Lehet hogy én vagyok hülye kedves földijeim de nem találom a sopron.hu-n a fórum ot... pedig egykor még regisztráltam is magam... Adna valaki egy linket?
A segítségeteket szeretném kérni! Keresek valakit, aki élő leszármazottja egy bizonyos Ty. Szabó Károlynak, aki 1924 vagy 25-ben született valószínüleg Pázmándfalun. Szüleit Szabó Józsefnek és Szaló Rozáliának hívták, egy öccse volt, aki bár megnősült, de nem lettek gyerekei. A általam keresett Szabó Károly Győrságról költözött el Sopronba, s ott a 70-es években a Sütőipari Vállalat garázsmestere volt, s valamikor a 80-as években meghalt. Sajnos több információval jelenleg nem rendelkezem, de fontos lenne a gyerekeit vagy unokáit megtalálnom!
Minden információ hasznos lehet! Írhattok erre a címre közvetlenül is: info@artemiszmuhely.hu
Ez az, amelyik a SOFA területén állt ? Mert akkor az már nincs meg, mert amikor a Sörgyár megvette a SOFA területének egy részét logisztikai célokból, akkor azt a víztornyot felrobbantották. Szép nagyot szólt, de igen profin robbantottak, egy pontban dölt össze az egész.
Rotary Club SopronA szervezet postai címe: Rotary Club Sopron, H-9401. Pf.261 Alakulásának idõpontja: 1990
A szervezet rövid bemutatása: A nemzetközi rotary szervezet egységeként, a Magyarországon, Ausztriában, Szlovéniában és Horvátországban mûködõ mintegy 90 klubból álló 1910. körzet egyik legelsõ magyarországi alapítású klubjaként alakult meg a soproni szervezet. Alapító klubunk, aki a megalakuláshoz nyújtott szervezési, erkölcsi és anyagi segítséget, a Rotary Club Eisenstadt. A nagy nemzetközi részvétellel megtartott alapító ünnepségünk (Charter) 1991. április 30-án volt. Rendszeres havi összejövetelünket szerdai napokon 18,30 órai kezdettel tartjuk a Perkovácz Házban. Tisztségviselõk: A klub 6 tagú vezetõsége a rotary elveknek megfelelõen egy-egy évre kap megbízást. A Rotary Év a nemzetközi kialakult szokásnak megfelelõen július 1-tõl a következõ év június 30-ig tart. Alapító elnökünk Dr. Winkler András, jelenlegi elnökünk Dr. Szabadhegyi Gyõzõ. Tagság feltétele: A rotary alapszabályzatának megfelelõen lehetõleg egy szakterületet egy fõ képvisel a klubban. A felvétel a klubtagok ajánlása útján történik, olyan személyekre vonatkozóan, akik elfogadják a klub alapelveit és a klubtagságból fakadó kötelezettségeket. Eddigi tevékenység, fõbb célok: A rotary klubok hálózata széleskörû együttmûködés alapján szervezi tevékenységét, köztük kiemelten a humanitárius célokat, az ifjúság tanulását, továbbképzését, nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztését célzó központi projektek finanszírozását. Ugyanilyen elvek szerint szervezõdik a helyi projektek támogatási rendszere is. ĺgy pl. részt vettünk Dubrovnik újrafásításának programjában, de támogatjuk alapítványunkon keresztül a soproni Állami Nevelõotthonok mûködését, nehéz helyzetû soproni fiatalok tanulásához nyújtunk segítséget, soproni városszépítõ programokban vettünk részt. A klubban folyó munka hangsúlyozottan politikamentes, klubéletünk szerves része a rendszeres kapcsolattartás a mintegy 14 magyarországi, és elsõsorban a körzetünkbe tartozó külföldi klubokkal. Rendszeresen fogadunk és küldünk résztvevõket távolabbi klubok rendezvényeire is.
Köszönöm! :) Kicsit pontosabban? Esetleg elérhetőség?
(Ja, és meglepődve láttam az elkerülőnél a körforgalomban azt a körzőt! Képes voltam kiszállni és odamenni, hogy ki csinálta. Most már tudom, hogy a faipari kar, de az erre haladó külföldiek sztem 90%-ban szabadkőműves jelképnek tekintik.)
Vagy a faipari karon működik a Páholy esetleg??? :)