Keresés

Részletes keresés

Crash Test Dummy Creative Commons License 2005.12.15 0 0 371
www.radixforum.com. (tud magyarul :) )Itt tutira lelsz infókat!

Ja, és az iwiw-et is ajánlom, eleddig azt hittem hogy viszonylag ritka írásmódú vezetéknevem plusz keresztnevem kombója országosan egyedi, erre kiderült hogy iwiw-en van 4 darab azaz fő betűpontos (vezetéknévileg, plusz ua. keresztnév) druszám. (és ez a számítógépet aktívan használó népességből van, ami az össznépesség kitudja hány %-a, talán lesifotos kolléga tudná az arányokat....www.iwiw.hu. csak az kell hozzá hogy valaki meginvitáljon...
Előzmény: extekergo (366)
lesifotos Creative Commons License 2005.12.15 0 0 370

Ne csak a telefonkönyvet nézd, használd pl. a Google-t is.

 

Az első találatok között van ez a lap is.

 

http://laici.op.org/domi/dh03kar.htm

 

Több Iszakról is szóüt ejtenek benne, az egyik Vasváron született (Szhelytől kb. 25 km)

 

Ezt is nézd meg:

 

http://www.radixindex.com/cgi-bin/rixidxvn.cgi?act=searchsn&act2=&q=iszak&q2=&lan=hu

 

 

Előzmény: extekergo (366)
lesifotos Creative Commons License 2005.12.15 0 0 369

Szia!

 

Én egy Iszak Patríciát ismertem, megpróbálom előkeresni a címét... Hátha.

 

l

Előzmény: extekergo (366)
yenoee Creative Commons License 2005.12.15 0 0 368
Hümm. Én annyit tudok ezzel kapcsolatban mondani, hogy a húgommal egy óvodai csoportba járt egy Iszak családnevű kissrác. Húgom '79-es.
Amúgy így hirtelen nem rémlik egyéb...
Esetleg egy nagyon amatőr ötlet: a Millecentenáriumra megjelentették a "Magyarország vármegyéi és városai" könyvsorozat reprint kiadását. A Vasvármegye kötetet talán érdemes lenne kicsit átlapozni. Rengeteg nemes, iparos és köztisztviselő szerepel benne. Talán elcsíphetsz belőle valami használható adatot...
Ez így mondjuk nem lesz sok, de hátha:-)
Előzmény: extekergo (366)
v_peti Creative Commons License 2005.12.14 0 0 367

Talán a levéltárban tudnának ilyesmiben segíteni.

 

Előzmény: extekergo (366)
extekergo Creative Commons License 2005.12.14 0 0 366
Szevasztok Szombathelyiek!

Kérnék Tőletek egy kis szívességet.Iszak névre kerestem rá családi okból a telefonkönyvekben. Keletmagyarországon, 1 személyt találtam. Viszont , mint sejtettem, Szombathelyen és környékén, vannak, sőt úgy tünik csak ott vannak. Feltételezem az az 1-2 Pesti is onnan származott el, csak úgy mint a nejem nagymamája. Szóval, az Iszak névről, eredetéről, az Iszakokról tudtok nekem valamit mondani, írni? Nejem valami Jáki rokonra, és egy Iszak Sándor nevű volt Szhelyi focistára emlékszik (róla fotónk is van), haloványan rokonként. Na nem felkutatni akarjuk, csak mint írtam maga a név, mint ritkaság, -itt nálunk csak a nejem az tudtommal- érdekelne.
Egyébként rulez a városotok, igaz már vagy 13 éve voltam ott utoljára, triatlon EB-én, előző évben pedig egy kerékpártúrát vezettem ara. Több mint 40-egynéhány éve pedig, mindig ott szálltam fel a hazatartó vonatra katonaként...

Köszönön ha észrevesztek...hátha segítek felpörgetni ezzel is a topikotokat! v_peti, lesifotos, CrashTestDummy, yenoee, mint legtöbbett hozzászólók rátok számítok!

Üdv.: Egerből extekergo
eMM Creative Commons License 2005.11.30 0 0 365
És pénteken este tuti hogy van helyük is.
Mi a Savarián a MÁV koliban száltunk meg,és egész tűrhető volt,ár/érték arány kiváló.
Előzmény: v_peti (363)
kalandor77 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 364

Sziasztok !  Szombathelyiek segítsetek legyetek szívesek !

 

Véletlenük valakinek van infója, hogy mikor és hol lesz legközelebb SIBÖRZE a határhoz közel Ausztriában, Burgenlandban (Eisenstadtban) estleg távolabbi székhelyen ! Ugyanis lecsúsztam a novemberiről , későn értesültem !

 

Nagyon fontos lenne ! 

 

Köszönöm előre is !

 

Andrewboy a dél alföldről

v_peti Creative Commons License 2005.11.24 0 0 363

Kissé megkésve ezt találtam. A legolcsóbbak a főiskolai kollégiumok szerintem.

http://www.szombathely.hu/publikalas/index.aspx?lap=35&pf=26&lf=33&mf=650&cmf=697

 

Előzmény: Bara87 (362)
Bara87 Creative Commons License 2005.11.20 0 0 362
Sziasztok Szombathelyiek! Segítségre lenne szükségem! Györi lány vagyok és Szombathelyen kéne vmi olcso szállás péntekenként. Csak péntekenként 1 éjszakára. Este ugyanis péntekenként nincs vonat Györbe. Tudnátok segíteni?? Szívesen veszek minden segítséget! Köszi! E-mail-címem: bara12_87@citromail.hu vagy ide is írhattok!
v_peti Creative Commons License 2005.11.19 0 0 361

OFF

Viszont a DVD írónál már gondban lesz az ember, mert vajon egy olcsóbb készülék által rögzített film minősége mennyire lesz megbízható? Vagy a drágább mennyire finnyás? Másfelől meg a megírt DVD-ket lejátsza-e tisztességesen egy másik lejátszó? (A számítógépekbe szerelt DVD meghajtók esetén sem isreletlen ez a )probléma.

ON

 

Némileg kommentálnám a cikket:

 

http://www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikksql.cgi?cikk=18495

 

Kedden reggel nyolc óra előtt hosszú sor kígyózott a MediaMarkt előtt, az emberek békésen várták a kitáruló kapukat. A bejáratnál biztonsági őrök, a parkolóban rendőrök posztoltak, de a Budapesten látott őrület, taposás, könyökölés elmaradt. A több hullámban beengedett vásárlók kíváncsian széledtek szét a szélrózsa minden irányába és öt perccel a nyitás után már jöttek is ki az első vevők. Legelsőként egy hölgyet pillantottunk meg nagy dobozzal, aki elmondta, hogy régi álma teljesült a most megvásárolt kenyérsütő géppel.

 

1/2 1-kor értem oda. Akkor már ne volt tumultus se kint, se bent, de már a pénztáraknál sem volt, amikor kijöttem.

 

Szimpatikusnak találtuk a "Nem találja? Kérdezze a pultnál. Megrendeljük!" szöveget. A "Legjobb hely Szombathelyen" felirat viszont túlzó és bátor kijelentés, mert hát hülyék azért mi sem vagyunk, hogy egy áruházat jelöljünk erre a címre.

 

Annakidején a diliház* bejárata melletti "cégtáblára" felírta valaki, hogy "Talán a legjobb hely!"

 

*Jó, nem így hívják, meg nem csak őrültek vannak ott, csak a kontraszt kedvéért írtam ezt.

 

 

Előzmény: lesifotos (360)
lesifotos Creative Commons License 2005.11.18 0 0 360

A DVD lejátszóknál egyértelműen a noname lejátszók a jobbak. Nagyobb tudás, régiófüggetlenség és nagyobb DivX-kompatibilitás.

 

A 10 ezer forintos noname tudását kb. 30-40 ezer forintnál kezdheted keresni a márkás cuccoknál. Sajnos. 

Előzmény: v_peti (359)
v_peti Creative Commons License 2005.11.18 0 0 359

Ez igaz. De nemcsak alsó árkategóriás termékek vannak, amit sok eseteben igyekszem elkerülni.* Mondjuk pont a DVD-lejátszó az, ahol néha az olcsó** a jó, mert némelyik márkás készülék finnyássabb a változatos fájlformátumokkal szemben. (Pl. DivX)

 

*Trabant minőség helyett, Opel minőséget keresek.

**Ellentétben mondjuk egy videokamerával, ahol az optikai és mechanikai rendszeren van mit elrontani.

 

 

Előzmény: eMM (357)
v_peti Creative Commons License 2005.11.18 0 0 358

Jót nevettem a történeten, bár annyira nem vidám a téma. Bár 1 db gáztűzhely nem sokat számít egy ekkora áruházban. De azért minden nem lehet olcsóbb náluk. Viszont a választék az jó nagy. És ha jól megfogalmazott elvárásaim vannak, akkor nem árt, ha nem csak egy termék felel meg annak, hanem legalább 2-3 közül választhatok. Igaz, ilyen esetekben nem árt, ha vannak termékkatalógusok, amiket itt nem találtam.

 

Pl. Keress olyan magnósrádiót, aminek van line in bemenete! Vagy olyan CD (DVD)-írót, aminek az előlapján két gomb van. Ez két konkrét, és nem elvont példa. Tessék utánajárni!

 

 

 

 

Előzmény: imray (355)
eMM Creative Commons License 2005.11.18 0 0 357
máshol se kapsz jobbat csak drágábbért.
Előzmény: v_peti (356)
v_peti Creative Commons License 2005.11.18 0 0 356

3-ból 1 nem működik: A tömegtermelés következménye. Mivel 1 év garancia van, ezért akkor van nagyobb gond, ha később romlik el. De akkora már olcsóbbak lesznek a DVD-felvevők, és majd azt kell venni.

Amúgy meg teszkógazdaságos minőség esetén nem számíthat másra az ember.

 

 

 

 

Előzmény: eMM (352)
imray Creative Commons License 2005.11.18 0 0 355

Igazából ez egy szomorú történet.

De nekem tetszik.

Előzmény: lesifotos (353)
lesifotos Creative Commons License 2005.11.18 0 0 354
Kérdezd meg a Savaria Touristot, vaghy a Tourinform irodát! Esetleg vároháza...?
Előzmény: imray (351)
lesifotos Creative Commons License 2005.11.18 0 0 353

 

Felvásárolták és újra eladják?

Különös "pletykát" hallottunk a Media Marktban egy nézelődőtől. Az idősebb úr szerint a most megnyílt áruház több akciós termékét környékbeli kereskedőktől vásárolta fel és a beszerzési ár alatt tette ki a megnyitóra.

Természetesen sok hasonló szóbeszéddel találkoztunk már, de azért körbeérdeklődtünk egy kicsit. Az eredmény meglepő, a 150 méterre található TESCO-ban székelő Elektro Pont ugyanis megerősítette az értesülést és konkrét példával támasztotta alá.

- A Media Markt nyitása előtt két nappal az áruház fehérosztályának vezetője (ide tartoznak pl. a hűtők, mosógépek) bejött az üzletünkbe és két gáztűzhelyt akart elvinni az akciós 19900 forintos áron. Mivel az akció kiírásában szerepel, hogy kereskedelmi mennyiséget nem szolgálunk ki, ezért csak egyet kapott. A Media Markt-nak kért számlát és annak az autójával szállították el a megvásárolt gáztűzhelyt. Természetesen elmentünk az áruház megnyitójára és a sor elején felfedeztük a tőlünk vásárolt terméket, ami 2 ezer forinttal olcsóbb volt, mint nálunk, 17999 forintért árulták - mondta el a nyugat.hu-nak a szombathelyi Elektro Pont áruház vezetője. - Elhatároztuk, hogy visszavásároljuk a tűzhelyt. Előbb le akartak beszélni róla, majd némi időhúzás után megkaptuk. Mivel 1500 forintot kértek a "házhozszállításért", ezért egyszerűen kiskocsin visszahúztuk az áruházunkba. Az ilyen akciók célja, hogy belevigyenek minket az árversenybe, de nem mentünk bele, mert abból nem jönnénk ki jól. Magyar áruházként nem
tudjuk felvenni a versenyt a német multival, ha árat csökkentünk, akkor az alá is lemennek, mivel más termékeken be tudják hozni.

 

Forrás:

 

http://www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikksql.cgi?cikk=18495

Előzmény: v_peti (350)
eMM Creative Commons License 2005.11.18 0 0 352
lehet venni benne remek Jama DVD házimozit olcsóért.Csak 3-ból 1 nem műxik.
Előzmény: v_peti (350)
imray Creative Commons License 2005.11.18 0 0 351

Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, de azért rákérdezek: tud valaki Vas megye címerének olyan matrica változatáról, ami bírja az időjárás okozta strapát és autóra ragasztható?

v_peti Creative Commons License 2005.11.18 0 0 350

Megnyílt a MEDIA MARKT. Na ebben legalább megelőztük Győrt.

 

 

akarki01 Creative Commons License 2005.11.11 0 0 349
köszi
Sundibundi Creative Commons License 2005.11.10 0 0 348

Nyertél két másodperccel. :))))

Előzmény: yenoee (346)
Sundibundi Creative Commons License 2005.11.10 0 0 347
A Rumi külső útról nyílik, az már Gyöngyöshermán.
Előzmény: akarki01 (345)
yenoee Creative Commons License 2005.11.10 0 0 346
Gyöngyöshermánban van, a Rumi út Külsőről nyílik, a Belvárosból Kám felé kell kimenni. Mész, mész, átmész két vasútátjárón, és az első utca lesz jobbra.
Előzmény: akarki01 (345)
akarki01 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 345
Sziasztok, nem tudná valaki megmondani, hol van Szombathelyen az Akácfa utca?
Köszönöm.
yenoee Creative Commons License 2005.11.09 0 0 344
Mert bisztoss az volt közelebb :-P
Előzmény: Crash Test Dummy (343)
Crash Test Dummy Creative Commons License 2005.11.09 0 0 343
Hmm, én mégis a HEMO-ban rugtam be először 2 üveg sörtől 1992-ben karácsonykor :))
yenoee Creative Commons License 2005.11.09 0 0 342
No igen, azt emberileg még meg tudtam volna érteni...
:-)))
Előzmény: eMM (341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!