Nem csak Körmendről, tegyük hozzá. Az egész mezőnyben az Alba az a csapat, amelyik a legtöbb olyan légióst igazolja, aki már játszott másik magyar csapatban - és ez így megy 25 éve. A scouting nagy részét meg lehet spórolni. :) Csak idén nyáron Chambers mellett Dickey és Barnett. Tavaly Ford, DeCosey.
Bradford, Bukva, Govens, El-Amin, Jones, Spivey, Toya, Nisavic... Hogy kicsit korábbra is nézzünk.
távol álljon tőlem hogy a fölényeskedés pandora-szelencéjét rányissam a fehérváriakra,de érdemes lehetne egyszer megvizsgálni hogy hogyan változott vica-versa az egymásnak adott játékosok(és edzők) teljesítménye:))
henderson,el-amin,banks,keller és omenaka ugrik be elsőre onnan-ide szempontból,és hát egyik sem volt akkora bukó(sőt) mint szegényeknek a turner smith zollner vonal...
A Körmend ellen volt, és az akkori amerikai kettesünk, George Scott térdelte oldalba. A lépe repedt meg. Érdekesség, hogy McClendon volt a másik amerikaink akkor, az volt az első éve Magyarországon.
A mai USA eredmény szerintem túl sokat nem jelent, két már továbbjutó játszott. Sőt, bennem felmerül hogy annyira nem is akartak csoportelsők lenni, így a döntőig nem is találkoznak "papíron" top csapattal.
Kanada ma top csapatot múlt felül egy kiélezett meccsen. Bármire képesek lehetnek. Észak Amerikai döntőt valószínűsítek...
Amit nem gondoltam volna, az a lettek, a litvánok és a németek jó szereplése, illetve megfordítva a dolgot a görögök, auszik és spanyolok leszereplése/gyengébb teljesítménye.
Olaszország-Görögország, Ausztrália-Spanyolország, USA-Szerbia, Kanada-Szlovénia - negyeddöntőket vártam, ezzel szemben lesz
Olaszország-USA, Németország-Lettország, Litvánia-Szerbia, Kanada-Szlovénia. Ez utóbbi be is jött legalább.
Engem ezen a VB-n a lettek mellett a litvánok leptek meg leginkább, az elmúlt pár világverseny nem sikerült nekik a legjobban, ehhez képest elég nagyot menetelenek pedig nincs Sabonis se, ill csak egy NBA játékos van a keretükben, de láthatóan működik a csapatkémia.
Ez a mai nap.. elképesztő teljesítmények...és a Kanada- Spanyolo. még el sem kezdődött.
Litvánok 17 percig közel tökéletes kosárlabdát játszottak, utána azért érződött némi tanácstalanság.
Érdekes módon, azt gondolom aki ma nyeri az USA - Litvánt, ők fognak az erősebb csapattal (szerbek) összekerülni (tudom-tudom, Olaszo. verte őket.. de szerintem 5-ből 4-szer a szerbek nyernék azt a párharcot), hiszen Olaszo. jutott tovább első, Szerbia második helyen.
Ez a német csapat pedig már az eb-n is megmutatta, hogy mennyire extra, azt viszik tovább.