Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.11 0 0 26188

"Kudus és Martinez mindig kell"

Nekünk mindig kellenének, de TH-nak sajnos nem. Klaassen látszik legesélyesebbnek a 10-es posztra. Ha nem lesz jó, akkor sok variáció van. Nem hiszem, hogy Ekkelenkamp a közeljövőben kezdő lesz, de mint állandó csere egyre közelebb kerül ahhoz. Már csak azért is, mert 8-asnak sem rossz, és vitathatatlanul sokat fejlődött, akár az utolsó időben is.

 

Abban különben nem vagyok biztos, hogy az AZ elleni pozícióknak semmi jelentőségük nincs. Mivel Klaibert akarta játszatni, és végeredményben nem is volt rossz, és középhátvédje már nem volt, odatette Mazraouit. Ebből tényleg nem következik az, hogy így akar Klaibernek helyet csinálni a kezdőben, mert nemrég még azt mondta, hogy Mazraoui a jobb. Bár nála ki tudja?

Viszont az, hogy Antony a bal szélen játszott, és Neres a jobbon, már jelenthet valamit. És szerintem az is, hogy Klaassen, ahogy Brémában is, most is 6-os volt. Hiszen, ha 10-esnek akarná, akkor épp azért is oda tette volna, hogy hosszú idő után végre azt is játsszon.

Az kevésbé világos, hogy Labyad miért nem spicc volt. Lehet, hogy azért, mert az igazi spicceket akarta látni, hiszen azt már tudja, hogy Labyad milyen jó annak. :(

Előzmény: nj (26187)
nj Creative Commons License 2020.10.10 0 0 26187

Én azt mondanám, hogy Kudus és Martinez mindig kell és attól függően, hogy Klaassen, Gravenberch, vagy Ekkelenkamp a 3. középpályás, lenne Kudus 10-es, vagy 8-as. Ha Ekkelenkamp játszik, akkor 8-as, ha Gravenberch, akkor 10-es, ha Klaassen, akkor lehet ez is, az is, majd megosztoznak, attól függően, hogy melyik működik jobban.

Előzmény: Gyenyi (26186)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.10 0 0 26186

"Legutóbb még azt fejtegetted, hogy Gravenberch mindenképpen játszani fog, mert megígértük neki egy titkos záradékban! "

Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy, ha mindketten épek és Kudus helyett játszik, akkor annak okául még  ilyesmit is el tudok képzelni. A másik magyarázat csak az lehet, hogy edzőnk teljesen meghülyült. Na jó; még az is lehet, hogy fogad meccseinkre. Ezzel kimerült a fantáziám.

Eleve szerintem Kudus mindig kell, és mellé kell még két középpályás.

Előzmény: nj (26185)
nj Creative Commons License 2020.10.10 0 0 26185

"Raiola gondolom már nagyon megbánta, hogy Ihattarent Eindhovenben és Gravenberchet nálunk hagyta, mert mindkét csapat annyi konkurenst vett, hogy védencei soha nem fognak játszani."

Legutóbb még azt fejtegetted, hogy Gravenberch mindenképpen játszani fog, mert megígértük neki egy titkos záradékban! :-) Ha mégsem játszik, bukik az összeesküvés-elméleted! :-)

Szerintem, játszani fog, de csak azért, mert Ten Hag őt is játszani akarja, ha törik, ha szakad. Amivel még viszonylag kevés problémám lenne - bár, Kudusnak azért jobban örülnék -, ha a többi poszton azok lennének, akik odavalók.

"Kicsit biztató, hogy Klaassen az AZ ellen 6-os volt."

Ez, szerintem, semmit nem jelent, teljesen felforgatott összeállításban játszottunk a sok hiányzó miatt. Mazraoui pl. középső védő volt és két csatár játszott a középpályán, nyilván az egyiket kellett 10-esnek kinevezni, azért lett Klaassen a 6-os.

Előzmény: Gyenyi (26183)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.10 0 0 26184

Még annyit, hogy Overmars azt mondta, hogy ezt az idényt a korona miatt közti idénynek kell tekinteni. Ez azt jelentené, hogy Ten Hagnak megbocsájtja, ha semmit sem érünk el? Remélem, csak azt jelenti, hogy idén nem fogunk közeledni az európai tophoz. Mert azért ezzel a kerettel is követelmény kell, hogy legyen a BL/EL áttelelés és a bajnoki cím.

Előzmény: Gyenyi (26183)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.10 0 0 26183

"ha Neres formába lendül, akkor azért neki adnék elsőbbséget."

Ha Neres jobb lesz, mint Promes vagy Antony, akkor a legjobb kettő kezdjen. Mivel a 2 brazil szívesebben játszik a jobb szélen, lehet, hogy egymással fognak konkurálni.

 

"Tadic középen nem jó bizonyos csapatok ellen, de Labyad igen."

Ez valóban hülyeség. Valaha az ellenfelektől függően volt hol Tadic hol Dolberg középen. Most nincs egy Dolberg szintű második spiccünk, így Tadicnak kellene mindig ott játszania. Kezdek attól tartani, hogy Traore nem fejlődik eléggé. Persze lehet, hogy, ha edzőnk jobban bízna benne, akkor jobban is fejlődne. Brobbey szerintem nem ír alá. (Raiola gondolom már nagyon megbánta, hogy Ihattarent Eindhovenben és Gravenberchet nálunk hagyta, mert mindkét csapat annyi konkurenst vett, hogy védencei soha nem fognak játszani.) Talán a 17 éves Rasmussen lesz az igazi. De nem biztos, hogy már idén.

 

Ten Hag két játékos erőltetésével, mellyel 4 helyen tér el a legjobb felállástól, tönkreteszi a csapatot. De miért nem szól ezért senki sem neki? Miért nem lázadnak fel segédjei? Miért nem beszél vele Overmars?

Abban bízom, hogy Klaassen Promes helyén fog játszani. Mivel Labyad mellett az is érve, hogy az előkészületek során jól összejátszott Promesszel, Promes nélkül csak nem hagyja bent! Bár, félek, hogy még arra is képes, mondván Labyad olyan intelligens, hogy Klaassennel is(????) jó lesz.

Ez a kezdőm: .... Kudus, Klaassen, Martinez - Antony/Neres, Tadic, Promes/Neres (ez ellen Tem Hag felhozná, hogy 2 ballábas van középen.

De félek, ez lesz az: Alvarez, Klaassen, Kudus/Gravenberch - Antony, Labyad, Tadic. Kicsit biztató, hogy Klaassen az AZ ellen 6-os volt. Akkor már csak(?) Labyad marad.

 

Azt hiszem, a továbbiakban csak arról érdemes vitatkoznunk, hogy ki legyen Ten Hag utódja. Mivel Messi nagyon lázong, lehet, hogy hamarabb lesz náluk elnökválasztás, mint tervezték. Akkor választhatunk Koeman és Schreuder között. :)

Előzmény: nj (26182)
nj Creative Commons License 2020.10.09 0 0 26182

"Mielőtt Promest végleg dobnám, azért kipróbálnám a balszélen."

 

Ott valószínűleg jó is lenne, de ha Neres formába lendül, akkor azért neki adnék elsőbbséget. Alvarezzel és Labyaddal ellentében Promest nem raknám ki a keretből. Szélsőként nem rossz ő, csak van még jobb.

 

"Továbbra is roppant furcsa, hogy miért mondja Ten Hag, hogy Martinez nem jó középpályás."

 

Ez ugyanolyan hülyeség, mint hogy Tadic középen nem jó bizonyos csapatok ellen, de Labyad igen. Megpróbálja megideologozálni, hogy miért játszik Alvarez és Labyad. Csakhogy láttuk tavaly Martinezt jól játszani a középpályán, az előző 2 évben Tadicot centerben, tudjuk, hogy amit mond az egyszerűen nem igaz.

Előzmény: Gyenyi (26181)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.09 0 0 26181

"azt még nem tudjuk, hogy attól, hogy normális összeállításban - Alvarez, Labyad ki, Promes cserepadra, Martinez, Kudus, Neres be, Tadic középre - lépünk pályára, biztosan jobbak is leszünk-e, mert ezt még idén nem próbálltuk."

De bár már próbálnánk!

Persze azt se tudjuk, hogy, ha jövő héten mezünkben a Liverpool játszana a Heerenveen ellen, nyerne-e. De azért vannak jelek, melyek arra utalnak, hogy Alvarez és Labyad nélkül jobbak vagyunk. A Vitesse és a Groningen ellen biztos így volt. Mielőtt Promest végleg dobnám, azért kipróbálnám a balszélen.

Továbbra is roppant furcsa, hogy miért mondja Ten Hag, hogy Martinez nem jó középpályás. Hiszen tavaly fel sem merült benne, hogy Alvarez játsszon a helyén.

De erre, mint tudod, megvan az összeesküvés elméletem. Most már készülök a következőre. Abból indulok ki, hogy Klaassen, legalább is a következő 2-3 meccsen, kezdő lesz. Ha Alvarez helyett, akkor elől minden marad a régi. Ha Promes helyett, akkor Promes kimegy a szélre és Tadic középre megy. Mindkét esetben még egy középpályásnak van helye. Számomra, és gondolom, számodra is egyértelmű, hogy az Kudus kell, hogy legyen. De edzőnk a két meccs után, melyen Gravenberch nem játszott, panaszkodott, hogy mennyire hiányzott. Azt nem mondta, pedig igaza lett volna, hogy vasárnap Kudus hiányzott. Ha ezek után jövő héten Gravenberch lesz a harmadik középpályás, pedig Kudus már játékra kész lesz, az lehet, hogy azért lesz, mert szerződése meghosszabbításakor ígértünk neki egy s mást. De kicsit messzire szaladtam. Reméljük, legalább e kérdésben a józan ész győz.

Előzmény: nj (26180)
nj Creative Commons License 2020.10.09 0 0 26180

Mondjuk, azt még nem tudjuk, hogy attól, hogy normális összeállításban - Alvarez, Labyad ki, Promes cserepadra, Martinez, Kudus, Neres be, Tadic középre - lépünk pályára, biztosan jobbak is leszünk-e, mert ezt még idén nem próbálltuk.

De kétségkívül nagyobb a sansz rá.

Előzmény: Gyenyi (26178)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.09 0 0 26179

Még valami.

A PSV 19-20-ban 95 millióért adott el játékosokat, és 35-ért vett. Ezzel együtt csak 1,5 milliós nyeresége volt. Most 10 millióért adtak el, és 17-ért vettek. Emellett az újak és a kölcsönvettek fizetése sokkal nagyobb, mint a tavalyiaké volt. Ha így sem jutnak el a BL-be, akkor nagy veszteségük lesz, azaz bajba kerülnek. És arra nem számíthatnak, hogy az adófizetők pénzén fogják megmenteni őket. Ne irigyeljük őket! Mi ne hazardírozzunk!
Mi a koronára való tekintettel is óvatosabbak voltunk. 100-ért adtunk el, és 'csak' 40-ért vásároltunk. És a három vétel nem is látszik rossznak. Persze még jobb lett volna, ha edzőnket is sikerült volna eladnunk, akár veszteséggel is. (kedvenceit magával vihette volna.)

Előzmény: Gyenyi (26178)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.09 0 0 26178

"Csak aztán nehogy Götzével meg Zahavival oda-vissza elkalapáljanak minket, meg megnyerjék a bajnokságot, amíg mi Alvarezzel meg Labyaddal bohóckodunk."

Semmit nem lehet kizárni. Először is Ten Hag álljon le a, ahogy helyesen mondod, bohóckodással. Akkor Hollandiában senkitől nem kell félnünk.

Aztán meglátjuk, mikorra lesz Götze játékra kész, és az mit fog jelenteni. Hónapok óta magában edz csak, mert klub nélkül volt, és úgy látszik, senkinek sem kellett. Igazán jó kb. 8 éve volt utoljára. Persze lehet, hogy az Eredivisie szintjén egy nem igazán jó Götze is hasznos tud lenni. De inkább azt hiszem, hogy olyan sikeres lesz, mint nálunk az ugyancsak fantasztikus húzásnak gondolt Bojan volt 7 éve. Persze a 8 Schmidt által hozott játékosból biztos be fog néhány válni, de azért nem örülnék, ha jönne hozzánk egy edző aki kicserélné az egész csapatot, és mindezt saját tehetségeink és egyelőre a játék szintje kárára.

Előzmény: Manoh (26177)
Manoh Creative Commons License 2020.10.09 0 0 26177

"Azt hiszem, jobb megfogalmazás, hogy "nem több, mint érdekes"

 

Csak aztán nehogy Götzével meg Zahavival oda-vissza elkalapáljanak minket, meg megnyerjék a bajnokságot, amíg mi Alvarezzel meg Labyaddal bohóckodunk.

Előzmény: Gyenyi (26173)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.07 0 0 26176

"Az kevés, el is kell vágni a külvilágtól! :-)"

Sajnos megint egy fontos téma, melyben be kell látnom, hogy igazad van. :)

 

Előzmény: nj (26175)
nj Creative Commons License 2020.10.07 0 0 26175

Az kevés, el is kell vágni a külvilágtól! :-)

Előzmény: Gyenyi (26174)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.07 0 0 26174

" igazából nem Alvarezre haragszom, hanem Ten Hagra"

És, ha ő sérülne meg? Vagy legalább néhány hétre kiesne betegség vagy bármi miatt? :)

Előzmény: nj (26170)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.07 0 0 26173

"Götze 2 évig a Psv-ben, több, mint érdekes!"

Azt hiszem, jobb megfogalmazás, hogy "nem több, mint érdekes". Amióta Dortmundból Münchenbe ment alig játszik, és akkor is ritkán jól. Góljával lett 14-ben Németország világbajnok, de a döntőben is csak a 88-ik percben ment be. Szerződés nélkül volt, és úgy látszik senkinek nem kellett. Nem tudom, mennyi időre lesz szüksége, hogy játsszon. Viszont biztos hatalmas fizetést kap. Nem tudom, Klaassen milyen lesz, de akkor is inkább ő.

Előzmény: Manoh (26171)
nj Creative Commons License 2020.10.07 0 0 26172

Van ennél rosszabb is: Bande nálunk! Már el is felejtettem, hogy még a mi játékosunk, pedig 2023-ig szerződése van.

Előzmény: Manoh (26171)
Manoh Creative Commons License 2020.10.07 0 0 26171

Götze 2 évig a Psv-ben, több, mint érdekes!

nj Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26170

"Az kiderül, ha megpróbáljuk elhívni. Ten Catet egy jobb Barcából tudtuk egy rosszabb Ajaxba csábítani."

 

Az igaz.

 

"Mit nem hiszel?"

 

Azt, hogy igaz, hogy amit Ten Hag mond. Ezt most találta ki, csak azért, hogy Labyadot megtarthassa középcsatárként. Az egész érvrendszer hemzseg az ellentmondásoktól. Ha azt akarja mondani, hogy a zártan védekező csapatok ellen klasszikus center kell, az azért nem igaz, mert akkor Labyad helyett Huntelaarral, vagy Traoreval kellene kezdenünk. És, egyébként, ez azért sem igaz, mert ők elég statikusak, a védelmet pont azzal lehet megbontani, ha elmozog, visszahúzódik a center, kihúzza az ellenfél védelmét és a rébe be tud törni egy társ, leggyakrabban a 10-es. Ezt pont a Tadic-Van de Beek duó játszotta nagyon hatékonyan. Labyad sem klasszikus center típus - pontosabban, semmilyen center típus sem! :-) -, ő sem ékelődik be a védők közé, tehát ebből a szempontból közelebb áll Tadichoz, csak sokkal gyengébb kiadásban. Akár ezért, akár azért, Labyad semmiképpen sem játszhatna középcsatárt.

 

"De az igaz, hogy jobbak vagyunk focizni akaró csapatok ellen, mint csak védekezők ellen."

 

Erre gondoltam.

 

"Most szurkoljunk, hogy, ha holnap játszik is, Alvarez nem legyen jó!"

 

Én azért szurkolok, hogy sérüljön meg... Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ide jutok, mert igazából nem Alvarezre haragszom, hanem Ten Hagra. Alvarez ebben végül is teljesen ártatlan, ha beállítják, nyilván nem fogja azt mondani, hogy inkább kimaradnék a csapatból, mert béna vagyok.

 

"És félek, Gravenberch lesz az."

 

Vagy Promes. Nem tudjuk, kit fog kihagyni Klaassen kedvéért, akit szinte biztos, hogy be fog állítani és Alvareznek is játszania kell.

Előzmény: Gyenyi (26169)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26169

„Szerintem, ő inkább lesz segédedző Barcelonában, mint vezetőedző nálunk.”

Az kiderül, ha megpróbáljuk elhívni. Ten Catet egy jobb Barcából tudtuk egy rosszabb Ajaxba csábítani.

 

"Én azt olvastam valahol korábban, hogy ő addig nem akar visszajönni, amíg a jelenlegi vezetőség van,"

Az ilyen kijelentésekben nem hiszek. Amíg nincs sok esélye, hogy hívjuk, addig nyugodtan mondhat bármit.

 

"Nem hiszem."

Mit nem hiszel? Hogy Tadic nem minden csapat ellen az ideális spicc? Amíg Dolberg volt, ő volt a bajnoki spicc, Tadic a BL spicc. De ebből nem következik, hogy tömören védekező ellenfelek ellen elég, ha Tadic a szélen van, és mindegy, hogy ki a spicc, kik játszanak még. Tadic mint spicc nem minden támadó focit játszó csapat elleni meccsen jó, viszont néha jól védekező csapatok ellen is jó. Példáid különben is mind abból az időszakból vannak, amikor már fontos játékosaink sérültek voltak. A Groningen ellen tavaly csak azért nem mondom, hogy egy megerősített Jong Ajax játszott, mert Siem de Jong is kezdett. És azon a meccsen még így is csak két roppant peches góllal kaptunk ki, és ellentétben a vasárnapival, sok helyzetet dolgoztunk ki. Emellett persze edzőnk azon a meccsen sem volt normális, mert Eiting helyett Siem de Jonggal kezdett. Ő volt tavaly az Alvareze.

 

„Nem inkább arról van szó, hogy bárki is a center ........ a csapat képtelen zártan védekező csapatok ellen helyzetet kialakítani.”

Azért tavaly otthon, legjobb felállásunkban 2:0-ra vertük a Groningent, pedig még tömörebben védekeztek, mint otthon szoktak. De azon a meccsen 32 gólszerzési kísérletünk volt. Vasárnap 10. A tavalyi groningeni vereségnél 21, és 9- szer lőttünk, fejeltünk a kapufák közé. Szóval akkor nem azért kaptunk ki, mert nem tudtunk elég helyzetet kialakítani. Vasárnap azért. De az igaz, hogy jobbak vagyunk focizni akaró csapatok ellen, mint csak védekezők ellen. De jó formában, normális felállásban, védekező csapatok ellen is szoktunk nyerni. Most nem vagyunk jó formában. Igaz, miután Alvarez és Labyad eltűnnek, minden meccsen feljavulunk. De ez edzőnknek még nem tűnt fel. Az RKC lelkesen vagy inkább bután kitámadott, de a 3:0 ellenére ellenük is rosszak voltunk.

 

Más. Most szurkoljunk, hogy, ha holnap játszik is, Alvarez nem legyen jó! Mert, ha jól lesz, akkor biztos, hogy a Liverpool ellen is ő kezd. Emellett abból indulok ki, hogy Klaassen jövetelével, ha van Ten Hagnak gondja, az maximum az, hogy ki legyen a harmadik középpályás. És félek, Gravenberch lesz az. Többre tartom, mint te, de azért Kudust még többre. A többi posztra fixek az emberei.

Előzmény: nj (26168)
nj Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26168

"Nyáron, ha addig ki nem derül, hogy az ideiglenes edző nagyon jó, megpróbálnám visszahozni Schreudert."

 

Szerintem, ő inkább lesz segédedző Barcelonában, mint vezetőedző nálunk.

 

"Wim Jonk szívesen visszajönne..."

 

Én azt olvastam valahol korábban, hogy ő addig nem akar visszajönni, amíg a jelenlegi vezetőség van, ugyanis nem egyeznek az elképzeléseik. És ez hihető, hiszen tudlajdonképpen azért ment el, mert rendre leszavazták.

 

"Ez sajnos igaz."

 

Nem hiszem. Tavaly is kikaptunk a Groningentől, Babel volt a center, kikaptunk otthon a Willemtől, Huntelaar volt a center, a Getafe ellen idegenben Traore, a Valencia ellen otthon Tadic, most a Groningen ellen Labyad. Ebből miért következne, hogy Tadic nem jó centernek szervezetten védekező csapatok ellen,  de Huntelaar, vagy Traore, vagy pláne Labyad viszont igen? (Mielőtt felvetnéd, Dolberg sem tudott gólt szerezni pl. a 2017-es EL-döntőn egy zártan védekező csapat ellen.) Nem inkább arról van szó, hogy bárki is a center (jó, lehet, hogy Cruyffal, Van Bastennel, Kluiverttel jobban menne, de ők per pillanat nincsenek a keretben) a csapat képtelen zártan védekező csapatok ellen helyzetet kialakítani. És nem tegnap óta, hanem évek, évtizedek óta. Ezzel együtt lényegesn nagyobb a sansz egy Tadiccsal, mint egy Labyaddal, aki a nem zártan védekező csapatok ellen sem nagyon tud gólt szerezni. 

Előzmény: Gyenyi (26167)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26167

" ki jönne helyette? Schreuder már Barcelonában van és Németországban ő is megbukott. A tavaly agyonsztárolt Arne Slot, idén már nem akkora ász."

Már írtam. Szinte bárki jöhetne. Van der Gaaghal elégedettek a Jongban, Bogardet nagyon dicsérik. Ha már Ten Hag elvesztette az idényt, egyikük befejezheti. Minden edzőnek vannak bukásai. Nyáron, ha addig ki nem derül, hogy az ideiglenes edző nagyon jó, megpróbálnám visszahozni Schreudert. Arne Slot nem hiszem, hogy tehet arról, hogy Bizot miatt mindhárom meccsükön pontokat vesztettek. Abban sincs szerencséje, hogy Stengs olyan pocsék sérülése óta, és Boadu is még messze van tavalyi formájától. De rá nem gondolnék. Wim Jonk szívesen visszajönne, de ő sem jelöltem. De még ne adjuk fel! Talán Ten Hag észhez tér. Ha már a segédek nem teszik, beszéljen vele Overmars! Hiszen Ten Hag bukása az ő kudarca is.

 

Ten Hag a csatársorral kapcsolatban két érdekeset mondott.

1. Az előkészületek során a Promes - Labyad pár nagyszerűen és hatékonyan működött együtt.

2. Tadic nem jó középcsatárnak betömörülő ellenfelek ellen, így ilyen meccseken jobb a szélen.

Ad 1.Ebből annyi igaz, hogy az egyik meccsen, már nem tudom, melyiken tényleg jól megértették egymást. De az előkészületi meccsekkel együtt még nem volt gólunk, melyet egyikük a másikuk labdájából szerzett. Az előkészületi meccsek során Labyad: 4 gól, 0 gólpassz, Promes 2 gól, 1 gólpassz. Traore ugyan e meccseken nem volt meggyőző, de egymaga 3 góllal és 4 gólpasszal épp oly hatékony volt, mint a másik kettő együtt.

Ad 2. Ez sajnos igaz. De rosszabb, mint Labyad akkor sem lenne, mert legalább a labdák nem pattannak el tőle, és helyzetkihasználása is jobb. Viszont, még, ha ilyen meccseken jobb is a szélen, mint középen, azt hiszem, egy jó Promes és Neres az balszélen még jobb. Így, ha olyan az ellenfél, amely ellen ő nem jó középen, legyen ott Traore, és Tadic hagyjon ki egy meccset. Lassan 32, különösen, hogy most hónapokig heti két meccsünk lesz, jó, ha néha pihen. Persze, ha focizni akaró ellenféllel játszunk, mint például a Vitesse volt, akkor még Ten Hagnak sem lehet érve Labyad mellett.

Előzmény: nj (26166)
nj Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26166

"De míg 10-esként csak Ekkelenkamp az alternatíva, aki ugyan a Vitesse ellen egy félidőn át 8-asként nagyon jó volt, de nem hiszem, hogy ő a 10-es megoldás..."

 

De ez csak megérzés, ahogy az is, hogy szerintem meg ő lehet, de ha nem látjuk ott játszani eleget, akkor ez sohasem derül ki. A Vitesse ellen az a két betörése a 16-oson belülre már-mér Van de Beeket idézte. Aki ilyet tud - Promes és Labyad nem -, az jó lehet 10-esnek.

 

"... addig Alvarez helyett ott van Martinez, még, ha számomra is felfoghatatlanul, Ten Hag ezt nem is akarja belátni."

 

Igen, de Martinezt nem fogja betenni Alvarez helyett, ez már kiderült, ezért hajtogatja, hogy ő védő. Klaassenre legalább van esély. És ha Alvarez kikerül a csapatból, az már nyereség.

 

"A második szívprobléma óta kicsit szürkébb, de a válogatott szünet után a régi Blindre számítok."

 

Én is azt szeretném, de vannak kétségeim. Azért ezek a szívproblémák - még ha jól is jött ki eddig belőle - megzavarhatták. A Sparta ellen még rendben volt, az RKC ellen, szerintem, nem volt kiemelkedő. És ez 2 gyenge csapat, akárhogy is nézzük!

 

"Nem szabad elhozni a védelemből, mert, ha nincs ott, akkor fejetlen a védelem."

 

Mondjuk, most vele is.

 

"Állandó kezdő? Eddig kétszer kezdett a 4 meccsből."

 

Ha nincsenek egészségügyi problémái, minden bizonnyal négyszer kezdett volna.

 

"De nem ő veszi el a helyet Martineztől, hanem Alvarez. Ő 8-as, Martinez és Alvarez 6-osok."

 

OK, de a lényeg, hogy nálam nem lenne kezdő, sem ő, sem Alvarez és Promes sem a középpályán játszana. És tényleg nem tudom, hogy mi az az extra, amit ő nagyon tud.

 

"Tavaly jó volt 10-esnek és az előkészületi meccseken is."

 

Tavaly ősz elején, de akkor sem mindig és egy-két előkészületi meccsen, ami tudvalevőleg semmit nem számít. Lehet, hogy tényleg nincs formában sem, de hamarabb visszanyerné a szélen.

 

"Én is. De talán, segédjeinek sikerül meggyőzniük, hogy hülye. Viszont, ha egy tragikus őszünk lesz, akkor Overmars kénytelen lesz elzavarni. Az olcsóbb lesz, mint Klaiber volt."

 

OK, de ki jönne helyette? Schreuder már Barcelonában van és Németországban ő is megbukott. A tavaly agyonsztárolt Arne Slot, idén már nem akkora ász. Bár, ha kihozza a hullámvölgyből az AZ-et, akkor lehet, hogy tényleg tud valamit. De eddig nem győzött meg. Vagy Bogarde vegye át az első csapatot?

Előzmény: Gyenyi (26165)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.06 0 0 26165

"te inkább szeretnéd továbbra is Alvarezt a csapatban látni?"

Sem őt sem Labyadot. De Labyad több kárt okoz. Miatta Tadic és Promes nem a legjobb helyén játszik, így támadó játékunk nagyon suta. De míg 10-esként csak Ekkelenkamp az alternatíva, aki ugyan a Vitesse ellen egy félidőn át 8-asként nagyon jó volt, de nem hiszem, hogy ő a 10-es megoldás, addig Alvarez helyett ott van Martinez, még, ha számomra is felfoghatatlanul, Ten Hag ezt nem is akarja belátni. Még mindig hiszem, hogy ebben Overmars keze is van. Ha mégsem, akkor Ten Hag nem normális.

 

"Az a baj, hogy nem két meccse volt, amióta a(z első) szívproblémája után visszatért, tétmeccsen még nem volt igazán jó. "

Tavasszal túl gyorsan játszott mindent. Az előkészületi meccseken jó volt, a A Sparta ellen egyik legjobbunk volt, az RKC ellen szerintem Kudus után a legjobbunk volt. A második szívprobléma óta kicsit szürkébb, de a válogatott szünet után a régi Blindre számítok. Nem szabad elhozni a védelemből, mert, ha nincs ott, akkor fejetlen a védelem. Martinez legyen a védelem előtt! Tavaly is így voltunk jók.

 

"így viszont túlzás az az elvárás, hogy állandó kezdőember legyen. Elveszi a helyet Martineztől"

Állandó kezdő? Eddig kétszer kezdett a 4 meccsből. De nem ő veszi el a helyet Martineztől, hanem Alvarez. Ő 8-as, Martinez és Alvarez 6-osok.

 

"Én mondtam, hogy 10-esnek nem lesz jó, de nem tudtalak meggyőzni. Most talán Promesnek sikerült."

Valóban. Tavaly jó volt 10-esnek és az előkészületi meccseken is. Azóta nem jó. Vagy mert nincs formában vagy mert nem az a helye vagy mind a kettő.

 

"Nem tudom, mikor játszott utoljára sorozatban ennyit Eiting, mint most Gravenberch."

Hol az a hosszú sorozata Gravenberchnek? Ha az előkészületi meccseket is számítod, azok nagy részén jó volt. De azt is mondtam, hogy Ten Hag nem adott elég lehetőséget Eitingnek.

 

"Félek, hogy még jó pár vereségünk lesz, mire rájön, hogy ezt az álláspontját felül kell bírálnia."

Én is. De talán, segédjeinek sikerül meggyőzniük, hogy hülye. Viszont, ha egy tragikus őszünk lesz, akkor Overmars kénytelen lesz elzavarni. Az olcsóbb lesz, mint Klaiber volt.

Előzmény: nj (26163)
nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26164

Egyébként, én már arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha újra megcserélnék Blindet és Martinezt, utóbbi mene hátra, Blind pedig vissza a középpályára. Talán hátul jobban érvényesülne Martinez harcos stílusa, középen pedig Blind irányítókészsége, passzai. Klaassennel és Kudusszal lehetne mellette két olyan középpályás, aki focizni is tud és a mezőnymunkából is kiveszi a részét.

Előzmény: Gyenyi (26162)
nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26163

"Remélem, nem arra hoztuk."

 

Én meg remélem, hogy arra. Vagy te inkább szeretnéd továbbra is Alvarezt a csapatban látni?

 

"10-esnek volt a legjobb, és most épp 10-esünk nincs."

 

Igen, annak is jó, de arra ott van Ekkelenkamp és szerintem Kudus is tudna ott játszani. De nekem úgy is jó, ha Kudus a másik 6-os (Martinez mellett) és Klaassen a 10-es.

 

"Ekkelenkamp a Vitesse ellen kellemesen meglepett, de tegnap ő is észrevehetetlen volt."

 

Valóban, 30 perc alatt ő sem tudta megváltani a világot. Promesnek erre 98 perce lett volna. Talán Ekkelenkamp is megérdemelne több lehetőséget, hogy kiderüljön, hogy mennyire tudjuk használni.

 

"Ha Alvarez tegnap akár felrúgta volna a gól előtt a srácot..."

 

Mondjuk, az nem lett volna rossz, mert akkor talán kiállították volna és akkor megint reménykedhettünk volna az eltiltásában... :-)

 

"Volt két meccse, melyen nem tartozott legjobbjaink közé."

 

Az a baj, hogy nem két meccse volt, amióta a(z első) szívproblémája után visszatért, tétmeccsen még nem volt igazán jó. Edzőmeccsen igen, de azért nem adnak pontot. Meg azon Labyad is volt jó.

 

"Valóban, még elég hullámzó a formája, játéka."

 

Ezt én megértem, de így viszont túlzás az az elvárás, hogy állandó kezdőember legyen. Elveszi a helyet Martineztől, aki elég egyenletes teljesítményre képes és hasznos is.

 

"Ekkelenkamp egész más típus, és sokkal kisebb kapacitású."

 

Ezt nem teljesen értem, milyen kapacitásról van szó?

 

"De talán az is a baja, hogy 10-esként sokkal több feladata van, mint szélsőként, ami által lehet, hogy kevésbé koncentráltan kerül helyzetbe."

 

Én mondtam, hogy 10-esnek nem lesz jó, de nem tudtalak meggyőzni. Most talán Promesnek sikerült.

 

"Eitinget én is nagyon kedveltem, de, ha Gravenberch ellen felveted, hogy ritkán jó sorozatban, akkor ez a nála idősebb Eitingre is sajnos igaz volt."

 

Nem tudom, mikor játszott utoljára sorozatban ennyit Eiting, mint most Gravenberch. Talán 2018 nyarán, mielőtt megsérült.

 

"Ezért kéne megint csatárként és nem középpályásként használni."

 

Egyetértünk.

 

"Remélem, hogy Ten Hag csak védekezésként mondta, hogy Alvarezzel és Labyaddal elégedett, és a két hét szünet alatt rájön, hogy elégedettségre velük kapcsolatban semmi oka nincs."

 

Félek, hogy még jó pár vereségünk lesz, mire rájön, hogy ezt az álláspontját felül kell bírálnia.

Előzmény: Gyenyi (26162)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26162

"Klaassen pont arra lenne jó, szerintem, amire most Alvarezt próbálgatja"

Remélem, nem arra hoztuk. 10-esnek volt a legjobb, és most épp 10-esünk nincs. Talán 8-as is lehet, ha Kudus jó 10-esnek is. 6-osnak van Martinez és Kudus. Ekkelenkamp a Vitesse ellen kellemesen meglepett, de tegnap ő is észrevehetetlen volt. Az pedig talán Gravenberchnek is jobb, ha lassabban hozzuk. De Kudus és egy jó Klaassen mellett, a bajnokságban, ki merném próbálni. De először nézzük meg, hogy Klaassen passzol-e hozzánk. Fáztunk már rá visszajött csillagokkal.

 

"Alvarezt és Labyadot szidtuk eleget, de azért nem csak ők gyengék."

Igen, de ők Promesszel annyira kulcsposzton játszanak, hogy általuk mások is gyengébbek. Ha Alvarez tegnap akár felrúgta volna a gól előtt a srácot, akivel futott, akkor Timber egy fantasztikus, hibátlan meccset játszott volna. Ha Labayd (és tegnap Promes) tudna valamit kezdeni a hozzá passzolt labdákkal, akkor a passzolókat is másképp értékelnénk. Persze ettől még valóban voltak jó páran gyengébbek, mint egy hete. [Labyad és Alvarez tartották formájukat :( ]

 

"Blind sem az igazi, bár, benne azért látok lehetőséget, hogy újra magára talál."

Kedves tőled. Volt két meccse, melyen nem tartozott legjobbjaink közé. Ez mindenkivel előfordulhat. Persze, ha a következő két meccsen is így lesz, akkor én is elkezdek aggódni.

 

"Gravenberch viszont nekem továbbra is csalódás. Vannak jobb meccsei, de utána törvényszerűen jönnek a gyengébbek is, sőt, meccsen belül is nagyon hullámzó a teljesítménye. Tudom, fiatal még, de nem sok fejlődést látok az eltelt 2 évben."

Gravenberch hatalmas tehetség, de 18 évesen nem várhatjuk el tőle, hogy egyedül vigye a csapatot. Két bajnokin játszott. Középpályás társai mindkettőn egy hátvédnek megbukott, mindkettőnk szemében 6-osnak is alkalmatlan Alvarez, és egy, 1-1 meccsen 10-esnek is használható, de most drámaian rossz formában lévő Promes voltak. Így nehezebb jónak lenni. Valóban, még elég hullámzó a formája, játéka. De végre van egy fiatalunk, akiben, 1-1 rosszabb játéka után is bízik edzőnk. Ekkelenkamp egész más típus, és sokkal kisebb kapacitású. De tegnap bárki helyett be lehetett volna tenni a teljes második félidőre,. Nagyszerű egy ilyen a kispadon.

 

"nagyon úgy néz ki, hogy beigazolódik a félelmem, hogy ő azért tudott nagy király lenni tavaly, mert még volt Ziyech"

Promes rossz formájához semmi köze nincs Ziyechnek. Most is kapott 3-4 nagyszerű passzt, amikhez hasonlóból egy éve kíméletlenül betalált. De talán az is a baja, hogy 10-esként sokkal több feladata van, mint szélsőként, ami által lehet, hogy kevésbé koncentráltan kerül helyzetbe. Hogy a bal szélen jobb-e, mint Neres, nem tudom. Mindketten voltak ott nagyon jók. És azt hiszem, mindketten jobbak ott, mint Tadic. De Ten Hag kitart amellett, gondolom, hogy Labyadot ne kelljen ejtenie, hogy Tadic a szélen a legjobb. Ezzel gyakorlatilag megbénítja támadó játékunkat.

A régieket pedig hagyjuk már. Nálad a múlt mindig megszépítve jön elő. Frenkie valóban külön klasszis volt, de tavaly a nagy formában lévő, azaz őszi, Blind és Martinez együtt feledtetni tudták. Schöne hasznos volt, mert valóban jó szabadrúgásai voltak, és játékintelligenciája is átlagon felüli volt. De azért sok meccsen kiderült, hogy technikája, gondolkozása túl lassú. Mire eldöntötte, mit csináljon a labdával az, komolyabb ellenfelek ellen sok labdavesztéshez vezetett. Tavaly Van de Beek sokkal jobb volt egy hasonló szerepben. Eitinget én is nagyon kedveltem, de, ha Gravenberch ellen felveted, hogy ritkán jó sorozatban, akkor ez a nála idősebb Eitingre is sajnos igaz volt. Ez edzőnk hibája is lehetett, mert, mint már sokszor mondtam, nálunk nevelkedett játékosokkal 1-1 rosszabb meccsük után kíméletlen, ami alááshatja az önbizalmat.

 

"vannak erényei, az egyik legtöbbet futó, legjobban védekező csatárunk."

Ez csatárként előny lenne. Ezért kéne megint csatárként és nem középpályásként használni.

 

Remélem, hogy Ten Hag csak védekezésként mondta, hogy Alvarezzel és Labyaddal elégedett, és a két hét szünet alatt rájön, hogy elégedettségre velük kapcsolatban semmi oka nincs.

Előzmény: nj (26159)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26161

"Klaassen is megegyezett a klubbal, 4 éves szerződét kapott."

Vicces, hogy a 6-os mezt kapta. Szegény Ziyechnek annak idején oda kellett a számát adnia Tadicnak, pedig az eddig azt hiszem kétszer volt csak tizes. Klaassen is valószínűleg többször lesz tizes, mint Tadic, de nem hiszem, hogy merték volna Tadicnak mondani, hogy adja a számát Klaassennek. Igaz, Vd Beek is 6-ossal volt tizes. A kör kerek. Vd Beek volt Klaassen utódja, Klaassen pedig az övé lesz. Csak legyen legalább megközelítően olyan jó, mint elődje volt.

Előzmény: nj (26160)
nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26160

Lang közben Brugge, első év kölcsön, utána megveszik. Nem opciós, hanem kötelező vétel, gondolom, a pénzhiány miatt lesz így.

Klaassen is megegyezett a klubbal, 4 éves szerződét kapott. Az orvosi vizsgálat eredményéről még nincs hír.

nj Creative Commons License 2020.10.05 0 0 26159

Klaassen pont arra lenne jó, szerintem, amire most Alvarezt próbálgatja: egy olyan védekező középpályás, aki sok labdát szerez, sokat fut, ütközni is tud, de ha nála a labda, akkor sem jön zavarba. Na, ez utóbbi tulajdonság hiányzik Alvareznél. Szerintem, Martinezzel egy nagyon stabil párost alkothatnának, amire szükség is van, mert a védelem ezzel a jelenlegi középpályával átjáróház.

Valójában nekem Martinez lenne az a játékos, akit soha nem hagynék ki, az ő játéka stabilizálhatná a középpályát. És mellette a Kudus, Klaassen, Ekkelenkamp triót lehetne forgatni. Ekkelenkamp tipikus 10-es, Klaassen és Kudus mindkét poszton tud játszani.

 

Alvarezt és Labyadot szidtuk eleget, de azért nem csak ők gyengék. Blind sem az igazi, bár, benne azért látok lehetőséget, hogy újra magára talál.

Gravenberch viszont nekem továbbra is csalódás. Vannak jobb meccsei, de utána törvényszerűen jönnek a gyengébbek is, sőt, meccsen belül is nagyon hullámzó a teljesítménye. Tudom, fiatal még, de nem sok fejlődést látok az eltelt 2 évben. Annyit semmiképpen, hogy megingathatatlan legyen a helye a kezdőcsapatban. De ami a legjobban zavar, hogy máig nem jöttem rá, hogy mi az, amiben ő nagyon jó, mi az az extra, amit hozzá tudna tenni a csapat játékához. De Jongnak a cselezőkészség és a labdakihozatal volt, Schönének a rúgótechnika és a taktikai érzék, és mindketten nagyon érezték az összjátékot. Eitingnek a passzok, a hosszú indítások, Martineznek a munkabírás, harcosság, szerelőkészség. De mi Gravenberch védjegye, amitől ő különleges lenne?

Promes pedig egyszerűen alkalmatlan a 10-es posztra. A bal szélen kellene játszania. De ha Neres újra formába lendül, akkor nálam még a kezdőbe sem férne be. Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy beigazolódik a félelmem, hogy ő azért tudott nagy király lenni tavaly, mert még volt Ziyech, aki tömte őt jobbnál jobb labdákkal. Ezzel együtt azért vannak erényei, az egyik legtöbbet futó, legjobban védekező csatárunk.

Előzmény: Gyenyi (26157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!