Le kell ülnie a szövetségi kapitánynak beszélgetni Gulácsi Péterrel és Kerkez Milossal is, mert azt a luxust nem engedhetjük meg, hogy két topligás, a posztján kiemelkedő játékost – amikor így is alig van belőlük – nem nevezünk a selejtezőkre (azt, hogy mikor ki kezd, most még hagyjuk…). Ugyanezt elmondhatjuk Dárdai Bence esetében is, a Wolfsburg tehetsége abszolút a jövő embere, hosszú távon meghatározó tagja lehetne nemzeti csapatunknak és miután a két bátyja már a magyar válogatott mellett döntött, neki is kihívást jelenthetne Magyarországot képviselni – pláne egy világbajnokságon.
Szerintem a mai szabályokhoz mérten a mi büntetőnkkel kapcsolatban kérdés sem merülhet fel.
Én a mostani szabályokat rendkívül ostobának, és következetlennek tartom*, de ez minden szabály szerint büntető.
* pl. gólhelyzet közelében sem lévő helyzetekre én nem tartom korrektnek a büntetőt ( nem a szabály, hanem az igazságérzet szerint) De pl. a 66. percben Varga helyzeténél mit is keresett a védő keze Varga lapockáján? Az mitől is szabályos, ott szó sem volt egymás rángatásáról ( ami véleményessé tehet egy ilyen helyzetet), ott a védő dolgozott a kezével.
A Csucsu keze egyenes volt a teste mellett és nem mozgott a labda felé, a toki keze meg a labda felé mozgott nem egyenesen megfeszítve, hanem természetellenes testtartásban.
Szerintem Palkó jobb képzést kapott mint az nb1-es resztli, de most nézem 1 meccsen center is volt a herthában és gólt is rúgott akkor, elég univerzális mégha ő is a legkevésbé tehetséges.
Ott azért ment az adok-kapok, mert mikor Füllkrug mutatta a telefonján az ellene elkövetett szabálytalanságot, akkor igaza volt, hogy azt is le lehetett volna fújni. De hogy panaszkodnak, az vicces - a nyári meccstől függetlenül. Elsők lettek, mit akarnak még. Majd mutassák meg a negyeddöntőben, mennyire jók. Az elődöntőben/döntőben meg visszavághatnak a spanyoloknak.
Vicces, hogy Nagelsmann és a komplett német közvélemény a 11-es miatt nyavalyog. Azok a németek, akik az Eb-n igen nagyvonalúan léptek át azon az apróságon, hogy Gündogan lökése Orbánon erősen befolyásolta a meccs kimenetelét.
És a köv. 10 év arról fog szólni, hogy a 3 Dárdai felváltva/együtt lenne válogatott? Érdekes. Irigylem a problémáinkat. Bár ez olyan, mint a 3 Hazard, ott sem egy szinten voltak. Vagy az nb1-esekhez képest a leggyengébb Dárdai is fény az éjszakában?
Néha Palkót is be lehetne rakni Katáék helyett, fura hogy ennyire mellőzi. 3 testvér mekkora lenne a csapatban, lenne összhang és Bencének is még több kedve lenne talán jönni
“A legifjabb Dárdai a Kicker szerint is magyar válogatott lehet - akár már a jövő év elején. A német Kicker információi megerősítik a korábbi magyarországi híreket: a magyar válogagtottban folytathatja nemzetközi pályafutását a VfL Wolfsburg 18 éves középpályása, Dárdai Bence.“