Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2014.12.02 0 0 1613

Szállásokat nem tudok, mert nekem mindig volt hol aludnom ott. Az esőből nem kell ügyet csinálni, Edinburghban nem esik annyit mint a nyugati oldalon. Az idő nagyon változékony.

Jég az nincs csak télen, de az is elolvad hamar.

Mindent én se láttam pedig évekig éltem ott.

Előzmény: N75 (1611)
topoly Creative Commons License 2014.12.02 0 0 1612

Kartácsok, ha valaki fotózási céllal tervezne utat Skóciába, 5-6-10 fős társasághoz lehet, hogy társulnék, főleg azért, mert egyáltalán nem ismerem az országot, mert nem tudok angolul:) és költségoptimalizálási céllal.

Tartalmilag Edinburgh-Inverness-Portree útvonal érdekel nagyjából július 10-től vagy szeptember 10-től, akár velük is. Nem ismerkedni és nem inni szeretnék, hanem fotózni, azon belül is természetfotózni. Mondjuk úgy, hogy hangosan gondolkodom:)

N75 Creative Commons License 2014.12.02 0 0 1611

Szia,

hát igen, az eső kérdéses, bár ugye azt olvasni, ha nem tetszik az idő Skóciában, akkor várj 5 percet. :)

6 éves gyerekkel megyünk, így a pubok asszem kimaradnak.

Én úgy tervezem, h 5 napot lennénk Edinbourgh-ban és környékén, és kb uennyit a Felföldön Skye közelében. Ugye a gyerekkel fel kell keresni a "szörnyet" is, meg várakat. Bár ez képlékeny. Szted - a teljesség igénye nélkül, hisz túristaként az nem lehet - ennyi elég lehet arra, h nagyrészt lássunk mindent?

Északon meddig érdemes felmenni? Kocsit fogok bérelni, csak jég ne legyen :)

Esetleg vmi nem túl drága szállást is ismersz? ;)

üdv

Előzmény: Flower2000 (1608)
Flower2000 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 1610

JET2 megy direkbe Budapestről, Ryanair pedig Pozsonyból.

Előzmény: N75 (1607)
Flower2000 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 1609

fő= fű

Előzmény: Flower2000 (1608)
Flower2000 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 1608

Legjobb időben mentek, nagyon szerettem a tavaszt ott. A nyár se melegebb nagyon. Rengeteg a nárcisz, én áprilisban voltam tavaly osztálytalálkozón, kaszálni lehetett a nárciszt, több volt mint a fő a parkokban. A botanikus kert ingyenes, menjetek el, a Golf áramlat miatt sok olyan növény él meg ami ezen a szélességi fokon amúgy nem. 

Nyílik tömegével a rhododendron, mindenféle színben, ahhoz bot. kertbe se kell menni mert hatalmas bokrok vannak a házak mellett, persze jó helyen.

A természettudományi múzeum ingyen van, ha esik akkor az jó program. A pubokat szintén látni kell: Last Drop pl. azon a téren ahol az akasztások voltak. 

Előzmény: N75 (1607)
N75 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 1607

szia Flower2000

olvasom, h kinnt éltél, mi jövő májusban mennénk ki, ha lenne időd, kedved...esetleg szívesen vennék tanácsot, ötletet, túristakönyvől kimaradt, de mégis látni kell dolgokat.

az emailem publikus.

előre is köszi

üdv

Előzmény: Flower2000 (1603)
klogg Creative Commons License 2014.11.18 0 0 1606

Edinburgh jó kiindulópont, ahogy alant is írták, de valahogy iktasd be a Skye-szigetet mindenképp.

Előzmény: topoly (1605)
topoly Creative Commons License 2014.11.18 0 0 1605

Igazad lehet, hajlok a városra. Közben nézgelődök a neten, ebben a topikban is például, egyre jobban teccik Skócia:). Skye-on találtam egy Portree nevű kisvárost, el tudnám képzelni bázisnak. Köszi neked is.

Előzmény: Flower2000 (1603)
topoly Creative Commons License 2014.11.18 0 0 1604

Okés, köszi. Még van egy olyan verzió amit megnézek: Debrecen-Luton (itt tényleg akad olcsó jegy) és Luton-Edinbourgh. Az út jövőre esedékes. A londoni magyar cimbora majd tájékozódik vonat és autóbérlés ügyileg.

Előzmény: 'szti (1602)
Flower2000 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 1603

Edinburghba menj, mert az minden tekintetben kimagaslik Skóciában és megközelíthető, csillagtúrákra is jó, domb is van, hegyet nem kell mászni csak dombot, természet van dögivel, hatalmas botanikus kert, nagy parkok.

Felesleges máshol kezdeni Skóciát ha még azt sem láttad. Én ott éltem és bejártam körbe az országot.

Előzmény: topoly (1601)
'szti Creative Commons License 2014.11.17 0 0 1602

közvetlen fapados járat a jet2 az egyetlen

átszállásos verzió biztos van több

fotótéma szerintem rengeteg van, az időjárás lehet a szűk keresztmetszet

pl. ez a kép edinbourgh és inverness között készült a vonatról

Előzmény: topoly (1601)
topoly Creative Commons License 2014.11.16 0 0 1601

Hali!

Londonban élő cimborámmal beszélgetve vetődött fel az a lehetőség, hogy Skóciában találkoznánk. Anglia, pláne London nem vonz, viszont szívesen fotózgatok, leginkább természetjárással összekötve, ezért került a képbe Skócia.

Angol területen egyáltalán nem jártam, repülésben is járatlan vagyok. Ezt a topikot már tanulmányozom, így tudom, hogy a Jet2 repül Edinburgh-be. Magyar földről van-e más fapadossal járat ide, Aberdeenbe vagy más vidéki városba?

Ha természetfotó, akkor mit ajánlanátok kezdésnek? A Cairngorms Nemzeti Parkról látok képeket, az oldalukat is nézegetem. Sziklát mászni nincs kedvem, dombvidéket választanék. Szálláshoz kisvárost keresek, ahonnét csillagtúrázhatunk.

Minden felvetést köszönettel fogadok.

Zsefe Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1600

Zsefe Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1599

Wild Camping for Motorhomes

https://www.facebook.com/WildCamping/photos_stream?tab=photos

Zsefe Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1598

Igyekszem összegyűjteni hová érdemes menni, mit érdemes megnézni

Ilyenekre gondoltam:

Rogie falls

A vízesés mintegy 2 km-re észak-nyugatra,   Contin mellett az A835 úton.

Parkoló GPS: 57.589894248457725, -4.607391357421875

Csokis Creative Commons License 2014.10.13 0 0 1597

Szerintem az útmenti parkolókban a kutya sem fog veled foglalkozni, és ott sokszor van WC-kézmosó is. De ugyanilyen jók a romok parkolói is. Ahol pénzszedős, nagyobb dolog van, ott lehet, hogy nem tudsz éjszakára maradni, de a kisebb várak teljesen jók. Mi anno ilyeneknek a pincéiben, kandallóiban aludtunk, mert így megúsztuk a sátorverést, ráadásul ezek be vannak kerítve, ami nagy előny. Majd te is észreveszed, hogy a zöld legelők nagyon csábítóak, csak épp tele vannak birkaszarral. :-)

Előzmény: Zsefe (1595)
Flower2000 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 1596

Hát sokkal többet én nem tudok mondani neked ezekről a helyekről. Én bejártam  Skóciát, a szárazföldet, de vittek mikrobusszal. A skót felföldön a világ végén éreztem magam, pedig voltam már a világ túlsó oldalán is, ott nem éreztem ezt. Kietlen nagyon, valóban.  Volt ahol a sállal eltakartam a szemem mert nem mertem nézni mi van alattunk a szakadékban.

Annak jó, aki a vadregényes tájat szereti és bírja.

Előzmény: Zsefe (1595)
Zsefe Creative Commons License 2014.10.13 0 0 1595

Persze igazából mi a kocsiban alszunk (kvázi lakó autó de mégsem az) , ami azért nem annyira vad kempingezés, ezt már évek óta csináljuk, szerencsére eddig nem volt rossz tapasztalatunk, eléggé kifinomult már, hogy hol álljunk meg. Igazából az érdekelne, hogy ilyen vagy lakóautós tapasztalata van e valakinek. Idén és tavaly Franciaországban voltunk és ott nagy kultúrája van ennek, rengeteg nem fizetős kiépített hely van ahol meg lehet állni, web lapok is vannak ahol ilyen helyek vannak gyűjtve, ahol GPS és esetleg fénykép is van. Norvégia is szuper ebből a szempontból, van ahol sima parkolóban még meleg víz is van,  (meg fűtés , gondolom a téli időszakra).

Köszi a Sky  szigetet.  Igen azt nézegettem már, Kilt Rock waterfall Old Man of Storr, The Quiraing, tényleg csodásnak néz ki.

Keresem, hogy mik azok a szép utak , útszakaszok amiken érdemes végig menni, pl.: Glen Quaich, lehet, hogy vannak ennél szebbek is, ( persze mind ez egy kicsit szubjektív).

B846,  Rannoch Moor

(Az út mentén  lenyűgöző  táj, szép falvak és teljes elhagyatottság.) 

Ez a Rannoch Moor sem teljesen tiszta számomra, ha jól értem akkor a nyugati oldalán csak vonattal lehet végig menni ( persze gyalog is ).

Előzmény: Flower2000 (1594)
Flower2000 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 1594

Biztos így van, ha ilyeneket találtál. Akkor én csak azt fűzném hozzá, hogy edzettek legyetek, mert a nyár szó ott nem azt jelenti mint itt nálunk Magyarországon. Szóval meleg az csak a legritkább esetben fordul elő, az éjszakák hűvösek lehetnek nyáron is.

Ha ennyire a természet szerelmese vagy akkor Sky szigetet ajánlom. Az való a túrázóknak.

Előzmény: Zsefe (1593)
Zsefe Creative Commons License 2014.10.09 0 0 1593

Köszi.

bár ebben a fórumban is írta valaki, hogy nem tilos a vad kempingezés.

http://passo.hupont.hu/7/az-ejszakazas-nehez-kerdesei   :

Vannak olyan országok is, ahol törvénybe van foglalva a vadkemping szabadsága! Ilyen például Skócia, ahol remek éjszakákat töltöttem el a szabadban. Itt csak az a szabály, hogy ha gyanús, hogy magánterület, akkor kérdezzük meg a tulajt! Azért hozzátenném: az autós és lakóautós turistákat itt sem szeretik, ez a vadkemping-szabadság lényegében csak a gyalogtúrázókra és a biciklitúrázókra vonatkozik! Norvégia szintén vadkempingezés-párti ország.

http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/3379?req=elmenybeszamolok%2F3379 

Mivel a vadkemping egész Skóciában informálisan megengedett én kihasználva a felhőtlen szabadságot, sátramat a Drymentől pár kilométerre lévő Conic Hill egyik erdőirtásán állítottam fel.

az is tény, hogy ezek régebbi bejegyzések.

Előzmény: Flower2000 (1592)
Flower2000 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 1592

Ott magántulajdonban vannak a területek, ha valakinek nem fog tetszeni, hogy az ő földjén kempingezz vagy hasonlót csinálj akkor ne lepődj meg majd ha ezt valahogy szóvá teszi. Én biztos nem biztatnék senkit ilyesmire és nem is láttam ott hasonlót.

Előzmény: Zsefe (1590)
Zsefe Creative Commons License 2014.10.09 0 0 1591

Glen Quaich

ezt ismeri valaki, végig járta valaki?

Zsefe Creative Commons License 2014.10.02 0 0 1590

Sziasztok! ( ha valaki erre téved )

Most úgy vagyok, hogy ha tehetem, akkor 2015 nyarán úti cél Skócia. Sokak szerint nagyon szép, vagy csodás, főleg a természet. A skót felföld a „rejtélyes” Loch Ness, meg a többi tó.

Kocsival kicsit messze van? Edinburgh kb. 2400 km, föl északra további 400 km. ( az üzemanyag költséget még nem néztem). A ball oldali vezetéstől talán nem tartok, inkább az átkeléstől. A jármű, amivel mennénk egy Ford Transit, ebben szoktunk aludni, persze nem kempingekben, remélem ezzel nem botránkoztatok meg senkit. Van valakinek tapasztalata ilyesmiről? Meglehet állni, többnyire nem tiltott?

Igyekszem összegyűjteni hová érdemes menni, mit érdemes megnézni ebben kérem a segítséget.

A http://www.uticelok.hu/orszag.php?orszagid=44 oldalon gyűjtöm az úti célokat, nem a reklám miatt, de hátha valaki más is tudja hasznosítani, vagy esetleg valaki ránéz és van még egy jó ötlete.

(Bevallom nem olvastam végig az egész topikot, de igyekszem lassacskán pótolni.)

sportswear Creative Commons License 2014.05.13 0 0 1589

Bocs, holnap 13 órától :)

Előzmény: sportswear (1588)
sportswear Creative Commons License 2014.05.13 0 0 1588

Ma 13 órától foglalható a Blackpool Toronyba jegy a 120 éves évforduló alkalmából az eredeti árán 6 p-ért, 2014 november 9-ig, maximum 5 felnőtt és 5 gyereknek a  www.theblackpooltower.com címen. Ha valaki arra fel jár, érdemes kihasználni a lehetőséget.

kangze Creative Commons License 2014.05.03 0 0 1587

Köszönöm a segítséget!!!! Akkor mindenképpen úgy szervezzük, hogy ezen ott legyünk...csak az idő legyen jó :)

Előzmény: klogg (1586)
klogg Creative Commons License 2014.05.03 0 0 1586

Itt vannak az időpontok (majdnem mindennap van, 25-38 font közötti átlag jegyárakkal):

http://www.edintattoo.co.uk/tickets/performance-dates-and-times

Előzmény: kangze (1585)
kangze Creative Commons License 2014.05.03 0 0 1585

Köszönöm a választ! 

A belinkelt videó nagyon ígéretes!! :)

Szóval akkor ez azt jelenti,  hogy augusztus 1. - 23. között minden nap részt lehet venni hasonló rendezvényen, vagy ez csak egy nyitó/záróelőadás?

Előzmény: klogg (1584)
klogg Creative Commons License 2014.05.02 0 0 1584

Augusztus 1. és 23. között lesz idén a Military Tattoo, de az Edinburgh Festival és a Fringe is kábé ekkor van, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy tűt sem lehet leejteni a városban a turistatömegektől - állítólag, nekem nem volt hozzá szerencsém - ezt bele kell kalkulálni.

Én szeptember közepén voltam, és akkor is hömpölygött a tömeg a Royal Mile-on, nem tudom, mi lehet ott augusztusban...

Előzmény: kangze (1583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!