónak tűnik. Meg nekem is jobb, mert munkahelyre menet útba esik.
Ovis szülők: nálunk is elég vegyes a felhozatal: van, aki kifejezettem szimpatikus, de van néhány IQ-light emberke is. Összesen egy anyuka van, aki közutálatnak örvend, de a többi tényleg normális.
_PISKO Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8644
Na, Lora is nagy kajás lett. Lehet, hogy a heti 3-szori úszás teszi:-) És végre rendes dolgokat eszik: vacsorára 2 egész paradicsom, főtt tojás, reggelire tejbedara (én dara helyett zabkorpából csinálom) cukor nélkül. Na jó, a tetejére Nesquick kakaó kerül, amiben ugye bőven van cukor. Szóval egy szavam sem lehet:-)
Előzmény: Ancsúr (8636)
_PISKO Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8643
Igen, a halál nálunk is "slágertéma" volt az elmúlt években. Mondjuk nem is csodálom, mert szinte mindegyik mesében meghal(t) a főhős anyukája: Bambi, Hófehérke, Hamupipőke stb. Aztán tavaly nyáron meghalt a kis barátnőjének az édesanyja (rákos volt, 4 gyerek maradt utána). Persze Lora is állandóan érdeklődött, hogy én is meg fogok-e halni, meg hogy akkor mi lesz vele. Én mindig azt mondtam neki, hogy az emberek akkor halnak meg, ha betegek vagy öregek, de én egyik sem vagyok. Még:-) Meg hogy neki is lesznek kisgyerekei, akiket nagyon fog szeretni, és akik őt is nagyon fogják szeretni, és így, majd ha meghalok, talán kevésbé fogok neki hiányozni. De persze ez még sokára lesz. Látszólag elfogadta a magyarázatot.
Előzmény: Ancsúr (8626)
Ancsúr Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8642

Na, azt nem tudom, hogy egyébként szoktak- e csúszni, ez a szünet előtti utolsó nap volt. Be lehetett kukucskálni, félhomály, adventi koszorú gyertyákkal, zene, összekészítve az ajándékok...Én akkor is lenyugodtam volna, ha véletlenül ideges lettem volna. A Te sietséged érthető is, de ott csak egy anyuka volt kicsivel. Inkább az a szokásos negatív hozzáállás volt, nem tudunk miről beszélgetni, háborogjunk helyette.

Nálatok nem is az óvodában főznek? Olcsóbb így az ebéd?

Mikor telik le a várakozási időtök? Tesó kérdésben. Álmomban folyt a tejem, de nem találtam a gyereket, akit szoptatnom kellett volna.

Hasznos volt a decemberi kiruccanásunk az állami bölcsibe. Arra gondolok, hogy azt annyira akartam, mégsem sült el jól. Most hagyom, hadd "döntődjön" el nélkülem a dolog. Persze a címet intézzük, ha már szóltak.

Elkaptam Zorkától a náthát, ha ez az. A torkom helyén egy nagy gombóc van.

Előzmény: quizas (8640)
Ancsúr Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8641
Hát igen, Norbi is decemberi. Arról tudsz vmit, hogy az oviban mekkora lett a túljelentkezés? Nálunk kaptak engedélyt +8 főre, így már "csak" 20 gyerek jelentkezett feleslegesen.
Előzmény: Mona73 (8638)
quizas Creative Commons License 2008.04.24 0 0 8640
Ancsúr,

A szülők nálunk is elég vegyesek, de én amúgy is alig találkozom velük, későn megyünk és ebéd után viszem a lurkókat haza.
A késéseket egyébként annyira én sem szeretem, mert ugye a legkisebbet jó időben letenni, esetleg ott kókadozik, vinnyog, mit tudom én. Ha az ebédjárat késik, arról nem ők tehetnek (eddig háromszor robbant le a cég kocsija, egy egész órát késtek, szegény óvónők se tudták már hogy lefoglalni az éhenkórászokat), de mondjuk reggel, mikor - minden egyes esetben - váltok pár szót az óvónőkkel, mondhatnák, ha szülinap készül, mert ugye az buli és torta, 20 perc csúszás. Viszont Karsa is kapott belőle. A nagy huncutja nem rág, de a krémes piskótát lelkesen nyeldekelte. :-))
quizas Creative Commons License 2008.04.24 0 0 8639
Sziasztok,

Ahogy itt olvasom a bölcsi-ovi kálváriát, összeteszem a két kezem, hogy a lakótelepen nincs ilyen gond. A suliba is beiratkoztunk - még nem tudni, ki lesz a tanító(nő), de majdcsak lesz valahogy.

Tényleg mizéria: ha van is hova visszamenned dolgozni, nincs hova rakni a gyereket. Megy a papolás arról, hogy a kétkeresős családban sokkal cédettebbek a gyerekek a szegénységtől, meg hogy a gyes csak bezárja az anyákat a négy fal közé, hiszen már nincs nagycsalád, kell a másfél évesnek a bölcsi a társaság és a megfelelő fejlesztés miatt (hm, ezzel nem igazán értek egyet, de van ilyen álláspont). Ehhez képest csalhat az ember, ha be akar kerülni a csemetével oda, ahova a leglogikusabb a gyereknek járni. Ha egyáltalán van ilyen intézmény.
Tök jó, hogy a települések parcelláznak és ilyen-olyan árom eladják a földjüket - de az ellátási kötelezettségüket nem sietnek teljesíteni. Mert az folyamatosan pénzbe kerül, a teleleladás meg egyszeri bevétel. :-((
Mona73 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 8638
Sziasztok!

Bölcsi kilőve!
Túl koros, nem is értik minek jöttem, ovoda köteles a gyerek....
Most a védőnő kavar az ovival...
Egy kicsit abszurdnak kezdem érezni, és az sem vígasztal hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
Ancsúr Creative Commons License 2008.04.24 0 0 8637

Megint én: tegnap szülői ért. volt az oviban. A végén párom kapott egy utca- névjegyzéket, hogy az azon szereplő utcák vmelyikébe jelentkezzünk be. Nagyon szeretnék felvenni Zádort, de csak így van esély rá. Kicsit becstelennek érzem magam. Az is tény, hogy a jelentkezők jó részének szintén tartózkodási helye van. Azt is mondták, hogy mivel összevontak 3 ovit, kénytelenek átcsoportosítani a gyerekeket. Ugyanis a mási kettőben nincs túljelentkezés. Csoportokat fognak bontani. Még nem tudják mi alapján, de lesznek olyanok, akiket a 2 másik oviba fognak irányítani.

Egyébként érdekes a szülői gárda az oviban. A bölcsiben szinte mindenkiről tudok fontos, kevésbé fontos dolgokat, jó az ottaniakkal beszélgetni. Az ovis szülők közül még nem sikerült beszélgetnem senkivel. De figyelem őket, mindenki olyan sündisznó- szerű. Egyszer tudtam "kihallgatni" a többieket, a karácsonyi szünet előtt. De. ünnepség volt, aztán díszebéd gyertyákkal, zenehallgatással, beszélgetéssel. Kicsit csúszott az ebéd. Hogy mit össze nem szidták az óvónőket a váróban! Aki közben kijött nyugtatni őket, kedvesen elmondta, hogy nagyon jól érzik magukat a gyerekek, stb. És csak azért méltatlankodtak, mert várniuk kellett 20 percet.

Minden szülőin, sőt beiratkozáskor elmondják, hogy játékot, ha lehet, ne vigyünk be, illetve csak olyat, amivel tudnak többen is játszani. Pl. összerakhatós robotembert ne, nem tudnak felelősséget vállalni érte. Erre szülő megérkezik, átadja a táskát, ezt hoztuk, de vigyázzanak rá, nagyon drága volt. Múltkor meg egyik számonkérte, hogy miért olyan koszos a gyerek ruhája, így hogy vigye haza. Ennek is egyszerű szabálya van, külön polcra lehet tenni játszós ruhát, garantáltan azt adják rá.

A reggeli, gyerekkel való perlekedés meg általános. Az a befogod a szádat, mert megcsaplak típusú.

Lesz nev.tanos felmérés mostanában. Óvónők kérték. Középső csoportról van szó. Ez vajon máshol is így van?

Ancsúr Creative Commons License 2008.04.23 0 0 8636

Még van min örömködnöm, megint sikerült Zádornak a produkció. Irtó boldog. Olyan aranyosan zavarba jött mikor megdícsértem.

Ha nekem vki pár éve azt mondja, hogy Zorka képes lesz megenni 4+2 palacsintát, vagy azt, hogy egy hatalmas kakaós csiga után nekiállít cukkinit süttetni, amit szintén jóízűen elfogyaszt...Elhűlve nézem, mik belé nem férnek. Aztán persze jönnek a diétázós napok, de ezek mellett értem is, hogy kellenek.

Egyébként szinte egyedül paníroz, élvezi. Hiába, fiatalság, bolondság!

Ancsúr Creative Commons License 2008.04.23 0 0 8635

Ez meg már kifejezetten lovagias! Azért az önbizalmunknak jót tesz egy ilyen, igaz?

Tegnap lényeges dolog történt nálunk. Megbeszéltük a bölcsiben, hogy Zádor csak kísérgeti a többieket a mosdóba, de nem ültetik rá feltétlenül bilire/wc- re, csak ha ő szeretné. Tegnap így döntött. Nem sikerült a pisi, de ő még próbálkozni akart, így bevitték a szobájukból nyíló raktárba a bilit. Aztán egy idő múlva boldogan kiabálta, hogy jött pisi. Este megismételte a mutatványt. Annak különösen örült, hogy Zorka elismerését is kivívta.

Győzött a kötelességtudat, mégis nekiálltam a munkámnak. Zorkának megmutattam, hogy lehet iskolásat játszani. Szépen levezényelte a baba- osztály egy napját. Még orvosi vizsgálatot is tartott. A játék 6. órájában jutottak el az ebédig.

Előzmény: Kriza (8634)
Kriza Creative Commons License 2008.04.22 0 0 8634
de édes :-)) Döme tegnap mesélt valaki nőről, és mondta, hogy szép, de hozzátette, nem olyan szép, mint te mama :-)
Előzmény: Ancsúr (8633)
Ancsúr Creative Commons License 2008.04.22 0 0 8633

Na, 1 hónapig gyűjthetem a pénzemet, akkorra kaptam új időpontot.

Mesélem Zorkának, hogy kedvenc óvónőjének a fia nyáron feleségül vesz egy nagyon kedves, aranyos lányt. Néz rám csodálkozva: - csak nem te vagy az?!

Ha héten nem leszek képes behozni a hátralékaimat, akkor azt sem érdemlem meg, hogy panaszkodjak a következő hónapokban. Bár már osztottam, szoroztam, ha akarom, olyan végeredmény is van, hogy ma még nem kell semmit csinálnom. Eszembe jutottak a vizsgaidőszakok...Vagy 15- 18 óra egyhuzamban, vagy semmi.

Előzmény: Ancsúr (8632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!