Biztos, hogy ott lehet a gond. Nálam folyamatosan fennakadnak a brutál hadihajói a warpokra telepített aknamezőimen. Egy darabig :). Aztán jönnek az aknászai...
Szóval brutál flottákat tud összehozni a gép. És a diplomáciában is tud néha durva lenni :).
Nem hiszem, hogy a kvadráns moddal van a gond, mrt a TDM-modpackkal is próbáltam, ott csak az alapkvadránsok közül lehet választani. A hiba ott is megvolt
Hajókat gyárt az AI, de soha nem készít semmilyen facility-t. amikor átváltok rájuk én tudok nekik építeni, tehát ott van az építési listájukban, de valamiért mégse teszi. Próbálkoztam néhány dologgal: pl. hátha bizonyos fajokkal van gond vagy a kolónia-típus nevekkel, de nem lettem okosabb.
az Ai bonuszról tudjátok pontosan, hogy mit jelent? nekem úgy tünt, hogy high bonusznál minden termelésének az 5*-ösét kapja! ez azért dúrva :). Az én egyetlen rendszerem adott 3xx e. rp-t és amikor visszaváltottam megQrizte egy körig az AI research pontját, ami másfél millió volt!. Hasonlóan 5* bonszt láttam a nyersnyagjaira is.
A kvadránsmodot ki lehet kerülni azzal, hogy a lista alján lévő eredeti klasszikus kvadránsok közül választasz. A tény az, hogy még én se sokat nyomtam (nem sokáig). A magyarosítás ill. az új képek nem hiszem, hogy befolyásolnák. Ami a fajokat illeti, mindegyiknek a Gold verzióhoz igazított AI filjeai vannak. Más mod nincs fenn. (Az új képek ilyet nyilván nem befolyásolnak.)
Igazad van. Tényleg nem nagyon építkezik az AI. Korábban azt gondoltam, hogy esetleg túl gyorsan fejlődök, és (a kezdeti nehézségek után) nagyon lehagyom őket. Valójában nem is szoktam végigjátszani a game-eket, mert ha már nagy az előnyöm akkor unalmas lesz, ezért (tesztelésként) inkább kis galaxisokban játszottam, hogy minél több dolgot ki tudjak próbálni, és ne 128 bolygó menedzselésére menjen el az idő. Valamikor megnézem, hogy az orig-ban hogyan építkezik az ellenség (csak elő kell kerítenem, mert az már nincs fent). Az is lehet, hogy csak a fajokkal van gond (?), de Vahrennek biztos lesz valami ötlete.
Nem találkoztam ilyennel, legalábbis dugig voltam ellenséges flottákkal, de kérdezd jó_munkásembert ő tesztelgeti a verziómat, ja és próbáld ki egy eredeti kvadránssal is. (Legalul vannak a listán.)
"Kezdem azt hinni hogy valami nagyon el van rontva nálad... legutóbb amikor játszottam, támadott a gép mindenhol, "
Azt hiszem sikerült megtalálnom , hogy mi okozza ezt:...Nemrég felfedeztem, hogy a főmenüben át lehet váltani másik játékosra így hát körülnéztem egy kicsit az Ai birodalmaiban:
-Egyáltalán nem gyárt semmilyen facility-t!!!!!!!
A homeworld-jét leszámítva minden bolygója üres...Gondolom egyedül a high AI bonusznak köszönhetően tudott élpítkezni egyáltalán.
A hiba okát próbáltam megtalálni:pl aktiváltam modokat, de a hiba azokban is megvolt, tehát nem a konfigurálható text file-ok-ban lehet a gond.
Találkozott már valaki ilyennel?
Vahren!, Nálad rendesen működött?
Nem tudja valaki esetleg felrakni valamilyen ftp-re az eredeti, nem-moddolt seiv-et? :)
Újrakiadás... lehet. Ettől függetlenül nekem se jött be, kicsit olyan örzösem volt hogy az egesz jatékkal csak azt akartrák kiaknázni, hogy erős az SE rajongótábor. Csak éppen a táborban stratégák vannak, nem akcióhősök :)
Beleolvastam az Se V wishlist fóromba és tényleg idegesítő: rengeteg jó ötlet van benne (nekemis lenne egy rakat :) ), de valamiért mégse veszik őket figyelembe....lehet, hogy fél évvel később jelenne csak meg a játék, de sokkal többet ki lehetne hozni belőle.
a "Vahren-féle" verzió van meg nekem és valamiért az Ai nem virgonckodik... :(.
általában kis galaxisban játszottam random fajok ellen és nem is az agresszivitással van a gond, hanem nem látom, hogy a háború miatt a legkevésbé is zavartatná magát: flottaépítés vagy valami...
Hát ha a magyarosított változatot szedte le, azon a legújabb patch van feltelepítve.
Az SEV-nél kifejezetten örülök a 3D grafikának, már régóta várok arra, hogy a megépített hajóim közelről megnézhessem. A real time csata sem gáz, mert meg lehet majd állítani az időt (ha jól láttam), addig adhatsz parancsokat, ez realisztikusabb és több jó stratégiai játék használja. Ami miatt gáz nekem, hogy akkor skirmish módban vagy stratégiai csata lesz, vagy ketten egy fajjal nyomulunk unokatesómmal. A játék körökre osztott marad és a földi csata is. Mindenesetre majd igyekszem magyarosítani, ha meglesz. :)
Legujabb pathcet letoltotted? Siman felmegy (szvsz) a rip verziora, semmi masolasvedelme nincs a jateknak. Ugy emlexem a patchek igen sokat javitottak az AI agressziojan. Ha kihivast szeretnel, akkor jatsz kis galaxisban, agessziv fajok ellen, nagy bonusszal :) Mar az elejen megszorongatnak, ha nem vigyazol.
Masik: a Stratergy First kiadta a Starfury-t mar a vinyomon is van, tegyetek egy probat ti is vele.
Hát lehet, hogy valami nem stimmel... Az AI erőssége a maximumon volt a bonuszokkal együtt. Most Így a 350. körben újra elindultam körülnézni a galaxisban (persze most már abba a rendszerbe ugrok, amelyikbe jól esik :). Az Ainak többnyire kicsi fegyvertelen kolóniái vannak csak. A homevilágokat védi általában egy flotta, de néhány hajóm elintézi őket.... Pedig már vagy 200 kör óta ugyanazt a fegyvert használom (tachion balster-gondolom van ennél fejlettebb is, de a fegyver tech-eket nem fejlesztettem még ki igazán)
Orion II-ben volt egy izgalmas játékom nemrég (impossible fokozat, kis galaxis, 8 faj, a karizmatikus emberekkel voltam). Elég jól indultam, sok gyümölcsöző kapcsolatom volt már, 3 új koloónia (egyelőre csak a saját rendszerben ,már terraformálást is elkezdtem rajtuk) amikor nekiállatam követelőzni a szomszédoknál :) eredmény: 1-2 tech+háború mindenkivel. A védelmem kb 0 volt ők meg teli voltak battleshippel és földig rombolták az összes kolóniámat kiv. a homeworld-öt. De végül egy hosszú és izgalmas játékban mégis én győztem :). Az Orion elfoglalása és néhány erős leader csatlakozása nagyban segítette az ügyet. (Volt, hogy alulmaradtam néhány csatában ekkor töltöttem vissza állást, de ez még így is csak hajszálokon múlott :) )
"voltak szétszórva a galaxisban egyetlen egyszer sem támadtak meg :(. nemhogy a fő rendszerembe vetődtek volna..."
Kezdem azt hinni hogy valami nagyon el van rontva nálad... legutóbb amikor játszottam, támadott a gép mindenhol, csak úgy lövöldözték le a magányosan kóricáló felderitőimet meg nekimentek a flottáimnak is. Biztos horror aurád van, aztán félnek tőled :)
Más: tegnap úgy néz ki nagyon mellégondoltam az Orion2-bel játékommal kapcsolatban - mármint hogy technikai fölényben vagyok :).
Mint később kiderült, Sakkráék messze fölöttem járnak a tudományok területén. Ráadásul a nyavajás elhalászta előlem az Orion techeket is. Lehet rosszul emlékszem, de úgy tudtam ha valaki legyőzi a Guardiant akkor arról hir is lesz a GNN-ben. Játék közben egyszer volt egy olyan, hogy a sakkrák meglátogatták az Oriont, gyorsan rá is néztem de hajója em volt ott, gondoltam az őrző elkalapálta őket. Nem is kolonizáltak tehát nyugodtan készülgettem, épitettem a nagy hajókat, aztán mentem őrzőt verni - ekkor derült ki hogy már halott, bár a bolygót a Sakkrák nem kolonizálták, ergó megszereztem én.
Aztán fejlődgettem, erősődtem és amikor úgy gondoltam elég flottám van (összemérhető az ellenével) akkor támadtam. Jól pofánvágtak, a nagy hajóim még egy nagyobb bolygóját se tudták elintézni amit csak földi állomások és egy fortress védett.
Na ekkor döntötem úgy, itt az ideje a megadásnak :) A második hely sem rossz, hosszú évek után :)
Én kicsit többet várok/vártam tőle remélem a moddig lehetőségek jók lesznek (pl. lehessen a govermenteket moddolni, mert jelenleg kb. értelmetlenek. Itt vannak egyébként :
offoljunk még egy kicsit: Ha igazán erős faj-t szeretnék akkor abba nem fér be a creative :) azt a 8 pontot másra is el lehet költeni. Amit nem hagyok ki az a subterran=majdnem=advanced storage technics csak az orionban legalább kellően magas ára van.
Az SEV egyik screenshotján láttam a különböző goverment típusokat: jó ötlet hogy bevezetik, de a tulajdonságok nem túl ésszerűek. igazán átvehetnék az Orion rendszerét.
Gondolkoztam rajta, hogy kéne csinálni egy űrstratégiát (kár, hogy nem tudok programozni) Ellopnám minden játékból a jó ötleteket, kiegészíteném a sajátokkal és kész is lenne az ideális/megunhatatlan játék :)
Elolvastam, amit lehetett róla a neten. Nekem úgy tűnik, hogy nem sok változás lesz. A 3D-t szerintem nem kéne erőltetni a realtime űrcsatát pedig végkép nem. Ha jól sejtem így néhány játékmódnak lőttek, vagy marad a strategic harc. Lehet, hogy nem egy embernek kellene írni a programot és akkor több idő maradna az AI fejlesztésére stb.
Az előző játékomban 120 kör-t nyomogattam úgy hogy semmit se csináltam csak fejlesztgettem (1 rendszer, magas tech árak: így "viszonylag " lassan ment). Ezalatt bár 12 birodalommal álltam hadban és hajóim (kicsik-nagyok) voltak szétszórva a galaxisban egyetlen egyszer sem támadtak meg :(. nemhogy a fő rendszerembe vetődtek volna...
Egyébként gratulálok a mod-odhoz!! :) A fordítás jó más szempontból nem tudom, mert az eredetivel nem játszottam :)
Kiderült, hogy nyelvi probléma van a modokkal: Vahren verziója magyar nyelvű és bizonyos value-k is magyar nyelven vannak megadva, ezt nem tudják értelmezni a modok.
A hiba üzenet pl.:
Unknown value "Low" severity....
Ha az events file ban a Low-ot átírom kicsi-re akkor működik, de talál újabb hibát (pl. a különböző treaty-k nevében)
Azt a file-t nem találtam ahol ezeknek az értékeknek a magyar nevek vannak megadva, hogy esetleg azt írjam át.
Apropó, traitek... tény, vannak használhatatlanok és über táposak is az SEIV-ben, de azért az Orionban se kutya például a Creative... én anélkül még nem játszottam, brutális :)
Mellesleg mostani játékomban valószinüleg a taktikai csaták lesznek a döntőek - ha jól emlékszem közepes galaxisban már csak ketten vagyunk a Sakkrákkal. A technikai fölényem hatalmas, de a galaxis 2/3-a az övéké, tehát elképzelhető hogy gazdaságilag erősebb (bár ugye a spéci épületek miatt a főbb bolygóim brutális termelési mutatókkal rendelkeznek, szóval lehet hogy a minőség itt is legyőzi a mennyiséget).
Most flottát épitek, meg le kéne gyakni a Guardiant, utána hadat kéne üzenni - csak hát nem fülik a fogam hozzá, mert eléggé szétszórt rendszereim vannak, és az első pár körben egyszerre sok helyen kéne támadni/védekezni.
Automatizálás alatt egyébként nem azt értem, hogy az AI-ra bizod a bolygóidat. Inkább azt, hogy előre gyártasz például build queue-kat és igy 2 gombnyomással be tudsz üzemelni egy frissen kolonizált bolygót vagy például a hajógyáraknak waypointokat adsz meg ahová automatikusan elküldik a legyártott űrhajókat illetve repeat orders paranccsal folyamatosan járatod a teherszállitókat amik ezután maguktól begyűjtik például a legyártott fightereket vagy troopokat.
Igy egy csomó mikromenedzseléstőlmeg lehet szabadulni anélkül hogy egy picit se bizod magad az AI-ra.
Egyébként egyetértünk, én is szeretem magam intézni az összes bolygó ügyeit - ezért nem jött be például a Master of orion 3...
A pirates and nomads és a TDM modpack-ot próbáltam. Otthon megnézem mi volt pontosan a hibaüzenet, de valamilyen file-okat hiányolt.
Azért az érdekes, hogy egyetlen rendszerre korlátozva magad is legyűrted a gépi birodalmakat... biztos, hogy volt ellenfél ? :)
azt nem állítottam, hogy legyűrtem őket, csak nagyon lehagytam őket technológiában. Gyakran jöttek és mondták milyen jól is megy nekem :) abban az egy rendszerben összesen 130B lakosom volt (ezt akkor írta ki amikor felrobbantotam a csillagomat :) ). Az Ai képtelen volt valami támadó flottát létrehozni, nagyban terjeszkedett, de semmi több. egyébként voltak 19-en, de ezek random+neutrál fajok. Azon gondolkodtam, hogy talán ha terveznék fajokat az elején és azokat gépi irányításra állítanám talán jobban szerepelnének.
Ezenkívűl több banális hülyeséget is csinált. pl viszonylag sok hajóval védett egy bolygót, de amikor közeledtem, akkor megindult felém. Megkerülve őket lazán lebombáztam a bolygóját és odébbálltam... nem is követett...
Az automatizálást nem próbáltam. Még soha nem bíztam semmit egyik turn-based játékban sem az AI-ra :)
Az Orion II-ben az űrcsatában nagyon sok lehetőség van (Nem is gondol rá az ember, amíg csak gép ellen játszik) Volt amikor 3-4 battleship-emet szivatta meg egyetlen jól megtervezett battleship úgy, hogy surrender lett a vége :) Legközelebbi játékban haver újra tervezett valami hasonlót (legyőzhetetlennek hitte) ekkor 3 a három elleni csatában Ő veszítette el az összes hajóját, míg az enyémeknél nem volt veszteség :-D.
Az Orionban az egyensúlyra is jobban törekedtek. Pl. Ma reggel néztem ezeket a kultúral trait-eket-nagyon nincsenek egyensúlyban: a kémkedő faj kap +5-öt kémkedésre, a xenophób szintén ezt kapja csak mellé még jó sok minuszt másra. És több ilyen példát találtam, az advanced storige technics túl tápos ahhoz, hogy ki lehessen hagyni :) stb.
E nélkül elég nehéz.... amúgy javaslom a netről begyűjteni a modswitcher-t (automatikusan lehet kapcsolghatni a telepitett modok közt) meg elolvasni a readme-t. Elképzelhetó hogy képeket hiányol, ilyenkor tedd fel az imagemod-ot (rengeteg új grafika bolygókhoz, eventekhez stb)
Szerintem nem a rip verzió a hiba oka, én is azzal tolom.
Amúgy én is most proltam le a játékot és nyomultam vele egy kicsit. Tény, az AI nem szorongat, de a rengeteg lehetőség SZVSZ kárpótol. Azért az érdekes, hogy egyetlen rendszerre korlátozva magad is legyűrted a gépi birodalmakat... biztos, hogy volt ellenfél ? :)
Ami nekem a játékban nagyon bejön, az a rengeteg lehetőség (sokféle egység, fegyverzet, felszerelés) meg hogy kellően előrehaladva akár képes vagy a galaxist is átrendezni (bolygók épitése megsemmisitése, fekete lyukak létrehozása, warp pointok lezárása/nyitása stbs stb)
Régen esküdtem egyébként a taktikai csatákra, de a mailos játékok után már megszoktam hogy a gépre hagyom az ütközeteket. Ha a győzelmem csak a csatákon múlik, akkor úgyis rossz. Egyedül a bolygófoglalás nagyon gázos igy, sokszor kipusztitják a hajóim a kolóniákat a helyett hogy elfoglalnák.
Tény hogy sok bolygó esetén hosszú egy kör, de kellő automatizálással szerintgem sokat lehet gyorsitani. És tényleg olyan érzés, mintha hatalmas birodalmad lenne...
Két napja meg belekezdtem egy Master of Orion partiba... és voilá, még mindig nagyon tetszik :) Itt az a jó, hogy gyorsan lehet haladni, viszont a taktikai csatákat már nem szeretem benne... tudom, ki lehet kapcsolni. De tetszik, szerintem pár partit lenyomok még, mivel van még mit újra megtanulni benne. De az SE 4 szerintem jobb :)
Ki szerettem volna próbálni néhány mod-ot A Vahren féle verziójú SEIV golddal, de mindig hibaüzenetket kaptam (valamiket hiányolt a program, minden modnál ugyanazt) Lehet valamit tenni, azért, hogy működjenek?
(((csak halkan: nem tudná nekem valaki elérhetővé tenni valami ftp-n az alap SEIV gold-ot? ))) thx előre is :)
A baseshipek melyik verziótól szerepelnek a játékban? észrevettem, hogy a fajok többségének nincsen a grafikáik között.
Jobb későn mint soha :), régi turn-based strategy fan-ként nekálltam kipróbálni a Space Empires-t. Az Orion II-vel mai napig gyakran játszom, újabban multiban-tényleg megunhatatalan, a space empires nem tudom miért maradt ki :). Kicsit összehasonlítva a két játékot van pár dolog, ami jobban tetszik benne, de szerintem összesítésben az Orion II a király még mindig.
ami tetszett:
-tényleg űrstratégia hangulata van
-nincs az az effect, hogy az első csata a főflottákkal eldönti a játékot
-sok változatos faj
-sok és érdekes technológia
ami kevésbé:
-gyenge AI
-Kevésbe kidolgozott, kevesebb taktikai lehetőséget biztosító űrcsata (Ha tényleg realtime lesz az SE5-ben ki is fogom kapcsolni)
-gyenge AI
-a menük lehetnének még egy kicsit felhasználó barátabbak, informatívabbak
-gyenge AI
-nekem a tankolgatás nem jött be, valami más módszer jobb lenne (pl volt, hogy kifogyott a benzin az úrhajógyárat cipelő baseship-emen, erre gyártott egy fuelshipet (valami hajó 15000 adag fuellel, ezt bevette a flottába és máris megosztották az üzemanyagot :), mehettek tovább full speeddel)
-gyenge AI
-nekem nem jött be, hogy a kolóniáknak nem volt reálisan nagy értéke: a lakosság számtól alig függöt a termelés, egy frissen alapított kolónia is legyártott két kör alatt egy másik kolonishipet stb
Na és akkor nézzük azt az AI-t :) :
Rövid ismerkedés után a programmal elindítottam egy játékot a legnehezebb fokozaton (max ai bónusszal), gondoltam nem szégyen ha megszorongat egy kicsit a számítógép :), de nagyon nem így történt... jóformán random építgettem, választgattam a találmányokat mégis elhúztam. Én nem nagyon szeretem a túl nagy birodalmakat, jobban bejönnek kevés, de maximálisra fejlesztett városok/kolóniák, ezért egy idő után abbahagytam a terjeszkedést és csak a kutatással foglalkoztam. Minden számítógépjátékossal szövetségben voltam és bár követelgették, hogy lépjek hadba az ellenségükkel ennek megtagadása semmilyen következménnyel nem járt. (---Ez nem valami hiba??---)Háborúra egyáltalán nem került sor egyszerűen nem láttam értelmét háborúzni :)
Ezt a játékot abba is hagytam és elkezdtem egy másikat: gondoltam most igazán nehéz heyzetbe hozom magam: birodalmamat egyetlen rendszerre fogom korlátozni (azért addig válogattam, amíg nem kaptam egy olyat ahol volt még két oxigén légkörű szikla). Hogy a technológiai fejlődést lassítsam a tech árát magasra tettem.
Kb. az előző játék ismétlődött meg....kezdetben élveztem, hogy hajógyárral és 8-10000 egység üzemanyaggal felszerelt hajóim járták a galaxist, hogy "seek out new life and new civilizations, to boldly go where no one has gone before. :), de idővel ez is unalmas lett. Ekkor gondoltam egyet és a 200. körben hadat üzentem mind az ismeretségemben lévő 12 civilizációnak, hátha összefognak ellenem és megszorongatnak... hiába...
No most vagy én vagyok nagyon jó, vagy single playerben gyakorlatilag értelmetlen játszani. Lehetséges lenne, hogy ebben a verzióban gyenge az AI? Vagy ez egy teljesen normális viselkedés tőle?
Ez egy kicsit hosszú lett :)
Remélem az SE5 megjelenésével megint összeáll egy party és abba én is beszállhatok, jó volt elolvasni a régi hozzászólásaitokat kedvet kaptam hozzá, hogy ember játékosok ellen játszak, de az Orion II jobb ebből a szempontból: az meglehet pár óra alatt, itt kell hozzá legalább egy full hétvége, vagy egy év emailben.