Keresés

Részletes keresés

quilla Creative Commons License 2006.01.24 0 0 20423

Mennyi a gyerektartás maximuma ? - ha jol emlekszem a jovedelem max 50%-ig terhelheto a gyerektartassal.

és ha 1-et magamhoz vennék ? - azert, hogy ne kelljen fizetni? nagyon rossz bolt... gyereknek is, neked is... amugy ugyanaz... a szabaly ervenyes, de figyelembe veszik, hol van tobb gyerek, kinek milyen az anyagi helyzete

a gyerekek életkora számít ? - a gyerektartas osszegenel? elvileg nem, gyakorlatilag egyeni esetekben nem kizart, hogy femeruljon az eletkor is.

És ha nálam a két gyerek, akkor a lakásban is én maradhatnék ? - rossz bolt szinetn :) ha van megegyezes, az marad a lakasban akit ketten akartok. Ha nincsmegegyezes akkor a birosag dont, ha mindenki maradni akarna, akinel a gyerekek vannak, neki nagyobb az eselye, hogy marad... de olyan is van, hogy neki van hova menni gyerekestul.... a birosag csak kkor szol bele, ha nem egyeztek meg. Te meg azt irod, megegyeztetek.

és ha nincs munkahelyem ? mondjuk vállalkozó valaki és "papíron" nincs jövedelme ? akkor miből vonják ? - kielemzik a vagyoni helyzetedet. mi mindent tartasz fenn a nemletezo jovedelmedbol, pl mibol van kajara penzed, mint legalapvetobb kerdes... meg autora, meg mobilra, esatobbi... nejedet is megkerdezik, mennyit kerestel, feheren es feketen is... megnezik a csalad jovedelmi viszonyat es vagyonat, nem bemondasra es csak papiron igazolt jovedelemre megy a dolog.... lazan 'kimutathato ' a nem letezo jovedelmed is... es akkor koteleznek az alapjan is. Nem vonjak semmibol, neked kell onszorgalombol fozetni, nem teszed, akkor meg lehet teged ezzel ujabb eljarasokba bevonni.

Mennyit tartotok TI méltányosnak (csak kíváncsi vagyok a véleményekre) gyerekenként ? (pl 3 gyereknél)? Mennyiről tudtok, amit meg szoktak ítélni ?

(függ-e ez a férj vagyoni helyzetétől ?) - egyeni elbiralas... nem lehet kivulrol megitelni, csaka vagyon ismereteben... nincs ra alapszabaly mennyi az annyi, mennyi a meltanyos.

figyelembe veszik-e a feleség jövedelmét ? és ha csak "fekete" jövedelme van ? (ami után nem adózik, papíron nem is szerepel ?) kérhet-e asszonytartást 3 gyerekre (meg arra hivatkozva, hogy beteges a gyerek, nem tud elhelyezkedni, stb...) - persze, hogy figyelembe veszik, mindet fel jovedelmet atvizsagaljak. A gyerekekre nezve nem kerhet asszonytartast... kb olyan okokkal lehet, ha jol emlekszem, hogy onhibajan kivul kerult jelenleg olyan elethelyzetbe, hogy nem tud elmenni dolgozni... en nem ismerek olyat, aki kapna asszonytartast odahaza, de ez persze nem jelent semmit. Beteges gyermek nem erv... ha tartosan beteg es gyesen van emiatt, azt nem tudom, de az bizonyithato...

Előzmény: pereckee (20422)
pereckee Creative Commons License 2006.01.24 0 0 20422

Sziasztok! Lenne pár kérdésem. Hátha tudtok rá választ...

- Mennyi a gyerektartás maximuma ?  van-e egyáltalán ilyen ? (mondjuk 3 gyereknél ? és ha 1-et magamhoz vennék ? vagy 2-őt ? akkor a nejemnek kell fizetnie 1 gyerek után ? vagy hogy van ez ? (a gyerekek életkora számít ?)(és minél nagyobb, annál több ? vagy kevesebb ? vagy hogy van ?) És ha nálam a két gyerek, akkor a lakásban is én maradhatnék ?

- és ha nincs munkahelyem ? mondjuk vállalkozó valaki és "papíron" nincs jövedelme ? akkor miből vonják ? vagy akkor megyek az adósok börtönébe ? :-)

- Mennyit tartotok TI méltányosnak (csak kíváncsi vagyok a véleményekre) gyerekenként ? (pl 3 gyereknél)? Mennyiről tudtok, amit meg szoktak ítélni ?

(függ-e ez a férj vagyoni helyzetétől ?)

- Meddig jár a gyerektartás ? figyelembe veszik-e a feleség jövedelmét ? és ha csak "fekete" jövedelme van ? (ami után nem adózik, papíron nem is szerepel ?) kérhet-e asszonytartást 3 gyerekre (meg arra hivatkozva, hogy beteges a gyerek, nem tud elhelyezkedni, stb...)

- Számít-e a bíróságon, hogy valaki lemond a javakról ?  (otthagy csapot-papot) vagy ez hülyeség ? ne mondjak le semmiről, verjük szét a családot, adjuk el a lakást, osszuk szét a pénzt, szakítsuk el egymástól a testvéreket ?

- Ha nem tudunk megegyezni, ki fizeti a per költségeit ? (aki beadta a keresetet ? vagy a két fél közösen ?

- És mi van, ha nem tudunk megegyezni ? Ilyenkor hogy alakul a dolog ? ha nincs "pénz" pereskedni. Az állam kontójára lehet a gyerekek, meg a vagyon miatt pereskedni ? vagy hogy megy ez ? HA két ember nem tud megegyezni, akkor hogy válik el ? A gyerekeket megkérdezik, hogy kivel akarnak lenni ? ÉS ha velem ?

- hogy van ez a "nép ügyvédje" dolog ? az mind a két félt védi ? vagy csak azt aki be tudja bizonyítani, hogy egy vasat se keres (papíron) ? akinek papírja van, az fizetheti a borsos árakat az ügyvédnek, ha nem akarja, hogy "kiforgassák" ?

Hát íme a kérdések. (történetet nem mesélek, mert hosszú lenne. A lényeg, hogy "elméletileg" már "kiegyeztünk" és több éve külön is élünk, de tudjátok mindig jönnek az "okosok" a jobbnál jobb tanácsokkal, hogy "még ezt is húzd le róla, meg azt is...mert a te érdekeid..." úgyhogy nem lehet tudni, hogy mi lesz, ha papíron is le lesz írva, hogy miben is akarunk megállapodni.) És azért most válunk, mert most nincs se nyár, se karácsony, se mittudomén mi, olyan alkalmasnak tűnik az idő rá. (bár a dolognak már évek óta vége van. csak a pont hiányzik az í-ról. meg a papír a megegyezésről)

Bármi észrevétel jöhet (csak azt ne, hogy "na már megint egy szemét férfi, aki stb stb stb...) de főleg a kérdésekre várnék válaszokat olyanoktól akik már túl vannak a váláson.

Előre is kösz.

ABC123 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 20421

Üdvözlök mindenkit, és Boldog(abb) Új Évet Mindenkinek!

Régen gyakrabban, mostanában - időhiány, illetve egyéb okok miatt - igen nagy ritkán jártam erre. A továbbiakban azonban már egyáltalán nem jövök.

Ezen okból búcsúzok, és egyúttal mindenkinek a Legjobbakat Kívánom!

lone Creative Commons License 2006.01.06 0 0 20420
Én szóltam neki,én beadtam,én eljártam a tárgyalásokra,én elváltam.:))Ő meghallgatott,ő nem vett át semmit,ő nem járt tárgyalásra,mégis elvált.:)))))
Előzmény: Tóthika (20415)
lone Creative Commons License 2006.01.06 0 0 20419
Hálistennek nem apja,csak papíron (volt),az első kettőnek.A legnagyobb már szerencsésen az édesapja nevére került-2 év volt-,a másikkal épp benne vagyunk a pereskedésben.De ezek is úgy zajlanak,h ex nem vesz át,nem ír alá semmit,így is lehet,csak hosszú.
Előzmény: _tyúkanyó (20414)
Mikolt Creative Commons License 2006.01.05 0 0 20418
persze, hogy lehet. nem ket honap, de lehet.
Előzmény: Törölt nick (20417)
_Balázs_ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 20416

Szia!

Neked is boldog új évet! És persze a többieknek is.

Éljen Magyarország!

Hajrá Ferencváros!

Gyurcsány Ferenc monnyon le!

Előzmény: Pötyke (20409)
Tóthika Creative Commons License 2006.01.05 0 0 20415
Ezt hogy tudtátok így összehozni?
Előzmény: lone (20413)
_tyúkanyó Creative Commons License 2006.01.05 0 0 20414
Ez az ember apja valamelyik gyermekednek, és ha igen, melyik(ek)nek? (Remélem, nem túl indiszkrét kérdések, csak olvastalak az ikresen is és kíváncsi vagyok... /már ráncosodok is!! :)/)
Előzmény: lone (20413)
lone Creative Commons License 2006.01.04 0 0 20413
Sztem azt se tudja,h már elvált ember.A kisördög abban reménykedik bennem,h hamarosan szüksége lesz a végzésre,és rohangálhat utána napokig!:))))
Előzmény: Törölt nick (20412)
lone Creative Commons License 2006.01.04 0 0 20411
Mi szépen váltunk.Miután bejelentettem,elköltöztem,nem láttam.Egyedül váltam el magamtól.:))Még a válási papírokat se vette át.Ez a legszebb,semmi vita.Már arra sem emlékszem,h néz ki.:))
Pötyke Creative Commons License 2006.01.04 0 0 20409

Boldog és békés új évet kívánok mindenkinek! :-)

Váljatok szépen....(ha lehet)

quilla Creative Commons License 2006.01.02 0 0 20408
Varj! A ket csajnak nem ugyanaz az apja :) Amugy anyamnal nem azert helyeztek el a nagyot, mert apuka nevelesre alkalmatlan (bar nem igen trote magat ez teny) hanem mert o elment kulfoldre, nem hagyhatta a dolgot jogilag ugy, hogy nala a gyerek es csak anyamnak volt hajlando adni, nem nekem.
Előzmény: Törölt nick (20406)
Mikolt Creative Commons License 2006.01.01 0 0 20405
nekem nem kell boldogabb, mint az elozo:) habar lehet iden valunk, fel kell majd venni a szocpolt:)
Előzmény: Törölt nick (20404)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.31 0 0 20404
Demekkorát tévedsz:))

Boldogabb új évet!
Előzmény: Mikolt (20402)
Tóthika Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20403
Fene tudja, Balázst már lassan kedvem lenne megrángatni. ;-)
Előzmény: Mikolt (20402)
Mikolt Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20402
tipikus ferfigondolkodas. egy no soha nem alazza meg magat verekedessel, vagy hasonlokkal:)
Előzmény: _Balázs_ (20400)
quilla Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20401
Nem, a gyerektartasi per a kicsi temajaban folyik. A nagyobbik gyerek ugye ferjnel lett elhelyezve majd gyakorlatilag nalam volt, de jogilag sosem 'adta vissza'. Elmente magat nyar kozepen megint belathatatlan evekre kulfoldi munkara es mivel nekem nem volt hajlando adni a jogot, igy anyamnal van most a hivatalos papirok szerint.
Előzmény: Törölt nick (20399)
_Balázs_ Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20400

Egy időben én is úgy gondoltam, hogy nézeteltéréseket a legegyszerűbb baseballütővel vagy radiátorcsővel megoldani...

De ez nem megoldás.

Sajnos (vagy inkább hálistennek) a jogállamiság mindig keresztbe tesz az ilyesmiben.

Előzmény: Mikolt (20381)
quilla Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20398
Ez alapbol azon bukuik meg, hogy ne all velem szoba :) Tavaly oktoberben beszeltem vele utoljara, azota csak az enyheny szolva is arrogans de altalam nem ismert elettarsaval sikerult telefonvegre kerulni, aki valtig letagadja a jelenletet. Amikor a gyamugy egyeztetesre behivot minket, vagyis tudta, hogy menni fogok, aznap faxban kozolte veluk, hogy nem er ra. Masnap volt a birosagi targyalas a gyt csokkentese miatt, es igaz, hogy januar ota allitasa szerint munkanelkuli, de arra sem ert ra, es utanna egy hettel volt a masik ugyunk targyalasa, na arra mar az ugyvedje sem ert ra. Szoval nem lehet vele beszelni.
Előzmény: Tóthika (20397)
Tóthika Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20397
Jut eszembe, mi lenne, ha megegyeznél vele, hogy visszakapja a gyerektartást, ha békén hagy? Persze nem hivatalosan, hanem úgy suba alatt. Mondjuk ad minden hónapban (vagy x időben) egy papírt, hogy mindennel elégedett, te meg visszaadnád neki az addig fizetett pénzt? Így nincs alapja pereskedni, de talán megnyugszik.
Előzmény: Tóthika (20396)
Tóthika Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20396
Hidd el, olyankor erősen átértékelődnek a dolgok. ;-)))
Előzmény: quilla (20395)
quilla Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20395
:o) en mar nem is tudom ebben lehetne e hinni...
Előzmény: Tóthika (20392)
quilla Creative Commons License 2005.12.30 0 0 20394

Nem igazan tudom megmondani. Egy idoben kezdett normalisra valtani, es alabhagyott a lendulete a 'kicsinallak' projekjenek, aztan valami valtozott. Egy darabig en sem tudtam, hogy mi, de sejtettem, hogy nem o gondolta meg magat. Kesobb kiderult, hogy uj baratno jott a kepbe, amitol en balga azt hittem korabban, hogy megnyugszanak a kedelyek. De nem, inkabb feleledt az egesz sztori, a baratno is telefonalgatott apuka neveben birosagra bironak!!?? amin mondjuk a biro is, en is meg az osszes ugyved is rendesen fennakadt...

De, hogy miert is meg mindig az egesz aktivitas, azt nem tudom. Az egyik aktualis per mondjuk a gyerektartas eros csokkenteseert folyik, mely szerintuk aranytalanul magas, valamint allitolag januar ota nincs semmi keresete... es nem is tudja mibol el azota is es tartja fenn a lakasat.

Pedig olyan jo lenne mar vegre nyugvopontra jutni, de sajna ebben meg a gyamugy sem igazan mutatkozott partnernek, hogy segitsenek valami megoldasban.

Előzmény: Törölt nick (20393)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.29 0 0 20393
Tulajdonképpen miért is nem száll le rólad?
Előzmény: quilla (20384)
Tóthika Creative Commons License 2005.12.28 0 0 20392
A múltkori ajánlatom még mindig áll.
Előzmény: quilla (20384)
quilla Creative Commons License 2005.12.28 0 0 20391
Hat az a sztori nem is arrol szolt, hogy o akarna a gyereket felnevelni. Hisz utanna sem volt tulajdonkeppen vele...
Előzmény: Pötyke (20390)
Pötyke Creative Commons License 2005.12.28 0 0 20390

Na, ez az ürge se piskóta! Még jó, hogy neki annyira kellett a gyerek!

Előzmény: quilla (20389)
quilla Creative Commons License 2005.12.28 0 0 20389
Nagymamaval. Ex meglepett meg nyar kozepen ismet kulfoldre, egy arab orszagba a valtozatossag kedveert.
Előzmény: Pötyke (20388)
Pötyke Creative Commons License 2005.12.28 0 0 20388

Örülök neki, hogy jól vagytok. És a nagyobbik lányzó? Nagymamával és exszel?

Előzmény: quilla (20387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!