Az utazás után még két órát pihengetett az árnyékban, utána leköltözött a laboratóriumba. ;) A mája még frissen libazsírba fulladt, a többi ment a fagyóba. Múlt héten már készítettem egy ilyent, abban volt a belsőség is, ebben csak az oldalas, dagadó és lapocka. A gidahús finom, simán felér a báránnyal.
ennek egy nagy baja van, hogy nem kostoltam. :) ilyen sokaig tartott az atmeneti idoszak?:) a multkori birkabol meg nalam is varakozik egy adag nyersen a fagyoban.
A szigeten nagyon gyér volt az ellátottság-cserébe heroinárban adták a halat. Itt egy kicsit jobb bár nem az olcsóságáról híres az Ormos-i kikötő sem.
Három hetet voltunk, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány este NEM grilleztem. Nálam ez a nyaralás, pihenés része. A büdös kölykök sajnos kezdenek válogatni(szóval a nagylányom finnyog, a kicsi meg utánozza), egyre kevésbé eszik meg a halat. A tintahal csáposabbik vége és a polip még működik, sertéshúst meg nyugodtan süthettem nekik, azt üzembiztosan megették...
A kedvenc ételek sorában, mindig elsőbbséget élvez az az étel, amit éppen megkívánok – értsd: aminek elkészítésére és/vagy elérésére képes vagyok.
A megkívánt étek elkészítésére alkalmas helyek elérése olykor fogósabb feladat, mint megismerni és elsajátítani annak elkészítésének mikéntjét.
Ezért tárgy(étel)függetlenül, a kedvenc ételek, vagy az elnevezésükhöz méltónak vindikált, dedikált ízemlékek szerint, vagy attól éppen függetlenül („én még szoktam bele tenni egy kis ánizst, csipetnyi macskagyökeret, valamint némi mohát is” szintű), sajátosan újraértelmezett receptektől függetlenül étkezek - létezek.
Bár lehet, én értettem félre valamit – így, a gasztronómiában is (lehetséges volna?), tényleg vannak állandók.:-)
igen az. széle kicsit feketés ezért írod a neccest?
nagyon ízletes lett, abszolút nem megégés hanem a füst van csak rajta. és mivel gyorsan 2 óra alatt 150 fok körül csinálom, ezért kap rendesen mégha tiszta cseresznyével is csinálom.
a halak: kis bodorka is és küsz magyarul sneci. de nem az állas -az ritka és védett, hanem a szélhajtó.
Egyik haverommal már évek óta tervezgetjük, hogy építünk egy kis füstölőt, de mindig húzódik, pedig anyag is van hozzá. Nagy, épített van, csak messze nem kell akkora.
Mostanában kicsit ellustultunk, úgyhogy összekaptuk magunkat és odadobtunk egy Jókai-bablevest füstölt csülökkel-kolbásszal, mellé házikenyér. Inni nem ittam, mert önkéntes absztinenciában vagyok vasárnapig, de lesz akkor nemulass! A bográcsról nem készült kép, mert egy bableves nem valami látványos a maga szürkeségével.