Keresés

Részletes keresés

Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 42
Kedves Kaviat!
Az ún. frekvenciatervezés egy elég összetett tudomány. becsléseim szerint pl. Budapesten 25 és 40 között lehetne a kiosztható (az egész városban vehető) csatornák száma. Ebből most 20 fog megtelni. A dolgot bonyolítja, hogy a szomszédainkkal is egyeztetni kell, és ha ők tiltakoznak egy-egy csatorna ellen, mert zavarja őket (műszakilag) akkor az nem osztható ki. Az más kérdés, hogy pl. ahhoz nem voltunk erősek, hogy a most megpályáztatott többi frekin is indulhasson ún. non-profit rádió (kivéve a 88,8 MHz-et). At ui. automatikusan nyert volna ott, ilyen a médiatörvény. Rátok bízom, ki nem volt ebben partner.
Előzmény: kaviat (36)
kaviat Creative Commons License 2000.02.26 0 0 41
soltika mester én ezt már nem nevezném kommunizmusnak.. na jó hogy minek kellene azt nem nagyon tudom, egy ideje már nem is nagyon keresem a +felelő kifejezést :((

.kav]4t r.e.b.

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 40
Valahol még mindig a régi reflexek dolgoznak. Félnek az információ szabadságától. Meg a teknótól és a kábítószertől.
Előzmény: soltika (39)
soltika Creative Commons License 2000.02.26 0 0 39
tehát olyan "természeti kincs" amihhez soltikának
sohasem volt köze !
Azt hiszem hogy azt a Landot avagy provinciát ahol soltikának nem ismerik el a természeti kincsekhez való /akár tulajdonosi/ jogát, vagy kommunista társadalomnak vagy rabszolgatartónak hivják !
A Magyar Köztársaság Alkotmánya szerint a TILOS RÁDIÓT egyszerüen /megint a ifikomcsik /betiltották.
soltika + Finci kutya
Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 38
Itt senki nem kalimpált szépen. Én személy szerint különösen nem. de jól látod: a Tilos a dupla vagy semmire játszott. Ezt hívom nyertes-vesztes játszmának. Mi az összefogásra. Nem a hatalommal, hanem az egymással való összefogásra. Éppen annak érdekében, hogy a hatalom ne játszhasson nyertes-vesztes játékot. Ez különböztetné meg a közösségi rádiókat a kereskedelmiektől.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 37
Ha maradt volna minden ugyanúgy ( ezt most hallom először ), akkor az már megfontolandó, mert jobb a 24 fele (ugye 12-12 volt eddig), mint a semmi 100%-a. De szerintem ettől még elfogadható a hozzáállásuk, nem tűnnek mohónak. Igazából a Ti rádiótokra és a Tilosra is szükség lenne. te biztosan jobban tudod, meg tudsz cáfolni, vagy erősíteni.
Mondok egy hasonlatot a pályázatra lehet hogy sántít, de a helyzetet jól érzékelteti. Vegyünk egy olyan futóversenyt, ahol a versenyzők egyesével futnak, és senki nem tudja a másik eredményét. Valaki mondjuk fut 12mp-et 100 méteren, és meg van győződve róla hogy ő a legjobb. Kihirdetik a győztest, de az eredményt nem. Vagy esetleg azért nyert valaki, mert szépen kalimpált a kezével futás közben. Szerintem azért (is) vannak ilyen erős reakciók, mert nem látni tisztán. Ebben azért Te most segítettél.
Előzmény: Csékádár (34)
kaviat Creative Commons License 2000.02.26 0 0 36
engem inkább az a része érdekelne, hogy ez az egész freki cucc hogy müxik ? mennyi az üres hely, amit egy kommersz rádióval fogni lehet de nincs ott semmi, se rendőr se mentő se semmi nyavaja.. másrészt azt nem értem, miért ez a nagy parázás az egészért frekimonopóliumért ? akit nem érdekel az max nem hallgatja nem ?

.kav]4t r.e.b.

Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 35
Bocsi, még a felosztáshoz: 1998-ban a három rádió közösen, egy levélben fordult az ORTT-hez, amelyben azt írta le, hogy minden maradjon úgy, mint eddig, mindaddig, amíg új frekik nem lesznek.
Külön meghívott minket az ORTT, hogy mondjuk el, milyen pályázatot írjanak ki annak érdekében, hogy 98 MHz-en mindhárom rádió megmaradhasson. Ezek után döntött úgy a Tilos, hogy felrúgja a megállapodást. Természetesen igazad van, minden szerződést fel lehet bontani. A pontozás részleteit nem ismerem, van kb. 20 pont, amelyen belül a Testület mérlegelhet, ha egyébként - s ez valószínű - a kötelező részekben azonos értékű a két pályázat. De meg fogjuk tudni.
Előzmény: Törölt nick (33)
Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 34
A felosztás ugyanúgy maradt volna, mint eddig.
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 33
Akkor jó lenne tudni mégis hogyan pontoztak. A megegyezésről meg annyit, hogy ha ők úgy gondolták hogy a 24 óra a cél, az ő dolguk, nem hiszem, hogy azért kéne egy rádiót elütni a frekvenciától, mert 24 órát akar adni. Különben szerintem a Te megyilvánulásaid (nem csak itt) is bizonyítják, hogy eléggé markánsan különbözik a két koncepció. Egy gyakorlati kérdés : hogyan osztottátok volna el az időt ? A tilos mindenképpen le kellett volna hogy mondjon a reggeli sávról - vagy egy részéről - stb. Lehet hogy ők ezt átgondolva nem akartak osztozni.
Előzmény: Csékádár (29)
Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 32
Kedves Soltika!
A Tilosnak nem volt frekvenciája. A frekvencia természeti kincs, ami az emberiségé. 98 MHz-en három rádió működött, ebből a következő 7 évben kettő használhatja a frekvenciát. Pontosabban a 98 MHz vivőfrekvenciájú csatornát.
Előzmény: Arghonaut 2 (27)
soltika Creative Commons License 2000.02.26 0 0 31
hÉLY
ÉS MI VAN HA ÉN+fINCI KUTYA ELKEZDÜNK párttitkárkodni?
marhajó
soltika Creative Commons License 2000.02.26 0 0 30
Ahol ilyesmit elvesznek az BIZTOS HOGY NEM SOLTIKA ÉS FINCI KUTYA LAKÁSA.
AZT BIZONY DIKTATÚRÁNAK HIVJÁK!
Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 29
98 MHz-en a kb. 100 pontból 20-at ért az eddigi tevékenység. Az idei Tilos-pályázatot nem olvastam, a tavalyit igen. NEM ugrasztottak egymásnak minket, éppen ellenkezőleg, megegyezésre kértek. Nemcsak az ORTT, hanem mindkét fél jogászai is. Ami a kettővel ezelőttire vonatkozik még: Folyamatosan mondta és mondta a FIKSZ, hogy "a szabad frekvenciák száma végtelen". Ezért tudtunk kalózkodni is.
Előzmény: Csékádár (25)
soltika Creative Commons License 2000.02.26 0 0 28
Tehát magyarra leforditva a Tilost betiltották és a frekvenciáját aegynehány 30évóta fenéknyalónak átjáttszották. + pécsett is komunizmust játszanak
soltikan + Finci kutya
Arghonaut 2 Creative Commons License 2000.02.26 0 0 27
Egy kicsit feldobtal, orulok, hogy egy ilyen baromi egyszeru velemenyt (meg) ertenek es megfogalmaznak emberek>> "szerintem sincs szükség az éter felülről történő osztogatására".

Aki pedig a lapokat szereti osztogatni, annak kulon, kikapcsolhatatlan es lehalkithatatlan radiot adnek egy hetig, napi huszonnegy oraban, mondjuk feher zajt, csak hogy megtudja, mi is az, amit tenyleg nem szeret.

Előzmény: Csékádár (25)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 26
CséKádár

Néhány észrevétel
Ezek szerint Te olvastad a Tilos pályázatát, amiben szerepelt a napi 6-8 óra teknózene (persze a 24 óra miatt arányosan több), valamint a kábítószerek népszerűsítése. Ha igen, akkor tényleg nem kár, de a frekvenciát NEM az eddigi teljesítmény alapján osztják, hanem a PÁLYÁZAT alapján. És mivel ez nem kereskedelmi, szerintem mindenkit marhára érdekelne a miért.
A reggeli betelefonálós műsort hasonlítgatni meg szerintem nem egészséges, tudod én is vezetek autót meg a Scumacher is, de ....
Ha tudom , hallgatom a Ti műsoraitokat is, de sajnos nem mindig tudom fogni. Még régebben tetszett a számítástechnikai műsor, ahogy a betelefonálóknak próbáltak segíteni, vagy pl. a civil érdekvédelemről az információk (az nem Te szoktál lenni?). Szerintem ilyesmire IS szükség van, de szomorú, hogy ezzel összeugrasztanak embereket.

Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 25
Az ORTT-ről: amikor a médiatörvény-viták voltak, Bajomi Lázár Guy és jómagam képviseltük a közösségi rádiózás ügyét. A Tilos soha nem konfrontálódott a testülettel, ez az én - és kisebb részben - Péterfi Ferenc (Civil Rádió) leckéje volt. Egyébként szerintem sincs szükség az éter felülről történő osztogatására - mondom olykor már hülyének tűnve is - 1978 óta, egyfolytában. Ezért szerveztem számos fórumot, vitát, ezért vált haragosommá több vezető figura a különböző rendszerekben.
Előzmény: Arghonaut 2 (24)
Arghonaut 2 Creative Commons License 2000.02.26 0 0 24
hiew kedves Csekadar,
ha valamit nem kene neked, az az anyazasoknak valo elebemenetel. (Noha hozzaszolasod arnyalja a kepet, azert ez a topic megis a TILOSrol szol.)
Most higgadsagot gyakorlok, nem anyazok, mert jo arc vagy, meg egyebkent sem kell ezert a hozzaszolasert anyazni, csak mintha ebbol is kijonne a >>enmegmondtam<< attitud. Legy boldog, csinalj jo radiot>> de nekM a TILOS kell, meg a techno (ki mit ert alatta), meg ilyenek. Es az nem kell, hogy belelepjenek felulrol az arcomba, es ezt a kis arcot atszakitva a melyebb retegekbe, ugyismint ontudat, joerzes, tarsadalmi beagyazodasok, civilkiskert, lelek, sziv, + effelek.

Ujra megkerdeznem (kiafranctol, azt nem tudom, de muszaj)>> WHO A FUCKING IS ORTT? Ki mondja meg, hogy adhasd a hangot a levegobe, polgarilag, civilen??!! (Utalom ezt a ket szot amugy.)
De mindegy is hogy kik ok>> soha ne halljak roluk tobbet!
A@2 >>>kurva duhos.

Előzmény: Csékádár (21)
Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 23
Akkor még egy kicsit:
1. Bocsi a gépelési hibákért.
2. Én is a Tilos reggeli műsorainak egy részét szerettem, az volt a lényeg. Amelyről - jegyzem meg ismét némi tényismeretre alapozva - azt kell tudni, hogy ezt a fajta laza betelefonálósat kis fővárosunkban a FIKSZ csinálta először 1994. december 19. és 1995. január 6. között, amikor folyamatosan adtunk. A Tilosnak az első néhány hónapban nem is volt telcsije. De az biztos, hogy ezt a telcsis műsorfajtát tökélyre ők vitték. A lóvé meg a technos bulikból volt (egyebek között). A műsoridőt tekintve, a 12 órából 6-8 volt a techno.
kaviat Creative Commons License 2000.02.26 0 0 22
mondjuk nekem a tilosban nem a teknózene és a kábitószerek népszerüsitése volt a lényeg.. ehh...

.kav]4t r.e.b.

Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 21
Kedves rádióhallgatók!
Tudom, sokan most anyázni fogtok, de csöndesen hadd jegyezzem meg, hogy a Civil és FIKSZ házatáján örömködés folyik. Nem azért, mert a Tilos veszített, hanem mert mi nyertünk. Ha még emlékeztek rá, az eredménytelennek nyilvánított legutóbbi pályázatra a TILOS érvénytelen nyújtott be, mondhatnánk, az ő kedvükért ismételték meg az idei pályázatot. De másról is szó van. Eredetileg úgy írták ki 98 MHz-re a pályázatot, hogy az ORTT abból a - mind a három rádió által elfogadott és sugallt - elvből indult ki, hogy a 98 megán mindhárom rádió maradjon meg, és hogy minden marad a régiben, csak az adóteljesítmény ugrik a 10-szeresére. A Tilos ezt a megállapodást rúgta föl egy sajtótájékoztatón, jól beleszarva a képünkbe. Kicsit kómásak lettünk akkor, de mert a TILOS érvénytelenül pályázott, és csak a mi pályázatunk volt érvényes, túlestünk az etikai fájásunkon. Aztán eltelt egy keserves év, és úgy tűnik, különböző okok miatt az ORTT nem a Tilos mellett foglalt állást. Méghozzá nagyjából a testületi tagok pártdelegálására tekintet nélkül.
A Tilosnak egyébként a mostani pályázaton is lett volna lehetősége a közös pályázásra, ilyen szempontból ez a kiírás még kedvezőbb is volt, mint az előző. A Tilos mintha csak a nyertes-vesztes játszmákat ismerné, a nyertes-nyertes játékokat nem. Pedig az ORTT egyes tagjainak házatájáról azt a súgást kaptuk most is, hogy ne őrüljünk meg, fogjunk össze. Mondtuk, rajtunk nem múlik.
Szerintünk is kár, hogy egy rádióval kevesebb lesz; nem a FIKSZ-en és a Civilen múlott. Egyébként: Ti a másik két rádiót szoktátok hallgatni? Csak azért kérdem, mert nekünk nem volt módunk főidőben reggel sugározni. Érdekelne, hogy a FIKSZ melyik műsorát szeretitek. Hiszen ennek megfelelően fogjuk alakítani a műsorszerkezetet. Azt nem ígérjük, hogy hasonlítani fogunk a Tilosra - például nálunk továbra se lesz technozene, és a kábítószerek népszerűsítését is másokra hagyjuk. De továbbra is szókimondóak leszünk, betelefonálhattok, mint eddig is. Lesz sok komolyzene, jazz, világzene, progresszív rockzene, népzene, irodalom - és rengeteg vita.
Remélem, hogy ezután megszerettek bennünket. Jó rádiózást kívánok nektek.
Csé
Arghonaut 2 Creative Commons License 2000.02.26 0 0 20
--------- WHO A FUCKING IS ORTT?!! @K@B@S@@X!
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 19
"Aztán húzzunk ebből a kurva országból.
Ami hazánk"

Szerintem csak azok húzzanak innen, akik visszsa akarják állítani a diktatúrát.

Előzmény: Gold Amex (18)
Gold Amex Creative Commons License 2000.02.26 0 0 18
Hét évre kap frekvenciát a MIÉP-hez közel álló Gidó Média Kft. Gidófalvy Attila, Nagy Feró, Schuster Lóránt zenészek (utóbbi egyben fővárosi MIÉP képviselő) rádiója. A nyertesek között van az Inforádió hírrádió is, amelynek fő tanácsadója Heltai Péter az MTV aktuális műsorainak főszerkesztője. (Népszabadság 2000. 02. 26.)

Tüntessünk a Tilosunkért a tavaszi napsütésben, legalább ennyit, legalább ezt.
Aztán húzzunk ebből a kurva országból.
Ami hazánk.

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 17
Az én történetem a Tilos Rádióval...

Hallottam sokat a rádióról, s abban a hiszemben voltam, hogy ez valamiféle SZDSZ-es rádióadás, ahol éjjel-nappal a zsidó holokausztról beszélnek, éltetik a liberalizmust és mindenkit lefasisztáznak, aki nem ért ezzel egyet. Egyszóval: azt hittem, hogy ez a rádió az SZDSZ legkellemetlenebb köreinek valamiféle házi rádióadója. Én biztos voltam benne, hogy ez így van. Annyira biztos voltam, hogy még arra se vettem a fáradtságot, hogy belehalgassak a rádió adásába. Aztán tavaly egy nap teljesen véletlenül éppen állítgattam a kocsirádiómat és egy fantasztikusan érdekes beszélgetést hallottam meg, annyira érdekes volt, hogy abbahagytam a rádió állítgatását és hallgatni kezdtem az adást. Kb. negyed óra múlva nem hittem a fülemnek, amikor meghallottam, hogy ez a Tilos Rádió.

Ez kb. egy éve történt. Azóta mindennap csakis a Tilos Rádiót hallgatom a kocsiban. Már az is előfordult, hogy megálltam az M1/M7-es autópályán az adás miatt a külső sávban, mert tovább akartam hallgatni (mint ismeretes, kb. a M1/M7 szétvállásáig lehet fogni az adást). Még interneten is hallgattam néhányszor, pedig az nekem nem olcsó mulatság, mármint reggel nem az, mivel saját magam fizetem az internetemet, ugyanis kényszervállalkozó vagyok.

Szóval csak egyet tudok mondani: én még ilyen jó rádióadót sosem hallottam. S erre megszünik? Kénytelen leszek megint csak kazettákat hallgatni a kocsiban, mert a többi rádió hallgathatatlan (a Kossuth és a Petőfi néhány műsora kivételével). Pedig még szerény 57 ezer forintos jövedelemadóm 1 %-át is a Tilos Alapítványnak adtam az idén...

News Reader
(Tengery János)

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 16
Hááááát lehet, hogy bennem van a hiba de nem értem. Több mai újságot átolvasva mindenhol azt olvasom, hogy a "legismertebb", "leghallgatottabb", stb. független rádió. Mi, akik hallgatjuk, tudjuk hogy azok akik csinálják letettek már nem keveset a képzeletbeli asztalra. Akkor mégis, milyen szempontok szerint döntenek (lásd ÍriszTV) ? (ehhez a kérdésemhez úgy érzem erős indulatszavak illenének leginkább) Netán kisorsolják ? Először volt a frekvenciamoratórium, azután meg ez ?
yuppy2000 Creative Commons License 2000.02.26 0 0 15
Ha igaz a hír, akkor ez dráma! Nem tudom, szoktátok-e hallgatni a Civilrádiót, de botrány.
A Tilos mérfőldekkel jobb rádió, mint bármelyik Budapesten. Ha elveszik, akkor azt mondom szar ez az ország.
mittudoméneztet Creative Commons License 2000.02.26 0 0 14
Illetve a Kultúrában is van egy! Nagyon örülök, hogy ennyi embert érdekel a dolog!

TILOS FOREVER!

ludanyi Creative Commons License 2000.02.26 0 0 12
Ez nem igaz hogy igaz (nem lehet igaz)...
LaCus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!