Keresés

Részletes keresés

beluskabacsi Creative Commons License 2000.05.08 0 0 753
Ahogy fiatalkori énem mondja. Csak bólintani tudok.
Előzmény: GLászló (752)
GLászló Creative Commons License 2000.05.08 0 0 752
Hát semmi. Én is azt mondom. Mi lenne? A segg jóízű. A Szabad Nép pedig jóhírű.
Előzmény: medve (751)
medve Creative Commons License 2000.05.08 0 0 751
Beluskabácsi! Hát mi a baj avval, ha a Nemzet örül, hogy egy szerkesztőbizottsági volt tag lesz az államelnök?
Előzmény: beluskabacsi (750)
beluskabacsi Creative Commons License 2000.05.08 0 0 750
Így van, medvének igaza van! A Szabad Nép is hasonlóképpen üdvözölte az új államférfiakat, mert az a sajtó dolga. A vezércikk arra való, hogy azonnal hozzáigazítsa magát az újság az új emberekhez. Éljen és virágozzék, Különleges tisztelettel köszöntjük a magyar nép új vezetőjét, aki a mi sorainkból való, stb. Nincs abban semmi rossz, kinyalni a hatalom seggét.
Előzmény: medve (748)
GLászló Creative Commons License 2000.05.08 0 0 749
Miért lennék dühös? :-O Ha a heccelődéstől megkönnyebbülsz, ne tartsd vissza magad. :-)
Előzmény: medve (747)
medve Creative Commons License 2000.05.08 0 0 748
Kedves Pinci! A címadásban egyetértek veled. A Mádl vezércikkel nem. Szerintem au új nemzetnek kifejezetten jót tesz, ha a Nemzet régi olvasóiban tudatosul, hogy egy a mostani Nemzethez is közel álló köztársasági elnöke az országnak. Ne felejtsd el, a Nemzetnek a régi Nemzet olvasóit és előfizetőit kell megtartania.
Előzmény: pinci (727)
medve Creative Commons License 2000.05.08 0 0 747
Na, ne légy dühös. Inkább örülj, most már a Népszabi is kénytelen lesz őpontosan idézni a külföldi tudósításokat, mert nem lesz olyan egyértelműen egyeduralkodó. Ez csak javíthat a helyzeten, Mármint a verseny.
Előzmény: GLászló (746)
GLászló Creative Commons License 2000.05.08 0 0 746
Sosem is zavart, hogy odaát kollega mit vesz ki a szavaimból. Fo(e)rdíts nyugodtan magyarról magyarra.
Előzmény: medve (745)
medve Creative Commons License 2000.05.08 0 0 745
Glaci! Szavaidból azt veszem ki, hogy bár szomorúan, de elismered, hogy a Magyar Nemzet lett az ország második legnagyobb politikai országos napilapja.
Előzmény: GLászló (744)
GLászló Creative Commons License 2000.05.08 0 0 744
:-)Most azt kéne mondanom, hogy az a wishful thinking, hogy az, hogy szerinted az wishfukl thinking, hogy szerintem wishful thinking? :-)
És ezt az elérkezett korszakhatárt, a hegemónia(volt ilyen?) megtörését miben látod igazolódni? Példányszámban, hirdetésbevételben, a lapok presztízsének változásában? :-)

A példányszámhoz egyelőre korai halvány adalék, hogy a három lap (Magyar Nemzet, Napi Magyarország, Sportfogadás) előfizetői számának összegéhez képest nagyjából háromezret veszített az új Nemzet, az áruspéldányszámokról még nincsenek megbízható adatok. A kevés eddigi információból az látszik, hogy az áruseladás nagyobb mértékben csökkent (a három lap összegéhez képest természetesen), valószínűleg a keresztolvasottság az áruspéldányok vételekor nagyobb volt. De mondom, ezek még korai adatok, igazából fél év kell ahhoz, hogy kiderüljön a ténylges helyzet. Nagyon izgalmas például, hogy a Nemzet új tulajdonosa hajlandó lesz-e a példányszámot auditáltatni, ( a Postabank ezt megtette) vagy hazudik tovább, mint a Napi Magyarország esetében. Most úgy néz ki, hogy valszeg lesz audit - de majd kiderül. Mindenesetre az is odébb van.

Előzmény: Korovioff (721)
medve Creative Commons License 2000.05.08 0 0 743
érdekesnek tartottam a Nemzet hétvégi számának mellékletét. Ezen sok függ. Fontos, hogy megjelent a Besancon írás, továbbá a Mindszenty emlékmise napján a róla szóló írás, illetve egy nappal Putyin beiktatása előtt egy nagyon jó elemzés jelent meg róla.

kilgoretrout Creative Commons License 2000.05.07 0 0 742
Örülnék és megköszönném.
Előzmény: Törölt nick (741)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.07 0 0 741
Mondok neveket.
Eötvös Pál, Acél Endre./O egyébként az MTI tudósitójaként azt vitatta a falklandi háboruban, hogy mit keresnek az angol katonák 10 ezer kilométert hazájuktól. Ha fital vagy tudnod kell, hogy Argentina megtámadta akkor Falkland-szigetet, ami angol terület volt. Ezt kérdezte Aczél Endre. Egyébként azt a kérdést már nem merte feltenni, goyg mit kerestek az orosz katonák Afganisztánban, amely terület sohasem volt az ovék.
Egyébként még Ágh Attila is az MSZMP Propaganda osztályának vagy a Politika Tudományok Intézetének volt a vezetoje, aki most független szakértoként/?????/ mondja el véleményét.
Ha akarod még, keresek neveket.
Előzmény: kilgoretrout (738)
Korovioff Creative Commons License 2000.05.07 0 0 740
Kedves Diolen,
kedvellek, de azért mégse gondold, hogy ilyen szoros koztunk a kapcsolat. Az, hogy te hogyan viselkedsz, az nem vet rám fényt se rosszat, se jót.
Az hogy én hogyan, már inkább. Nem hiszem, hogy következetlen lettem volna. Kell egy eros konzervatív, ha úgy tetszik jobboldali újság, sose mondtam mást. Most úgy tunik, megvan, és meg is marad.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (733)
kilgoretrout Creative Commons License 2000.05.07 0 0 739
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a fúzióig mindkét lap járt. A Napi Magyarország jobban tetszett. Ez a szellemiség pedig mintha a háttérbe kezdene szorulni.

Vegyük már észre, hogy egy írást mindenkinek meg kell tudni érteni. Attól félek, hogy a szerkesztőség beleesik aba a hibába, mint az értelmiségiek nagy része elkövet.... Fogalmazzunk közérthetően: „a krumplileves legyen krumplileves” és ne zsíron dinsztelt hagymára rakott krumpli vízzel felengedve.

Nagymamám azt mondja, hogy „jó ez a Magyar Nemzet, csak sokszor nem értem, mit akat mondani”.

Ne használjanak idegen szavakat, mert sokan nem értik.

kilgoretrout Creative Commons License 2000.05.07 0 0 738
Már vagy kétszer megkérdeztem (eddig nem válaszolt senki), megteszem harmadjára is: ki tud arról információt, hogy a Nszabadság 2000. évi szerkesztőségében hány olyan „újságíró” működik, aki 1990 előtt is ott volt?
Előzmény: Törölt nick (737)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.07 0 0 737
Egy kis pontositást szeretnék 1994.ig a választásig a Népszabadság fejlécén az is szerepelt, hogy "szocialitsa napilap". A választási gyozelem másnapjána a "szocialista napilap" részt törölték.
Egyéblént, eddig az ideig a napilap MSZP támogatást kapott, sót jó egy néhány ujságiró párttagként illetve a szoc.korszak hü katonájaként támogatta a szocialista Magyarországot.
Előzmény: ikszré (736)
ikszré Creative Commons License 2000.05.07 0 0 736
Kedves Aranyközép!

A szombati MN kiadója az impresszum szerint a Mahir Lapkiadó kft, amely a HVG információja szerint már nem létezik, mert átalakult Nemzet Lap- és Könyvkiadó kft.-vé április 17-én. Nem vagyok cégjogász, hogy van ez?

Kedves Pinci!

Szombat este (kormányhoz közel álló :-)) körökből én is hasonló példányszámot (jóval 100000 felett)hallottam. Tud erről valaki többet?

Kedves Diolen Mobi!

(Elnézést a késédelmes válaszért.)
A Fidesz és MSZ(M)P ügyességnél arra gondoltam, amit te írtál, hogy a Fidesz sem fogja pártlappá tenni a MN-et, mint ahogyan az MSZP a Népszabadságot nem tette azzá ('90 után természetesen.) Ha erre még az MSZP is képes volt, akkor a Fidesznek eleve képesnek kell lennie erre. :-)))

Bárcsak több "konzervatív koronagyémánt" és kevesebb "mocskoszájú, nyegle, liberális szennylap" lenne. Magyarországon jobboldali értékorientációjú lap alig van. Ilyenek a MN,
és (azért külön sorba írom), a Demokrata és a Magyar Fórum. Ugye, abban egyetértünk, hogy az utóbbiakat nem nevezhetjük koronagyémantnak. Baloldali lapok számtalanok vannak, és kevesebb példányszámmal, hirdetéssel gond nélkül megélnek.
Azért a MaNcsicsi a sámli után felállt egy (ki tudja, honnan kerített) hokedlire, és biztosan álldogál ott.
Ez a különbség nem piacgazdasági körülmények között alakult ki (írtam már x-szer).
És gondolj arra, hogy a (piacgazdasági) hóra kitett "hátrányos helyzetűeket" sem hagyhatja ott az állam megfagyni. :-)

Kedves Sumér!

"mindenesetre a nagy hirdetők még mindig bojkottálják - vajon meddig?"
Vajon miért bojkottálják? Ez az érdekesebb kérdés.

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.07 0 0 735
Kovács bácsi,

A szombati számok szerintem is nagyon jók, tényleg gazdag tartalommal, jó lenne, ha a hét többi öt napján is egy kicsit bővebbek lennének, persze tudom, pénzkérdés de nem csak az, mindenesetre a nagy hirdetők még mindig bojkottálják - vajon meddig?

Előzmény: Kovács bácsi (734)
Kovács bácsi Creative Commons License 2000.05.07 0 0 734
Azért ez a két utóbbi 20 oldalas Magazin tényleg nagyon jó lett, meg kell hagyni.
Előzmény: Antináci (728)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.05.06 0 0 733
Kedves Korovioff!

Te valami gyanús lojalitást tételezel fel rólam bizonyos sajtótermékek, meg azok úgynevezett értékei iránt. De ha valaki Degecen született és szocializálódott ;-), az nem fog egy könnycseppet sem elmorzsolni azért, ha ez vagy az a lap piaci okok miatt megszűnik, legyen bár patinás konzervatív koronagyémánt vagy mocskosszájú, nyegle liberális szennylap.

Sírtam én állami mentőöv után, amikor a Mancs alól kirúgták a sámlit? Aláírtam a Tilos Rádió támogatóívet? Szerintem kettőnk közül én viselkedem következetesen. És ez rád vet rossz fényt. :)

pinci Creative Commons License 2000.05.05 0 0 732
Bocs: Magyar Nemzet
pinci Creative Commons License 2000.05.05 0 0 731
Azt irod: a Magyar nemzetnek össze kell kapnia magát, hogy tartani tudja a példányszámot.

Ezzel tökéletesen egyetértek. Szerintem nagyon jól indultak, pl. CW Bank leleplező stb. Én főként a belpolitikát nézem - ezt megmondom őszintén - ott szerintem naprakész, promt az újság. De azért kissé félek, hogy az összevonás után elindulhat esetleg egy kismalac - farkas effektus. Mint a mesében: először csak a lábacskámat engedd be malacka, majd a másik lábacskámat, és a végén a farkas megeszi a malackát. Jelen esetben a volt Napi Mao a malacka. Hiszen rengeteg ex-Nemzetes állás nélkül maradt, akiknek helyet kell csinálni.

Azt pedig határozottan visszautasitom kedves Antináci, hogy a Népszabi vagy az MH fizetett bérence lennék! Éppen, hogy nem! Nagyon szerettem a Napi Mao-t, a Nemzetet pedig unalmasnak, hirszegénynek, szerkesztetlennek tartottam. És nagyon remélem, hogy jó dolog sül ki az összevonásból. Pl. az, hogy tartani tudja, azt a 120-140 ezres (!!) példányszámot, amiről jelenleg a fáma szól.

Előzmény: Korovioff (730)
Korovioff Creative Commons License 2000.05.05 0 0 730
Kedves pinci,
ezek a címek tényleg rosszak.
A Mádl-lal kapcsolatos megjegyzéssel nem értek egyet. Teljesen természetes, hogy egy lap üdvözli, ha egy szerkesztőbizottsági tagját köztársaági elnöknek jelölük, biztos befutóként.
"Az első interjú" típusú dolog viszont valóban olyan önreklám, ami legalábbis címként nem biztos, hogy jó benyomást kelt.
Valószínűleg rossz napja volt a szerkesztőnek.
Persze ilyesmi a legjobb háznál is megesik. Időnként még a Népszabóság címei is meglehetősen semmitmondóak. A Népszaváról beszéljünk, ahol ha jó a cím, akkor nem igaz.
Lényeg a lényeg, a Nemzetnek össze kell kapnia magát, ha stabilan magas példányszámot akar.
Előzmény: pinci (727)
akkorcsakmi Creative Commons License 2000.05.05 0 0 729
Szerencsére a Sportfogadás nem olvadt be. Így aztán minden rendben is van. A jogászok tudják a dolgukat. Mindkét oldalon.
Előzmény: Antináci (728)
Antináci Creative Commons License 2000.05.05 0 0 728
  • A két lap összevonása után néhány héttel számomra úgy tűnik: a régi Magyar Nemzet után ezt a lapot is sikerül elsekélyesiteni, semmitmondó, langyos lábvizzé tenni. Én ezt határozottan sajnálom, mert biztam benne, hogy valami jót csinálnak majd. Bár még minden lehet...

    OFF

    Téged a Népszabadság vagy a Magyar “előfizető-lenyúló” Hírlap fizet?

    ON

    Még nem írtam ebbe a topciba, így úgy vélem, ideje nekem is megírnom, mi a véleményem az új Nemzetről. Szerintem azok, akik temetni akarják, azok valószínűsíthetrően egyetlen új számát nem olvasták el, és/vagy a Népszabadság/Magyar Hírlap bérencei, fogadatlan prókátorai.

    Az egyesítés nagyon jót tett a lapnak – egyesítette a Magyar Nemzet hagyományoasan minőségi publicisztikáját a Napi Magyarország dinamikus híreivel, Lovas Istvánnal, Bayer Zsolttal (a mai magyar újságíró-választék legjobbjaival), Pilhállal. A legjobb nemzetes publicisták (például Pelle János) egyáltalán nem adnak ki rosszabb pubikat, mint a régi Nemzet idején. A hétvégén a 22 oldalas Nézet visszahozza a legjobb Napi Mao-hagyományokat – sokkalta színvonalasabban sikerült az eddigi összes Nézet, mint a Nemzet az egyesülés előtti vérszegény, a Népszabadság Hétvége-mellékleténél is lényegesen erőtlenebb Magazinja.

    Apropó, mit szóltok ahhoz, hogy a GVH (Gazdasági Versenyhivatal) versenyjogi szempontból tisztának látja a Sportfogadás “beolvasztását” a Magyar Nemzetbe? Hiába erőlködik a Népszabadság, a Magyar Hírlap és a többi “patinás”, “haladó” napilap, nem lehet megfogni a Nemzetet :-) (forrás: mai Népszabadság, 4. o., Magyar Nemzet: a delaware-i kapcsolat.)

  • Előzmény: pinci (727)
    pinci Creative Commons License 2000.05.05 0 0 727
    Kedves mindenki!

    off Először is szia mindenkinek. Azt hiszem még nem ismertek túlságosan, hiszen csak nemrég regisztráltattam magam ide a fórumra. off vége

    Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én kezdek kicsit elképedni. Nem tudom, láttátok-e a csütörtöki Magyar Nemzet vidéki kiadását. Néhány cim az első oldalról:
    Közös gondolkodás 2002-re
    (Ez arról szólt, hogy a Fidesz és az FKGP közös jelölteket állit 2002-ben)
    Ez a cim eléggé régi Nemzetes, vagyis jó kis semmitmondó pocsolya.
    Na de a másik: Vendégünk a francia miniszterelnök
    Igen, és Brezsnyev elvtársat meg üdvözöljük. Legalábbis bennem ilyen érzéseket kelt.
    És a legszebb: Az állafő-jelölt első nyilatkozata. Holott már nyilatkozott előtte a tévének, rádiónak és más újságoknak is.

    De Csontos János vezércikke ezen is túltesz.
    "Mádl Ferencet a Magyar Nemzet különleges tisztelettel köszönti, úgy is, mint aki a legutóbbi időkig a patináns polgári napilap szerkesztőbizottsági tagja volt. Meggyőződésünk, hogy a megfelelő ember kerül a megfelelő helyre..." stb. stb.

    Szerintem Mádl jelölésének nem az a legfőbb üzenete, hogy szerkesztőbizottsági tag volt-e, avagy sem.

    A két lap összevonása után néhány héttel számomra úgy tűnik: a régi Magyar Nemzet után ezt a lapot is sikerül elsekélyesiteni, semmitmondó, langyos lábvizzé tenni. Én ezt határozottan sajnálom, mert biztam benne, hogy valami jót csinálnak majd. Bár még minden lehet...

    Korovioff Creative Commons License 2000.05.05 0 0 726
    Kedves Diolen,
    a választ erre is te magad adtad meg.
    "De azt hiszem, hogy ha (Hornék) kirakták volna a - szívemnek mily kedves fordulat - piacgazdasági hóra, akkor most azt vetnétek a szemükre, hogy tönkretettek egy patinás konzervatív újságot."
    A Kurír és a Magyar Narancs nem volt se patinás, se konzervatív. Ami viszont voltak - hát abból még most is van éppen elég.
    Előzmény: Kettes számú törzsvendég (725)
    Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2000.05.05 0 0 725
    Kedves Korovioff!

    "De aki nem mondta ezt, az ne követelje most se."

    Na ne má. És mi legyen azokkal, akik tapsoltak, amikor a Kurírt és a Magyar Narancsot vágták ki a hóra? Tőlük milyen következetességet várjunk el?

    Előzmény: Korovioff (724)
    Korovioff Creative Commons License 2000.05.05 0 0 724
    Kedves Diolen,
    fölösleges az ijedség, én természetesen nem tőled érdeklődöm arról, hogy Horn mit miért csinált. Ezt csak azért írtam, mert a közszükségletről viccelődtél.
    Mondtam én, hogy Hornéknak ki kellett volna tenni a Magyar Nemzetet 'a piacgazdasági hóra'? Nem. De aki nem mondta ezt, az ne követelje most se.
    Egyébként magad magyaráztad el, miért. Azt is, hogy a Magyar Nemzettel kapcsolatban mi a közös érdek. Természetesen, hogy megmaradjon.
    Szerencsére most már nem is ez az igazi kérdés. A vegetálás más lapoknak maradt.
    Előzmény: Kettes számú törzsvendég (723)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!