Nagyon jó volt a koncert, bár az Adj valamit c. dalt szívesen meghallgattam volna újra, de abban igazat adok Zoránnak, hogy egy picit változtatni kell a műsoron. Palya Bea pedig érdekes jelenség :)
Sajnos feleslegessé vált az egyik jegyem a november 28-ai Rózsavölgyi Szalonban megrendezésre kerülő Zorán estre ("Pár - Beszéd zenével és irodalommal, Zoránnak Veiszer Alinda beszélget" című), így eladóvá vált.
Ár: 2900 Ft
Elektronikusan vettem a jegyet, egy papírra tudtam csak kinyomtattam mindkettőt, amit a helyszínen jegyre kell cserélni. Tehát a jegyet átadni csak az est előtt fogom tudni.
Ez egy A4-es alakú, keményfedeles, több mint 140 színes és fekete-fehér képet tartalamzó 80 oldalas album. Szöveg és statisztika is van benne a koncertekről.
Lefoglalni a könyvet a Kultúrbarlangban kell. Tényleg csak 500 db készül belőle!
Na ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: ugye a Kúltúrbarlangban csak személyesen lehet vásárolni, neten nem? :( Nem ismerem őket, az eddigi Zorán-gyűjteményemet más boltokban szereztem be Győrben.
Zorán Egypár barát duettalbuma sikeresen foglalta el az iTunes eladási listájának legfelső fokát, ezzel is bizonyítva, hogy a szerb származású művész még több évtizedes karrier után is fáradhatatlanul halad előre.
Az ország szégyenkezik vagy szitkozódik, a focisták zavartan néznek maguk elé [...] A lényeg: valószínűleg a magyar foci mélypontja.
Nem csak a foci mélypontja, hanem a magyar közéleté, társadalomé is. Megszűnt a jogállam, az alkotmányosság, a parlamentarizmus, a demokrácia intézményeit porig rombolták, az állampolgárokat nyomorulttá, kiszolgáltatottá, azaz manipulálhatóvá tette a jelenleg hatalmon lévő trupp -- amire persze 2010-ben a többség szavazott, és az előrejelzések szerint jövőre is szavazni fog.Olyannyira felbomlott az értékrend, hogy valószínűleg a medence legmélyére kell süllyedni ahhoz, hogy valaha - optimista becslések szerint 100-150 év múlva - legyen esély kikecmeregni e bűzlő mocsárból. A medence alja magyarra fordítva államcsődöt jelent.
Miért lenne más a foci, amely csak azért került most reflektorfénybe, mert a jól sikerült kis fiszfasznak a kedvence.
"De még mindig nem tudom, hogy miért a holland-magyar említése?"
A kevésbé vicces (de talán érthető) válasz az, hogy annak ellenére hogy az utóbbi években komunikációban és támogatásban a foci olyan iszonyatosan előtérbe kerül (fociakadémia, stadionépítések, sokak által nagyzolónak vélt és nagyreményű tervek és tettek), a magyar válogatott sorba szedi be a szégyenteljes vereségeket: nemrég a románoktól kaptunk ki (a szurkolók kemény magja ráadásul minősíthetetlenül járatott le minket, törtek-zúztak Bukarestben), de a feketeleves a 8-1 volt pár napja a hollandoktól, mint mondják: lélektelen, koncepciótlan, szégyellnivaló játékkal. Az ország szégyenkezik vagy szitkozódik, a focisták zavartan néznek maguk elé (van amelyik kifakad és a koncepciótlanságról, a nevelés és utánpótlás hiányáról beszél), a szövetségi kapitány aznap lemondott. A lényeg: valószínűleg a magyar foci mélypontja.
Ez a férfiakban valami genetikai hiba lehet. Sajnos én is számtalan értelmes, művelt, jóravaló férfit ismerek, aki odavan ezért a baromságért.
Nők is kedvelik ám a futballt, és vannak férfiak, akiket fenyegetéssel, zsarolással sem lehetne rákényszeríteni a meccsnézésre:)
Ó, a férfiaknak rengeteg jó tulajdonságuk van, majd tapasztalod :) Természetesen a nők egy kicsit jobb fejek :D
De még mindig nem tudom, hogy miért a holland-magyar említése?
A koncert előtti napokban 11 magyar férfiról azt állították, hogy futballisták, elvitték őket egy stadionba, ahol a holland labdarúgó válogatott várta őket. Úgynevezett "meccs" volt, ahol 8:1 arányban kikaptak.
Valaki tudja, hogy mire célzott Zorán hétfő este a holland-magyarral kapcsolatban? Ez valami futballmeccs volt, én mindössze ennyit sejtek.
Zorán a Mi kéne még után mondta, hogy hatalmas nevetés rázta bekülről a szám éneklése közben...honnan tudhatta Dusán már évtizedekkel ezelőtt...
"Sok futballmeccs, meg vetélkedő, nagyon kéne még Hogy legyen amit önfeledten élvezhet a nép"
Jaja, ez az az izé, amikor kb. kéttucatnyi ember egy viszonylag nagy területen álldogál, néha rohangál, időnként összevissza rugdosnak egy labdát, és mi nagyon sok milliárdot fizetünk ezért a teljesen érdektelen baromságért.
Bő 80 percet játszottak (kb. 20:13-21:36). Ugyanaz a kiszenekaros felállás volt, mint rendes turnékoncerteken. A csapatnak nagy sikere volt, de hát ez természetes. Asszem ezek a dalok hangzottak el:
Apám hitte, Egészen egyszerű dal, Amikor elmentél tőlem
Mi kéne még
Így is jó
Az ünnep, Ne várd a májust
Ahogy volt, úgy volt, Valaki mondja meg
Boldog idő, A szerelemnek múlnia kell
Kell ott fenn egy ország
Sohase higgyetek a szemeteknek
Csak a szerelem
Mondtam neked, Ballada a mamákról, Kóló
(A lemez már megvan egy ideje, csak még nem jutottam oda, hogy rendesen végighallgassam.)