Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Persze, lehet máskor is, vagy közvetítő útján is. Ahogy az ügyfél kívánja. Pestre 4évente 1x járok, de a környékén sincs dolgom. Nekem elég is belőle annyi.
A csomagod elkészült. Átvételre az első lehetőség szombaton reggel/délelőtt, Zalaegerszeg - Keszthely - Déli part - Siófok vonalon, vagy annak vonzáskörzetében.
Azok a bizbaszok ha gumiszilentek, akkor futómű javítás... :-/ Ha repedtek és hiányosak, kezdődik a lógás, jönnek a futómű hangok. A szerelőd ad majd pontos diagnózist.
Meg nyilván Te sem a határain autózol a gumiknak. Nem szaladsz bele a körforgalomba százzal, tehát nem számít hogy adott esetben egy évszakra specializált, marha drága gumi tapadna, de a négy évszakos már nem.
Én is szemezgettem a négy évszakossal, mert olcsóbban megúsztam volna, de pont hozzám került, igen jutányos áron egy barátomtól négy téli, lemezfelnin.
Egy szezont futott vredestein téli gumik. Szóval most ezeken fut az S40.
Voltak bennem is annó kételyek a négyévszakossal, aztán miután tesztelés szándékkal a 480-asra raktam egy szettet, meggyőztek. Ezek a mostaniak már nem azok az első tizenéves gyenge próbálkozások, az sem mindegy ugye, melyik gyártó termékét veszed. Annó egyetemi éveim alatt a kis kombiladámmal, használt téligumikkal csapattam évekig hóban, fagyban és sose akadtam el. Aztán meg lassan átalakultak a teleink, latyak, eső van, igazi tél meg alig. Márciusra kell mostanában koncentrálni, akkor kopogtat be a hó és a fagy pár napra ;-).
Amit fargo említ, jogos, a só simán támadhatja a felniket, figyelem majd. Nagyobb csapatások után azért az egész kasztnit alaposan lecsutakolom, sose hagyom rajta a sós sarat... A
Jódolog az, mikor a garázsodban kényelmesen szerelhetsz (végre), emelheted az autót és még bőven van helyed körbejárni, forogni, mozogni. Apám mindig mondta, hogy ha garázsod lesz fiam, az nagy legyen! Szóval szépen csendben megejtettem a náthám miatt hétvégéről elhalasztott kerékcserét. Azért nem rossz ez a Mercurius szett, nekem a 960-as így kerek! Négyévszakos szett került rá, lássuk mit tud. Mondjuk a sokkal nehezebb kéttonnás suv-okon és a még nehezebb e-autókon tesztelik ezeket, mellettük a 960-as az 1.6 tonnájával sehol sincs...
Anno volt egy casio órám, kb 5 év után kellett cserélni benne elemet, akkor a tömítést is cserélték. Aztán kb plusz 5 év múlva szétesett a külső műanyag része. A fiókban. Akkor már nem használtam...
ahogy dokee írja az már nem tökéletesen zár gondolom az első 7évben nem párásodott, illetve igen rendes órás nyomás próbázza, olyan lesz mint új korában.
A tömítések megöregszenek benne idővel cserélni kel.
nem jó csak arra alapozni a ház energiaveszteségét, mert boka környéki izületi betegségeid lesznek
nem jó gondolat a padlófűtést állandó hőmérsékletű vízzel keringetni (ezt Sanya írta korábban), mert ahogy már azt beszéltük a ház hőigénye változik az időjárással (leginkább külső hőmérséklet) ezt egy állandó hőmérsékletű hőleadó felülettel a lakásban mindig is változó belső hőmérsékleted lesz (akár radiátor akár padlófűtés)
Valószínűleg az a bibi akkor, hogy még nem cserélték LED-esre a lámpatesteket. Kb két (vagy három?) nagyságrenddel nagyobb a fogyasztása a régi lámpáknak, százmilliós tétel évente a villanyszámla hozzá. Akkor sem értem, hogyan lehet sötétségben hagyni egy fél várost...