Keresés

Részletes keresés

titamita Creative Commons License 2006.11.03 0 0 411

Sziasztok!

 

Fel tudna engem valaki vilagositani safrany ill. safranyos szeklice temaban? En ugy tudom, hogy a safrany maga a porra orolt fuszer, a szeklice pedig ugyanennek a bibeje, kevesbe eros es ez az, amit legtobben megveszunk, mert az igazi safrany nagyon draga.

 

ingatlanboy Creative Commons License 2006.10.26 0 0 410
Sziasztok! Tudja valaki, hogy hogyan készül a 4 season fűszerkeverék? Segítségeteket előre is köszi!

Üdv:
Ingatlanboy
greenalma Creative Commons License 2006.10.07 0 0 409

Hali! :))

Most találtam erre a fórumra, noshát, épp nagyban keresgetek a neten, ugyanis utazás alkalmával vettünk ajándékba fűszercsomagot Tunéziában, és mármár megfejtettük mi micsoda :) Csak 1-et nem. :) Esetleg ha valaki tud segíteni azt nagyon szívesen fogadnám.

Ugyanis, az egyik kis csomagra az van írva(nem röhögni): SEX VITAMINE... gondolom franciául. Beírtam a google-ba de csak pornó-jellegű oldalak jöttek be.  A többi 11-et simán megtaláltam, pedig az se volt egyszerű.. :)

Noshát... mit főzzön az ember, hogy ezt a sex vitamine -t használni tudja? ;-))

Köszike a válaszokat! :)

H_G Creative Commons License 2005.02.26 0 0 408
Én olyat vettem nemrég, h. "Naturfood mag koktél" -- ebben (tökmag és szotyi mellett) Kínából származó fenyőmag van! Alakra más (ducibb), de uolyan jó ízű, mint az olasz.

Előzmény: aranyviktor (407)
aranyviktor Creative Commons License 2005.02.26 0 0 407

 

Ez is jó, köszi. Azt írja, hogy  a 80 fenyőfajtából egy tucatnak ehető a magja, köztük európai fajtáké is. A legmenőbb az olasz toscanai fenyőmag, Braziliából 5 cm-es fenyőmagot is lehet importálni. Minden van, csak pénz legyen hozzá.

Előzmény: Zitka (404)
aranyviktor Creative Commons License 2005.02.26 0 0 406

 

Én a mediterrán Fészkesfehérváron élek, így akkor a saját gyüjtés kimarad, majd megveszem az Ázsia diszkontban. Úgysem vihetem sírba a pénzt, minek spóroljak rajta:-)))

 

 

Előzmény: Zitka (403)
Zitka Creative Commons License 2005.02.25 0 0 405

bocs, túl hamar küldtem el, itt egy angol oldal is.

http://www.caplenco.be/pineger.htm

 

És ez már mindenkinek, akit érdekel:

Böngészés közben akadtam erre a jó kis ötnyelvű fűszerszótárra:

http://www.todine.net/erbe.html

Előzmény: Zitka (404)
Zitka Creative Commons License 2005.02.25 0 0 404

Itt találsz egy német nyelvű leírást róla:

http://www.fruitlife.de/inside.php?in=encyclopedia/pignon-de.htm

Előzmény: Zitka (403)
Zitka Creative Commons License 2005.02.25 0 0 403
Hááát... :-) Amennyiben mediterrán v. arab országban élsz, és ismered a rengeteg pinea fajtát, és köztük felismered azt a bizonyosat, ami ezt a spéci fenyőmagot termi, akkor igen. :-) 
Előzmény: aranyviktor (402)
aranyviktor Creative Commons License 2005.02.25 0 0 402

 

Erdőben nem lehet fenyőmagot szedni? Nem a fenyőtobozból kell azt kioperálgatni szemenként? Mert annyi pénzért én elszórakoznék vele inkább és kiszedegetném.

Előzmény: Zitka (392)
CORTEN Creative Commons License 2004.09.30 0 0 401
Ja, a földigiliszta az más! Azt én is szoktam, kis borssal és oreganoval , vajaskenyér mellé...;)

Akkor mit húzgáltak a parti fövenyből? Arra is emlékszem, hogy felfűzték egy drótra? és úgy vitték haza a jókora csokor hosszú izéket.
Előzmény: H_G (400)
H_G Creative Commons License 2004.09.30 0 0 400
Amit turmixoltak, az közönséges földigiliszta volt!

SZVSZ akinek nyersen nem ízlik a fenyőmag, annak főznie sem érdemes vele, úgy sem fog tetszeni. Egyébként szinte bármilyen receptben helyettesíteni lehet vele a mandulát!

A Sparban lehet kapni (szintén német) salátára szánt magkeveréket, ami fenyőmag, tökmag és napraforgó -- nagyon finom, bár én inkább müzlibe szoktam keverni.

Előzmény: CORTEN (399)
CORTEN Creative Commons License 2004.09.29 0 0 399
A filmet én is láttam, de hirtelenjében csak a tengerparton szedett nagy férgekből készített salátára és turmixra emlékszem...
Meg arra, hogy utána hónapokig ez volt a téma a suliban!
Előzmény: Törölt nick (398)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.29 0 0 398

Volt egy film, "Ez Amerika" vagy mi, kábé 20-30 éve, na abban volt sok barom sztori, amolyan húúúú, Amerikában aztán minden van, ami belefér az Isten állarkertjébe - típusú koncepció szerint: na abban volt egy ember, aki a hagymás kólára esküdött.

 

Nem próbáltam ki, viszont a tölcséres McFreeze-be mártogatott mekkrumpli saját spontán találmány, és garantáltan eszméletlen jó!

Előzmény: CORTEN (394)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.29 0 0 397
ki fogom próbálni (na persze a halizék turbó csúszdával már megvoltak, dehát ez valamennyire más...)
Előzmény: stefiadri (395)
angyalhentes Creative Commons License 2004.09.17 0 0 396
A porkoltos variansokrol hallottam mar, de a lecso nekem is uj volt. (Bar a porkolttol tenyleg csak egy lepes.)
Előzmény: stefiadri (395)
stefiadri Creative Commons License 2004.09.17 0 0 395

Ez nem vicc, lecsószezonban sűrűn próbálgatott vacsi. Főzz egy jó kis lecsó, és csinálj egy jó adag túrós csuszát. Tálalásnál tányér felelacsó, másik fele a csusza. Már a szemnek is gyönyörű hát még a szájnak!!!!!!

Harcsapörkölt túrós csuszával, kakaspörkölt túrós csuszával ezekről sem hallottál még?  

Előzmény: Törölt nick (393)
CORTEN Creative Commons License 2004.09.17 0 0 394
Olyat még nem, csak hagymateát. (az egyébként mézzel fenomenális torokgyógyszer)

Saját recept, vagy echte kólagyári?
Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.16 0 0 393

komolyan hangzik...

 

(ez most kipróbált dolog?)

 

asszem kipróbálom

 

jut eszembe, ivott már valaki hagymás kólát?

Előzmény: stefiadri (389)
Zitka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 392
De kár, hogy nekem senki nem akar fenyőmagot ajándékozni.... :-) Jó drága, 5 dekáért simán elkérnek 4-500 ft-ot.  Nemcsak pesto-ba jó, mindenféle tejszínes tésztamártások tetejére is lehet pirítva rádobálni, nagyon finom. Igen, elég jellegzetes íze van, emiatt nem biztos, hogy mindenkinek ízlik. Pirítva jön ki jobban az aromája.
Előzmény: Mi is ez? (386)
Zitka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 391
Ismerem a módszert :-), szűrőbe papírtörlő, és egy éjszakára be a hűtőbe a joghurttal együtt... De bevallom őszintén eddig talán 1x csináltam meg, általában hirtelen felindulásból kell tzatzikit csinálnom. :-)
Előzmény: angyalhentes (390)
angyalhentes Creative Commons License 2004.09.13 0 0 390
Az eredmenyen sokat javit, ha a joghurtot egy ejszakan at kicsepegteted es csak a surujet hasznalod fel. (Normal joghurtnal persze nem kell , de ezek a vizezett joghurtok, amiket manapsag arulnak kis hazankban...)
Előzmény: Zitka (384)
stefiadri Creative Commons License 2004.09.13 0 0 389
És Te lecsót túrós csuszával ettél már??? Ha nem próbáld ki!
Előzmény: Törölt nick (382)
CORTEN Creative Commons License 2004.09.13 0 0 388
Legegyszerűbben pl így találhatsz receptet fenyőmaggal:
http://www.google.com/search?num=50&hl=hu&ie=UTF-8&q=feny%C5%91mag&btnG=Keres%C3%A9s&lr=
Ha a némettel is elboldogulsz:
http://www.google.com/search?num=50&hl=hu&ie=UTF-8&q=pinienkerne&btnG=Keres%C3%A9s&lr=

Nem tudom a te fenyőmagodnak mi lehet a baja, de kissé megpirítva én kellemesen érdekes aromájúnak találom. (téged talán a jellegzetes gyantás aroma zavar)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 387
A fenyőmag pirítva, vagy anélkül (receptje válogatja) a pestomártás egyik fő alkotóeleme. :-)
Előzmény: Mi is ez? (386)
Mi is ez? Creative Commons License 2004.09.13 0 0 386

Sziasztok!
Németországból kaptam ajándékba egy csomag valamit, amit nem tudok mire használni. A neve németül Pinienkerne. Próbáltam lefordítani. Az jött ki, hogy fenyőmag. Na most az a problémám, hogy ezt mire használjam? Nyersen kell fogyasztani, vagy pirítani kell? Mert úgy magyarázták, hogy csipegetni való, de számomra így förtelmes az íze. Segítségeteket előre is köszönöm.

Az infókat jobb volna, ha címemre küldenétek ildiko1@stonline.sk

Köszike

Hercegné Creative Commons License 2004.09.13 0 0 385
Én már kipróbáltam. Isteni! :-)))
Előzmény: Törölt nick (383)
Zitka Creative Commons License 2004.09.12 0 0 384

Nem tejfölös, inkább joghurtos. Csak az a baj, hogy itthon nem lehet kapni 10%-os joghurtot, ami a görögöknél sztenderd termék. Egyébként tzatziki saláta, én így csinálom:

 

Tzatziki
--------
Kigyouborkat hejastul lereszelsz nagylyuku reszelon. Kicsit besozod, allni
hagyod. Kozben osszekeversz egy doboz joghurtot+tejfolt, belenyomsz izles
szerint 1-3 gerezd fokhagymat, + felapritott friss zsenge kaprot. Az uborka
levet kinyomkodod, es beleteszed a fokhagymas-kapros joghurtba. Par oraig
jegbe hutod, hogy jol osszeerjenek az izek.

Előzmény: nybea (381)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.11 0 0 383

Mondok még egy meghökkentőt, habár nem fűszer:

 

McDonald's krumpli ottani alapfagyiba mártogatva.

 

Aki nem hiszi, járjon utána!

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.11 0 0 382

Valaki próbálta már a túrós csuszát (urambocsá csípős) pirospaprikával?

 

Nem????

 

Ébresztő!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!