Karácsonykor volt egy pingvinről meg nem tudom, mikről szóló német gyerekfilm a tévében, és az egyik gonoszt játszó manus pont úgy nézett ki, mint a Rammstein énekese, meg úgy is gesztikulált. Szerintem tuti, hogy ő volt az. Vajon lehet ez?
Ki hallotta már a Seemannt Nina Hagentől (+ Apocalyptica)??? Óriási, szentségtörés lenne azt állítani, hogy jobb lenne az eredetinél, de nagyon ott van, köszönhetően Nina Hagennek. Szerintem a legjobb cover minden stílust mindent összevetve, amit valaha hallottam.
Hi. A budapesti reise reise lemezbemutató koncert nincs meg vkinek videofelvételen az egész? Ott csápoltam az első sorban, és egyszerüen nem akarom elhinni, hogy senki sem vette fel videora! Az első számot tudtam eddig csak letölteni... Ha valakinek megvan, akkor kérem jelezze felém! :) thx
Nekem is hasonló véleményem van: ha a Rosenrot lenne az első Rammstein-album, amit valaha hallottam, biztos, hogy beleszeretnék. Így viszont folyton azt várom, hogy az első három lemezhez hasonló nóták kápráztassanak el, de be kell látni, hogy változnak az idők.
Röviden én is értékelnék:
Egyértelmű kedvencem a Spring, a Benzin mellett ez a nóta viszi az albumot. A zúzósak(Mann gegen Mann, Zerstören) mind bejönnek, de sokadik hallgatás után a Rosenrot és a Hilf mir is megtetszett. A Te queiro puta külön kaszt, először kiakadtam, de kezdem megszokni. A balladák közül a Wo bist du-t az elején elengedtem a fülem mellett, mígnem rájöttem, hogy akár rólam is írhatták volna...A Stirb nicht vor mir inkább a Texas cédéjére való lenne, a Feuer und Wasser eleje uncsi, az Ein Leid számomra értékelhetetlen.
Valszeg igen. Megszereztem khm a Rosenrot limited edition DVD-t. Hát nem rossz a nimes-i, meg a londoni koncert. A japán nem jött be, pedig a Mein Teil volt.
Az albumról, hát vegyes a kép, nekem tetszik a Benzin, Stirb nicht, Te quiero puta, Mann gg Mann, talán Rrot. A többi nekem felejtős (Rammstein szinten!!, mert különben jók azok is.) Bár a Reise, Reise nálam elégmagasra tette a mércét.
Olvasgattam különböző fórumokat, amelyeken teljesen eltérő véleményeket láttam az általad kevésbé kedvelt nótákról, úgyhogy most már tényleg kíváncsian várom. :-)
Öööö, voltunk egyszer Bécsben, amikor a Mutter turné volt valami csarnokban, a Clawfinger volt előtte, nem tom hány éve volt. De akkor mintha nem lett volna a Spieluhr. Aztán voltunk mégegyszer Bécsben, amikro volt minden, csak éppen Rammstein nem, helyette 5 perc Slayer és hazakocsikázás :)
Szerintem meg óriási nóta az Ich will-el együtt. Ezek annyira ütnek koncerten, hogy én ott szerettem meg őket igazán. Ellentétben pld. a Sonne-val, ami szerintem koncerten egyátalán nem erős, de se a Rein Raus se a Feuer Frei szeritnem nem annyira jó nóta, hogy ennyit kéne koncerten játszani. AKkor már inkább a Mein Hert brennt, ami Bécsben szerintem nagyon jó volt vagy Zwitter is jobb. Sajna a Spieluhr-t sose hallottam élőben.
Na, többszöri meghallgatás után a véleményem alapjában nem változott, de kissé javult.
Kimondottan jó rammsteines nóták: Benzin, Zerstören, Mann gegen Mann és a Te Quiero Puta szerintem jópofa és élvezetes. Ez összesen négy, de szerintem együtt nem érnek annyit mint a Links234. Ettől függetlenül ezek orrbanyomják majd a közönséget koncerten és élvezetes lesz.
Közepes, hallgatható nóták: Rosenrot, Spring, Stirb nicht vor mir, Hilf mir. Ezeket nem érzem erősnek, a két ballada elmegy de sajnos elveszik a többi között, mert a másik három alant nem ér sokat. Ezek kedvenceim nem lesznek, de azért elmegy, kiváncsi vagyok koncerten, hogy szólnak.
Semmirekellő töltelékek: Wo bist du (egy silány kiadású Ohne dich), Feuer und Wasser (uncsi), Ein Lied (értékelhetetlen hangatás).
Úgy látszik, nem vagyok vmi naprakész, de a Reise, Reise-t csak mostanság kezdtem felfedezni (Magánjog záróvizsgára készülve kell egy kis lelki felfrissülés). Hogy a Dalai Lama milyen rohadt jó szám! A szövege úgyszintén. Szerintem sokat olvasnak Goehte-t.
Értem. Valóban sokkal inkább illik a Reise lemezhez és tök érthető, hogy ahhoz készült. A nagy kérdés, hoyg miért nem ez lett a borító hanem az az idétlén narancssárga flugkoffer.