Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24971

Kitolsz magaddal, ha bojkottálod B. Lajos egységeit.

Ilyen jó szalontüdőt ennyiért (2000 pénz egy brutális adag) nem adnak sehol.

Előzmény: Caipi (24968)
Hepci Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24970

Herczeg és Vajda Pierre nagy haverok voltak, Molnár B. és V. P. pedig mindig jóban voltak. V. P. egyszer képes volt leírni a Hejszakácsok portálon, hogy MBT-nek mindig mindenben igaza van (ezt nekem írta, de ebben sajna nem értettem egyet vele - szerintem az ilyet, akinek mindig mindenben igaza van, nem a Földön kell keresni...).

MBT és Herczeg között nem volt haverság, most meg ez van, ami látszik.

Szerintem az motiválta a kezdő rúgást, hogy megszűnt a Gault Millau, és MBT részlegesen étteremértékelési felület híján maradt, míg az "érdemtelenek" vígan értékelnek és biznicelnek a DG-n.

Előzmény: Mazsola0070 (24967)
homerx Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24969

de jo, hogy emlitetted. mar veszem is ki a baranyhust a fagyobol. kb egy honapja ugrott be, es arra vart, hogy vegre egy kisse elmuljon a barany iz a szambol. paloclevest fozok holnap.

viszont a baranybelososeg is ott figyel meg, abbol pajslit akarok rittyenteni.

Előzmény: Hepci (24966)
Caipi Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24968

Nekem a Stand25-nél a somlói nagyon bejött. Később meg egy rendezvényen a Benedict-tojás. (Pont a rakottkrumpli viszont nem nyűgözött le, de erről volt már szó.) 

B. Lajos egységeit nem próbálgatom, mióta egyszer hárman is kifejezetten csalódást keltőt ettünk a Bock-bisztróban. Bár az említett gourmet ismerős szerint nagyon jó a piacon a pho.

Előzmény: Hepci (24966)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24967

Kedves, baráti hangú cikkek...:) (Ezek az emberek – Vajda, Molnár Bé és Herczeg – valamikor tényleg haverok, netán barátok esetleg üzleti partnerek voltak? Az egy dolog, hogy ezek a kapcsolatok elmúltak, a kérdés az, hogy kinek az érdeke beledobni a szart a ventillátorba?)

 

D.G.: „végül pedig a Dining Guide magatartásával nem összeegyeztethető tevékenységei miatt távoznia kellett a kiadótól.”(mármint Vajda Péternek). (Vajon mit tett szerencsétlen Vajda? Miért nem lehet leírni, hogy mik voltak ezek a tevékenységek, ha arra hivatkoznak, hogy emiatt rúgták ki? Mert így csak mennek a találgatások, amelyek lehet, hogy durvábbak a valóságnál.)

 

„az ilyen természetű, ízléstelen, megmondó szerepkörben tetszelgő megnyilvánulásoktól” (mármint Vajda Péter  megnyilvánulásai ízléstelenek és Péterünk tetszeleg a magmondó szerepkörben)

 

Na de Péter sem maradt adós, és ő is ügyelt arra, hogy oda rúgjon, ahol fáj.

 

V.P.: „Akkoriban ugyanis gyakran együtt teszteltem a székesfehérvári 67 étterem tulajdonosával (ő most a DG felelős kiadója), és éttermét – jobb meggyőződésem ellenére – beszuszakoltam ezekbe a TOP-listákba. Gyarló ember lévén nem tudtam ellenállni könyörgésének. Ezért nem kaptam ellenszolgáltatást, csupán „tiszteletével és barátságával” tüntetett ki, és jólesett az állandó hízelgés.”

 

Magyarul: a 67 egyáltalán nem toplistákba való étterem, de Herczeg addig nyalta a seggét (könyörgött és hízelgett), amíg jobb meggyőződése ellenére odasorolta a 12 egy tucat éttermét.

 

Itt V.P is csúsztat, mert Herczegék természetesen nem azt írták, hogy ezen „etikátlansága” miatt rúgták ki, amikor Herczeg átvette a hatalmat a DG-ben.

Előzmény: Caipi (24960)
Hepci Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24966

Nyilván hosszú ideje egymás begyében vannak, most eljött az idő - jobb az ilyesmit nem bent tartogatni a végtelenségig. :)

Én a piacon lévő Standot nézegettem pár hete, de olyan drágának tűnt, hogy valahogy nem vágytam beülni, abban a környezetben.

Inkább vettem B. Lajos egyik piaci egységében k. jó szalontüdőt.

Előzmény: Caipi (24960)
Caipi Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24965

:D

Előzmény: cszoli (24964)
cszoli Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24964

Nem pont erre gondoltam, de tegnap óta tudom, hogy most telihold van, és mindenki furcsán viselkedik :) :)

Előzmény: Caipi (24963)
Caipi Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24963

Mivel láttad, hogy mit írtam, így egyértelmű, hogy nekem nem, úgyhogy vettem, te okos vagy, én meg hülye. Nem gond. :) 

Előzmény: cszoli (24962)
cszoli Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24962

"azt is állította, hogy az őzgerinc színhús"

Eltekintve az azonos nevű süteménytől ez nem magától értetődő??

Előzmény: Caipi (24960)
Caipi Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24961

A szubjektivitás persze mindenképpen igaz, de azt azért be lehet lőni, hogy milyen igényekhez mit és/vagy hol kell olvasni. Például én tudom, hogy nekem most nincs mit. :D Kénytelen leszek az említett gourmet ismerősre hagyatkozni, hálistennek jó sokat járnak étterembe. 

Előzmény: seci (24957)
Caipi Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24960

Nekem elég furcsa, hogy nyilvánosan így egymásnak mennek.... de hát ők tudják.

Amúgy gondolkoztam a Dining Guide éttermes kiadványán, de aztán ellene döntöttem, és ennek most örülök. Ilyen leírások tényleg nem segítenek egyáltalán. Mint említém, az Alexandra (talán így hívták?), később Gault-Millau Étteremkalauzt szerettem, és számomra használható is volt. 

Megjegyzem, egy nagy gourmet ismerősöm ódákat zengett a Standról. Azt mondta, hogy volt jópár Michelin-csillagos étteremben, de neki ez übereli. Meg hogy milyen profin és fegyelmezetten zajlik ott minden. Nagyon meghozta a kedvemet, és azt is állította, hogy az őzgerinc színhús. Úgyhogy lehet, hogy most végre elmegyek. :) 

Előzmény: Hepci (24952)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24959

Stílszerűen flambírozó pisztollyal :)

Előzmény: kifli (24958)
kifli Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24958

pisztolypárbajt javaslok:)

Előzmény: Hepci (24952)
seci Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24957

Ez az egesz etteremteszteles kb olyan, mint az autoteszteles.

Ha akarom objektiv, ha akarom szubjektiv, de valosagban meg vagy be fog jonni nekem is, amit irtak, vagy sem - plane, hogy ugye az igenyeink/izlesunk elteroek.

-seci

Előzmény: Boarhunter (24956)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24956

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz hangsúlyozottan ajánló sorai a Michelin Guide-hoz hasonlóan – és természetesen nem párhuzamot húzva a két intézmény között – kifejezetten nem éttermi teszteket, nem az adott teljesítményt írják le, hanem egy pozitív hangulatú étteremajánlót fogalmaznak meg az olvasók számára.

 

Ennél érzékletesebben nem lehetett volna leírni, hogy egy reklámkiadvány...innentől viszont a megrendelő érdekeit képviseli, nem az olvasóét...

Hepci Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24955

Valamiért most jött el az ideje. :)

Alaposan összeinszinuálják egymást - daliásabb korokban inkább párbajoztak volna.

Előzmény: beetee (24953)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24954

Ein Stand után Zwei Stand... :)

 

Előzmény: beetee (24953)
beetee Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24953

Remélem lesz még ebből... szórakoztat.

Előzmény: Hepci (24952)
Hepci Creative Commons License 2019.03.22 0 0 24952
Előzmény: Caipi (24951)
Caipi Creative Commons License 2019.03.18 0 0 24951

Látod milyen jó, ha az ember nem tudja a hátteret... :) 

Előzmény: Hepci (24950)
Hepci Creative Commons License 2019.03.18 0 0 24950

Elég sajátos írás...

Összefog a GM korábbi főszerkesztője és egyben a MGE vezetője (MBT), meg a Dining Guide-tól kiebrudalt korábbi (sztár)publicista (Vajda Pierre), elmennek együtt kóstolni, majd (tulajdonképpen) lehúzzák az Onyxnak csillagot szerző sztárszakács (Széll Tamás) új fájndájning éttermét és nagyokat rúgnak (persze, nem alap nélkül) az ezen éttermet überelhetetlennek felpontozó Dining Guide-ba.

A kontextushoz hozzátartozik, hogy a sztárszakács Bocuse-versenyre való felkészülését korábban az MGE, és személyesen MBT támogatta-konzultálta, és a sztárszakács interjúkban szó szerint megismételte MBT egyes véleményeit, majd viszont a Bocuse Akadémia színeiben látványosan szakított korábbi támogatójával.

Akinek ez itt fent zavaros, azt megértem...

Előzmény: Edmond Dantes (24944)
Caipi Creative Commons License 2019.03.17 0 0 24949

Igen, ezt én is gondoltam, mikor írtam, de akkor is így van, és tőlem mindenki azt gondol, amit akar. :) Amúgy egyáltalán nem a G.-M. benne a lényeg, előtte is vettem az Étteremkalauz kiadványt G.-M. nélkül - olyan szövegek voltak bennük az éttermekhez, amiket tudtam használni. Nem a hülye dumáról beszélek, hogy ilyen-meg-olyan a tányér, meg az akármi selymessége meg textúrája, szóval érted, hanem az összértékelés érdekelt, meg hogy használnak-e mélyhűtött cuccot, meg szórnak-e szárított petrezselymet, meg bratyiznak-e a pincérek, mekkorák az adagok, mekkora az étlap, csupa olyan dolog, amiből tudom, hogy akarok-e valahova menni, vagy nem. 

A TripAdvisor-t, a Google-t vagy a Dining Guide-értékeléseket hiába olvasgatom, minden hozzászólónak más a hozzáállása és más az igénye, az, hogy ő hogy ítéli meg, az nagyon szubjektív. Legfeljebb annyi lehet leszűrni belőle, hogy hol kell sokat várni, és hol nem. Nem egy olyan helyen voltam már, aminek nagyon jók ezeknél az értékelései, de én biztos nem megyek oda többet. Pl. Nagypapiékkal is egy ilyen helyen találkoztunk először. De ilyen volt annak a valami koktélkirálynak a helye is. Vagy most a héten a Krtek a csehu. (Utóbbiban az étellel/itallal nem volt gondom, de a hely kritikán alulian igénytelen.)

Szóval nem tudok olyat, amiben bíznék, azért jutott eszembe a Michelin-guide, ahol ugye a csillagokon kívül ajánlások is vannak, 25-en szerepelnek benne, gondolom ezeknél már csak kiindulhatok abból, hogy jó a konyha. 

Aki inkább a Kiskegyed Konyhájából tájékozódik, az tegye azt. :) 

Előzmény: H_G (24948)
H_G Creative Commons License 2019.03.17 0 1 24948

Ez a panasz azért eléggé meglengette a sznobmétert :)

 

Előzmény: Caipi (24945)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 24947

Bemásolva a linket a címsorba, simán megnyílik (Firefox)

Különösen az utolsó 'fejezet' tanulságos, köszönjük a cikket az Utazónak :)

 

Előzmény: sickamic (24946)
sickamic Creative Commons License 2019.03.17 0 0 24946

Nekem valamiért nem nyitja meg.

Előzmény: Edmond Dantes (24944)
Caipi Creative Commons License 2019.03.17 0 0 24945

Ezt nagyon érdekes volt olvasni. Amúgy így, hogy eltűnt a Gault-Millau, töprengtem is, hogy mi alapján válasszak éttermet ezekután. Nagyon szerettem a leírásaikat. Pesten még csak-csak boldogul az ember, hiszen itt a Michelin-esek járnak, de máshol? :( 

 

Előzmény: Edmond Dantes (24944)
Edmond Dantes Creative Commons License 2019.03.17 0 0 24944
Gasztrocsata

https://www.buvosszakacs.com/2019/03/16/standolas/
Boszorka Creative Commons License 2019.03.12 0 0 24943

Ma a Park étteremben, valamikor Három Szív, ebédeltünk. Sokadik váltás után, a jelenlegi jónak tűnik. Nem drága, nem flancos, de tisztességesen elkészített ételek. Van menü is, a vendéglő délben tele volt és egyre másra jöttek az emberek a megrendelt menükért és vitték. Közel van, Lényem még nem is sejti mi vár rá.:-)

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 24942

Ha a feelinget nem is, a jó és relative olsó kaját biztosan értékelik.

 

Előzmény: cszoli (24941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!