Keresés

Részletes keresés

Horusz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 363
A pusztítással és az erotikával az a probléma, hogy a filmekben ezt abszolútizálják, és azt mondják, hogy az ember olyan, hogy rombol, öl meg szeretkezik... Értelem nincs, csak mindent érzelmi alapon...
Pedig én gondolkodni is szoktam... És a problémákat szeretem megbeszélni... Akkor én most mi vagyok?????????????? Mutáns?????????????? Hipererintelligens népnevelő????????????????????
Előzmény: Kukuruzsnyák Rémus (361)
Horusz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 362
A gond az, hogy én megértem az érveiteket, és elfogadom, hogy a filmjó, jó a zenéje, jó a megvalósítás, viszont a másik oldal vizsgálatára nem vagytok hajlandóak... Az egészet nem kell túl komolyan venni, ha elmúltál már 10 éves...

"nincs jövőd mert nincsenek elgondolásaid"
Erről szó sincs. Irtam már: vannak álmaim, csak ezek a valóság talajából fakadnak... Hinni kell az eszmékben, és kell álmodozni is, de vigyázni kell, hogy ne egy buta lufiálmunk legyen, miszerint a jó legyőzi a rosszat, és ehhez csak némi erő kell, ami vele van... És ami fontos, tenni is kell, nemcsak a karosszékben, vagy a gép előtt pofázni, hogy így meg úgy győz a jó... Fizetsz a pénztárnál és ennyi... és akkor jó ember vagy... Hogy lennél már az...
A fénykard helyett pedig az értelmed és az érved legyen a pengéd, amivel az ellenfeled legyőzöd... Gyűlölet helyett félelemtől mentes életet... Másrészt meg az emberek nem feketék és fehérek... De ezt hányszor leírtam már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Sajnos annyira hiányzik belőled a megértés másokkal szemben, hogy azt sem tudod elfogadni, hogy másnak esetleg igaza lehet!"
Erről szó sincs. Igazatok van. De vizsgáljátok meg az én érveimet is, és rájöttök, hogy nem mondok hülyeséget ezzel a lufival...

"Bármennyire nem bírod George Lucast"
Erről szó sincs.

"nyugodtan gúnyolódhatsz velem vagy bárkivel"
Erről szó sincs.

"senkit nem fogsz tudni meggyőzni az igazadról"
Itt van a kutya elásva... Pedig az én érveim jók...

Előzmény: Kukuruzsnyák Rémus (359)
Kukuruzsnyák Rémus Creative Commons License 1999.07.02 0 0 361
Elnézést utólagos megjegyzéssel! Még valamit nem írtam le Horus Népnevelő Különmegbízott Felsőbbrendű Hiperintelligens Vezetőnknek!
Pusztítás, és szex nélkül bármit is tenni NEM lehet! Mert ha nincs pusztítás, akkor kicsit sok ember lenne a földön, (talán már a vízben tartanék, mert szárazföldön nem férnénk el) valószínűleg nem is tartanánk ott, hogy SW.-ket készítsünk, mert valószínűleg tetveket vadásznék a hátszőrödben, miközben a piros sggm belelógna a vízbe! Szex nélkül az élet ... No comment ezt a feleségeddel/barátnőddel(szélsőséges esetekben barátoddal) beszéld meg (már ha el tud valaki viselni).
S ha se szex se pusztítás, akkor már a tűz elött kihaltunk volna... (tudod a tűz pl. pusztít, de ha nem hiszed, nézd meg a Pokoli torony c. Amerikai filmet... nemis Inkább a Zsaru c. Francia filmet, hiszen az nem is tömegkultúra ugyi??)
Ja igen én nem csak "Beszélgetek" én indulatos (uramatyám) szenvedélyes ember vagyok! Én SZEMÉLYESKEDEK!!!! Ájem szorri!... Jaj ez angol volt... De hidd el Kembridzsi!!!
Horusz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 360
A lufi hasonlat... Olvastál már verset? Ott gyakran találkozhatsz hasonlatokkal pl. mint komor bikáé, olyan a járása
Azért mondom lufinak, mert szép, látványos, jól száll, csak belül üres és könnyen kipukkad nagy magasságban... (Hányszor leírtam már...)
Előzmény: THX (358)
Kukuruzsnyák Rémus Creative Commons License 1999.07.02 0 0 359
Hát kedves uraim hölgyeim!!

Az az igazság, hogy senkinek sincs igaza és mindenkinek igaza van! Elöljáróban annyit megjegyeznék, hogy én abba a bizonyos megszállott kategóriába tartozom, és azért szólok hozzá, mert végigolvastam ebből a vitából egy jópár oldalt! Mélyen twistelt Horus, megjegyezném, hogy elmúltam 25 éves és vagyok annyira "infantilis" hogy beindítsa a fantáziámat a film! Oly annyira, hogy mikor kilenc évesen először láttam a 4-6 részt akkor kb. egy éven keresztül azt játszottam az iskolatársaimmal, hogy megmentjük Darth Vadert és (mivel az egészségét nem tudjuk visszaadni) ugyan úgy fog kinézni, csak nem fekete, hanem fehér ruhában fog pompázni! Igen valóban infantilis vagyok, mert az SW indított el abba az irányba, hogy sci-fit olvassak (kilenc évesen) akkor mikor a gyerekek többsége nem szereti a könyveket, hiszen csak most tanult meg olvasni, és jobb szeret színes képeket nézni, (akkor például a kedvenc újságom az Alfa magazin volt, mert volt benne Asterix). De mondok valamit kedves (lelki)szegény barátom! Téged vagy tisztelnikell, vagy nagyon utálni! Mind a kettő egy dolgon alapszik! Vagy azért kell téged nagyon tisztelni, mert neked nincs szükséged mesére mert te annyira a valóság talaján álsz, hogy minden pillanatban a reális világban létezel, és ezt annyira sem szakítod meg hogy álmodj egy buta álmot! Viszont akkor sajnos nincs jövőd mert nincsenek elgondolásaid, hiszen, ha nem jönne be akkor az már csak álom volt (tudod a képzeleted szüleménye, ami belőled teljesen hiányzik). Ráadásul nagyon rossz is lenne neked mert ha véletlenül úgy találnád, hogy mikor a száguldó kocsival,rossz fékkel és kormánnyal egy szakadék felé sietsz, és te úgy gondolod hogy meg tudsz álni, az isten sem tudna meggyőzni arról hogy le fox esni! A másik feltevésemre már ezzel választ is adtam! Sajnos annyira hiányzik belőled a megértés másokkal szemben, hogy azt sem tudod elfogadni, hogy másnak esetleg igaza lehet! Csak úgy elmondom, hogy a nagy írók vagy a legművészibb legtöbb tartalommal bíró filmek készítői IS HASZNÁLJÁK A FANTÁZIÁJUKAT! Hogy mást ne mondjak: Andalúziai Kutyák (tudod az a szürrealista némafilm, amit 1913-ban csináltak) nem pusztán a realitások talaján álnak! (ezt a művet egyébként elég bátran állítanám egy regény vagy bármilyen lírikus, vagy epikus mű mellé ha már azt mondod, hogy nem lehet egymás mellé helyezni a filmeket, és a könyveket!)
Mese! Igen a SW. egy nagy nagyon kerek mese, ami (ellentétben a magyar népmesékkel) nem a horroron alapul, hanem a küzdelemre! Igen! Igazad van! AMERIKAI! Ma ez a kultúra a szennyet jelenti a művész világ számára, hiszen tömegkultúra! Egyetértek! De koránt sem lehet 100%-osan általánosítani! Ja igen abban is igazad van a SW. a tömegkultúrához tartozik, viszont nagyon szépen alakult ki! Adott egy (szerény véleményem szerint) igen buta ember aki akár 20-30 éves koráig igenis mesékben élt, minthogy az amerikai fiataloknak ugyi lehetőségük van a töménytelen mennyiségű képregény és rajzfilm között. Mit is akart csinálni? Valami Superman, és Flash Gordon közötti szuperhős filmet, amiben van mágia, gonosz és ráadásul monumentális! De mivel gondolkodott, és fantáziált (mesélt magának tovább) kialakított egy világot, ami gyökeresen különbözött minden más világtól (bocsi Luke Skywalkernek is szőke haja volt, és Flash Gordonnak is, csak Luke nem volt annyira izmos és nem tudott Amerikai Focizni) Megcsinálta a filmet, és hatalmas sikere volt! Nem csak a "buta" amerika fogadta, hanem az egész világ! Ezzel a filmel és az összes többivel igen igen befutott lett, mint az közismert!
És kedves Horus be kell vallanom valamit! Bármennyire nem bírod George Lucast, és bármennyire nem szereted a SW. lufit, Lucast ISMERI A VILÁG!! Te pedig aki itt élsz Magyarországon és tüntetsz ellene, nem vagy ismert, egy szürke porszem vagy mint én! Miért? Azért mert az SW. szólt az emberekhez! A világból kiapcsolt, és átrepített valahová "Réges rég egy messzi messzi galaxisba..."

u.i.: nyugodtan mondj megszállottnak, és nyugodtan gúnyolódhatsz velem vagy bárkivel senkit nem fogsz tudni meggyőzni az igazadról, maximum el fogja fogadni, hogy te ilyen vagy! Nekem ez a véleményem! Elfogadom a tiédet, de ez egyszer hozzá kellett szólnom, mert nem szeretem, ha egy emberi lény lenézi a másikat, mert meséket néz, és "infantilis"! Lehet hogy más aki ilyen nagyobb dolgokra hivatott, és csak remélni tudom, hogy nincs és nem is lesz gyereked, mert nem való ilyen embernek aki nem tudja elhitetni a gyerekkel, hogy használnia kell a fantáziáját!

THX Creative Commons License 1999.07.02 0 0 358
Horusz láttál te már lufit? Javaslom nézz meg egyet és rá fogsz jönni, hogy a SW nem lufi hanem film.
Előzmény: Horusz (356)
qgibg Creative Commons License 1999.07.02 0 0 357
En csak azt tudom, hogy a starwars gyonyoru zenevel, felejthetetlen elmennyel gazdagitott engem, es ha errol Horusz lemaradt, akkor az o lelke szegenyebb, nem az enyem.

Borisz

Ui: Vagy ket eve itt Miskolcon volt egy alkalom, amikor a miskolci szimfonikusok, vagy kik hires filmzenekegt jatszottak. A musor ket, kb. haromnegyedoras reszbol allt, az elsoben Superman, meg ilyesmik zeneit jatszottak, a masodikban pedig sw-t. A CD ehhez sehol sincs, eloben hallgatni a Zenet :) Kar, hogy nincs ilyen minden heten :)

Horusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 356
Lehet, hogy nem vagy lelkiszegény, de az SW lufi. :)
Előzmény: Donky (355)
Donky Creative Commons License 1999.07.01 0 0 355
Az SW nem lufi.
Nem vagyok lelkiszegény.

Micsoda paradoxon ! :)

Horusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 354
Lényegében igazad vagy...
A probléma az, hogy nem értik meg, hogy a SW lufi... Látványos üres semmi... Túl komolyan veszik egyesek az egész SW-t meg saját magukat is...
Előzmény: frame (353)
frame Creative Commons License 1999.07.01 0 0 353
Miert vajkaltok egymas lelkivilagaban, mikor mindenki egyetert abban, hogy a sw egy jo mese, amit az amik igen latvanyosan filmre vittek. Es akit erdekel ez a mese, az elmegy es megnezi - attol meg nem feltetlen lelkiszegeny.
Gabika Creative Commons License 1999.07.01 0 0 352
Horusz drága!!!!!

Na mind1... te lelkivilágod ilyen alapon összefüggésben van a Bruttó
Nemzeti Össztermékkel... tehát semmi köze a 2 dolognak 1máshoz...

Előzmény: Horusz (351)
Horusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 351
"azt mondtad rá hogy igen...."
Dehogy mondtam... Csak a korábbi részeket láttam...

A szerzői jogok megsértése bűncselekmény, aki elköveti: bűnöző. Ha írsz egy szoftvert, biztosan nem esne jól, ha nem venné meg senki, hanem letöltené a netről... De az kétségtelenül nem igaz, hogy a szerzői jogokat sértő személy kokaint szív stb., csak utaltam arra, hogy bizonyos dolgok összefüggésben állhatnak bizonyos dolgokkal...

Előzmény: Gabika (350)
Gabika Creative Commons License 1999.07.01 0 0 350
Horusz drága !!!

Már bocs de lebuktál !!!! vmikor régebben a topicban vki kérdezte hogy TE
láttad e már az SW1et és akkor azt mondtad rá hogy igen....

Amúgy meg minden ember akinek van vmi gyors helye és ilyen olyan szer-
verről le tud szedni ilyen cuccokat az kokaint szív, mellette meg csajokat
futtat? Nem hinném , és szerintem ezt te sem gondoltad komolyan még
amikor leírtad akkor sem...
Na szia ...

Előzmény: Horusz (349)
Horusz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 349
"De ha utána megnézem a moziban is azt bezzeg beveszi a szerzői jogdíjas társadalom mi?"
Azt igen. :)

"TE magad is láttad már az SW1 et"
Még nem láttam. Csak annyit írtam, hogy meg fogom nézni...

A nem legális dolgokkal csak az a problémám, hogy a beszerzési csatornák meglehetősen "alvilágiak"... A másolatok valahol összefonódnak a bűnözéssel, az pedig a kábítószerrel, prostitucióval, fegyverkereskedelemmel stb. Én ezt nem támogatom, és ez nem szerzői jogi kérdés...

Előzmény: Gabika (348)
Gabika Creative Commons License 1999.07.01 0 0 348
De ha utána megnézem a moziban is azt bezzeg beveszi a szerzői jogdíjas
társadalom mi? És akkor már nem is annyira érdekes az hogy stikliben
megnéztem hamarabb hiszen amiért ő a szerzői jogért veri a mellét, az
meg is szünik azonnal ha látja hogy LEGAL is megnézem a művét így
máris csordogál neki a ZSOZSÓ.... szomorú de igaz It's all about the
money.... na én beszéltem uff!!!

Most pedig megkérem Horusz testvéremet hogy reagáljon!!!
Apropó!!! mint említetted TE magad is láttad már az SW1 et akkor ez
valószinűleg nem moziban történt.... vagyis TE is sértettél szerzői jogokat
nem? Ilyen alapon én úgy érzem nincs mit 1más szemére vetnünk....

Horusz Creative Commons License 1999.06.30 0 0 347
"Mért rossz az ha én már hamarabb megnézek 1 filmet?"
Nem rossz, csak szerzői jogot sértesz ezzel... Nem jogszerűen jársz el... De ne zavartasd magad... :)
Előzmény: Gabika (345)
Gabika Creative Commons License 1999.06.30 0 0 346
Ja és mégvalami!!! /most jutott eszembe hiába no reggel van.../
Szerintem aki hamarabb megnéz vmilyen filmet mint a hivatalos bemutató
előtt az inkább mond6ja magát rajongónak mint aki majd vmikor vagy csak
véletlenűl de megnézi a filmet......
Gabika Creative Commons License 1999.06.30 0 0 345
Horusz

Már ne haragudj de ebben Ltér a véleményünk...
Mért rossz az ha én már hamarabb megnézek 1 filmet?
Meg fogom azért moziban is nézni /Lucas bácsi lapátol6ja tőlem nyugodtan
az ezerdollárosait a nappaliban.../
Még ha a film magyarországi forgalmazója vagy a LukasArc képviselője vagy
vmi filmvédő jogképviselő lennél akkor érteném ezt amit az előbb írtál, de így.....

Horusz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 344
Szerintem az a rosszcsont, aki a hivatalos bemutató előtt kalózmásolaton nézi meg a filmeket...
Előzmény: Gabika (343)
Gabika Creative Commons License 1999.06.29 0 0 343
Horusz

ejnye de rosszcsont vagy!!!! Az SW1 is rulez de a Matrix még rulezebb !!!

Előzmény: Horusz (342)
Horusz Creative Commons License 1999.06.28 0 0 342
Mint ahogy a SW is? :)
Előzmény: Gabika (341)
Gabika Creative Commons License 1999.06.28 0 0 341
Horusz

azért nézd meg! az is a való világról szól ám....

Horusz Creative Commons License 1999.06.28 0 0 340
"A Mátrixot láttad már, arról mi a véleményed?"
Még nem láttam. De az olyan filmeket szeretem elsősorban, amelyek a való életről és hozzám (is) szólnak... (talán ez kiderült az eddigiekből is...)
Előzmény: Gabika (338)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.06.28 0 0 339
offtopic+
arghhhhh, hol nézed meg????
offtopic-
Előzmény: Gabika (338)
Gabika Creative Commons License 1999.06.27 0 0 338
Horusz
Nem csalódtam benned, hozod a formádat...

A Mátrixot láttad már, arról mi a véleményed? Ha válaszolsz rá csak
holnap nézem meg mert amit írsz az általában nálam felér 1 dupla
KVval.....

Horusz Creative Commons License 1999.06.26 0 0 337
"Nekem megfelel a meglévő sztráda"
Nekem is, csak ne annyira Amerika felé vinne az út... ;(

"nem hajigálom ki a hulladékot a kocsim ablakán"
Én se... Igaz, kocsim sincs.

"Bár én csak egy gyarló ember vagyok"
Ha már le akarod becsülni magad - amit nem helyeslek -, mondd inkább, hogy csak egy gyarló, lelkiszegény ember vagyok... :) Végülis erről szól a topic... :)

Előzmény: Donky (334)
szattila Creative Commons License 1999.06.25 0 0 336
Off: Én annyira lelki szegény vagyok, hogy mindenképpen szeretném megvásárolni a felujított trilógiát! Csak angol nyelven érdekel. Boltokban már próbáltam már sehol sem árulják. Ha tudtok segítsetek, vagy ha valki megunta (???? van ilyen ????) használtan is érdekel.

Köszönettel szattila

Kojak Creative Commons License 1999.06.25 0 0 335
Csak egy pár szó Lucasról, aki Brain de Palma, és Copolla tanítványa és jó barátja volt, akik köztudottan elég jó rendezők, és Lucas is tökéletesen beleillik ebbe a sorba.

Üdv

Kojak

Donky Creative Commons License 1999.06.25 0 0 334
A forgalom irányával nincs semmi baj, csak 1-2 ( inkább 1 ) autós nem akarja felvenni a forgalom ritmusát. Lehet, hogy az egész autópálya úgy sz@r ahogy van, de ha ez nem felel meg, akkor lehet egy új út építésébe kezdeni vagy egyszerűen otthon maradni. Nekem megfelel a meglévő sztráda, megelégszem annyival, hogy betartom a közlekedési szabályokat és nem hajigálom ki a hulladékot a kocsim ablakán. Bár én csak egy gyarló ember vagyok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!