Keresés

Részletes keresés

procaliber Creative Commons License 2008.08.13 0 0 885

Mert Cancellara hegyimenő aztán nagyon. Athénba végig ment a mezőversenyen akkor az volt a hiba meg a kevés segítő, most rápihent most a pálya meg a csapat. Kifogás mindig van érdekes módon ő saját magát hibásak sose tartja.

Előzmény: Törölt nick (882)
Omega12 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 884

Mindent elmond rólad, hogy ilyen adókat nézel és még hiszel is nekik.  

Előzmény: Törölt nick (881)
Réky12 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 883
Én nem fikázom,csupán felháborit,hogy valaki ezt,ilyet nyilatkozik!
Holnapra meg is mondtam a fönökömnek,hogy ma nem melóztam eleget,ezért holnap nem melózok,mert nem érzem úgy,hogy formában lennék...
Inkább fogta volna a hegyi menetre,és akkor a nyitó nap után végig is mehetett volna!
Előzmény: Törölt nick (882)
Réky12 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 880
A mai nap negativuma Bodrogi nyilatkozata a rádióban!
Hogy mer vki olyat nyilatkozni,hogy a csapata nem inditotta olimpia előtt versenyeken,ezért nem is érzet magát 100%osnak!
Akkor mi a tökömért ment ki?Ráadásul az első napon végig sem ment,hogy rápihenjen erre a napra...!
Nevetséges!
Polgár Jenő Creative Commons License 2008.08.13 0 0 878
Gulxás : a kutyamindenét !!!! :DDDD
Előzmény: Krepácsné (877)
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.13 0 0 877
Szép volt lányok,ezt kiizgultuk.Ahogy a Vitray mondná:A betyárját!  :)
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.13 0 0 876

Ez a kézi mecs pont olyan izgalmas mint ahogy számítottam.Ez német csapat simán verhető.Bizakodjunk!

Geszler Hermann Creative Commons License 2008.08.13 0 0 875

Szép ez a bronzérem, de az az idegtépő elődöntő fájó vereség volt. Nekem duplán fájt, mert egy román ellen vesztett.

Veszpremi Creative Commons License 2008.08.13 0 0 874
Ilyenkor jogosan tudunk örülni egy bronz éremnek is! Nagy gratula Ildikónak, megmutatta, hogy valószínűleg itt ő a legjobb. Csak hát az a fránya elődöntő! ...
Előzmény: Bosco (873)
Bosco Creative Commons License 2008.08.13 0 0 873
Szép volt Mincza :) Hihetetlen, honnan jött fel.
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.13 0 0 872
BRAVA,BRAVA,BRAVA KEDVES ILDIKÓ!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 871
Volt! Gyönyörűen csinálta, vesztett helyzetből sima győzelmet aratott. Gratulálok! Nagyon szép siker!
Előzmény: Krepácsné (869)
Omega12 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 870
Csak sikerült! Egy nagy gratuláció Mincza Ildikónak!!!!
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.13 0 0 869

Cseh Lacin nem fog az átok,mert az,hogy a magyar csapat meg lett vuduzva az már biztos.Egyszerűen semmi nem jön össze a srácoknak pedig nagyon megérdemelnék.

Minczát nagyon sajnálom és remélem lesz ereje a bronmérkőzésre is.

A kézis lányokat nem féltem de a németek nem lesznek könnyű ellenfelek.

 

HAJRÁ MAGYAROK!!!

bakibaby Creative Commons License 2008.08.13 0 0 868

Az hal meg utoljára :)

 

bb

Előzmény: Krepácsné (867)
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.13 0 0 867
Az aranyat Gyurtától várom de jó volt nézni ahogy a Phelps a 200m pillangó után kapkotta a levegőt,tehát talán a Lacinak is van esélye 200 vegyesen.Reménykedjünk.
Előzmény: bakibaby (859)
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.13 0 0 866
Én sem szeretem ha mindenbe belekeverjük a politikát de szerintem ilyenkor a legszerecsésebb ha nem válaszolsz a politikát erőltető embereknek,mivel ha folyton reagálsz akkor bizony nincs megállás.
Előzmény: Omega12 (865)
Omega12 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 865

Akkor vonulj a palament elé és kiabáld, hogy Gyurcsány monnyon le! Talán akkor 4 év mulva ilyenkor már 15 aranyunk lesz.

 

Ezt a szöveget miért nem mondtad el mikor x aranyat nyertünk a kajak-kenu VB-n vagy a vívó EB-n VB-n továbbá az úszó EB-n? Egy éve még jobb volt a támogatás? Ugyan már. Belőled szimplán az elkeseredés szól. Nem értem mit vártál, mi vezetjük majd 4 nap után az érem táblázatot?

 

Igen biztos doppingol a mi Cseh Lacink is, csak az USA ebben ha hiszed ha nem valamennyivel előbbre jár. Majd akkor fogjuk őket ebben is utolérni, ha ami számban elindul egy magyar abban világcsúcsot úszik és másodpercekkel győzi le a többi helyezett versenyzőt.

Előzmény: Törölt nick (864)
coolasa Creative Commons License 2008.08.13 0 0 863
Szegény Lőrincz Tamás.

Megpróbálom elmagyarázni (nagyon amatőr szemmel), mért:


2 ellenfele ellen kapott ki ugyanúgy:


- mindkét meccsen volt 1 jó és értékelhető támadása (az 1db is nagyon fontos, mert az ellenfelének ennél pont 1-gyel kevesebbje volt), amit nem adtak meg neki pontban

- a birkozás jelenlegi szbályrendszere gyakorlatilag bünteti azt, ha valaki aktív és jutalmazza, ha csak passzív de legalább nem is ront - és ez utóbbit is a szerencsével kombinálja a rendszer: ha egyik játékos sem ért el pontot egy adott menetben, akkor az kap 1 pontot, és menet-győzelmet, aki utoljára volt védekező pozícióban, tehát akin utoljára, a menet végéhez legközelebbi időben nem tudott a másik, támadó játékos pontot elérni. Ráadásul, ami az igazán eszelős az az, hogy azt sem a játékosok, illetve a játék menete dönti el, hogy ki kerül támadó és ki védekező pozícióba, hanem a bíró, figyelem, kis üveggolyók (vagy mik) segítségével végzett sorsolással. Ekkor a játékosok szembesülnek azzal, hogy melyikük a kedvezményezett, ilyenkor a másiknak le kell menni kiskutya pózba, a kedvezményezett pedig megpróbál rajta fogást találni és átpördíteni. Ez általában nem sikerül, ilyenkor a másik, aki eddig állt megy le kiskutyába és az ellenfél megy mögé, tehát cserélnek az előzőhöz képest. Tipikusan neki sem sikerül fogást találni az ellenfelén, és ekkor jön az az okos szabály, amire az elején utaltam, hogy ilyenkor az, aki utolsóként volt álló (tehát számára támadást előíró) pozícióban, ha ugyanúgy nem visz be pontot mint az előbb a másik, tehát semmivel sem nyújt gyengébb teljesítményt, mint előbb az ellenfele, na akkor ő vesztette el a menetet, mert neki kellett volna eredményesen támadni a menet végéhez legközelebb eső időpontban.
és akkor is ellene ítélik a pontot, ha a másik, éppen védekező birkózó csak békésen szuszog a szőnyegen. Tehát sorsolással döntik el, ki a kedvezményezett az elején, és a szabályok miatt, ez a sorsolás, aminek ugyebár sok köze van a sporthoz, rögtön előre is vetíti az eredményt, mert kiskutya pózban úgysem tudnak mit kezdeni egymással a felek, illetve ha véletlenül mégis, mint Lőrincz Tamás, aki mindkét meccsen bizony megpörgette aktuális ellenfelét, akkor a másik csapat edzője hörögve odamegy a zsűrihez, videó elemzést kér, ők pedig együtt kifundálják, hogy nem adják meg mégse az akcióért járó pontot.

 

Lőrincz Tamás mindkét mérkőzésén a nem-kedvezményezett pozíciót kapta sorsolás útján a bírótól, mindegyik menetében. Lőrincz Tamás első ellenfele, a francia, azóta döntőbe került, úgy, hogy nem hajtott végre egyetlen akciót sem, csak jó volt a sorsolása, az ellenfelének meg rossz, plusz az ellenfelétől megvontak egy pontot.
Lőrincz Tamás második ellenfele, a vígaszágon a kubai, továbbjutott, úgy, hogy nem hajtott végre egyetlen akciót sem, csak jó volt a sorsolása, az ellenfelének meg rossz, plusz az ellenfelének nem adtak meg egy pontot.
Érdekes lehet majd a beszélgetés, vagy a további instrukció és tanács Lőrincz Tamás edzője szájából Lőrincz Tamás felé, hiszen tanítványa semmit nem rontott el, a sorsolás pedig nem rajta múlik. Nem tud min változtatni, miben fejlődni, mivel az akciói pontjait nem ítélték meg, és nálánál gyengébben szereplő ellenfelektől kapott ki pontozással. A szerencse, mint ilyen mértékben befolyásoló tényező, teljességgel elfogadott a rulettasztalnál, vagy az 5ös lottón, de hol van itt ennek a sportértéke? Mi lehet az üzenete ezeknek a vereségeknek egy felkészült, és éveket az olimpiára szentelő fiatalember számára? Jövőbeli versenyek? A pontozási rendszer ugyanaz azokon is. Szerintem egyszerűbb volna, ha az üveggolyókkal nem azt sorsolnák ki, ki a kedvezményezett, hanem hogy ki nyerte a meccset, küzdelem nélkül. Felesleges pepecselésnek és időhúzásnak tartom a sorsolás utáni "mérkőzés"-nek becézett néhány percet, hiszen nincs hatással a végső eredményre. Javaslom, hogy a legközelebbi világversenyen ne is öltözzenek át a sportolók a mérkőzéshez, sőt ki sem kell utazniuk az olimpiára, elég emailben nevezniük, és eldönti a végeredményt a gép. Ötvennyolc-kilós nőként én magam is tervezek indulni ilyen módon a következő olimpián kötöttfogású birkózás férfi 90 kilós súlycsoportban, mivel a végső győzelemre pont ugyanannyi az esélyem, mint az arra évekig felkészülő, 90 kilós, férfi birkózóknak.

 

Omega12 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 862

Nem kéne a politikát bele csempészni a sportba. Igenis megvannak a tehetségek és úgy gondolom a felkészülésre is megvolt az az összeg ami a jó szerepléshez szükséges. Csak azért mert nincs még aranyunk nem kell rögtön farkast kiáltani. Ez most így sikerült eddig. Atlantában sem volt sokkal jobb a kezdés ott is azt hiszem 6 nap eleltével szerezte ez első aranyat Rózsa Norbert. Egyébként meg kéne tanulni nem csak aranyban gondolkodnunk. Sokkal erősebb az Olimpián a mezőny mint bármi más világ versenyen, hiszen ahoz, hogy ide vvalaki eljusson kvalifikációs versenyek tömkelegén kellett résztvenni a versenyzőknek. Éppen a fentiek miatt nem lehet kinnt az Olimpián Nagy Tímea és Berki Krisztián, hogy csak két nevet említsek. Szóval itt már olyan  rossz sportolók nem szerepelhetnek.  

 

Egyébként azt gondolom az ökölvívókon kívül sennki sem szerepelt az elvárás alatt eddig olyan mélyen.  Így hogy Mincza Ildikó a 4 közé jutott sokat lendített a vívók szereplésén is.

Továbbá amíg régen egy birkózónak, ökölvívónak elég volt egy szovjet  versenyzővel megküüzdeni a versenyek során addig ma az orosz tagállamok összes versenyzője megtalálható a sport palettáján , akik egytől egyik az egykori nagy szovjet birodalom elég erős iskoláját képviseli. Nem beszéltem még a házigazdákról akik 20 éve jószerivel azt sem tudták mi az a sport, most pedig az éremtáblázatot vezeti.

 

Jómagam Cseh Lászlót kétszeres olimpiai bajnoknak tekintem, mert amit ez az amerikai génkezelt gyerek úszik az nem normális. Úszik egy világcsúcsot 200 pillangón, majd tagja az amerikai férfi váltónak a szintén világcsúccsal megnyert 4x200-as gyors váltóban. Ezt követően délután újra vízbe száll, hogy a középdöntőbe jusson 200 vegyesen. Ezt egy normális ember , de még egy egyszerű sportoló sem tudja megcsinálni, úgy hogy ilyen eredményeket érjen el. Nem kívánom Phelpsnek, de félek 40 évesen Ő is úgy jár mint Florenc Griffith Joyner.

 

Előzmény: Törölt nick (857)
MaMy. Creative Commons License 2008.08.13 0 0 860
Szerintem egyértelműen jobb napunk van ma, mint tegnap volt!

Cseh Laci, jesssz, ezüst, hurrá! európa-csúccsal! :-)))
Gyurta bent van a döntőben 200 mellen, holnap 4:00-kor úszik, jesssz :-)
a női pólósok döntetlent játszottak az auszikkal, elnézve a meccset, ez tök jó! :-)
Lőrincz és Bácsi nem lehet már bajnok, de a 3. helyért birkózhatnak

Csonka Zsófia 27. lett
Szász Emese kiesett :-(
Mészáros Anett vigaszágon
Baranyai megsérült a 148 kiló emelése közben, :-( már meg is műtötték, de nem kellett vágni, talán már a faluban aludhat ma éjszaka

Mincza Ildi és Bodrogi, akiknek drukkolni kell aktuálisan, és jön ma még egy kézi meccs 3/4 3-kor, és 1/2 1-től úszás, előfutamok:
12.30-13.03: női 100m gyors - előfutamok - Tompa Orsolya
13.09-13.34: férfi 200m hát – előfutamok - Rudolf Roland, Balog Gábor
13.40-14.11: női 200m mell – előfutamok - Bor Katalin
14.17-14.59: férfi 200m vegyes – előfutamok – Cseh László, Kerékjártó Tamás

Mindjárt másképp indul a nap, ha éremmel kezdünk! :-))
HAJRÁÁÁ MAGYAROOOK!
bakibaby Creative Commons License 2008.08.13 0 0 859

Gyurtára gondolsz v Cseh Lacira ?

 

bb

Előzmény: Krepácsné (858)
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.13 0 0 858
Cseh Laci egyszerűen hihetetlen.Azért ezek után nem lenne reális azt mondani,hogy most gyengébbek vagyunk úszásban mint néhány évvel ezelőtt.A Gyurta is döntős és szerintem még 1 arany is kinéz  a dologból.
Geszler Hermann Creative Commons License 2008.08.13 0 0 856
Eddig tényleg elég elszomorító a teljesítmény, de azért még rengeteg hátravan. Sajnos úszásban már nem vagyunk olyan nagyhatalom, mint voltunk a 80-as 90-es években. Vízilabdában, öttusában, kajakban nagyon bízok, és szerintem meglesz a szokásos 7-8 aranyunk. Mondjuk várható volt, hogy nem lesz akkora brillírozás, mert a sportolók nyilatkozata szerint már kvótát is jóval nehezebb volt szerezni, mint a Athénban. Akkor 220 fő körül volt a magyar keret, most 170.
A kínaikról meg annyit, hogy állítólag hasonló program folyik náluk titokban, mint az NDK-ban a 80-as években. Láttam egy videót, de sajnos már elfelejtettem a linket, ami egy kínai tornászedzésről szól, és az Amnesty Internationalnal vágta ki a biztosítékot.Mondjuk van még 1-2 dolog ott ami kivágja.
ferapont Creative Commons License 2008.08.13 0 0 855

Utánanéztem, ha valakit érdekel, 2008. augusztus 10-ig úszásban a legtöbb egyéni számban (5) Egerszegi Krisztina gyűjtötte a legtöbb aranyat, mindaddig míg a Phelps-fiú meg nem előzte 6 egyéni arannyal, legalábbis hajnali 4-ig ez még valós adat lesz :-)))))

ferapont Creative Commons License 2008.08.13 0 0 854

"Flő, hogy mindez összefüggésben van az ország általános válságállapotával...."

 

jaj, már megint......

 

MI köze az ország válságállapotának Boczkó Gábor önbizalomhiányos vívásához,

Kovács Emese tétova úszkálásához, vagy szerinted ha nem lenne "válságállapot"

akkor Cseh Laci csettint egyet és vígan lemossa Phelps-et?

 

MIért olyan nehéz elfogadni, hogy más országban is születnek eszement tehetségek,

más országban is edzenek rendesen és szorgalmasan, más ország is szeretné ha bajnokai lennének, nemcsak mi......

 

Az lehet, hogy más országban - leginkább a gazdagabb országokban - több pénzt fordítanak az élsportra, de összefüggést keresni az ország ÁLTALÁNOS válságállapotával (sic!) ha egy mód van rá inkább a valamelyik Polidili-s topicban tegyétek, de az  pár ember aki a Sport-> Olimpia! topicban szeretne az eredmények fölött sportszakmai szempontok, vagy egyéni szimpátiák alapján POLITIKAMENTESEN elmélkedni, szurkolni a mienknek, hadd tegye meg!

 


 

Előzmény: takacsi (852)
Krepácsné Creative Commons License 2008.08.12 0 0 853

Tudod én olyan ember vagyok aki nem csak akkor néz sportközvetítést amikor olimpia van,így igen tudom ki az Kalucza Norbert és abban reménykedem,hogy az olimpia után az egész ország megismeri a nevét.Hallásérült de rendkívűl szorgalmas és tehetséges búnyós.

Egyébként nem kell őt várni csak volt egy kis félreértés amit sikerűlt tisztáznunk.

Ja,és nem a rokonom de ettől függetlenűl büszke vagyok rá.

Előzmény: ferapont (849)
takacsi Creative Commons License 2008.08.12 0 0 852
Sajnos nehéz lesz ezt az olimpiát sikeresnek nevezni.
Akkor is, ha a kajak-kenusokszállítanak érmeket.
Több sportág már behozhatatlanul sikertelen.
Flő, hogy mindez összefüggésben van az ország általános válságállapotával....

(főleg: morális, érték, financiális...)
Omega12 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 851

Kovács Emese számomra is csalódás volt. Én az EB-n nyújtott teljesítménye után azt hittem simán érmet fog szerezni, sőt titkon bíztam hátha összejön neki egy arany. Bár néhány héttel ezelőtt olvastam egy nyilatkozatot amiben elmondta, hogy az EB-n jobb formában volt. Ekkor azt hittem, ez csak oilyan altatás az ellenfelei felé, hát sajnos az igazat mondta.

 

A vívás számomra eddig a legnagyobb csalódás.  Ha aranyat nem is legalább érmeket és több pontszerző helyet vártam. Bízom benne, hogy  akik eddig úgymond leszerepeltek meg akarják mutatni, hogy több van bennük mint az egyéniben elértek és csapatban végre sikerül valami jó eredményt elérni.

Előzmény: ferapont (850)
ferapont Creative Commons License 2008.08.12 0 0 850

A mai napon 3 nagy csalódásom volt:

1. Varga-Hirling evezősök

Akik figyelemmel kísérték az idei Világ-Kupa szereplésüket, azok tudják, hogy 3-szor végeztek 5. helyen, tehát nagyon kiegyensúlyozottan versenyeztek. Az erőviszonyok alapján be kellett volna jutniuk a döntőbe, de még a 12-be sem kerültek, nemhogy a hatba.

A szívem csücske az evezésé, így már az is fájt, hogy rajtuk kívül senki nem került ki, így hogy ők is leszerepeltek, nem tudom mi lesz ezzel a nagyszerű, sporttal, amiben a kajak-kenuhoz hasonlóan csak az erő számít, a felkészültség, nem kell a pontozók szubjektivitását elszenvedni, nem kell a másikat elagyabugyálni, s főleg vidéken még természetes, tiszta környezetben lehet edzeni. Tudom mit beszélek, a világ más tájain az evezés valami olyan magas presztízsű sport, hogy elképed aki hazulról kimegy körülnézni e sport házatáján. Igazi tömegsport, korosodó urak, hölgyek ülnek hajóba, hogy hobbiból az egészségük érdekében leevezzenek pár kilómétert.

Miközben fáj a szívem ezért a két nagyon szimpatikus sportemberért, aggódom a sportágért..

 

2. kardozók. Hogy egy sem jutott el 8-ba, ez nagyon szomorú.

1908-1964 között, amikor magyar férfi kardozók indultak az olimpián CSAK mAGYAR nyert! S ezután is volt még egy Szabó Bence, igaz ő is már 16 éve.

 

Eddig 34 arany22 ezüst 25 bronzéremmel a vívás a legeredményesebb magyar sport.

 

3. Kovács Emese

Többekkel ellentétben én döntőt vártam tőle, vagy minimum azt, hogy ússza meg a legjobbjához közeli időt, nem többet. De hogy 6 másodperccel elmarad, s már olvasom, hogy az új ruha így, meg az új ruha úgy......Elég! Maradjon szépen csöndben, drukkoljon a fiúknak, aztán kezdjen el szeptemberben készülni Londonra!

Szerényen, csendben, felhajtás nélkül. Beszéljenek helyette az időeredményei.

 

 

Olvasom, látom, a szerb pólósok kikaptak a horvátoktól. Ha rosszul számolgatunk és összekerülünk velük a következő fordulóban akkor az nem sok jót ígér a számunkra.

Ez a csapat ha nyer ezután minden csoportmeccset, talán összeérik, mint CSAPAT.

Ha nem lesznek igazi csapat, csak sok kiváló vizilabdázó nincs éremesély ezen az olimpián.

 

Gyurta Daninak örüljünk, de várjuk ki a délelőtti (!) elődöntőt majd a döntőt, s inkább lepődjünk meg egy nagyot - RÁNK FÉR - mint beleéljük magunkat egy érembe és koppanunk....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!