Keresés

Részletes keresés

pancho Creative Commons License 2000.03.21 0 0 424
A szakmám tolmács-fordító (legalábbis per pillanat ezt csinálom), és nem az APEH-nek dolgozom. Remélem, senki nem szid - az átlagember biztos nem -, elég szűk kör érintett a végeredményemben, és szóvá tennék. Ja, és a munkámért egy személyben én vagyok a felelős azt ügyfél felé, nem mutogathatok másik 10 000 emberre.
Igen, drága az internet. Ez persze baj, de valahogy megfizetjük. Viszint a Matáv ekkor ne próbáljon a havi max. 500 Ft kedvezményével a jótevő szerepében tetszelegni.
Akinek ennél többet jelent a kedvezmény, az viszont joggal szidja a Matávot, mert annak a szar vonalai/központjai miatt szakad le a hálóról (mellesleg mióta bejelentették az átalányt, volt olyan, hogy 1 óra alatt 10-szer szakadt meg a kapcsolatom a kedvezményes időszakban - előtte szinte soha nem volt szakadásom, simán fent tudtam lenni akár este 6-tól reggel 7-ig, pár nagyobb letöltés esetén volt rá példa -, milyen furcsa véletlen, nem igaz?).
Bocs, akit itt mi szidunk, nem egy ember, hanem egy cég, aki a pofátlanság csúcsait döngeti. A többség ezért utálja.
(A MOL-t szintén, de ott kicsit az állam keze is benne van a magas üzemanyagárakban - kb. 75% különféle adó az árból, tehát 4 Ft áremelésből 1-et kap a MOL, 3-at Orbán Vitya és bandája -, míg a Matávnál nem.)
Előzmény: utax. (419)
Takács Viktor Creative Commons License 2000.03.21 0 0 423
Amint ígértem, megkérdeztük a Matáv illetékesét a topicban felmerült kérdésekkel kapcsolatban.

A cikk itt olvasható:


http://index.hu/cikkek/0003/matav2/

el_mariachi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 422
Bocsássatok meg, ha írta már valaki, de az MR mai híre szerint Európában és a világon Mo.-n a legdrágább az internetezés – európai viszonylatban a telefon is. A Matáv-tulaj Deutsche Telkom nyereségének egynegyedét a német piacnál nyolcszor kisebb magyar piac adja. Vicces, nem? Ameddig ez így van, a Matáv olyan kedvezményeket vezet be, amilyeneket akar, egy ilyen rabló üzletpolitikájú cég csak ne jópofizzon semmilyen jótevő-szerepben.
Üdv
e_m
utax. Creative Commons License 2000.03.20 0 0 421
joebacsi:

a kenyér létszükséglet, az Internet nem.
oké ?

már nem használható a hamis telefonkártyád ?

a benzin is qrva drága, és hiába van verseny, tök mindegy, melyik kutat választom, mindegyik drága, hajamba kenhetem a választás szabadságát, he ?

nem fizet semmit a maffia(.hu)
;-)
joebacsi: neked mennyit nő a presztizsed egy ilyen beszólásért a haverok előtt ?

Előzmény: joebacsi (420)
joebacsi Creative Commons License 2000.03.17 0 0 420
utax:

Draga a kenyér?
Haljál éhen...

Hamis telefonkártya már rég nem használható, és aki drágállja a telefonköltséget, az valószínűleg nem azért teszi, mert sose fizeti be (akkor ugye nem számítana, hogy drága).

utax: mennyit fizet egy-egy ilyen beszólásért a "céged"?

Előzmény: utax. (419)
utax. Creative Commons License 2000.03.17 0 0 419
Most mi van ?
Drága az internetezés ? Akkor ne internetezzetek. Én is nagyon szívesen kocsikáznék, de drága a kocsi is meg a benzin is, ezért nem teszem és nem ugatok. Megáll az eszem, pampognak, hogy drága egy kényelmi, luxux szolgáltatás. Hova jutunk így ? Követelőzni, az persze megy, közben meg csalnak, ahol tudnak, hamis telefonkártya, szikézett bérlet, vásárolt "E" kategória. A szolgáltatás kéne, de a fizetés büdös. Lógunk a buszon és szidjuk az ellenőrt, ha elkap, nem fizetjük a telefonszámlát és fújunk, ha kikapcsolják a telefont, üzbég üzenetközponton keresztül küldünk ezer SMS-t és sírunk, ha kiszámlázzák. Más cégét szidjátok, a sajátotokat meg véditek, hordjátok haza a sok Post-it-et meg jegyzettömböt, tollat, spirálfüzetet, de persze a munka túl sok, a fizetés túl kevés, a főnök egy állat. Sárosak vagytok mind (én is), nincs jogotok követelni, csak kérni. Ha valami olcsó, akkor meg kell venni, ha drága, akkor meg sajnálni kell, hogy keveset keresünk. Nem vagytok semmivel sem jobbak, mit a MatávPontos vagy a BKV-ellenőr. Pancho, neked mi a foglalkozásod ? Apeh ellenőr ? Villanyszámlás ? Rendőr ? Téged miért szidnak az emberek ? És te, eXXon ? Te hol sanyargatod a népet ? A te munkahelyed honnan csavarja ki a te fizetésed ?
Sírós nemzet vagyunk, na. Józannak kéne maradni, nem csak fröcsögni mindenre. Nem kéne elfelejteni, hogy akit szidunk, ugyan olyan ember, mint mi, és lehet, hogy ő ugyanúgy szidhat minket valamiért.

peace
utax.

eXXon Creative Commons License 2000.03.17 0 0 418
Úgy tudom teljesen független a dolog. 3000 napközben amúgy hamar összejön sajna ilyen árak mellett. Ha 2x,3x telefonálsz mobilra...
Előzmény: erogénharcsa (417)
erogénharcsa Creative Commons License 2000.03.17 0 0 417
Szia !
Ugy látom te "bennfentes" vagy :-)
szóval a kérdés, ami már sokakban felmerült, de még nem tisztázódott: uj ISDN2+ akciónál van ez a vállalt kötelezö havi 3000 Ft forgalmi dij,nameg most van ez az uj 4000 Ft havi átalánydij és azt nem tudták megmondani a matávpontban, hogy vajon a havi 4000 Ft átalány fizetésével "kiváltható"-e ez a kötelezöen fizetendo havi 3000 Ft forgalmi dij, amit 2 évre vállal az ember.
Szóval ha tudod a választ erre a kardinális kérdésre, akkor oszd meg velünk is !
Köszi !
Előzmény: Takács Viktor (396)
Árpi Creative Commons License 2000.03.14 0 0 416
babycsacsi!
Örülök, hogy sikerült segítenem, bevallom, ahogy magyaráztam, úgy kezdtem egyre jobban belezavarodni... :o))))
Előzmény: babycsacsi (413)
Filburt Creative Commons License 2000.03.14 0 0 415
pancho,

A 30x150 tényleg nem 4500 HUF. Én is így tanultam, de amikor megreklamáltam a telefonszámlámat, akkor a fickó ott a MATÁVnál zseniális matematikával rávilágított logikám helytelenségére és un. "lukat" beszélt a hasamba. Mikor láttam, hogy nem megyek vele semmire, ráhagytam... B-)

Filburt

Előzmény: pancho (411)
Filburt Creative Commons License 2000.03.14 0 0 414
Szia babycsacsi!

Még űrlap sem kell, elég a 1212-n eljutni az operátorig, bemondani az előfizetői azonosítódat és már kész is. Utána kiértesítenek. /Én is így csináltam./

Filburt

Előzmény: babycsacsi (413)
babycsacsi Creative Commons License 2000.03.14 0 0 413
Árpi!
Köszönöm a kimerítő tájékoztatást. A 1212-n már meg is rendeltem. Asztat mondták, hogy azonnal kiküldenek egy ÚRLAPOT.
Előzmény: Árpi (398)
k_gergo Creative Commons License 2000.03.13 0 0 412
eXXon: Jó, csak te azt írtad, hogy nincs kedvezmény, és nem azt, hogy az üzleti előfizetőknek nincs.
Előzmény: eXXon (410)
pancho Creative Commons License 2000.03.13 0 0 411
Mi van, a Matáv kivezényelte a teljes marketingirodát?

Kajafás:
"Aki azt mondja, hogy 30x150 az 4500 téved."
Bocs, mi még így tanultuk. Azóta változott a szorzótábla?

tomagi:
"Ne azt kérdezd, hogy neked mi az előnyöd belőle. Lehet hogy neked semmi, mert te eddig sem szakadtál meg (s közel sem biztos, hogy a MATÁV hibájából) netezés közben."
Hát kinek az előnyét kérdezzem? Én pláne nem vagyok jótékonysági intézmény. De azt jó tudni, hogy nem a Matáv hibája, hogy nem szakadtam meg. Képes lettem volna rákenni pedig, hogy ez a szemét Matáv, a héten már megint nem szakította meg a vonalamat egyszer se (hétfő este van).
Másrészt akinek komoly kedvezmény ez a csomag (azaz aki eddig ki tudott fizetni 30-40 ezret az éjszakai telefonokra), az nincs igazán rászorulva. Tehát a kedvezmény nem azoknak szól, akik rászorulnának, hanem azoknak, akik azért eddig is ki bírták fizetni a magas összeget (jó magyar szokás szerint). Ami viszont csak egy szűk rétegnek szól, azt én továbbra sem nevezném kedvezménynek. A többség ugyanúgy vagy rosszabbul járna vele, mint a 150 Ft-tal (ami persze marad, tudom).
Másrészt tanulj meg angolul. Csak hogy rájöjj, mi a különbség a sux és a flame között. Anyád, az a k. (mint kedves, de most nem erre gondoltam) az IRL suxolni szokott (lehet, hogy te is), de te a neten flame-elni (bocs a többiektől, ez így sikerült). A marhaságterjesztésben pedig te állsz az élen (ha végigolvasod a topicot, látni fogod, hogy ez többek véleménye is). Az elvtelen seggnyalásban szintén (nem valamelyik főnök titkárnője vagy? Mellesleg ideális alany lennél bármiféle diktatúra tartóoszlopának). Remélem, a monopólium megszűnése után, 2002-ben - amikor lesznek azért elbocsátások Matáv-szinten is - ennek ellenére kivágnak onnan, mint macskát sz@rni, aztán majd meglátjuk, akkor is ennyire dicséred-e a céget.
Ja, ha boldoggá tesz, szidjuk SaGa cégét is: kapja be a MOL is. De veletek együtt. (És lehetőleg ne az enyémet, mert ebben a két cégben túl sok a mocsok ehhez...)

sercli:
tomagi ott téved, hogy - mint írtam lentebb -, kétféle szolgáltató van. Az egyik a carrier, aki a kábelek tulajdonosa. A másik fajta a service provider, akinek lehet, hogy egy centi saját tulajdonú kábelje sincs, ő csak szolgáltatást ad el, az ehhez használt kábelt meg bérli a carriertől (aki viszont nem mindig szolgáltat magánelőfizetőknek, néha csak service providereknek).

eXXon Creative Commons License 2000.03.13 0 0 410
Lehet, hogy félre érthető volt amit írtam. Csak azt akartam mondani: idézek tőled: "Üzleti ügyfeleknek tényleg nincs" ISDN-re kedvezménye. Most akkor meg van különböztetve vagy nincs a cég az üzleti ügyféltől? Meg van. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy hülyeség lenne, amikor Te is írod, hogy ez így van. A mai könyvelők világába inkább cégnek veszik a vonalakat az emberek.
Előzmény: k_gergo (409)
k_gergo Creative Commons License 2000.03.13 0 0 409
Kedves eXXon!

Ellátogattál már valaha is ide és végigolvastad a szöveget?
http://www.matav.hu/otthon/arak/kedvezmeny.html

Világosan, egyértelműen leírják, hogy VAN kedvezmény ISDN-en internetezőknek is, csak nem 150, hanem 200 Ft. Üzleti ügyfeleknek tényleg nincs, de egyéni vonalon VAN! Ne állíts hülyeségeket!

Előzmény: eXXon (390)
eXXon Creative Commons License 2000.03.12 0 0 408
Pedig most az egyszer vicceseket akartam irni. Jó nagy marhaságot írtam, operátor törölheted is, ne égessen. Köszi.
Előzmény: Lexov (406)
eXXon Creative Commons License 2000.03.12 0 0 407
Köszi a kijavítást. Mivel a topic az átalányról szól, el se olvastam, hogy nem a telefondíjról van szó benne...
Előzmény: Lexov (406)
Lexov Creative Commons License 2000.03.12 0 0 406
eXXon !
Igazad van. Nem 7500. 10000+afa a korlátlan, céges matávnet. Hol van ez a 120e-hez ?

http://www.matavnet.hu/szolgaltatasok/uzleti/index.html

NaNe az netelérésről beszél és nem a telefondíjról, ami más tészta.

Előzmény: eXXon (404)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.03.12 0 0 405
Tomagi!

Te is marhaságokat terjesztesz! (Lásd 277-es sorszámú hozzászólásomat). Persze
utána kussolsz...

DRP.

Előzmény: tomagi (364)
eXXon Creative Commons License 2000.03.12 0 0 404
Csak egyéni előfizetőnek van a 7500. Ha a cég vette a vonalat, nincs ilyen kedvezmény. Vassal, dorongokkal verik azt a rohat vállalkozót! Az fizet 120000-et... De inkább nem telefonon internetezik, hanem füstjelekkel. 3 karakter/perc. Ez még jó is lenne, de sajnos este abszolút nem megy (sötét). Illetve 1 km-en kivül sok a crc hiba.
Előzmény: Lexov (401)
simson Creative Commons License 2000.03.12 0 0 403
Viktor!
Te mint szakértő legyél kedves tájékoztatni az igénybevétel mikéntjéről.
Előzmény 383. és 385. hozzászólás.
Köszönöm.
Takács Viktor Creative Commons License 2000.03.12 0 0 402
Látom, új vendég vagy :-)
Előzmény: eXXon (399)
Lexov Creative Commons License 2000.03.12 0 0 401
Szerintem inkább te NaNe !

Ha napközben is akar valaki netezni akkor ne az új 4500 ft csomagra fizessen elő hanem a sima 7500ft-ra. Akkor nem 120eFt henem csak 7500.
Tényleg mekkora szemét ez a matáv........

Előzmény: NaNe (400)
NaNe Creative Commons License 2000.03.12 0 0 400
Viktor,

"Az OTTHON csomag korlátlan internetezési lehetőséget biztosít a már ismert kedvezményes időszakokban: munkanapokon 18 órától másnap reggel 7 óráig, munkaszüneti napokon 15 órától másnap reggel 7 óráig (egyébként pedig bruttó 500 forintos óradíjért lehet internetezni)."

Ha esetleg beszélsz a Matávval, légy szíves kérdezd meg az illetékeseket, hogy a világon melyik országban van még 500 Ft/óra internet díj napközben.

(Megjegyzés : 500Ft/óra otthon végzett távmunka esetében napközben 500*8*30 = 120,000 Ft / hónap)

Megőrült a Matáv ?

NaNe

Előzmény: Takács Viktor (396)
eXXon Creative Commons License 2000.03.12 0 0 399
Ha a Matávnál dolgozol, és van lehetőséged a Starub Úrnak szólni, mond meg neki ne égesse magát olyan nyilatkozattal, hogy szeretné a céges és az egyéni előfizető közti különbséget megszüntetni. Kitől fél? Miért nem teszi? Nem ő az igazgató? A most hozott (nyilatkozata utáni) kedvezmény céges vonalra (ISND-re) se vonatkozik. Magát járatja le, ha hülyeséget beszél. Biztos sok cégnél neteznek este hat után, ha nem merte meglépni...
Meg légyszi kérdezd meg, a DSL-t miért nem vezeti be már be? Nem kellene megvárni az UPC broadbandjét... A mi kerületünkbe most indul. Ha valaki broadbandbe fektet, utána senki nem fog áttérni....
Előzmény: Takács Viktor (396)
Árpi Creative Commons License 2000.03.12 0 0 398
Na, most már legalább értem, mi a gondod. (Nem lehetek ám én se olyan zseni, hogy mindent egyből értsek! :o)) )
Szóval a netezés költsége két dologból tevödik össze, amikor telefonhálózaton keresztül követed el.

1: Kell egy telefonvolnal, ha a Matáv (nevü telefontársaság) a szolgáltatód, akkor a használatáért neki fizetsz. Ő adja a kapcsolatot az internet szolgáltatódig.

2: Kell egy internet szolgáltató (angolból rövidítve: ISP), aki valamiért (többnyire pénzért) lehetövé teszi, hogy hozzá betelefonálva (a géped teszi a modemen keresztül) felcsatlakozhass a netre, azaz a többi világhálóra kötött géphez adnak ők a pénzedért kapcsolatot.

Ez utóbbi is lehet a Matáv (nevü telefontársaság) egyik cége, a MatávNet (ami egy ISP).

Namármost:
A 4000 Ft-os kedvezményt a Matáv adja a telefonhálózat használatára. Mindegy, hogy netezel vagy beszélgetsz rajta, ha kifizeted a 4000 Ft-ot hó elején, akkor hó végéig nem ketyeg az órád a kedvezményes időszakban. De ha nincs internet előfizetésed, akkor csak beszélgetni tudsz rajta, esetleg adatot cserélni más gépekkel, meg faxolni.

Mivel netezni is akarsz, kell választanod egy ISP-t. Ha ez a Matávnet, akkor a többféle lehetséges csomag egyikeként választhatod azt a 4500 Ft-ba kerülőt, ami ugyanebben a kedvezményes időszakban korlátlanul használható. Választhatsz más csomagot vagy más ISP-t is, kérdés csak az, hogy ezek után érdemes-e. Lehetnek szolgáltatók, akik egyes területeken jobb feltételeket kínálnak, sok helyen viszont ez tünik a legolcsóbbank, legalábis az olyan éjjeli baglyoknak, mint én is vagyok.:o))

Vagyis a 4000 Ft-os csomagot a telefontársaság adja, a 4500-asat meg az ISP. Ha nem elég érhetően magyaráztam, szívesen nekirugaszkodom mégegyszer, kérdez még! :o))

Előzmény: babycsacsi (391)
Filburt Creative Commons License 2000.03.12 0 0 397
Hali!

Bocs, nem olvastam végig az egészet, de ha arra az átalányra gondoltok, ami a 06 51-es és helyi számokra vonatkozik és április 1-től indul, akkor asszem jó helyen járok. B-)

simson
Péntek délután elmentem egy MatávPontba, ott a csajszi azt mondta, hogy nincs nyomtatvány (lehet, hogy nem is lesz), de ha írsz egy levelet oda, ahonnan a számládat kapod, hogy április 1-től így szeretnéd, akkor az ugyanolyan jó. Holnap küldöm nekik a levelet. B-)

Filburt

Előzmény: simson (395)
Takács Viktor Creative Commons License 2000.03.12 0 0 396
Kedves Emberek,

azt hiszem, hogy soha, egyetlen cég sem fog olyan kedvezményt kidolgozni, ami minden egyes előfizetőnek tetszeni fog.

Nem írtunk külön kommentárt a Matáv kedvezményhez, azt hittem, érthető a csupasz sajtóközlemény. De az azóta felmerült kérdésekkel meg fogjuk keresni a Matávot, ezzel kapcsolatban érdemes lesz sasolni majd a címoldalt.

Gondoltam arra is, hogy meginvitálok a topicba egy hivatalosan delegált Matáv illetékest - az itt megnyilvánuló Matáv dolgozók magánszorgalomból védik a mundért -, de nem teszem. Mert felesleges, ha kérdések helyett néhányan csak a harcias véleményüket hangoztatva támadnak rá minden Matáv dolgozóra.

Ha már reklamálni kellene, akkor azt mondhatnám, hogy a tulajdonosoknál kellene, akik számára a Matáv és Magyarország nem több, mint egy Excel tábla néhány kockája; befektetés és megtérülés.

Másrészt nincs hol reklamálni sajnos, mert okos politikusaink találták ki az egész koncessziót, most pedig fogcsikorgatva várhatjuk, hogy véget érjen.

Az IDSN-nel kapcsolatban néhány hete szeretnénk bővebb cikket írni, ugyanis a Matáv hivatalos árlistáján csak akkor tudok elmenni, ha kinyomtatom és leteszem a földre. Úgy tapasztaltam, ezzel mások is így vannak. Azért mert vmi hiányzik a sajtóközleményből - pl. az adatforgalmi felárral vonatkozó kitétetelek -, nem biztos, hogy a rosszabb konstrukció érvényes. Úgy emlékszem, hogy a kedvezményes időszak alatt, az átalánydíj igénybe vétele esetén nem számít, hogy beszélgetsz az ISDN-en, vagy netezel.

Sőt, megnéztem, ott van ez is a közleményben:

"A csomag egyéni analóg és egyéni ISDN2 állomásra is megrendelhető, és bármely internetszolgáltatónál történő előfizetés esetén igénybe vehető. Ezáltal az ISDN-vonallal rendelkező előfizető egyszerre korlátlanul internetezhet és telefonálhat úgy is, hogy sem beszélgetési, sem kapcsolási díjat, sem adatforgalmi felárat nem kell fizetniük."

Hozzáteszem: nem kötelező egyetlen kedvezményt sem igénybe venni. Érdemes azért végignézni, hogy honnan indultunk és hol tartunk. Örülhettünk először a 150 Ft-os kedvezménynek, azóta már léteznek a különböző Kedvenc szám csomagok - most pedig itt a részleges átalány.

A topic elején is leírtam, hogy jön a következő lépés: átalánydíj egész napra. A topic tehát nem halt meg, sőt.

simson Creative Commons License 2000.03.12 0 0 395
Most már csak azt kéne tudni, hogyan lehet előfizetni az átalányra. Ugyanis elmentem az egyik Matávpontba és ott az ipse állítása szerint majd csak áprilistól. Fogadni mernék, ha addig várnék akkor csak májustól vehetném igénybe. Miért ültetnek oda ilyen maflákat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!