Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.10 0 0 2247
Kontráné? Csak nem Kontra Györgyné? Engem az egyetemen tanított latinra (ill. néhányszor helyettesített még latinon a Trefortban is), nem tudtam, hogy magyart is oktatott. :O

(én őt is szerettem:)

Előzmény: malacgazda (2202)
chimie Creative Commons License 2003.06.10 0 0 2246
Ugye Hacsek te minden topik összes hozzászólását elolvasod, mielőtt beírnál? Szegény malacgazda már kb 3x elismerte, hogy bunko (asszem a nick-je is diszkréten erre utal :-)).. és nyilván nem volt tudatában, hogy pont MP olvassa a topikot - ugye te sem hiszed KOMOLYAN, hogy direkt bosszut akart állni?

Ez a Vargaákos Máthépali összefüggés meg nyilván jól mutatna egy novellában vagy filmben, de szintén túldimenzionált.

Az én filmajánlatom: Összeesküvéselmélet

Előzmény: Hacsek (2241)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.10 0 0 2245
engem mindketten tanítottak, és mindkettejüket szerettem (Vargát az pörgős óráiért, Pali bácsit pedig az emberségéért), de Bihari Péter töriszakkörét is imádtam (rémlik még valakinek?)

persze sosem felejtem el Varga Ákosnak, hogy 4.7-es átlagomra az ötösért iratott velem egy dolgozatot, amit nem javított ki, majd négyest adott (behívott a tanáriba, mondta, hogy nem felelt meg a dolgozat, közben láttam, hogy ott fekszik a papiros az asztalon, kijavítatlanul (a kijavított dolgozatokat mindig telefirkálta). Pali bácsi pedig negyedikben a nem töriből felvételizőkkel nem foglalkozott szinte semmit, így a rendes (nem előkészítő) órái elég unalmasak lettek.

Előzmény: Holdkő (2244)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.10 0 0 2244
Csatlakozom! Pali bácsi tanította a b-seket (ők voltak a nyolcosztályos csapat) és ódákat zengtek róla!

Bárcsak megúsztam volna Varga Ákost! Főleg '98ban, amikor nagyon elemében érezte magát, mert azt hitte, átveszik a "hatalmat".

Állítólag most nagyon beteg...

Előzmény: malacgazda (2243)
malacgazda Creative Commons License 2003.06.10 0 0 2243
Máthé Pált pedig azért a rettenetesen politikai, rettenetesen aljas, és rettenetesen vargaákos okból hívtuk úgy, ahogy, mert néhányunknak elsőben 4,7-4,8-ra nem adta meg az ötöst, mondván, "tudunk jobbat is". És azért dobtuk meg (ha jól emlékszem,a 4 év alatt tán kétszer) konspiratív módon almacsutkával és krétával, mert k...ra unatkoztunk az órán.
Máthé Pál volt a következő is (tovább kutatva az emlékeimben): rendszeresen járt velünk osztálykirándulni, és egyszer, mikor berúgtam, és teleokádtam a fél hálótermet, akkor, mire fogtam volna a rongyot-lapátot (délután, mire magamhoz tértem), addigra már fel volt minden takarítva. Később derült ki, hogy Máthé Pál szedte össze a cuccost.
Szóval simán kinézem belőle, hogy akár ide is ír. És kívánom, hogy meggyógyuljon, és további osztályokat is tanítson!
malacgazda Creative Commons License 2003.06.10 0 0 2242
Varga Ákos soha nem tanított, és másképp se volt hozzá közöm. Meg kellett erőltetni az agyam, hogy felidézzem, kiről is van egyáltalán szó. (Az a törpe töritanár az, az obszcénul szűk nadrágjaiban, ugye?) Úgyhogy ne cseszegess vele, főleg ne ilyen kontextusban, hanem "a mocskos pofáddal" másfele "ugass", és hagyjál engem békén. Látom, nem fogsz bocsánatot kérni aljas, mocskolódó vádaskodásodért, és ez olyan szinten minősít téged, hogy abba is hagyom a veled való kommunikációt.
Előzmény: Hacsek (2241)
Hacsek Creative Commons License 2003.06.10 0 0 2241
Kedves malacgazda!
Kérhetnék tőled bármit, akár bocsánatot is, de csak egy dolgot kérek: hogy mielőtt máskor szóra nyitod a mocskos pofádat, tájékozódj vagy gondolkodj! :) (én is mérnök vagyok, én is tudok így beszélni, ha ez kell...)
Tudniillik az a helyzet, hogy a topic korábbi tartalmából kiderül, hogy egyetlen tanára van/volt a Trefortnak, aki nyíltan felvállalta, hogy olvassa ezt a topicot, sőt, két ízben még reagált is rá. Ez a tanárEMBER pedig Máthé Pali bácsi.
Ha tudnál egy kicsinykét is disztingválni, sosem írtad volna be ide, hogy miként tituláltátok őt (tudatlanságból vagy mások aljas szándáka szerint), vagy hogy a háta mögött (állati bátran...) mivel dobáltátok.
Ha az volt a szándékod, hogy ez a tisztességben és humánumban megőszült, sokat szenvedett, és már beteg tanárEMBER most még rosszabbul érezze magát, hát akkor lelked rajta... :((

Lehet velem vitatkozni erről, lehet téged jófejnek tartani azért, hogy miként vagy képes beleböffenni egy társalgásba, lehet engem kárhoztatni azért, hogy mindezt szóvátettem, de nem érdemes... Ebben hajlíthatatlan vagyok.

Érted már, remélem, hogy miről is van szó.
Arról, hogy ha egy iskolában felüti a fejét egy vargaákos, akkor ott a diákok előbb-utóbb megdobálják a háta mögött Máthé Pált. Jó lenne hinni, hogy a kettő között nincs oksági összefüggés, de sajnos van.
Ajánlottam már, hogy idézd fel a "Hannibál tanár úr" című film mondanivalóját. Most akkor még hozzáteszem: lécci olvasd el mellé Karinthy Frigyes: "Krisztus és Barrabás" című novelláját is.

Előzmény: malacgazda (2237)
odson forja Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2240
gyanítom, ez elegendő indok az okhoz
Előzmény: Holdkő (2239)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2239
Nem tudom. Lénárt rúgta ki egy év után.

Nagyokat túráztunk és nagyon szerettük. A májusi túrán jöttünk rá, hogy homoszexuális. Meglepődtünk, de elfogadtuk. Amikor megtudtuk, hogy kirúgták, peticiót adtunk be, mindenkihez elmentünk, fenyegetőztünk, stb, de semmit nem használt.

Ezekből ma már két következtetésem van: vGÍ Lénárttal volt összetűzése vagy valami volt a homoszexualitással kapcsolatban (gyerekekre rossz hatással van - sztori). Valami oka viszont biztos volt, János...

Van valaki aki tud valamit?

Előzmény: odson forja (2235)
malacgazda Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2238
Agent: most olvastam el a mélcímedet, amiből kiderült, hogy ki vagy. Hát hellóka, öreg computer-expert! Asszem, utoljára a (Rom? Rác?) kertben találkoztunk. S. Tomi is ott volt, és mind be voltunk ba....rúgva. Azóta idejét se tom mikó rúgtam be, annyi a meló! Hát ti?
malacgazda Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2237
Agent: Köszi.:))) Ha gimiben ismerted a stílusomat, akkor azt emeld köbre, ui. amióta leérettségiztem, azóta kizárólag ilyen stílusú emberek vesznek körül. Ennek elegendő alátámasztása, hogy én gépészmérnök vagyok.:)))
Malac_11 Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2236
Kedves Hacsek!(?)
Nekem nem volt szerencsém(?) a Trefortba járni, viszont van SZERENCSÉM malacgazdát ismerni....
Nos, őszintén állíthatom az előbbit nem is nagyon bánom.
A véleményem a megnyilvánulásodról,assziszem a magánügyem, és most itt nem is osztanám meg, hiszen önmagadat minősítetted vele.
Aki egy (nem feltétlen szalonképes) hozzászólásból ilyen következtetéseket von le, annak teljesen felesleges, hogy végighallgassa mások véleményét, hiszen csak azt hallja ki, amit ki akar hallani.....és az pont ilyen szánalmas, közhelyes és legfőképpen demagóg, mint te.
....és ha erre tiltakozni kezdesz, hogy nem ismerlek, stb...akkor máris bizonyított az előző állításom.
Részemről ennyi.....csá
Ui:bár tudom, ez inkább c6-es, és nem illik ehhez a fennkölt csevejhez, amit te folytatsz ezzen az "operabálon"!!
odson forja Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2235
:) engem leginkább az egészből az érdekel, miért rugták ki stodulkát??
(megjegyzem, engem cseppet sem zavar a neten a káromkodás, ha a kontextusból kiderül, az illető egyébként értelmes és a véleménye nem a trágárság szintjén áll. itt is kiderült. és jobban szeretem az egészséges kritikát a nosztalgia mellett: a trefort a 80as években is 80%-ban azért volt "jó iskola" mert jól szituált értelmiségi családok gyerekei jártak bele, akik szocializálva voltak a tanulásra - nem azért, mert a tanítási módszerek, a tanárok vagy a hely szelleme kiemelkedő lett volna (átlagban). szvsz a közösségi élmény ebben az életkorban fontosabb(!) a tanulásnál, és ebben gremspergeren kívül keveseknek volt bármi érdemük)
Előzmény: Holdkő (2226)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2234
Másoddiploma, és edzem a toleranciaszintem (PPKE)... és naná, hogy elsős (még négy év ez is!!!)!

De azért nagyon szeretem ám! Már csak azért is, mert a Szentkirályiban van...

Agent! Hány éve végeztél az ELTE-n? ;o)))

Holdkő Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2233
Áá, tegnap mesélt valaki Faix Csabáról, valahol végzős egyetemista (Közgáz vagy Műszaki vagy...) de az a baj, hogy nem emlékszem pontosan. Az biztos, hogy megvan...
Előzmény: Ságváriba Jártam (2232)
Ságváriba Jártam Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2232
Nem lett volna komoly baj azzal az antréval (a'n tré volt egyébként... bocs! :-)), ha nem kezdik el itt néhányan ennek kapcsán... hagyjuk!

Azt mondjátok meg inkább, hogy a Faix Csabával mi van! Vagy Dankó Dáviddal. Vadász Orsi (és Dani), esetleg? Bede Marci?

Már ha nem egyikőtök az... :-) De talán nem.

malacgazda Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2231
Kedves Hacsek!

Mondom: lehet, hogy paraszt a viselkedésem, és ez felróható bűnömül.
De!
Ad 1. Én (a nyelvvizsgával együtt) 5 feletti átlaggal végeztem a Trefortot. Három nyelvvizsgát szereztem, ebből kettő felsőfokú. Cum laude végeztem el a BME-t. Munkába állásom óta a munkámmal mindenki nagyon elégedett, és ezért egyre feljebb kerülök. Ezek mellett én úgy érzem, megengedhetem magamnak, hogy így beszéljek. Ha nem tetszik, írd meg kultúráltan, és abba fogom hagyni, hiszen én nem akarok "környezetszennyezni", csak éppen ott, ahol én mozgok, ott ez a stílus.
Ad2. A nyilasozást-kiszolgáltatott emberek verését való emlegetést viszont büdösmocskosvillámgyorsan hagyd abba! Most, rögtön, azonnal, prompt!!! Kikérem magamnak, hogy olyanokkal vegyél egy kalap alá, akiket (amiket? bár még állatszámba se mentek) én egész életemben megvetettem és gyűlöltem. Ha ismernél, akkor tudnád, hogy MINDIG a gyengébb, kiszolgáltatottabb, védtelenebb pártjára álltam, és azt védtem az erősebbel szemben!! Úgyhogy, ha feltétlenül azzal jössz, hogy én akkor mit tettem volna, hát akkor most elmondanám, hogy pontosan ugyanazt, mint a dédapám!! És ha meg a kékszeműeket üldözték volna, akkor meg kékszeműeket bújtattam volna.
Szóval itt, a nyilvánosság előtt azonnal kérj tőlem elnézést ezért az alaptalan, hazug vádért!!!

Különben akiket "felsoroltam", azokat voltaképp nem én soroltam fel, hanem Kozák egyik korábbi leveléből idéztem. Kozákot meg onnan ismertem, hogy együtt kosaraztunk.

Rorimack Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2229
Hat, nomadtaborban nem...

De a Treforton at jutottam el "osmagyar" taborba.

FA. csak a kemiat tanitotta meg nekunk... :D

" A későktől még mindig elveszik az ellenőrzőt vagy a füzetet?"

Fogalmam sincs... :D tolunk meg nem vettek el... egy ora volt, ahonnan rendszeresen kestem: a matematika: G.E. tanarno kozolte, hogy aki csak par percet is kesik, az mar inkabb ne is jojjon be.

Ezert ha az elso ora matek volt, akkor a par notorius kesonel mindig ott lapult egy-egy kotet jo olvasnivalo, hatha sikerult ot percet csuszni.. :D

R.

Előzmény: Holdkő (2228)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2228
Voltál nomádtáborban? Én az elsőben voltam harmadikosként. A legkisebbek nyolcadikosok voltak és állandóan meg akartak lesni minket a botokból és falevelekből összetákolt zuhanyban, ahová slagon jött az 5 fokos patak vize... ;o))))

A tanárnő meg két évvel ez érkezése után (talán negyedikesek voltunk) kitalálta, hogy a lépcsőházban lepotyogott csempéket domborműves, égetett agyag csempékkel kell pótolni (nem volt pénz csempét venni, meg úgy sejtem, nem is lehetett volna kapni azt az elavult csempét). Gyönyörűek voltak! A saját diáktársaink készítettek szebbnél szebb képeket...

Ja, és mi mindig megkocogtattuk Trefort orrát, hogy szerencsét hozzon (legalábbis a bátyám úgy tanította)!

A későktől még mindig elveszik az ellenőrzőt vagy a füzetet? (Hányszor vertük át a kapus bácsit kamu füzetekkel, meg vesztegettük meg ártatlanul rebegő szempillákkal, meg Túró Rudival!)

Apropó! Túró Rudi. Minden fogadás Túró Rudiban ment (csak a piros pöttyös az igazi!).

Ajjaj! Ideje visszakalandoznom más (jog)történetekhez...

Előzmény: Rorimack (2227)
Rorimack Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2227
Haliho!

A belepesrol: nekem egyaltalan nem "ajtoberugas" jott le abbol a hozzaszolasbol.

Inkabb valami olyasmi, mint amikor egy nagy tarsasagban az emberek kis csoportokba gyulnek (ez lenne egy tema), s beszelgetnek, azutan egy kihallott fel szo utan az egyik csoportbol odafordul valaki a masik fele: "vazze', te is oda jartal? Hat ez tok jo!" Hiba volt, de oszinte lelkesedesbol elkovetett hiba.

Holdko:

"Hihetetlen jó rajzórákat, képzőműves órákat tartott a 96-ban érkezett rajztanárnő, akit az első órán mi is lealáztunk ismeretlenül, mert kövér volt (egy év múlva nagyon jó lett a kapcsolatunk, mert kiderült, mekkora egyéniség a tanárnő)."

Hat, nekunk utolso evekre jutott a rajz... de a tanarno tenyleg tunderi! :D Szomoru volt hallani, hogy, bar szobrasz, megis a nyari szuneteit azzal tolti, hogy hatalmas vasznakra fest gyonyoru kepeket... (mert a szobrok ennek tobbszorosebe kerulnenek)

Erdekes, hogy lenyegeben ugyanazok az "elmenyeim" (bicikli- kenuturak, stb.) a Treforttal kapcsolatban, mint neked... :D

R.

Előzmény: Holdkő (2226)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2226
Vitatom! Nekem a ststisztika nem mond semmit.

Miért ugrott ki az Apáczai 4 emeleti abalkából egy másodéves fiú - teljesen belőve délben?

A Radnótiban voltál már a vécében? Miért pisilnek mellé? (És most ne azzal jöjjünk, hogy 12 osztályos és a kicsik mellépisilnek) És miért lógnak a plafonról vizes vécépapírfoszlányok? A kultúra jele?

Szerintem azonban ezekben az iskolákban manapság csak a statisztikára hajtanak és versenyistállóként működnek. Több sztorit is ismerek, hogy mennyire megalázzák a Radnóti felvételijén a 6 éveseket ("Mondd kicsikém, mikor pisiltél be utoljára?") és többen eljönnek, mert csak a legjobbakat ismerik el, és csak a tanulmányi eredményre figyelnek, de a lelki fejlődésre nem.

Ezzel szemben amikor eljöttem a Trefortból, fantasztikus volt az énekkar, amit a jelenlegi igazgató-helyettes, Körmendy tanár úr szervezett meg különböző táborozásokkal, utazásokkal. Hihetetlen jó rajzórákat, képzőműves órákat tartott a 96-ban érkezett rajztanárnő, akit az első órán mi is lealáztunk ismeretlenül, mert kövér volt (egy év múlva nagyon jó lett a kapcsolatunk, mert kiderült, mekkora egyéniség a tanárnő). Persze az igazi ok az volt, hogy épp akkor rúgták ki az ofőnket, Stodulka Gábort és mindenki ellen lázadtunk.

És aztán ott volt Fatu (Fernengel András), aki hihetetlen jó nomád táborokat szervezett év végén. És mindig volt biciklis- meg kenutúra, ahol EGYMÁST ismerhettük meg, és MAGUNKAT, a teherbírásunkat, önbizalmunkat fejlesztettük. Ezek valóban nem "hasznosak" a felvételinél, de később talán sokkal inkább, mint a negyedikes törikönyv 153. oldalának képaláírása...

Előzmény: Hacsek (2225)
Hacsek Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2225
Kedves Holdkő!
Bizonyára igazad van a magad szempontjából... :)
De ha a köztünk lévő 10 éven kívül csak annyi a különbség köztem és malacgazda között, hogy én ismeretlen helyre nem bazmegezéssel rúgom be az ajtót, valamint hogy soha senkit sem alázok meg heccből és a háta mögött, akkor szerintem ez jelentős különbség. (Egyébként én sohasem tömeggel lázadtam, hanem egyedül és nyíltan. Ütöttem is meg miatta a bokám, a Trefortban is, meg máshol is.)
Egyébként valóban, respektálhattam volna malacgazda önkritikáját is Pali bácsi ügyében, csakhogy ennek az őszinte megbánásnak valahogy ellentmondott az a mód, ahogyan bejött ide. Színházi nyelven ezt úgy mondják, hogy elrontotta az entrée-ját...

Téged és tisztességesen nevelkedett környezetedet pedig, természetesen, megkövetem az általánosítás miatt. De az összképet illetően nem hiszem, hogy nagyot tévedtem volna. Számomra nem vígasztaló még az sem, hogy más iskolákban még rosszabb volt esetleg a helyzet. Már a mi időnkben is közös kerítése volt a suli udvarának az eü. szakközéppel, és láthattunk-tapasztaltunk ezt-azt odaátról...
Mégis, nem ártana elgondolkodni azon, hogy az Apáczai, a Radnóti, a Fazekas vajon miért maradt meg a régi nívón, és a Trefort miért nem? Vagy ezt is vitatod?

Előzmény: Holdkő (2224)
Holdkő Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2224
"Viszont tudom olyanoktól, akik belülről ismerték a 90-es évek Trefortját, hogy évről évre csúszott egyre mélyebbre a színvonal."

Kikérem magamnak ezt a mondatot, a testvérem, a barátaink, és a saját nevemben is! A 90-es években nagyon sok kiváló ember járt a Trefortba, akik ma már a gazdasági és kultúrális élet különböző területein lesznek egyre elismertebbek. Többen külföldön kutatnak, multinacionális cégeknél dolgoznak, rangos iskolákban tanítanak és még sorolhatnám.

SJ-nek igaza van: nem sok különbség van közted és malacgazda között. Egyikőtök 19, a másik egy híján 20... Részben igazad van, de rosszul adod elő.

És még egy: Hol van a Trefortban tanult tolerancia és intelligencia? Ezt az egészet lehetett volna intelligensebben is rendezni túlfűtött, felfokozott érvek és durvulás nélkül is (DLala)... Szóval ideje lenne lehiggadni.

Egyébként sem hiszem, hogy a topicnak azon kellene vitáznia, ki milyen bunkó, és hogy mennyire züllik a Trefort. Nem tudod, hogy más iskolák hol tartanak és más világot is élünk, ahol mások a diákokkal szemben az elvárások. Beszéljünk végre arról, miért is jobb ill. más NEKÜNK a Trefort! Tartsunk már össze és örüljünk egymásnak!

Előzmény: Hacsek (2221)
Ságváriba Jártam Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2223
Akkor tévedtem. Nem az a gond, hogy nem olvasol, hanem az, hogy nem érted.
Előzmény: DLala (2222)
DLala Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2222
Neked válaszoltam.
Az édesapámra vonatkozó, off, személyeskedésnek is felfogható benyögésed okán.
Előzmény: Ságváriba Jártam (2220)
Hacsek Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2221
Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen vita miért offtopic? Miről kellene szólnia szerinted?

Amit a Trefort lecsúszásáról írtam, az nem saját tapasztalatom, mert igazából nincs semmilyen közvetlen kapcsolatom se mostani diákokkal, se tanárokkal.
Viszont tudom olyanoktól, akik belülről ismerték a 90-es évek Trefortját, hogy évről évre csúszott egyre mélyebbre a színvonal.
Az értelmesebb, szabadabb szellemre vágyó tanerők, akik hosszú távon határozhatták volna meg a rendszerváltott iskola légkörét, elmentek (legyen mondjuk erre két példa Gremspi és Gerőcs). A nívós tudásra vágyó nebulók pedig (ahogy írod) messze kerülik a "begyöpösödött" hírbe keveredett tanintézményt.
Ez van...

Ami pedig a személyeskedést illeti (szerintem ez az off, nem amit én írtam):
Igen, valóban voltam egyszer letiltva egy hétre. Előtte volt egy hasznos, látogatott topic az indexen. Arról szólt, hogy bárkinek problémája volt szakmai kérdésben, azonnal kapott rá becsületes, elfogulatlan, ingyenes választ, szaktanácsot. Megtámadtak, megvédtem magam, letiltottak. Az azóta eltelt fél évben kb. 3 hozzászólás történt... :((
Úgyhogy mondok erről valamit, hátha megint letiltanak: :)) az index moderátorainál nagyobb farok kevés szaladgál netes körökben...

Előzmény: Ságváriba Jártam (2217)
Ságváriba Jártam Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2220
Te sem olvasol, csak írsz... Leírtam, hogy helytelenítettem malacgazda szóhasználatát. Most akkor kivel vitatkozol?
Előzmény: DLala (2219)
DLala Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2219
Nos, ha beléptem volna egy ajtón és "Jó napot kívánok" helyett harsány B+ et rikoltottam volna az ott lévő ismeretlenek arcába, apám (és anyám is, meg az egész családom) vélhetően szégyenében ott helyben elsüllyedt volna. És nyilván meg is kaptam volna a magamét, abszolút jogosan.
Megnyugtathatlak, ilyesmire nem került sor, mivel nekem volt gyerekszobám.
A gyerek fegyelmezéséhez egyébként nem kell fizikai erőszakot alkalmazni, meg lehet oldani anélkül is (néha persze egy atyai pofon többet ér, mint évek rábeszélése).
Jelen esetben ez úgy néz ki nem történt meg, meg is látszik.
Előzmény: Ságváriba Jártam (2218)
Ságváriba Jártam Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2218
"IRL valszeg simán szájon töröltem volna az illetőt, ha már az apja nem tette ezt meg vele anno nevelési célzattal."

Veled valószínűleg megtette annak idején édesapád, ezért lettél ilyen.

Előzmény: DLala (2215)
Ságváriba Jártam Creative Commons License 2003.06.09 0 0 2217
Legyen egy jó napod, mégis szánok rád időt és energiát, hogy megértsd, miről van szó, bár szemmel láthatóan téged nem a tények érdekelnek, hanem a vita kedvéért (hogy rosszabbat ne tételezzek fel) mész bele ennyire off-topic dologba, amit aztán kínos erőlködéssel próbálsz meg ideillőnek beállítani.

Olvasd el még egyszer malacgazda hozzászólását! A b.megezés témát gyorsan zárjuk le, mert ebben részben egyetértünk: helytelen volt. De ebből messzemenő következtetéseket levonni enyhén szólva is a dolog túldimenzionálásának tűnik, különösen a hozzászólás többi részének ismeretében.

Ami tehát a többi részét illeti: "Nagyon jó tanár volt, és nagyon méltatlanul bántunk vele." Ezt írta! Érted? Beismerte a saját hibáját! Ezért vetsz meg valakit? Hülyeségeket csinált tizenéves korában. Mostanra belátta. És nyilvánosan beismerte. Ennél többet nem tehet! Képes lennél te erre? Ja, bocs, elfelejtettem, hogy te vagy a gáncs nélküli lovag, aki soha nem hibázott, és most is az erkölcs bajnoka.

Innen aztán már tényleg elveted a sulykot. Hogy mostanra a Trefort "sehol sincs, lezüllött, demoralizálódott, deklasszálódott" az nagyon erős túlzás. Egyrészt a 25. hely a felvételi rangsorban ugyan nem top ten, de talán annyira nem szégyellnivaló (bár egyetértünk, lehetne sokkal jobb is), másrészt az utolsó három szó súlyosan sértő az iskolában jelenleg tanító, nagy többségében nyilván kiváló, munkáját lelkiismeretesen végző tanárra nézve; azt már hagyjuk, hogy a jelenleg odajárók sem lehetnek túl boldogok ettől a minősítésedtől, bár remélem, figyelembe veszik, hogy ki mondta, és akkor már annyira nem húzzák fel magukat miatta.

VÁ minősítésében is teljesen egyetértünk. Nem menti a helyzetet, de tájékoztatlak, hogy a tanulók más iskolákban is ki vannak téve ilyen és más jellegű megaláztatásoknak, jelenleg is, szerte az országban. Ezt csak azért mondom, hogy tudd, nem csak a Trefortnak kell(ene) ilyesmikért szégyenkeznie.

Amit a végén írsz, "Neki sajnos ez maradt meg, mint legfontosabb élmény, amit meg akar velünk osztani", persze az sem igaz, de már mondtam, hogy olvasd el a hozzászólást: tanárairól ír, akiket szeretett.

És Hacsek... kilóg a lóláb. Nem ciki azt írni, hogy amikor bezzeg te jártál a suliba, akkor az a csúcson volt, most meg lezüllött? Nem ciki, hogy korábbi beírásaid többségéből is az derül ki, hogy te milyen zseni voltál, pl. matekból (lásd Szilárd-sztori, kétszer leírva), oroszból (lásd Simon Zs. vs. Gremspi-sztori), isten tudja még, miből? És hát te is voltál már letiltva trágárság miatt, talán nem elegáns ezért ennyire piszkálni valakit...

Talán fejezzük be az offtopicolást.

Előzmény: Hacsek (2214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!