Keresés

Részletes keresés

karrier Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7563
Ha valaki kettest kap statikából, szilárdságtanból, akkor az a keret/tartó/ház/kocsi/stb már nem dől össze, csak maximum nem szép és csinos. De áll.
Így teljesen mindegy milyen szép úton jut el a megoldásig egy ötös feladat, ha a kettes is megáll. Mint mérnöki tudomány képviselője ezt tudhatnád. Ne keverd össze más szakmákkal az értékelési rendszerünket, pláne hogy te keltél korábban ezen szakmák képviselői ellen (gondolok itt most a nemmérnök társadalomra, akikbe az orvosok is beletartoznak). Ha pedig kijön az iskolapadból úgy hogy nem ért hozzá, lásd én, akkor az meg a tanárok hibája és nem hiszem, hogy a diákot kellene ezért megróni, mert erről nem ő tehet. Így azzal a problémáddal, hogy nem hozzáértők kerülnek ki iskoláinkból kérlek fordulj a minisztériumhoz, ők arra vannak, vagy az egyetemek kari tanácsaihoz, hogy baszki szarok a tanárok mert leértékelik a szakmát, és nem minket piszkálj, vagy a diákokat.
Előzmény: öntőszacsa (7557)
ZHmen Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7562

Jó szerencsét!

 

A példás tanulmányi eredményről lassan leszakadhatnánk. Már mindenki véleményét részletesen ismerjük. Nem kell büszkének lenni a csúszásra, de a hamuszórás sem a követendő út. Annak idelyén még szamár szakestély is volt, ami egy elég vidám mulatozás nem pedig önkorbácsolóegylet. Egyébként elég provokatív is volt, majdnem, MAJDNEM!, súrolta a Helló Kittis színvonalat.

A másik amit ne felejtsünk, hogy sajnos az elért osztályzatok, és a szakmai ismeretek között nem mindig ekvivalens összefüggés van. Mondom SAJNOS!

Szakmailag trógerek végezhetnek időben, és jómunkásemberek túlórázva.

Ezt mindenki számolja el saját maga, családja, Firmái, és barátaival szenben!

 

Kun Imre

 9 év alatt sem végzett, és erre nem büszke, de nem is szégyenkező egyén. 

Antenna Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7561
Szacsa: Köszönöm!

Mindenki: Jó előre szólok hogy idén is lesz Haluska fesztivál a mesés Nógrád megyebeli Vanyarcon! Gyertek egy jót enni-inni, beszélgetni. Pici tavaly félig-meddig ígérted hogy jössz, idén belefér?


Antenna
Előzmény: öntőszacsa (7560)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7560

Rendben! Köszönöm, hogy szóltál, félreérthető voltam!

Antennára a jobb esetben elmegy dolgozni vonatkozik. Szalagot valóban idén avatott, ebből a szempontból tisztességes és becsületes!

Előzmény: Antenna (7558)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7559

Kihallatszott ám a megszólítás. Szacsa az OMBKE Öntészeti Szakosztály országos titkára, ott is kiéli a csinálásivágyát.

 

A végzettek talán azért nem szóltak bele, mert nem volt ennyi kommunikációs csatorna, valamint nyugodt szívvel rábízhatták a gyerekekre, mert már diákkorukban bizonyították a balekok a rátermettségüket. Az országos közhangulat volt más. Az imént soroltál fel néhány nevet, hol vannak a mai megfelelőik? Hol alkotnak a mostani "selmeci diákok" úgy újat, mint ők tették anno. Sehol. Nemhogy alkotás, még alkotásvágy sincs. Van helyette parancsra ivás, hőbörgés, hiszti, a tanárok munkájának semmibevétele, a szülők áldozatvállalásának semmibevétele. Pedig nem tartana sokból ezen változtatni.

Előzmény: karrier (7555)
Antenna Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7558
Kedves Szacsa!

Nem illik balekként utasítani, ezért kérek.
Kérlek vond le a konzekvenciát amiért ilyesmivel sértegetsz.
Ott voltál a szalagtűző szakestélyen amikor szalagot tűztem. Tudod jól hogy nem tartozom azok közé akik valétálnak majd évekig a padot koptatják még. Tűzzel-vassal küzdök az ilyesmi ellen. Nem véletlenül van 2002-2009 a szalagomra írva.

További szép napot!


Antenna
Előzmény: öntőszacsa (7557)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7557

Jó szerencsét!

 

A diákélethez tartozó kérdésedre a választ diáktársaid adták meg: "Nem tudjuk magunkról, hogy végzősök vagyunk, hogy legidősebbként nekünk kell a diákélet vezérfonalát megmutatni."

A múlt évezredben a valétánsok valóban végeztek is. Manapság "elvalétálnak", majd még évekig koptatják az iskolapadot, jobb esetben elmennek dolgozni, lásd Antennát.

 

Szívesen mennétek olyan orvoshoz, aki megbukott anatómiából? Nyílván nem. Tőlük elvárjátok a precíz tanulmányokat, egy mérnöktől, aki pl házat, vagy számítógépes rendszert tervez, attól nem. Hogy van ez a kettős mérce?

 

Szacsa

Előzmény: Tőr a Szívbe (7553)
Antenna Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7556
Jó szerencsét!


Csinálj! Az ajándék is jó lesz!!

Igértél nekem egy Splény újra kötést. Mikor ha hétvégén elviszem akkor pár hónap múlva esélyes hogy lesz belőle valami? Nameg mibe kerül nálad az ilyesmi?! Remélem bőrt nem nekem kell vinni hozzá, mert kénytelen leszek valami vadállatot elgázolni útközben. :)



Antenna
Előzmény: karrier (7526)
karrier Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7555
Csak. :) De tényleg. Lehet azt egybe írni. És Gyöngyösön is egyben van. Ha Pest felől mész, akkor az első lámpa után van jobbra, ha nem változott a forgalmi rend. Nagy bánatom, hogy amikor még tehettem, nem "loptam" egy utcanévtáblát. :)

"19 sz. selmeci diákok szerint ápolni kellett volna, hiszen teljesen magától értetődő volt, ez ugye annak is betudható, hogy eleve nem iratkozhatott be pogány az Akadémiára."
Ez is tárgyi tévedés, hiszen pl. báró Splény Béla nem volt keresztelve, nem tartozott egyetlen diáktársasághoz sem, nem vett részt a diákság rendezvényein, mégis vitte valamire. Bár alapvetően nem volt jellemző, hogy ne kereszteltek volna meg mindenkit.

És találkoztak még utána az államvizsgán. Mert akkor visszajöttek. Mármint a valétáló diákokból lett mérnökurak.

De alapvetően nem szóltak bele végzettek a diákdolgokba, hiszen a végzés után már a munkájuknak, családjuknak éltek. Illetve ha valakinek kellett annak ott volt az OMBKE játszótér, ahol kibontakoztathatta csinálnivágyását.

Jó szerencsét!
Előzmény: Tőr a Szívbe (7553)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.29 0 0 7554

Jó szerencsét!

 

Példásan mutatod be a sértődést, az önigazolást, a magyarázkodást.

Tudod, ha azt írnád: "Kedves Firmák! Szeretnék a Firmaközösség tagja lenni. Elsőben elcsesztem egy tárgyat, de mivel megtanultam a leckét és tudom, hogy egy tárgy is mit tud fékezni, úgy döntöttem, hogy ebből a tárgyból tanulószobát szervezek. Megkeresem a tárgyból a legjobbat, beszélek az oktatóval, hogy adjon plusz példafeladatokat. Már a balekhéten elmondom a pogányoknak, hogy miért és hogyan lehet ezt a tárgyat megcsinálni. Felszólítom a "firma"társaimat, hogy ők is szervezzenek hasonlókat és beszéljenek már a balekhéten a tanulmányok fontosságáról, mint a felelősségtudat és az alkotása a diák számára legkönnyebben fogható és érthető ügyeiről."

 

Erre én azt mondanám, hogy Bianka így kell csinálni, ez a jó hozzáállás, gratulálok!

 

Ha mindezt tetéznéd azzal, hogy a tanulószoba után sikeres vizsgát tett hallgatóknak szervezel egy szakestélyt, ahová meghívjátok a professzort és kollégáit is, majd ott kedveskedtek nekik és magatoknak egy professzornótával, majd azt publikálod, pl itt, akkor kezetcsókolnék és meghívnálak a Kempinskibe egy vacsorára és telekürtölném a világot, hogy lám van egy FIRMA, aki a saját hibájából tanult, de kiköszörülte a csorbát és még a Daloskönyvhöz is hozzájárult néhány sorral.

 

Szacsa

Előzmény: bányászkislány (7550)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7553
Jó Szerencsét!

Lehet, hogy ezért most megkapom a nyakazást és az oltári letolásokat, de ha már ilyen nagyon konzervatívra vesszük a figurát, akkor azt se felejtsük el, hogy a szalamanderkor gyakorlatilag úgy búcsúztatták a diákokat, mintha azok számukra meghaltak volna, hiszen nagyon kicsi volt a lehetőség arra, hogy újból találkozzanak. Ebből fakad az is, hogy szerintem a filiszterek nem vettek részt az selmeci hagyományok körüli ügyek szervezésében.

A hagyományokat nem hiszem, hogy a 19 sz. selmeci diákok szerint ápolni kellett volna, hiszen teljesen magától értetődő volt, ez ugye annak is betudható, hogy eleve nem iratkozhatott be pogány az Akadémiára.

Az előző hétvégén Kazincbarcikán jártam a kedvesemnél és nem is tudom, hogy a négy év alatt, hányszor fordultam meg arra, ahol észrevettem azt az utcanevet, amit eddig soha. Az utca neve Jószerencsét! utca, no nem is ez az érdekes, mivel a környéken rengeteg bánya működött még anno, de miért írják egybe?
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7552
azért arra kíváncsi lennék... kapd csak elő a daloskönyved! :)

Antenna
Előzmény: bányászkislány (7550)
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7551
Ki dönti el hogy mi a hasznos? Ki "ül" le ahhoz az asztalhoz?
Mert például az SDN szervezői letettek valamit az asztalra, de a többség aki nem vett részt, ezt nem biztos hogy óriási dolognak tartja. Elvégre ha nem mentek el akkor valami oknál fogva nekik nem az sdn volt a legfontosabb.
Ha pl Karrier balek unokái szerveznek egy baráti szakestet amin 40-50 ember bőven jólérzi magát barátok közt, de ezen a kis csoporton kívül másnak marhára nem érték hiszen nem is tudnak róla. Akkor most ők értéktelenek?
Vagy ha fogom 4 barátom, balek/firma társam, beülünk a kocsiba elmegyünk egy jót sörözni, kávézni, kajálni Selmecre, közben bejárva újra a várost. Akkor most én tettem valamit az asztalra? Persze nektek nem mert 1. nem is tudtok róla, 2. nem is érdekel 3. miért is tartozna rátok?
Nekik viszont egy kellemes hétvégi kirándulás volt, Selmecről is tudtak meg újat hiszen valami ragadt rám könyvekből meg karriertől és azt nagyon szívesen elmesélem nekik akik tudom hogy szívesen hallgatják.

Most akkor érezzem magam szellemileg trógernek mert még mindig diák vagyok? Mert 7 év alatt nem végeztem még el a főiskolát? Vagy kezdjem el átszámolni hogy tettem le valamit az asztalra? És ha igen akkor vajon jó asztalra?

Véleményem szerint elsősorban magamnak kell számot adnom arról hogy az a 7 év hiba volt-e. Első sorban rám tartozik hogy tettem-e valamit a közösségért és a barátaimért. Ehhez szerintem nincs köze se Valéta Elnöknek, se Asztaltársaság Elnöknek, se Szacsának, se Karriernek... nekem van közöm hozzá hogy hogy élek! A Firmáim neveltek annyira hogy tudjam mikor kell kezet nyújtanom. A baj ott kezdődik ha ezt nem tudom tovább adni. Szerencsére elmondhatom hogy 3ból 3 balekom ott segít ahol tud. Lehet hogy nem SDN szervezésben, lehet hogy nem szakok sorsának döntésében, vagy évfolyam vezetésben... de megállják a helyüket az életben. Nem rúgnak bele egy segítséget kérő kézbe se. Lehetőségükhöz mérten segítenek. Ez az ami miatt ki merem mondani hogy én Firmának érzem magam. Az ő szemükben mindenképp. Persze tisztában vagyok a hierarchiával, és természetesen balekotok vagyok... talán mondhatni majdnem mindenkié. Bár úgyis tudja mindenki itt hogy hol helyezkedik el a "táplálékláncban".

További jó éjt!

Antenna
Előzmény: ZE (7549)
bányászkislány Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7550
Jó Szerencsét!

Hihetetlen hogy még mindig ezen lovagol mindenki hogy le mertem írni "egy Firma" vagyok! Harmad éves vagyok, igen 1 tárgy miatt csúszok 2 évet! Volt egy idő amikor aktívan részt vettem koliparkosításban, szakesteken, kari versenyeken. Úgy hozta az életem, hogy ezeket most nem tehetem!Privátban elmondom bárkinek ha érdekli! De nem attól lesz vki firma hogy azt mondja én megszerveztem ezt, hozzászóltam ahhoz, hanem attól hogy megkereszteltek , beleült a szívembe Selmec szelleme, lettek új barátaim, hogy előveszem a daloskönyvet és nótázok, hogy lesz egy gyerekem akinek átadhatom az életérzést, azt hogy illedelmesen köszönjön és ha nekem nem is ment elsőbe olyan jól a tanulás, neki könnyebb legyen!Csendben a háttérben is lehet hagyományt őrizni ápolni, úgy hogy arról nem tud senki. Elég ha én tudom!

Erdélyi kopóval meg tisztáztuk privát üzenetben a dolgokat, így úgy gondolom ehhez ne fűzzön hozzá innentől senki semmit!

Tisztelettel
b.
ZE Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7549
Jó Szerencsét!

Bizonyám... Nagyon nem mindegy, hogy valaki a lezárt félévek mellett (néha helyett...) mit tesz le az asztalra. Van, aki az üres üvegeken kívül szinte semmit, és van, aki közösséget épít, hagyományt ápol, próbál a közösségért tenni valamit. Aki ez utóbbi körbe tartozva némi "túlórázással" végzi el az egyetemet/fősulit, hasznosan töltve az időt, azzal nem hiszem, hogy bárkinek baja lehetne -- aki viszont nem ebbe a körbe tartozik, az "túlórázás" nélkül sem érdemel sok dícséretet.

Zeller a. TurmXgép
Előzmény: öntőszacsa (7548)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7548

Jagger a tizenx éve alatt sok mindennel hozzájárult a diákélethez. Nemcsak a selmeci ügyekkel, hanem diákmeló szervezéssel is. Azt is mondjuk el, hogy abban az időben nem a bukdácsolás volt a divat. Tegyük mellé, hogy ő sohasem mutatott emiatt büszkeséget, nem akarta megmagyarázni és főleg nem állította példaként.

 

A trógerság akkor igaz, ha a bukdácsolást mint büszkeségi tényezőt érzi a delikvens és a semmittevés mellett az égegyadta világon kívül semmi komoly. értelmes dolgot nem tesz le a közös asztalra.

 

Jagger felelősségtudata és a mai bukdácsoló trógerek felelősségtudatlansága között óriási különbség van. Bár szerintem ezt ti nem értitek.

Előzmény: Antenna (7544)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7547

Jó szerencsét!

 

Valamit nem értek. Egyszer azt írod, hogy 3. éves vagy, utána leírod, hogy 2 évet csúszni fogsz. Most akkor 5. éve vagy az egyetemen, vagy "firma" létedre az elsős tárgyakkal küzdesz még? Vagy mi van?Amúgy elárulnád, hogy mely cselekedeteddel járultál hozzá a selmeci diákélethez? A tanulmányi eredményeddel nem, viszont valamivel biztosan, ha Firmának érzed magad. Érdekel.

 

Antenna!

 

A magamutogatás lehet ám erősen nem öncélú is. Mondjuk annyiban, hogy az érdeklődők hallják, olvassák, így tudják kinek van már tapasztalata. Ellenségeskedés helyett fogd fel publikációnak, csak úgy pozitívan. Ha úgy fogod/fogjátok fel, hogy bele kívánok szólni az életetekbe, akkor magadat/magatokat minősíted/minősítitek. Nem a tutit akaro megmondani, hanem leírom a szubjektív véleményemet. Egyébként azt is vedd észre, hogy csak akkor van élet a fórumon, miután hozzászólok. Nem gondolod, hogy te is kezdeményezhetnél? Sztorizgathatunk, de úgy gondolom, hogy a vasutas, a trágáságról szóló  történet méltatlan, ilyen selmeci körben nem járja. Ezzel nem azt mondom, hogy a történet hitelessége miatt ne lehetne idézni a trágár szavakat is, hanem azt, hogy  atrágárság, mint a történet alapja nem való ilyen körbe. Ezt felfoghatod személyeskedő kioktatásnak is, van ilyen szándékom is.

 

 

Imre!

 

Nincs bennem indulat, ha lenne az nem igy közölném. Amúgy túl fontos közösség számomra ez ahhoz, hogy bárki meg tudjon bántani.

 

Élménybeszámoló:

holnap megírom.

 

Szacsa

Előzmény: bányászkislány (7540)
ZE Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7546
Fertőző...?
Előzmény: Antenna (7544)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7545
Jagger ugye ő a többszörös cantus-verseny győztes? Meg azt hiszem ő is részt vett a diáknóták feléneklésében, sőt valétaelnök is volt talán. Javítsatok ki, ha tévedek.
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7544
nem érted...

A "fehér" oldal lovagja avagy Szacsa szerint aki nem végez időben az szarfaszútróger...
:) érted az összefüggést?


Antenna
Előzmény: ZE (7543)
ZE Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7543
Jó szerencsét!

"Hanyad éves is vagy? heted éves Valétaelnök? aki példát mutat, hogy minden vizsgája időben megvan?"

Bianka, ezt most vond le szépen...

Egyrészt, mert személyeskedéssel nem megyünk semmire. Másrészt meg nem vagyok abban biztos, hogy az egyetemen töltött hét év oly nagy szégyen lenne, pláne, ha emellett a diákság, a közösség érdekében végzett munka is ott van.

Volt nekem is olyan évfolyamtársam (valamelyik elsőben, mert szégyen vagy sem, volt belőle néhány...), aki bőven túllépte az öt évet -- meg is lepődtem, amikor egyik cimbora mondta, hogy Jagger lediplomázott... No mindegy :)

Zeller a. TurmXgép
Előzmény: bányászkislány (7535)
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7542
Ajh gyerekek, vagy balekok vagy firmák vagy kislányok és nagyfiúk... hagyjátok már abba! Szét lesztek ültetve! :D


Feri: azért írtam többes számban mert egy kalap alá vontad magad Szacsával mint megmondó ember... de mindegy is.

Antenna
Erdélyi_kopó Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7541
Jó szerencsét!

Egyetértek, térjünk vissza régi barátságos hangulatú kerékvágásba.
Énnem nézlek le sem Téged sem karriert. Sőt! Nagyra becsülön karrier értékem munkáit. Ezt írtam is.
Egyébbként eddig csak pozitív visszajelzést kaptunk az SDN-t illetően.
A magam részéről hibának tartom (saját hibámnak), hogy én vezettem a szakestélyt. Ezt nem kellettvolna vállalnom mert akkor már nagyon fáradt voltam, így nem tudtam sokat hozzátenni a szakestély hangulatához.
Minden program iránt megfelelő volt az érdeklődés és tetszett is az embereknek.
Egyébként érdekel mindenki véleménye aki ott volt, úgyhogy várom én is az élménybeszámolókat.

Üdvözlettel Bibó Ferenc
Előzmény: Antenna (7538)
bányászkislány Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7540
Jó Szerencsét!

Láttad helyesbítettem. A kérdéseim költőiek voltak nem kértem rá választ csak megemlítettem én is találhatnék olyat amin el lehet gondolkozni. Én úgy gondolom a keresztlevelem az ami az igazságot tükrözi nem az amire te emlékszel. Igen csúszom 2 évet, de nem is fogok betölteni olyan tisztséget ami "igényelné".
Szóval ha még mindig lenne személyeskedő kérdésed kétséged vagy bármi ami nem tartozik másra bátran írj msnen....

B.
Előzmény: Erdélyi_kopó (7539)
Erdélyi_kopó Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7539
Jó szerencsét!

Kicsit előrementél az időben. A Műszaki Földtudományi Kar Valétaelnöke Busku Imre a. Lépcsők réme tuning meister. Nem vagyok hetedéves. Példát nem csak a tanulásban lehet mutatni. Valóban csúsztam egy tantárgy miatt (matematika1). Az induló évfolyamomon 300-an hallgattuk a matematika 1 tárgyat, és ebből velem együtt 270 ember bukott meg. Ebből 269-nek még mutathatok példát, és akár a maradék 30-nak is más tárgyakból. Pl: ábrázoló geometriából sokan köszönték meg nekem az átmenő jegyüket.
Sajnos az olaj- és gázmérnöki szakon a 7 féléves matek miatt 1 bukás 1 év.
Viszont emlékszem a Te matek1 vizsgádra is. Mellesleg pont neked mutathatok példát akár tanulásban is.
Az aliasodra visszatérve. Nem tudom, hogy mi van a keresztleveleden, de ahogy mondtad nincs is közöm hozzá (egyelőre). Viszont határozottan emlékszem, hogy a vulgóként kaptad azt amit használsz és aliasként a másikat. Ráadásul vulgóként is a mostani aliasodat használtad. Szóval teljesen mind1 mi áll a keresztleveleden, a lényeg, hogy nem a hagyományoknak megfelelően használod.
Nem hiszem, hogy villognék bármelyik tisztségemmel is. Sehol nem tettem említést arról, hogy melyik társaság elnöke vagyok.


Üdv Bibó Feri
Előzmény: bányászkislány (7535)
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7538
kezdőőőőőőőőőődik apa kezdőőőőőőőőőőődik!!!! :S
Előzmény: bányászkislány (7536)
Antenna Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7537
Feri! Senki nem mondta hogy ne tegyetek! Baromság is lenne... Te tenni akaró vagy, hát tegyél meg mindent. Nagy közönségnek akarsz jót, hát akarj! Ezzel semmi baj nincs, sőt!

Viszont van olyan a társaságodban aki nem elégszik meg ennyivel.

Tudod mélységesen kivívtad a tiszteletem azzal hogy megcsináltad az Selmeci Diák Napokat, és közben egy szóval nem verted a melled hogy én vagyok a főszervező, nekem köszönhetnek ezt meg azt a többiek.
Megszervezted, biztos hogy segítséggel de akkor is az élére álltál, és elég volt annak a fényében sütkérezni hogy okoztál 100-200 (akármennyi) diák és fiiszter társadnak néhány kellemes napot.

Szacsával az a baj hogy ő egy ilyen rendezvény megszervezése után nem tud leállni. Még évekig kell hallgassuk hogy ő ilyen faszán meg olyan faszán csinálta.
Tényleg jó volt és nagyon jól éreztem tavaly előtt. Panasz nem volt a szervezésre és az egész rendezvényre. De attól ő is és te is csak egy vagytok a sok közül aki selmeci diákként él. Egy szátok van, egy személy nevében tudtok véleményt alkotni. Nem képviselitek se Valéta Elnökként, se Asztaltársaság Elnökként, se semmiként az egész közösséget.
A selmeci diákhagyományok soha nem volt diktatórikus. Hogy a viharba lehetett volna ilyen színes és változatos ha EGY azaz EGY ember akarata érvényesülhetett volna?

Ahogy karrier barátom is mondta, mi elfogadjuk a ti nagyközönségért tenni akarásotokat, de ti is fogadjátok el a mi módszerünket. Közel se biztos hogy annyira különbözik.
Írtam én valaha hogy kereszteljünk meg mindenkit, vagy vegyünk fel egyenruhát strandoláshoz? Írta karrier valaha is hogy tartsunk grubenre hányós szakestet? Lófaszt írta. Ő más módszerekkel okít. Én is. Te is. Minden firma másképp neveli balekját, és minden firma másképp hat a környezetére.
Ti vagytok a krém? Igen? Ti nevelitek a balekokat? Nem... Mit érnétek ti a nagy KRÉM azok nélkül a sokszor névtelen firmák nélkül akik engem, téged, Biankát, Bélát, Józsit és sorolhatnám még kiket megkeresztelnek?

A kettő együtt működik. Ti, vagyis Szacsa és te lenéztek minket. Miért? Egyáltalán honnan gondolod hogy minden város minden valamennyire is aktív emberét ismered? Eh mindegy.


Egy dolgot mondjatok meg nekem. Miért kell ennek a fórumnak mindig erre a hangnemre és stílusra leereszkednie?
Neki esel Biankának? Mit tett ellened hogy ilyen habzó szájjal köpködsz rá? Ne hozd bele a személyeskedést egy olyan beszélgetésbe ahol annak helye nincs. Most akkor ő is dobja vissza a labdát egy téged rossz fénybe helyező hozzászólással? Mi lesz a végén, olyanok leszünk mint a politikusok? Egymás múltjában ásunk és köpködünk?
Ez kell nektek barátaim?!

Ahelyett hogy a Selmeci Diáknapok élménybeszámolójával indítanátok a hetet inkább közlitek hogy mekkora jók vagytok és mennyire szükség van rátok?

Vegyünk már vissza, és térjünk vissza oda ahonnan indultunk.
Csak címszavakban:
Selmec,barátság,összetartás,egymindenkiértmindenkiegyért,sör,mulatozás,egymásértkiállás,nótázás,bányászok,kohászok,erdészek,fiúk,lányok,élet,vidámság...


"Hassze iszunk még!"

Antenna
Előzmény: Erdélyi_kopó (7533)
bányászkislány Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7536
Javítanom kell! leendő Valétaelnök Úr!
bányászkislány Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7535
Jó Szerencsét!

Kezdem ott, hogy a hozzászólásomban nem minősítettem senkit, csak azt mondtam hogy nem biztos hogy minden diáknak az a véleménye, amit az SDN-en résztvevők vallanak.

Isten bocsássa meg hogy mertem magam Firmának nevezni, ha ez vkinek csípi a szemét, hogy annak vallom magam az olvassa el újra a hozzászólást és gondolatban helyettesítse be a balek szót (vkinek az vagyok és erre is büszke vagyok). Másrészt aki ismer tudja NEM volt Firmaköszöntő szakestélyem:D

Tisztelt Valétaelnök Úr!

nem minősítettem senkit újra elmondom!
Novák Bianka 3. éves környezetmérnök hallgató vagyok
Azt hogy milyen nevet kaptam egyedül rám a és a szüleimre tartozik, de ha gondolod és ennyire érdekel elviszem a keresztlevelem és megnézheted mi áll rajta lehet csalódnál, ugyanis azt olvashatod rajta hogy Novák Bianka névre hallgató zöldfülű, poroshasú ész és értelem nélküli véglény (ergo balek a(z) NemakármilyenBányászkislányvagyokén aliassal avagy mindenki engem óhajt vulgóval balekká keresztelkedett. Nos azt hiszem helyesen használom a nevem.

Az hogy én mitől vagyok Firma? Nem csak az Firma aki egy baráti társaság elnöke vagy épp Valétaelnök.
Kössek bele én is a dolgokba? Hanyad éves is vagy? heted éves Valétaelnök? aki példát mutat, hogy minden vizsgája időben megvan? Szerintem nem éri meg személyeskedni mert a múltról lehet beszélgetni de itt az senkit nem érdekel!

Kör email? Megsértettem vkit azzal hogy azt mondtam klikk! Boccs mindenki, de akkor azt mondom az én barátaimmal mi is egy klkk vagyunk és vállalolm:D

Tisztelettel: Novák Bianka alias NemakármilyenBányászkislányvagyokén

Előzmény: Erdélyi_kopó (7527)
ZHmen Creative Commons License 2009.04.28 0 0 7534

Jó szerencsét!

 

Már megint, vagy még mindig az indulatok dominálnak. :(

Szacsa!

 

Addig még jó, hogy szilárdan hiszel valamiben, de ennyi élettapasztalattal már igazán tudhatnád hogy semmi sem fehér és fekete, hanem leginkább a szürke sok árnyalata. Na meg kék, piros és sárga. Az élet, és ide tartozik a diákélet is, akkor szép ha színes, változatos. Ezt nem szabad kiölni belőle. Volt nekem is sokkal vérmesebb álláspontom, de megtanultam, hogy a közös célhoz nem csak egyetlen út vezet. Az emberek sem egyformák így sokkal célravezetőbb ha több ösvény vezet a hegytetőre. Természetesen nem minden mindegy alapon. Hisz csak azokról beszélek akik ugyanarra a hegyre akarnak feljutni, és nem egy másikra. Attól még a sokszínűség gyönyörködtet!

 

A sokat emlegetett Hello Kitti! Szakestről semmit sem tudok. Mesélhetnétek. Abban azért biztos vagyok, hogy az előttem szólók sem támogatták a dolgot, így ezt nem kellene összemosni az egyéb dolgokkal.

 

Hogy a SDN-on ott van a krém, és csak a krém, ezt azért kétkedéssel fogadom, de mivel nem voltam ott, és a mostani diákélet összes meghatározó személyét sem ismerem, így eldönteni sincs jogom, mint ahogy szerintem nektek sincs. Az ott megjelentek között ugyanúgy vannak tenni akarók és olyanok is akik csak a buli miatt mennek. Nem hinném, hogy a pár éve mikor a „rákember” megosztotta a társaságot csak egy véletlen baleset volt, vagy hogy ugyanakkor a bányász valétaelnök nem volt hajlandó eljönni a nálam sokkal öregebbek által szervezett beszélgetésre, mert az hülyeség. Ez sem fekete és fehér.

 

Az általad emlegetett vita, tényleg nagyon fontos, de! Ez legyen inkább beszélgetés, érvelés, véleményütköztetés semmint hiszti, és majd én megmondom és pont! A vélemények kőbe vésése, a személyeskedés felé terelés, és az indulatok nem a megoldás felé vezető út!

Hogy alátámasszam egy érvelésed: „Két dolog miatt: 1. náladnál némileg idősebb vagyok, 2. náladnál némileg többet tettem, +1. megtalálod a balektízparancsolat elején.”

1. Mint már kifejtetted nem a kort kell tisztelni így ez kilőve.

2. Ebben igazad van és erre hivatkozhatsz is.

+1. E szerint annak van igaza aki  a legidősebb Firmát tudja elméletei mellé állítani? (És most jön a ki Firma és ki nem kérdés…..)

Sokam sokfélét cselekedtek már a selmeci hagyománykörből, és nem mindre lehetünk, és nem mindre kell hogy büszkék legyünk. Attól még hozzátartozik a múltunkhoz.

 

Mivel már így is sokat írtam, bár még rengeteg ki gondolati emlékeztető van a papíromon, mára befejezem, vagyis áttérek Karrier módszerére és csak néhány dalsort írok. Mindenki döntse el mire vonatkozik.

 

„Ne légy büszke hírre és kincsre soha….

Ne ítéld el társad ha más úton jár,

Az élet leckéje tán épp őrá vár….

Ne gyűlölködj pajtás , oly kurta e lét!

Nyújtsál jobbot annak ki ellened vét!...”

 

„//:Ön, Ön, Ön tanár úr soká éljen Ön!://

Szemébe merem mondani,

Öntől nem volt mit tanulni…”

 

„//:Koccints! Éljen a régi nagy hazánk!://

Apáink erényit tartsátok meg,

De jövőnkre szintúgy figyeljetek!

//:Szabad a Bursch!://”

 

Kun Imre a. Bástya

 

UI: //:Pereat tristitia,

            Percant osores!://

            Pereat diabolus,

            Quivis „antibuschius”

            //:Atque irrísores!://

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!