Keresés

Részletes keresés

rainman Creative Commons License 2005.06.28 0 0 3284

Szervusz!

 

Erre az esetre egy ISDN kisközpontot tudnék javasolni.

Régebben akciósan potom (ráadásul részben lebeszélhető) áron adták az Elmeg Davos központot.

1db ISDN vonal fogadására alkalmas "fővonal" oldalon, négy analóg melléket, egy PC-t USB porton keresztül, és egy belső S0-buszt kezelt, amely ugye nyolc ISDN eszközt tud kiszolgálni.

Mellékek között a hívásátadás természetes dolog. Hogy ISDN<->analóg mellék között is, azt nem tudom konkrétan, de feltételezem.

 

A mellékek programozhatók, hogy alapból mellékállomási tárcsahanggal jelezzenek, vagy egyből fővonalat adjanak.

A mellékek csoportokba szervezhetők.

A csoportok kiosztása változhat éjjeli és nappali üzemmódban.

Van hívásrekordgyűjtő funkciója is, amit a PC-vel lehet kezelni. Meg a fene tuggya mi minden még....

 

Ami korlát: csak egyetlen ISDN vonalat fogad, nem bővíthető, ha felfut a cég.

Egy ISDN vonal pedig csak két egyidejű kapcsolat!

A vonalhoz kaphatsz megfelelő árért akár tíz számot is, amit kioszthatsz a mellékek között, de ha ketten már beszélnek....

Persze két számmal is lehet játszani, akár több beszélőhely (mellék) esetén is.

 

Előzmény: Tofi (3283)
Tofi Creative Commons License 2005.06.28 0 0 3283

Sziasztok!

Cégestül erősen gondolkozunk egy ISDN vonal létesítésére, hiszen gyakran kell faxolni, és hát jó lenne néha, ha többen is tudnánk beszélni egyszerre.

Viszont lenne egy pár kérdésem, és a T-kom telefonján... hát, mire oda jutok, megőszülök...

Szóval itt vannak, ha tudtok segíteni nagyon megköszönöm!

1) a hívások átadása a különböző készülékekek között mindenképpen lehetséges, vagy ennek vannak feltételei (pl. azons készülék, külön díj megfizetése, stb...)?

2) 2 vagy 3 ISDN készülék mellé szeretnénk 2 analógot is (1 fax, 1 meg a számítógép - fax küldésre). A kérdés, hogy a beérkező hívásokat az analóg készülékekre át lehete-e adni (irányítani)? Visszafele természetesen nem kell, csak ebbe az egy irányba.

 

Köszönöm segítségeteket

 

Tofi

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.27 0 0 3282

Nézz át az Így csal aMatáv oldalaira! Van vita(?)alap!

Üdv!

Robi

Előzmény: Phoneuser (3281)
Phoneuser Creative Commons License 2005.06.25 0 0 3281

 

 

"...és remélem még jókat vitázunk-eszmecserélünmk itt mi ketten is"

 

- jó témáról bármikor

 

Üdv.:

 

PhU

Előzmény: Törölt nick (3279)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.24 0 0 3280

Üdv Csaba barátom!

 

Én már csak azt a pillanatot várom némi rettegéssel, amikro a Fa+ termékmenedzsere(i) rájönnek, hogy NEM egy üzleti nyereség a HAZASZÁMLÁZÓ kártyára is engedni (T-Com területtről T-Com területre korlátlanul!) az ingyenességet kihasználni.

 

Én a hívókártyára havi 6000 percet állítottam be limitnek ;-DDD

 

ÜDV!

Robi

 

 

Előzmény: rainman (3278)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.24 0 0 3279

Szervusz!

 

Ugyan még nem olvastam el Rainman mondatait (mindig igyekszem időrendben átrágni és kvázi valós időben reagálni..), de úgy érzem ő is ilyet írna:

 

Gyakorlatilag mindenben egyet értünk, én sem akartam Beléd beszélni az ISDN-t, és mindig is hangoztattam, hogy amíg a GSM végződtetési díjak nem lesznek korrektek, addig erősen torz marad a vezetékes piac kihasználtsága (!) is.

 

A dolog most annyiban lett pikánsabb, hogy egy ISDN-es Favorit Plusz és egy analóg Favorit Plsuz között összesen 990,- Ft a különbség, azaz ár/teljesítmény viszonyát tekintve az ISDN nyer - ezt én egyfajta terelésnek (és az ISDN árcsökkentésének) fogom fel, igen kedvező képet vetít előre, csak legyen is igazam ;-)

 

 

A legjobbakat Neked és remélem még jókat vitázunk-eszmecserélünmk itt mi ketten is,

Robi

Előzmény: Phoneuser (3277)
rainman Creative Commons License 2005.06.21 0 0 3278

Hát igen!

 

A használó legyen tudatos (!) használó.

 

Ne öntudatoas - ami jelen szituban egyfajta szemellenzősséget jelent számomra: öntudatosan anyázom az egyiket, dicsőítem a másikat, zsigerből, ésszerűséget mellőzve.

 

Szóval tudatosan választok vezetékes díjcsomagot, vezetékesen alternatív lehetőséget, mobil-csomagot, IP-fón terméket, netán ringyóz messengert.

 

És ha olyanom van, akkor visszahívom vezetékesen a vezetékest, kollégát persze a cégen belüli ingyért mobilon, ügyfelet, ha megcsörgeti a mobilom, akkor jó időben szintén vezetékesen, fórumtársat, külhoni netes ismerőst messengeren, esetleg netes telefonon.

Minden technológiának megvan a megfelelő helye. (Persze az "igazán fontos beszélgetésekhez vezetékes telefon kell"....  :-)    )

 

Kolléga mobilon keres, kollégát mobilon keresek, és értekezünk.

Ügyfél mobilon keres, de adott időben visszahívom vezetékesen. Ha nincs neki, akkor nem hívom, és nála ketyeg a percdíj, ha van, akkor vívom én, a száz órába belefér... És ki hinné, de a hangminőség ég és föld a mobil és a vezetékes között. TEhát amíg belefér, inkább visszahívom a drótosát, legalább értem amit mond, nomeg a drótosom ergonómiailag jobb, mint a mobil.

 

DE ha a családot keresik a rokonok, ismerősök, - és nem kifejezetten engem - akkor a vezetékest csörgetik meg. És ha olyanom van, visszahívom, hogy spóroljak nekik.

 

Tudatos használat!

Ha kizárólagosan tenném le a voksom valahová, messze többe lenne, mint fenntartani többféle lehetőséget, és optimálisan választani egy adott szituban.

 

 

Előzmény: Phoneuser (3277)
Phoneuser Creative Commons License 2005.06.21 0 0 3277

Szia!

 

Még mindig vitatkoznék!

 

Azt az előzőekben sem állítottam, és most sem teszem, hogy aki sokat telefonál, vagy telefonálna, ha "beleférne", annak megéri az XL, XXL, Favorit, stb díjcsomag, esetleg egy ISDN vonal. Én pár hónapja mondtam le az ISDN-t, az Eurit 22 telcsit elajándékoztam, tehát nem lenne fer elfogadnom a 25-öst (főleg, hogy nincs is hová dugni ;-) ).

Ezzel a társadalmi lét - társadalmi tudat dologgal sem szállnék vitába, mert valóban így működik.

 

Azt viszont most is állítom, hogy ha valamire nincs szükség, akkor fölösleges fizetni érte, függetlenül attól, hogy megtehetném-e. Az alacsony vezetékes telefoon használatot nem a hóvégi számlától való rettegés okozza, hanem pl. az, hogy a munkámból kifolyólag napi 3-4 órát telefonálok, viszonylag későn érek haza, tehát nem feltétlenül cél otthonról is a telefonálást folytatni. Társadalmi életet sem telefonon élek. Hozzá tartozik az is, hogy az ismerősök jó része főleg mobilon érhető el, azt meg nem célszerű a vezetékesről hívni. 

 

ISDN vonalam, mint említettem, volt, tehát tisztában vagyok a lehetőségeivel, még affinitásom is van a használatához, telefonközpontom is van (akkor is volt, amikor megvolt az ISDN), mert ugye amit az NT, vagy a TA tud, az legfeljebb telefonközpontocska. Amíg megvolt az ISDN, addig sem volt jelentősen több a számlának a beszélgetési díj tartalma, csak kb. annyival, amennyivel magasabb volt a percdíj, mint a NeophoneX-é. A két beszédcsatorna most is megvan: Analóg FV + Neophonex. Egy dolog nincs: külön hívószám a faxon, azt meg ki lehet bírni.

 

Végül:

Mire a gyerkőcök telefonnyűvők lesznek, addigra sok minden fog még változni a telefon szolgáltatásokban, van még időm kigondolni, hogy mi lesz a jó megoldás ;-))

 

ui.:

Most sem akaorok senkit lebeszélni, vagy rábeszélni bármelyik szolgáltató bármelyik szolgáltatására, vagy díjcsomagjára. Legfeljebb arra, hogy nézzen körül a piacon, hogy ki mit kínál és mennyiért, és válassza ki azt, ami neki árban és mennyiségben is a legjobb.

 

Üdv.:

 

PhU

Előzmény: Törölt nick (3271)
GeneralX Creative Commons License 2005.06.19 0 0 3276
Ezt tudom, de 115 mellett is lehetne 14KB/s.
Előzmény: rainman (3274)
DuDoR Creative Commons License 2005.06.19 0 0 3275
ISDN vonalon szeretnék pana alközpontot távolról programozni CLI szolgáltatással (az alközpontba be van állítva az én hívószámom és ha meghívom bármelyik vonalat akkor a kijelőlt mellékre kapcsol ami ugye egy ISDN modem). A probléma az, hogy nem müködik. Olyan mintha adat hívásnál nem küldené a hívószámomat, vagy a helyi főközpont nem továbbítaná a hívószámom a pana felé.

Milyen típusú a pana pontosan?

Valóban kiadja a számot a az isdn vonalad? Vagyis, ha simán felhívod róla a mobilodat, akkor kiírja a számot?

A panában a hívószámot jól állítottad, be? Vagyis, ha körzeten belül hívsz (pl. Bp.-Bp.), akkor nem kell a körzetszámot beírni, de ha másik körzetből, akkor azt is oda tenni a panába.

Nincs véletlenül a hívott számon a pana környékén valami isdn adatos cucc, ami 'felveszi' a központ helyett?

Előzmény: userpana (3272)
rainman Creative Commons License 2005.06.18 0 0 3274
Duplacsatornás kapcsolatnál a szűk keresztmetszet a géped soros portjának átbocsátóképessége, ami többnyire 115200., és nem 128K
Előzmény: GeneralX (3273)
GeneralX Creative Commons License 2005.06.18 0 0 3273

Most cserélték le az NT-met Intracom NetMOD-ra. Nincs rajta USB. 128kbs nál is csa 10.5 KB-tal tölt le. ElérhetQ vele ennél nagyob sebesség is? Ha igen, milyen beállításokkal?

userpana Creative Commons License 2005.06.18 0 0 3272

Sziasztok!

 

Segitségeteket szeretném kérni. ISDN vonalon szeretnék pana alközpontot távolról programozni CLI szolgáltatással (az alközpontba be van állítva az én hívószámom és ha meghívom bármelyik vonalat akkor a kijelőlt mellékre kapcsol ami ugye egy ISDN modem). A probléma az, hogy nem müködik. Olyan mintha adat hívásnál nem küldené a hívószámomat, vagy a helyi  főközpont nem továbbítaná a hívószámom a pana felé.

 

Az én gépemen be van állítva a CAPI programnál a hívószám küldés.

 

Szerintetek hol keressem a bibit.

 

Segitségeteket előre is megköszönve.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.18 0 0 3271

Szia!

Ismerős?

"A társasdalmi lét határozza meg a társadalmi tudatot" - és nem megmosolyogni, ez a Marx-i (vagy Engels-i, mindig kevertem ;-D) rohadtul működik!

 

AZ, hogy mi Neked (vagy akárkinek) a SOK vagy  KEVÉS telefonálás, alapvetően (itthon! NEM az igényektől hanem a lehetőségektől függ, azok miatt korlátos a tényleges (használatban kimutatható) igény..

 

Abban a pillanatban, amikor a TELEFON nem "költségforrás", hanem kultúrális eszköz, örömforrás(!) és/vagy amindennapi élet kellően elengedhetetlen eszköze lesz, rögvest meg is változnak a most még "gyermeteg" előfizetői szokások.

 

Nem bántani akarlak (meg fogod érteni), de az a gondolatmenet, hogy "nnincs korlátozva a telefon...- majd - ... nem több 1000-1500 Ft-nál" egy logikai bukfenc eredménye.

 

Már HOGY NE LENNE korlátozva a telefonálás HA CSAK ennyi a díj amit kifizetsz?! (és vica versa)

 

HA azt mondom Neked, hogy egy ISDN előfizetéssel gyakorlatilag egy telefonalközpontot spórolsz meg (már ha van affinitásod a használatot "megtanulni"), és például a konferencia beszélgetések segítségével igen sok probléma megoldható az életben - napi szinten! Igaz erre is persze: evés közben jön meg az étvágy ;-D

 

 

A srácok lassan a haverjaikkal akarnak majd telefonozni, és akkro a szabad volna hiánya különös belső harcokat szül majd ;-)

 

 

ÉS ha a már ismeretett Favorit Plusz ISDN havidíjáét megnézed (5.890,-) az alig egy ezressel több csak, mint ugyanez a FAvorit Plusz analógnál. Azaz a töbletszolgáltatásokért KEVESEBBET (majdnem semmit) sem fizetsz.

 

Ha ezen múlik: szívesen adok AJÁNDÉKBA NEKTEK egy EURIT 25 ISDN készüléket (SMS képes) !! Nem vicc!

 

 

Üdv!

Robi

 

Előzmény: Phoneuser (3269)
rainman Creative Commons License 2005.06.16 0 0 3270

Én az XXL-el voltam így, és talán leszek a favorittal.

 

Vettem visszamenólegesen mondjuk három havi számlát. megnéztem, hogy az ajánlat mit fed le, a lefedett tételek mennyit jelentenek a számlán, és mindez mennyibe fájna egy más díjcsomaggal.

És miután láttam, hogy nem fájna a váltás, sőt megtakarítással jár, hát valtottam.

És mivel váltottam, igenis némiképpen változtak a használati szokásaim is!

 

Ha nem sürgős, akkor kivárom a kedvezményes időznát, továbbá olyanoikat is inkább visszahívok a vezetékesén, akt eddig nem.

Spórolok neki, nekem  meg nem fáj többe, mert belefér.... 

Előzmény: Phoneuser (3269)
Phoneuser Creative Commons License 2005.06.16 0 0 3269

Én is vitatkoznék!

 

Az, hogy kinek éri meg, és kinek nem nyilván a telefonálási szokásokon múlik. Te egyedül élőként nagyfogyasztónak számítasz szerintem, ha nem a telefonszámlád, hanem a számított megtakarításod 15-18 ezer Ft lesz.

Abban nem vitatkozom, hogy ilyen hívásmennyiséégnél, és konferenciahívásoknál indokolt, és érdemes ISDN vonalat tartani, viszont aki közel nem telefonál ennyit, annak talán nem.

Mi öten vagyunk, (igaz, ebből potenciális telefonhasználónak nem minősíthatő a két kisebb gyerkőc), anya egésznap itthon, nincs letiltva a telefonálás, mindenki annyit beszél, amennyit akar, mégis havi 1000-1500-ból megvan a beszélgetési díj, ha hozzá számítom az alapdíjat, még akkor sem jön ki annyi, ami indokolná az ISDN-t.

Szóval azt gondolom, hogy először számbavenni a szokásokat, lehetőségeket, azt is, hogy ha ingyen lenne, akkor mennyivel használnám többet, végül számolni, és dönteni.

Kinek a pap, kinek a paplan :-)

 

Előzmény: Törölt nick (3268)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3268

Kicsit vitatkoznék!

 

Tudatos előfizetői magatartással iifejezetten jó az a 2 csatorna ;-)))

(a szöveg 95%-a a másik topikon elhangzott részemről, de mivel a Favorit miatt aktuális, ide is megírom..)

 

- ISDN : 2 beszédcsatorna egy időben, minden kiegészítő szolgáltatás (azaz 90%) ingyenes, legalább 2 hívószámod lesz, melyből az egyik lehet pl. privát (felhasználású: titkos, csak rokon ismerősök számára..), a hangposta INGYENES

 

+ FAVORIT PLUSZ (!) (14 hónap hűségszerződés, való igaz, de): esetében összesen 5.860,- az előfizetési díj, ami "egy vonalra" számítva ( 2.730,- ) jobb, mint egy pl. Sokatmondó analóg előfizetés ÉS: minden Matáv irányból Matáv irányba (beleértve az összes elhordozott és betelepült - UPC, PanTel stb. - számot is a Matáv //sorrry: T-Kom ** ;-) // területeken KIVÉVE az Invitel betelepülteket, ami nem nagy szám smemilyen tekintetben!!!) délelőtt 10:00 előtt és délután 16:00 után INGYEN hívhatsz, akár egyszerre a két beszédcsatornán (!)

 

+ HAZASZÁMLÁZÓ HÍVÓKÁRYTÁVAL (dikerkt ellenőríztettem az ÁSzF értelmezést!!) IS ÉRVÉNYES MINDENHONNAN A FENTI INGYENESSÉG AKÁRMILYEN MATÁV-KÉSZÜLÉKRŐL (AZAZ PL. NYILVÁNOS KÉSZÜLÉKRŐL IS!), VAGYIS LESZ EGY KVÁZI ÉS MAJDNEM TELJESEN INGYENES MOBIL VEZETÉKE SHOZZÁFÉRÉSED!

 

+ mivel nincs korlátozva (nem is lehet) a cbc vagy szerződéses szolgáltatóválasztás, így a PERCDÍJAS CSÚCSIDEJŰ (10:00-16:00) MATÁV KIMENŐ HÍVÁSOKAT, beszélgetéseket pl. nyugodtan folytathatod TELE2-vel ahol a kapcsolási díj detto 4,- Ft de másodpercalapú a számlázás!

 

+ havi 20 vezetékes SMS

 

+ havi 3 óra ingyenes Nyílt Internet (ha nincs pl. ADSL-ed, de backup-nak is jó!)

 

+ kérhetsz egy nagyon jó kis drótnélküli készüléket (iagz analóg, de DECT és az előfdjét ismerve nagyon kedves, megbízható készülék - vezetékes SMS, hanghívás, polifónikus csengő hangpok, PC kapcsolat (!!) stb. 14 hónap alatt kb. 21 ezer forintért (havi 1.499,- )

 

+ az ISDN-nel azt kapcsolsz össze (hármas konferencia) a kedvezményes (ingyenes) időszakban akit akarsz

 

+ ma már majdnem olyan olcsón lehet (igaz hazsnált, de tökéletes) ISDN készülékhez jutni, mint analóg vezetékeshez...

 

 

ÉN EGYEDÜL ÉLŐKÉNT havi 12 ezer forintot takaríttam meg az XXL-lel is, ez FAVOIRIT PLUSZ-szal most 15-18 ezerre fog emelkedni (a percdíjas kedvezményezés miatt még ennél is többe, de ez nem lenne reális összehasonlítás).

 

 

 

Remélem segítettem dönteni!

 

Üdvözlettel

Maus Róbert

mikimaus

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3261)
Phoneuser Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3267

... de pontosan azt értem alatta :-)

 

Azt a csomagot nem szüntették meg, csak kb. két éve nem lehet rendelni, akinek előtte megvolt, az használhatja tovább - valószínűleg nem az idők végezetéig :-(

Előzmény: Törölt nick (3265)
rainman Creative Commons License 2005.06.13 0 0 3266
A minimálnak csak az értékesítése szűnt meg, a élő szerződéseket a szolgáltató nem mondta fel, tehát még igenis lehet minimál csomagú vonal, és arra lehet kérni ADSL-t.
Előzmény: Törölt nick (3265)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 3265
gondolom a minimál díjcsomag alatt nem az x éve megszüntetett minimál díjcsomagot érted, ugye?
Előzmény: Phoneuser (3263)
YoRo Creative Commons License 2005.06.12 0 0 3264

Hello,

 

Végül az usb/soros átalakító lett, működik rendesen és csak 3500 Ft volt.

 

Üdv

Előzmény: Latya (K.L.) (3254)
Phoneuser Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3263

Szia!

 

Én is az ADSL-re szavazok, ha van tartalék a családi kasszában. Kb. két hónapja mondtam le az ISDN-emet. Turbo ISDN csomag volt, havi 9900-ért volt egy két csatornás, csúcsidőn kívül 40 órás Internet elérésem, benne volt a havi díj (ami magában 5100), meg volt 1600 Ft lebeszélhető keretem, viszonylag alacsony percdíj, meg rövidebb csúcsidő.

Végigiolvasva nem is hangzik rosszul, de most van egy ADSL-em, analóg vonallal, minimál díjcsomaggal, plusz hívószám kijelzés kb ugyanannyiért.

Telefonálni meg Neophonex-szel (Internet telefon) telefonálok, sokkal olcsóbban,

és így is két vonalam van, az egyik kimenő (Neo), a másik a bejövő (T-Com).

Az Internet sebességét meg nem lehet összehasonlítani, arról nem beszélve, hogy nem kell az órát nézni a csúcsidő miatt. Mivel az analóg vonalam eddig is megvolt, nekem így még olcsóbb is.

 

u.i.:

 

http://www.neophone.hu/web/index.php?page=news.hu.3&newsid=68&PHPSESSID=3211c413a6361e35eb143a6c353d5db2

Előzmény: NTHAM (3260)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2005.06.07 0 0 3262
jobb minőségről nem igazán beszélhetünk:  mindkettó jó. Kényelmi szolgáltatásban az átlagos felhasználó az analógon is megkapja  azokat a dolgokat, amit az ISDN-en. Gondolom van mobilod, tehát ha nagyon akar valaki otthon beszélni, akkor előkapja a mobilt. Ha befelé foglalt  a vonal, akkor pl.  a bekopogással analógon is lehet  második hívást fogadni. Szal szerintem nem éri meg.  Ha már plussz  pénz, akkor inkább az ADSL felé kacsingassál.
Előzmény: NTHAM (3260)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 3261
Most csak a saját véleményemet mondom: ha van annyi pénz a családi kasszában akkor a kényelem megéri (+1 doboz a szobában, +1 doboz a folyosón :-), de mindenképpen drága a dolog. A két vonal még nálunk is luxus (4-en vagyunk), 2 év alatt csak 2-3x fordult elő, hogy egyszerre kerestek a két vonalon. A híváskijelzés jó, bár azt hiszem, hogy analógra is van ilyen. Az internetre meg csak akkor használom, ha nem jó a kábeles. A két vonalon biztonságosan és gyorsan internetezhetsz (persze dupla percdíjért). Szerintem egy picit már a luxus kategóriába tartozik, bár ha nincs kábeled, akkor az internetezés miatt megérheti.
Előzmény: NTHAM (3260)
NTHAM Creative Commons License 2005.06.07 0 0 3260

Lenne egy egyszerü kérdésem hozzátok:

Érdemes-e ma Magyarországon egy 3 fős családnak ISDNre váltani az analóg vonalat? Mert megkerestek a T-Comtól ezügyben, én gondolkodási időt kértem. Elgondolkoztam, igazából sokszor jól jönne a két vonal, mert elég sokat telefonálunk, jó hogy az internet és a faxolás gyorsabb ISDNen. De viszont a bekötése nem 2fillér, a havidíja egy picit több. Igazából az a nagy kérdés, hogy a jobb minőség és a nagyobb kényelem ellensúlyozza-e a magasabb árat? Vagy inkább csak cégeknek éri meg?

petra* Creative Commons License 2005.06.02 0 0 3259

off

 

Sziasztok!

Ingyen átadó egy két éves chello telefon, kábeltévé, internet előfizetés. Külön
extra, hogy a kétéves hűségnyilatkozatból már csak 10 hónap van hátra!
Előfizetési díj 10990 Ft. Amennyiben érdekel akkor nyomogasd telódon a
06204261556-os gombokat, így sorban, és beszéld meg a részleteket Győri
Andreával. Nagyon fog örülni! Tuti. Szóval, ha lojális vagy, és szereted, ha
mások is mosolyognak, és nem utolsó sorban a saját pénztárcád, akkor itt az
alkalom, de ha mégsem, akkor küldd tovább ezt a levelet, hátha valaki mégis.

Ja! És ha van valakinek egy félig használt átadó ADSL-je +, vagy esetleg telefonja is hozzá, arra is vonatkoznak a fentiek. Mármint, hogy hívjon, mert kell!

 

köszi

 

 

petra*

Phoneuser Creative Commons License 2005.05.28 0 0 3258
Ha terminál adaptert próbálsz szerezni, akkor inkább a BeeTel-t keresd, megbízhatóbb, mint az Eicon
Előzmény: YoRo (3257)
YoRo Creative Commons License 2005.05.26 0 0 3257

Ha nem fog működni az átalakító,akkor ezeket kipróbálom,olcsósági sorrendben.

 

Kösz a tippeket. 

Előzmény: rainman (3256)
rainman Creative Commons License 2005.05.25 0 0 3256

Terminál-adapter: olyan kütyü, amit az S0 csatiba dugsz, és biztosít két analóg portot (felfogható egyébként kettő/kettes kisközpontként is) továbbá egy soros és egy USB portot. Olykor ISDN modemként is nevezik a használók.

 

Anno a matáv a DeTeWe BeeTelHome100-at és a Eicon Diva852-t telepítgette, mostanság erre egy Fritz szerkezet szolgál (konkrét típus hirtelenjében nem tudok).

 

Jut eszembe! Létezik olyan ISDN modem, ami az S0-ba csatlakozik IASDN oldalon, és USB-vel a gép felé. Ez is valami Eicon gyártmány volt, amivel találkoztam.

Előzmény: YoRo (3255)
YoRo Creative Commons License 2005.05.25 0 0 3255

Kösz a gyors választ,

 

a 6-os kilőve,nincs rá lehetőség.

5-ös csak a végső esetben.

2-es folyamatban,de eddig mindenki azt mondta,nem valószínű,hogy működni fog,szerinted?

1-esre azt mondták,nem tudják kicserélni,nincs USB-s. Ezekszerint mégis van?

 

Matáv oldalon olvastam olyanról,hogy terminál adapter,amin van soros és USB-s csatlakozó is. Az is lehetne egy megoldás? Nem sokat irtak róla,hogyan működik.

 

Üdv

 

YoRo

Előzmény: Latya (K.L.) (3254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!